Волосся з низькою пористістю. Все, що потрібно знати

Волосся з низькою пористістю. Все, що потрібно знати

Зруйнуємо міф: кутикули волосся, що щільно перекривають одна одну, не завжди є ознакою здорового волосся. Неправильна також думка, що волоссю з низькою пористістю вистачає звичайного догляду. Зрозуміло, у кожного типу пористості волосся є свої "демони" — характерні особливості, які відрізняють той чи інший тип волосся від інших. Але важливо пам'ятати, що неправильно підібраний догляд погіршує стан волосся незалежно від його типу. Як визначити, що волосся низькопористе? Як правильно за ним доглядати? У цій статті ми розповімо все про цей тип волосся.

Низькопористе волосся: профіль

Кутикули дуже щільно прилягають одна до одної і тісно охоплюють стрижень волосини. Неправильний догляд або зовсім його відсутність можуть в одну мить порушити цей гідро-ліпідний баланс і значно послабити волосся. Ще одна особливість волосся з низькою пористістю — воно насилу піддається укладанню. За такими пасмами важко доглядати, оскільки вони гірше пропускають барвники і засоби для догляду всередині волоса. Замість цього вони накопичуються на поверхні волосини. Це призводить до перевантаження волосся і надмірного виділення шкірного сала.

Крім того, волосся з низькою пористістю часто стає важким і дуже гладким, оскільки більшість засобів для догляду за волоссям у поєднанні з надлишком шкірного сала (жирність волосся) обтяжують його. Волосся цього типу часто страждає від лупи. На шкіру голови часто наносять інтенсивні й агресивні очищувальні засоби, що посилює себорею, а кінчики волосся тим часом дедалі більше зневоднюються. Як і будь-який інший тип, низькопористе волосся потребує захисту від руйнівної дії зовнішніх агресорів, а також від надмірної втрати вологи, що випаровується з внутрішніх структур волосини.

Через те, що волосся з низькою пористістю товсте, сильне і досить жорстке, його важко укладати. Коротше кажучи, воно дуже швидко повертається до свого природного вигляду. Крім того, волосся з низькою пористістю довго сохне на повітрі після миття. Це пов'язано зі здатністю волосся вбирати більше вологи, яка згодом залишається прихованою за закритим кутикулярним шаром. Однак це не означає, що волосся не може стати зневодненим, і особливо ця проблема стосується кінчиків волосся. Волоссю з низькою пористістю часто не вистачає об'єму, оскільки його легко перевантажити. Крім того, надлишок шкірного сала робить його жирним вже наступного дня (або навіть того ж дня) після миття. І, нарешті, цей тип волосся частіше, ніж інші, страждає від лупи.

Догляд за волоссям з низькою пористістю

На щастя, низькопористе волосся має і позитивні сторони. Безсумнівно, воно напрочуд стійке до пошкоджень, тому різні перукарські процедури не руйнують його так швидко, як це відбувається з іншими типами волосся. Ба більше, волосся з низькою пористістю від природи здорове, сильне, гладке, щільне і блискуче. Такі пасма не потребують інтенсивного догляду, як, наприклад, волосся з високою пористістю. У цьому разі кількість застосовуваних доглядових засобів не впливає на його якість. А тепер давайте розберемося, як потрібно доглядати за низькопористим волоссям.

Шампунь для низькопористого волосся

Такий шампунь має справлятися з надлишком шкірного сала і забрудненнями, які швидко накопичуються на волоссі такого типу. Однак пам'ятайте, що, незважаючи на свою силу і стійкість, не варто використовувати інтенсивно очищувальні шампуні, які містять SLS і парабени. Адже такі засоби подразнюють шкіру голови, викликають алергічні реакції, зневоднюють її, що згодом призводить до проблеми надлишкового вироблення шкірного сала.

Для миття волосся з низькою пористістю слід обирати шампунь, що складається з натуральних речовин, які одночасно регулюють роботу сальних залоз і роблять волосся сильнішим та піднятим біля коріння. Причому до складу такого засобу мають входити не тільки очищувальні, а й зволожувальні компоненти. Тому шукайте шампуні з пантенолом, молочною або гіалуроновою кислотою. Відповідний шампунь дарує некерованому волоссю еластичність, гладкість і м'якість.

Кондиціонер для Волосся Низької Пористості

Дійсно, живлення волосся з низькою пористістю є складним завданням. Більшість аптечних бальзамів мають властивість надмірно обтяжувати цей тип волосся. Насправді, коли мова заходить про догляд за волоссям з низькою пористістю, ви можете відмовитися від застосування кондиціонерів і масок, замість цього зосередившись на змащуванні волосся в поєднанні з трав’яним доглядом. Необхідно розуміти, що волосся з низькою пористістю не любить впливу занадто великої дози протеїну - це робить волосся матовим і жорстким, що ускладнює подальше укладання. Крім того, таке волосся не терпить надлишку пом'якшувальних речовин, особливо тих, які можуть залишатися на поверхні волосся і перевантажувати його (зверніть увагу: пом'якшувальні речовини додають до кондиціонерів для волосся з оліями, які призначені для волосся середньої та високої пористості). Ланолін і гліцерин також не рекомендуються для обробки волосся з низькою пористістю.

Волосся з низькою пористістю люблять мінімалістичні рішення, але воно також потребує зволоження та детоксикації, тому вам варто скористатися потужними масками Nanoil. Раз на тиждень очищайте пасма від накопичень продукту та шкірного сала за допомогою маски з активованим вугіллям і білою глиною або зволожуйте їх інтенсивно-зволожуючою маскою з морських водоростей.

Олії для волосся з низькою пористістю

Для волосся з низькою пористістю підійдуть олії та батери, що належать до так званої групи невисихаючих, тобто молекули яких відносно малі і складаються з насичених жирних кислот. Великі молекули не можуть проникнути крізь цей щиток волосся з низькою пористістю, що щільно перекриває кутикули, а отже, не можуть не тільки обтяжити волосся. Легкі олії не тільки збалансують вироблення шкірного сала і зроблять шкіру голови чистою, а й зроблять пасма легшими, що полегшить їхнє підведення біля коріння. Результат? Блискуче і легке волосся, чиста шкіра голови без лупи і себореї. Прекрасним засобом для догляду за волоссям з низькою пористістю буде Nanoil — засіб на основі грамотно підібраних компонентів (зокрема кількох дрібномолекулярних олій), що забезпечують волоссю належний догляд і приголомшливий зовнішній вигляд.

Олії та косметичні батери для волосся з низькою пористістю

  • Кокосова олія — її молекули малі, тому вона не обтяжує волосся з низькою пористістю. Олія підвищує еластичність, живить і розгладжує волосся. Структура кокосової олії схожа з білками, з яких складається людське тіло. Ця речовина живить і захищає волокна волосся, надаючи йому життєвої сили, еластичності та блиску. Крім того, ця олія має натуральний сонцезахисний фактор — SPF 10. Олія моної з кокосової олії та квіток гарденії таїтянської — ця суміш відома тим, що добре насичує волосся вологою і надає йому еластичності та м'якості.
  • Олія бабассу — легка олія з групи тих, що не висихають, ідеально підходить для волосся з низькою пористістю. Вона підсилює еластичність волосся, надає йому м'якості та блиску. Вона легко проникає у внутрішні структури волосся, де відновлює і захищає пасма. Бабассу розгладжує волосся, полегшує розплутування й укладання, не перевантажуючи його. А ще ця олія бореться з посіченими кінчиками.
  • Арганова олія — одна з найцінніших олій у всьому світі. Завдяки своєму винятковому складу вона підходить для всіх типів пористості волосся. Арганова олія визнана потужним засобом для змащування волосся, оскільки вона захищає його від механічних і термічних пошкоджень. Вона має антиокислювальні властивості, підвищуючи життєву силу і блиск волосся.
  • Рицинова олія — одна з широко використовуваних косметичних олій. Отримана з насіння рицини, вона дуже добре підходить для волосся з низькою пористістю. Ця олія має незвичайні властивості: вона стимулює ріст волосся, запобігає його випадінню і відновлює волосяні цибулини. Рицинова олія надає волоссю блиск і допомагає надовго зберегти природний колір волосся.
  • Олія ши — віджимається з горіхів африканського дерева ши. Має високі поживні властивості. Олія ши створює захисну оболонку по всій довжині волосся, запобігаючи втраті вологи. Ця ж властивість захищає волосся від бруду, смогу, диму і міського забруднення. Олія ши надає волоссю блиску, еластичності та гладкості. І, нарешті, ця природна речовина відома як один із найсильніших антиоксидантів.
  • Олія купуаку, що отримується з насіння амазонського дерева, здатна надовго зволожити волосся. Крім того, олія купуаку знімає подразнення шкіри голови і надає волоссю життєвої сили та еластичності. Нарешті, ця олія надає волоссю блиску та запобігає пухнастості.

Що ще подобається волоссю з низькою пористістю?

Крім добре підібраних олій, які в цьому разі слід сприймати як один з основних засобів для догляду за волоссям, варто звернути увагу на скраби для шкіри голови, трав'яні розчини і кондиціонери для шкіри голови. Такі засоби містять цілий комплекс речовин рослинного походження, які борються з гіперсекрецією шкірного сала. Крім того, натуральні речовини забезпечують належний догляд за важким і плоским волоссям з низькою пористістю. Як використовувати трави для забезпечення належного догляду за волоссям з низькою пористістю?

  • Хвощ польовий — безцінне джерело рослинних стеринів, органічних кислот, мінеральних сполук і кремнезему. Він зменшує ламкість волосся, протидіє лупі, підвищує опірність волосся, захищає від інфекцій і мікозів шкіри голів. Хвощ також запобігає себореї.
  • Кропива — відома тим, що значно поліпшує стан волосся. Будучи джерелом багатьох цінних мінералів, вона сповільнює випадіння волосся і прискорює його ріст. Крім того, кропива мінімізує проблему жирності волосся та ефективно усуває лупу.
  • Сосна сибірська — очищає шкіру голови, звільняє її від ороговілих клітин і залишків засобів для догляду за волоссям. Крім того, вона запобігає перевантаженню кератином коренів волосся і тим самим бореться з їх ламкістю. Відрізняється високою концентрацією протеїнів, вітамінів групи В (зміцнює стрижень волосини) і вітаміну Е (потужний антиоксидант).
  • Розмарин — підсилює блиск волосся, розгладжує пасма, покращує кровообіг у шкірі голови і значно прискорює ріст волосся. Крім того, розмарин захищає шкіру голови від хвороботворних мікроорганізмів, що спричиняють появу лупи.
  • Евкаліпт — бореться з лупою, знімає свербіж шкіри голови, балансує вироблення шкірного сала і прискорює процеси саморегенерації шкіри голови. Інші переваги цієї рослини: протистоїть вірусам, посилює кровообіг у шкірі голови, стимулює ріст волосяних цибулин і надає свіжості корінню волосся.
  • Лопух — надає неоціненну допомогу під час догляду за волоссям. Він один з небагатьох містить високу концентрацію сірки, яка є однією з основних складових волосся. Лопух покращує зовнішній вигляд і стан волосся, живить його, бореться з лупою, очищає шкіру голови і перешкоджає витонченню волосся.
  • Береза — добре зміцнює волосся. Чинить антисептичну дію, регулює роботу сальних залоз, обмежуючи себорею, бореться з лупою, сповільнює випадання волосся і заспокоює запальні процеси шкіри голови.
  • Шавлія — потужний компонент кондиціонерів для шкіри голови. Ця трава рекомендується для боротьби з надмірним випадінням волосся. Вона посилює кровообіг у шкірі голови і бере активну участь у виробленні колагену, від якого залежить еластичність і здоров'я волосся. Шавлія стимулює поділ клітин і ущільнює кровоносні судини. Крім того, вона допомагає впоратися з жорсткістю волосся, роблячи його м'яким.
  • М'ята — чудовий засіб для плоского і важкого волосся, яке швидко стає жирним. Завдяки м'яті волосся стає більш слухняним і довше зберігає свіжість. Ця трава сприяє всмоктуванню шкірою поживних речовин і має антибактеріальні властивості.

Важливо правильно очищати шкіру голови, яка стає жирною вже наступного дня. Тому один-два рази на тиждень необхідно використовувати або скраб для шкіри голови, або спеціальний шампунь з відлущувальними компонентами. До складу таких засобів входить мелене насіння (здебільшого мигдалю), очищувальні ензими, що регулюють стан шкіри голови, вулканічна глина та/або деревне вугілля, що детоксикує. Засоби, призначені для інтенсивного очищення, містять також кондиціонуючі речовини, наприклад, сечовину, що зволожує шкіру голови, а також інші компоненти, що запобігають себореї та заспокоюють свербіж шкіри голови.

Ще одна проблема, пов'язана з низькопористим волоссям, — його неконтрольоване випадання. Може здатися дивним, що таке сильне, здавалося б, укорінене у фолікулах волосся випадає так інтенсивно, особливо якщо воно уражене себореєю. Цей стан погіршується, якщо волосся постійно закрите від доступу свіжого повітря внаслідок застосування важкої косметики. Комедогенність засобів для догляду за волоссям погіршує стан волосяної цибулини, яка, як наслідок, випадає з фолікула. Тому так важливо регулярно очищати шкіру голови та посилювати її кровопостачання.

 

Низькопористе волосся — Чого слід уникати

Насамперед слід утриматися від використання сильних засобів для укладки, які можуть обтяжувати волосся (гелі, віск, пасти для укладки), олій з відносно великими молекулами та олій, які містять жирні кислоти омега-3 і -6, — їх рекомендовано для догляду за волоссям з високою пористістю. Крім того, волосся з низькою пористістю не переносить важких, насичених протеїнами кондиціонерів, оскільки такі засоби можуть зробити волосся ще жорсткішим. Надлишок емолентів також не принесе користі позбавленому об'єму волоссю, тому від ланоліну і гліцерину слід утриматися. З цієї ж причини не варто обробляти волосся з низькою пористістю важкими силіконами, які затримуються на волоссі й позбавляють його м'якості.

Пористість волосся має свої відмінні риси, які багато говорять про стан пасом і визначають свій тип догляду. Тому, якщо ви хочете розкішне і здорове волосся, з'ясуйте, до якого типу пористості належить ваше волосся, і відповідно до цього здійснюйте догляд за ним. Якщо вам вдасться відповісти на всі запитання, пов'язані з типом вашого волосся, ви помітите неймовірно швидке поліпшення його зовнішнього вигляду. Ви швидко зможете насолоджуватися здоровим і приголомшливим волоссям.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності