Збірник знань: ампули для волосся - що це таке, коли їх використовувати і які підібрати?

Збірник знань: ампули для волосся - що це таке, коли їх використовувати і які підібрати?

Маленький скляний флакончик - це останній крок у боротьбі за красиве волосся. Зазвичай ми тягнемося до них, коли спробували абсолютно все, але нічого не допомогло. Ці маленькі флакончики схожі на доглядовий коктейль: "маленькі спецназівці" з'являються тоді, коли ніщо інше не в змозі допомогти при себореї, лупі, надмірному випадінні та уповільненому рості волосся. Але чи справді ампули для волосся працюють? Чи безпечні вони? З чого вони складаються і чи є альтернатива такому серйозному відновленню? У цій статті ви дізнаєтеся все про ампули для волосся, їхню дію, склад та ефективність.

Ампули для волосся - що це таке?

Ампули для волосся - це невеликі, зазвичай скляні флакони з активними речовинами. Ці інгредієнти борються з випадінням волосся, його слабкістю та уповільненим ростом. Препарати стимулюють кровообіг у волосяних фолікулах і зміцнюють волосяні цибулини. Засоби, що зменшують випадіння волосся, також стимулюють ріст нового волосся. Ампули можна придбати окремо як одноразовий відновлювальний коктейль (це косметична ампула) або як комплексне лікування для більш серйозних проблем. Зазвичай він складається з десятка ампул.

Як працюють ампули для волосся?

Ампули для волосся діють по-різному, залежно від їхньої ролі у догляді. Іншими словами, ампули, що прискорюють ріст, діють інакше, ніж ті, що відновлюють пошкоджене волосся, а також ампули, які повинні запобігати випадінню волосся.

Як правило, ампули живлять шкіру голови і одночасно стимулюють ріст волосся. Вони містять ряд інгредієнтів, які стимулюють процеси метаболізму у волосяному фолікулі, з яких утворюється кератин - основний білок волосся. Ампули допомагають зміцнити колагенові волокна - завдяки їм волосся краще закріплюється біля коріння. Після процедури наше волосся стає більш стійким до пошкоджень та інших несприятливих зовнішніх факторів.

Види ампул для волосся:

  • Ампули для волосся від випадіння - це група ампул з найбільшим спектром вибору, коли мова йде про їхню дію та інгредієнти. Ті, що містять найсильніші речовини, які допомагають вилікувати алопецію, доступні в аптеках. Через їхню сильну дію перед першим застосуванням бажано звернутися до трихолога. Інші, набагато легші препарати, які справляються з сезонними проблемами випадіння волосся, доступні в аптеках (їхній склад базується переважно на рослинних інгредієнтах, таких як кропива або хвощ польовий).
  • Ампули для волосся, що стимулюють ріст волосся - група засобів, які - залежно від їх сили та вартості - можуть бути як професійними продуктами, щодо їх використання слід проконсультуватися з фахівцем, так і на основі більш делікатних інгредієнтів, що підтримують волосяні цибулини (найчастіше містять рослинні та вітамінні екстракти червоного перцю, імбиру або перцю); такі засоби менш ефективні, але й коштують набагато дешевше.
  • Відновлюючі ампули для волосся - ці препарати часто містять вітаміни групи В, мінерали, ефірні олії та рослинні екстракти. Їх завдання - живити волосся і делікатно доглядати за шкірою голови. Ця група ампул працює як маска для волосся (щось на кшталт банкетної маски для обличчя, яка відразу робить обличчя сяючим). Найчастіше відновлюючі ампули для волосся використовують самостійно, щоб швидко покращити зовнішній вигляд волосся і поліпшити його стан перед важливим вечірнім виходом у світ.
  • Відновлюючі ампули для волосся слід використовувати раз на рік для зміцнення волосся (наприклад, у спекотне літо або під час весняного чи осіннього рівнодення). Ампули стануть чудовим засобом для позбавленого блиску, ламкого, тендітного, неприємного на дотик або дуже сухого волосся. Якщо волосся особливо пошкоджене, процедуру можна проводити частіше.
  • Ампули для догляду за шкірою голови - шкіра голови також може потребувати допомоги: вона може бути сухою, ураженою лупою або всілякими подразненнями, може свербіти або бути схильною до алергії. Ампули здатні боротися з лупою та надмірною сухістю шкіри голови, включаючи псоріаз та екзему, а також СД (себорейний дерматит).

Коли слід застосовувати ампули для волосся?

Ампули для волосся - це серйозний догляд за волоссям, який рекомендується лише у випадку сильного ослаблення волосся або для інтенсивного відновлення пошкодженого, вкрай ослабленого волосся, яке надмірно випадає. Не рекомендується використовувати їх як заміну маскам або кондиціонерам для волосся, яке не потребує такої сильної регенерації. Це пов'язано з тим, що концентрація активних інгредієнтів в ампулах досить висока - іноді їх використання може зашкодити волоссю замість того, щоб допомогти. Також слід пам'ятати, що не варто використовувати кілька засобів в ампулах одночасно, оскільки їхня дія може бути взаємовиключною. Ампули є хорошим рішенням, якщо ви помітили у себе такі симптоми, як:

  • раптове, дуже інтенсивне хронічне випадіння волосся
  • дефлювіум, або надмірне випадіння волосся
  • уповільнений ріст волосся
  • загальне ослаблення та значне погіршення зовнішнього вигляду волосся
  • серйозні проблеми зі шкірою голови

Як використовувати ампули для волосся?

Під час застосування ампул завжди слід дотримуватися інструкцій виробника. Найчастіше, однак, інструкції дуже схожі. Ампули використовуються на чисту шкіру голови - препарат втирають у неї і не змивають. Завдяки цьому речовини, що містяться у флаконі, мають більше часу, щоб подіяти на шкіру голови і зміцнити цибулини. Також важливо втирати препарат в шкіру масажними рухами. Сам по собі масаж стимулює кровообіг і прискорює поглинання речовин. В результаті волосяні цибулини стають здоровішими і сильнішими.

Відновлюючі ампули використовуються дещо по-іншому: однієї ампули вистачає приблизно на два застосування, і препарат слід наносити на всю поверхню волосся, втираючи його від коренів до кінчиків. Таким чином, інгредієнти краще поглинуться і потраплять у кожну частинку волосся, роблячи його гладким, шовковистим, а кутикули - закритими. Волосся слід промити водою після закінчення часу, зазначеного виробником.

Як часто слід використовувати ампули для волосся?

Ампули для волосся слід розглядати як спеціальний догляд за волоссям, тому їх слід використовувати відповідно до інструкції. Не використовуйте їх довше, ніж рекомендовано, оскільки це може призвести до абсолютно протилежного результату, ніж потрібно. Більш професійні ампули часто містять гормони та ряд сильнодіючих речовин. Тривале використання може погано позначитися на вашому здоров'ї. Через те, що ці продукти мають дуже сильну дію, між кожною процедурою повинна бути перерва.

Які ампули для волосся рекомендують?

Це питання складне - кожна шкіра голови має різні потреби, тому кожне волосся по-різному реагує на певний вид ампул та інгредієнти, що містяться в них. Перед тим, як почати використовувати ампули, завжди корисно відвідати спеціаліста або трихолога. Він перевірить стан вашого волосся і на основі цього підбере відповідне лікування.

Які ампули для волосся вибрати?

Перш за все, ви завжди повинні враховувати стан вашого волосся, його потреби та склад ампул. Що робить ампули для волосся ефективними?

Шукайте ампули з високоякісними активними речовинами, необхідними для волосся. Проконсультуйтеся з фахівцем, щоб з'ясувати, які інгредієнти вам потрібні найбільше. Зверніть увагу і на спосіб застосування - нікому не потрібен складний у використанні продукт. Тому перевірте, чи можна наносити засіб безпосередньо на шкіру голови. Також важливо перевірити, чи виробник максимально спростив процес нанесення - особливо дорогі ампули повинні легко відкриватися і використовуватися.

Ви також повинні переконатися, чи достатньо повного курсу для повноцінного лікування, чи потрібно більше, і як довго слід чекати бажаного ефекту.

ІНФОГРАФІКА

Ампули для волосся - чи ефективні вони?

Чи варто використовувати ампули для волосся? Більш сучасні дермокосметичні засоби ретельно тестуються, щоб переконатися, що вони безпечні та ефективні. Добре підібрані ампули, що використовуються відповідно до інструкції, можуть допомогти у вирішенні багатьох серйозних проблем з волоссям та шкірою голови.

Важливо використовувати ампули для волосся лише тоді, коли вам дійсно потрібна сильна допомога - зверніться до фахівця, який порадить вам вид ампул. Ніколи не використовуйте ампули для волосся як звичайну маску або кондиціонер для волосся. Вони набагато сильніші, тому їх слід використовувати лише при серйозних проблемах з волоссям.

Поганий стан волосся часто є попередженням про те, що з вашим організмом відбувається щось не так. Тому варто спробувати з'ясувати, чому стан волосся погіршився. Випадіння волосся може бути наслідком надмірного стресу, гормональних змін або неправильно підібраних косметичних засобів. Перш ніж тягнутися до ампул, проаналізуйте, чи дійсно вашому волоссю потрібне таке інтенсивне лікування.

Якщо не ампули для волосся... то що?

Як ми вже згадували, ампули для волосся – це серйозний засіб для догляду за волоссям. Ампули часто мають досить спірний, синтетичний склад. Якщо ви вирішите спробувати їх, вам слід бути дуже обережним. Існують також ампули з травами, але вони підходять не всім — погано діють на освітлене або фарбоване волосся.

Відмінною альтернативою ампулам є змащення волосся: воно також живить і очищає шкіру голови, бореться з лупою, сухістю і себореєю. Олії містять ряд вітамінів, хороші жирні кислоти та фітостероли. Вони відновлюють волосся і стимулюють роботу волосяних цибулин. Правильно підібрана олія здатна зупинити випадання і стимулювати ріст волосся.

Якщо ваші проблеми з волоссям не викликані серйозними захворюваннями чи гормональними змінами, спробуйте більш безпечну альтернативу – комплексний косметичний догляд за допомогою натуральних олій.

Маски також здатні зміцнити волосяний стрижень. Вам просто потрібно посилити догляд за волоссям раз на тиждень і вибрати одну з п’яти ідеальних масок для волосся від Nanoil: довіртеся силі професійних масок, які можна легко використовувати вдома. Виберіть маску інтенсивного відновлення, багату кератином або аргановою олією. Ви також можете спробувати надрозгладжуючий рідкий шовк або детоксикаційне вугілля, яке додає волоссю об’єму та блиску. Зволожуючу дію забезпечує маска з водоростей.

Де купити ампули?

Професійні ампули для волосся більше схожі на ліки, ніж на косметику, тому їх можна придбати переважно в аптеках або професійних перукарнях. Ви також можете придбати їх через Інтернет. Перш ніж це зробити, проконсультуйтеся з фахівцем, який міг би вивчити склад продуктів, які ви хочете придбати. Також варто заздалегідь ознайомитися з відгуками про ампули.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності