Засоби для догляду за волоссям, які можна знайти в кухонній шафі: олії, дріжджі, мед та інше

Засоби для догляду за волоссям, які можна знайти в кухонній шафі: олії, дріжджі, мед та інше

Ми звикли говорити, що волосся "п'є" воду і що ми можемо "годувати" пасма поживними речовинами. Але чи знаєте ви, що більшість таких речовин, що живлять волосся, можна легко знайти у вашій коморі? Читайте далі, щоб дізнатися, як впливають на волосся різні домашні засоби для догляду, приготовані з ваших продуктів, і які інгредієнти варто використовувати, щоб забезпечити волоссю належний догляд.

Усвідомлений домашній догляд за волоссям - простий і дешевий спосіб покращити стан пасом. Це вміння отримувати користь з найпростіших рішень.

Створити власний засіб для догляду за волоссям з інгредієнтів, доступних на кухні, - це все одно, що вилучити з аптечної косметики речовини, які потенційно можуть зашкодити волоссю (парабени, спирти, фталати, силікони тощо) - і це варто зробити заради вашого пасма.

Ваше волосся любить домашню косметику?

Звісно, вам не обов'язково користуватися нею, коли ви застосовуєте такі засоби для догляду за волоссям, як олії для волосся Nanoil, що містять лише натуральні речовини, які сприятливо впливають на структуру волосся. Однак варто хоча б час від часу вносити щось нове у свої щоденні звички по догляду за волоссям. Іншими словами, спробуйте чергувати професійні засоби для догляду за волоссям та домашні маски разом з ополіскувачами для волосся. Ваші пасма будуть вдячні за таку різноманітність!

Дізнайтеся, які продукти, котрі ви зазвичай зберігаєте на кухні, можна розмістити у ванній кімнаті, щоб створювати домашні засоби для догляду за волоссям.

Найкращі натуральні олії для волосся

Безперечно, коли мова йде про домашній догляд за волоссям, абсолютним фаворитом є олії. Вони є природними джерелами необхідних речовин, таких як жирні кислоти, фосфоліпіди та вітаміни.

Давайте черпати натхнення у природи і використовувати можливості, які пропонують понад сотні різноманітних рослинних олій, котрі насправді широко застосовуються в косметиці. Більшість з них можна легко знайти в наших коморах, щоб використовувати їх, наприклад, як основу для домашніх масок для волосся.

Познайомтеся з харчовими оліями, які можна використовувати для олійного догляду за волоссям!

  1. Оливкова олія - на 72 відсотки складається з дорогоцінної олеїнової кислоти. Крім того, вона містить такі вітаміни: A, E, D і K. Саме завдяки їм оливкова олія так добре поповнює запаси вологи у волоссі та запобігає її втраті. Крім того, ця натуральна олія живить волосся, доглядає за ним і робить пасма блискучими. Якщо ви вирішите нанести оливкову олію на шкіру голови, ви можете очікувати, що це заспокоїть подразнення і зменшить можливе запалення.
  2. Олія солодкого мигдалю - чудово пахне і, крім того, містить цінні речовини, такі як жирні кислоти, мінерали, а також вітаміни А, D, Е і групи В. Її можна використовувати для змащування волосся по всій довжині або для захисту лише кінчиків. Олія солодкого мигдалю забезпечує відновлення волосся, живить і підтримує його зволоженість. Насправді, завдяки олії солодкого мигдалю можна зменшити ламкість волосся, оскільки ця природна речовина робить волосся більш еластичним і надає йому блиску.
  3. Кокосова олія - це чудове джерело мінералів і вітамінів, проте застосовувати її потрібно з розумом. Пояснюємо, що це досить густа і важка олія, яка погано сприймається багатьма типами волосся. Проте, при правильному застосуванні кокосова олія здатна зволожувати волосся, запобігати втраті білків, формувати завиток, допомагати в боротьбі з лупою та дарувати волоссю блиск.
  4. Лляна олія - одна з небагатьох олій, яка відрізняється рівномірним вмістом омега-3 та омега-6 жирних кислот. Крім того, вона містить досить високу концентрацію вітаміну Е, білків, калію та цинку - дуже важливих хімічних елементів для волосся. Догляд за волоссям за допомогою лляної олії - це простий спосіб отримати сильніші, еластичніші та помітно гладкіші пасма.
  5. Арганова олія - марокканське золото, яке, безумовно, частіше використовується у догляді за тілом та волоссям, ніж у кулінарії, незважаючи на те, що є їстівною. Ця олія багата на вітамін Е, незамінні жирні кислоти та рослинні стероли. Дійсно, запах арганової олії - це те, що багатьох людей приваблює, але корисні властивості цієї олії є ще більш надзвичайними, ніж просто її аромат. Якщо коротко, то арганова олія відновлює волосся, розгладжує його, захищає від високих температур і посічених кінчиків, полегшує укладання волосся, мінімізує негативний вплив УФ-випромінювання та ефективно бореться зі свербінням шкіри голови.
  6. Соняшникова олія - містить чотири найважливіші, з точки зору догляду за волоссям, вітаміни: ретинол (А), токоферол (Е), кальцитріол (D) і вітамін F. Саме цих вітамінів потребує зневоднене і надсухе волосся, яке потребує негайного зміцнення. Соняшникова олія допомагає поповнити запаси води у волоссі, підтримує регенерацію та підвищує еластичність волосся.
  7. Олія сливових кісточок - джерело бета-каротину, антиоксидантів та омега жирних кислот. Вона визнана чудовим засобом для догляду за волоссям, оскільки надзвичайно швидко вбирається і не обтяжує волосся. Натомість вона захищає пасма від агресивних зовнішніх факторів, насичує волосся вітамінами та зволожує його.
  8. Олія макадамії - тут ми можемо знайти рідкісну жирну кислоту Омега-7, яка, по суті, є основною складовою людського шкірного сала, що виробляється шкірою голови. Завдяки цьому олія макадамії здатна омолоджувати волосся, покращувати його стан, запобігати втраті вологи та живити. Крім того, олія макадамії корисна при укладанні волосся, оскільки вона прискорює висихання волосся та підсилює ефект від фарбування.
  9. Гірчична олія - ця широко використовувана в кулінарії індуїстська олія з кількома властивостями може бути успішно застосована в догляді за волоссям. Вона містить п'ять мінералів (у тому числі селен і цинк), омега-кислоти та вітамінний комплекс. Вона відома своїми властивостями прискорювати ріст волосся. При втиранні в шкіру голови гірчична олія живить волосяні цибулини, зміцнює їх і гальмує випадіння волосся.
  10. Олія виноградних кісточок - це універсальна олія для волосся, яка має заспокійливі властивості. Вона сприяє відновленню, допомагає боротися з лупою та жирністю шкіри голови. Олія виноградних кісточок також захищає волосся від сонця.

Яйце - переваги майонезу у догляді за волоссям

Невід'ємним елементом усіх видів кухонь (окрім веганської, звісно) є яйце. Це непримітний інгредієнт, який допомагав нашим бабусям і прабабусям підтримувати гарний стан волосся, чого ми сьогодні намагаємося досягти за допомогою безлічі дорогих засобів по догляду за волоссям. Якими ж властивостями характеризується яйце і чому майонез є привабливою альтернативою маскам для волосся?

Дійсно, яйце містить чимало життєво важливих інгредієнтів - білки, з яких складається волосся, сірку, необхідну для створення так званих дисульфідних мостів і усунення лупи, а також відновлювальний біотин (вітамін Н). Ось чому яйце наносять на волосся:

  • бореться з лупою
  • запобігає ламкості волосся
  • зміцнює волосся по всій довжині
  • запобігає випадінню волосся
  • робить волосся гладким, м'яким і блискучим

Переконання, що майонез - це альтернатива масці для волосся, яку варто спробувати, не варто сприймати буквально. Майонез, який можна знайти в магазині, не зробить великої користі для покращення стану волосся. Натомість варто змішати яйце з обраною олією, щоб створити домашню яєчну маску для волосся, яка фактично схожа за складом зі звичайним майонезом.

Підвищення зволоженості волосся за допомогою меду

Безсумнівно, догляд за сухим волоссям є серйозним викликом. На щастя, деякі речовини, які можна знайти в кухонних шафах, можуть значно полегшити це завдання - особливо мед, який є натуральною, солодкою і багатою на поживні елементи речовиною. Він містить такі мікроелементи: калій, хлор, фосфор, магній, кальцій, залізо, молібден, марганець і кобальт, вітаміни: А, В1, В2, В6, В12, С, фолієву кислоту, пантотенову кислоту та біотин.

Які властивості роблять мед потужним засобом, здатним значно покращити стан волосся? Чому мед варто наносити на волосся незалежно від того, чи розбавлений він водою, чи у вигляді складника маски для волосся?

Найважливішими є його зволожуючі властивості, завдяки яким мед найкраще підходить для сухого волосся. Він не тільки забезпечує водою внутрішні структури волосся, але й завдяки своїй гігроскопічності утримує її там! Крім того, мед є потужним антиоксидантом і антисептиком, живить волосся і зміцнює його, зменшуючи ламкість і зменшуючи витончення та появу лупи.

Цікаві факти про мед

Чи знали ви, що однією зі складових меду є гідропероксид - речовина, більш відома як перекис водню (звісно, якщо використовувати його у 3% концентрації)? Ось чому ви можете помітити, що ваше волосся стає світлішим, якщо наносити на нього мед!

Дріжджі для росту волосся

Хіт останніх місяців у догляді за волоссям - використання дріжджів, які допомагають пасмам рости швидше. Хтось п'є їх, хтось використовує як основний інгредієнт масок або кондиціонерів для шкіри голови. Незалежно від способу застосування, результати досить схожі - прискорення росту волосся, уповільнення його порідіння та чудовий зовнішній вигляд. Крім того, дріжджі покращують стан волосся, що призводить до того, що пасма стають здоровішими, сильнішими та блискучішими.

Цими та іншими властивостями дріжджі зобов'язані величезному вмісту біотину, амінокислот (аргінін, тирозин, цистин), з яких складається волосся, вітамінів групи В та мінералів (цинк, селен, мідь, калій, кальцій, хром і фосфор). Одним словом, волосся, підживлене дріжджами, стає здоровішим, сильнішим і сповненим природного блиску.

Борошно замість сухого шампуню

Досить цікавою речовиною, яку можна знайти в кухонній шафці, є... борошно. Наприклад, картопляний крохмаль. Багато хто не знає, що його можна використовувати як альтернативу сухому шампуню, який відповідає за миттєве надання волоссю свіжого вигляду.

Картопляний крохмаль добре поглинає вологу і надлишок шкірного жиру, саме тому він здатний повернути волоссю свіжість і об'єм. Якщо ваші пасма темні, то з кількістю борошна потрібно бути обережними. Щоб прояснити, вам не слід наносити занадто багато борошна, щоб запобігти створенню ефекту білого пилу на вашому волоссі. Найкраще наносити борошно на волосся за допомогою пухнастого пензлика для пудри, яким можна наносити борошно на шкіру голови. Наприкінці слід пальцями розпушити волосся біля коренів і розчесати його.

Миття волосся за допомогою розпушувача

В епоху еко-догляду можна помітити, що зараз набирає популярності миття волосся без шампуню. Як це зробити, щоб добре очистити волосся і звільнити шкіру голови від забруднень, шкірного жиру і залишків косметики?

Цікавою альтернативою є використання розпушувача для миття волосся. Це ще одна речовина, яку можна знайти на кухні і яку варто використовувати у щоденному догляді за волоссям. Розпушувач має сильні очищувальні властивості і без проблем видаляє залишки масок, кондиціонерів, олій та інших засобів для укладання волосся. Він залишає волосся свіжим і очищеним від токсинів.

Однак слід пам'ятати, що реакція розпушувача лужна, тому він знижує рівень рН волосся та шкіри голови. З цієї причини шампунь з розпушувачем слід доповнювати домашнім кислим ополіскувачем для волосся.

Догляд за волоссям на основі овочів та фруктів

Основа сучасної харчової піраміди - овочі та фрукти - також можуть бути використані як домашні засоби для догляду за волоссям. Банан, який ніхто не хоче їсти, зів'яла петрушка або очищена цибулина - не викидайте їх! Вони можуть послужити вашому волоссю як маска або ополіскувач для волосся.

Які овочі, фрукти та трави можна використовувати як домашні засоби для догляду за волоссям? Дізнайтеся про найпопулярніші з них і відкрийте для себе їхні властивості самостійно. Зрештою, дізнатися, чого можна досягти завдяки непримітному інгредієнту, який є в нашому розпорядженні, - це справжня забава!

  1. Банан - найпростіша маска для волосся - це розім'ятий виделкою стиглий банан, змішаний з йогуртом, улюбленою олією або соком алое. Цей екзотичний фрукт подобається волоссю, оскільки він містить велику кількість білків, необхідних для правильного росту волосся.
  2. Лимон - обов'язковий інгредієнт, що додається до багатьох бальзамів та ополіскувачів для волосся, - це лимонний сік, який здебільшого робить волосся світлішим. Він має й інші властивості: поповнює нестачу вітамінів (С, групи В та фолієвої кислоти), а також мінералів (цинку, калію, марганцю, кальцію). Лимонний сік дарує пасмам блиск і уповільнює процес посивіння волосся.
  3. Авокадо - фрукт, багатий на вітаміни (авокадо називають олією семи вітамінів), мінерали та жирні кислоти. Завдяки їм авокадо живить, запобігає втраті води та робить волосся слухняним. Крім того, він містить хлорофіл - зелений пігмент, який має антиоксидантну дію.
  4. Петрушка - це інгредієнт, який пропонує безліч варіантів застосування у догляді за волоссям. Сік петрушки прискорює ріст волосся і робить пасма значно міцнішими. Крім того, петрушка містить багато вітамінів, тому варто використовувати зелене листя для приготування живильного коктейлю, ополіскувача для волосся або кондиціонера для шкіри голови. Вона надзвичайно багата на вітамін С. Уточнимо, що в 100 г петрушки може міститися навіть 160 мг цього вітаміну.
  5. Чорна редька - домашні косметичні процедури для волосся з чорною редькою рекомендуються тим, чиє волосся потребує величезного підживлення. Цей овоч зміцнює волосяні цибулини і стимулює ріст волосся. Кондиціонер для шкіри голови з чорної редьки також рекомендується як препарат з антисептичними, антисеборейними та протилуповими властивостями. Інакше кажучи, чорна редька визнана ефективним засобом від усіх недуг, від яких може страждати шкіра голови.
  6. Цибуля - навіть, здавалося б, звичайна цибулина може заспокоїти запалення, зміцнити волосся і прискорити його ріст. Домашній ополіскувач для волосся з лушпинням цибулі - чудовий спосіб пофарбувати волосся без використання барвників. Відварене і залишене на ніч лушпиння цибулі віддасть все найцінніше, що може подарувати, разом з пігментом, який затемнює пасма.
  7. Часник - хоча аромат часнику може відлякати багатьох людей від його використання для кондиціонування волосся, варто визнати його корисну дію на волосся. Якщо коротко, то часник здатен стимулювати ріст волосся і запобігати облисінню. З цієї причини деякі люди можуть розглядати втирання часнику в шкіру голови як ефективний спосіб покращення зовнішнього вигляду волосся.

Цілюща сила насіння

Замисліться: якщо з крихітної насінини може вирости повноцінна рослина, це означає, що в ній має міститися безліч цінних речовин. Чому б не використати їх для покращення здоров'я та зовнішнього вигляду волосся?

  1. Лляне насіння - цей популярний в Інтернеті гель з лляного насіння можна приготувати вдома, заливши насіння водою і залишивши, поки воно не збільшиться. Цей простий спосіб дозволяє отримати маску для волосся, багату на вітаміни, білки, клітковину і мінеральні речовини (залізо, магній, кальцій і цинк). Своєю популярністю гель завдячує тому, що робить волосся зволоженим, залишаючи пасма блискучими, розгладженими та зміцненими. Також гель з лляним насінням прискорює ріст волосся і запобігає облисінню.
  2. Чорний кмин (Nigella sativa) - оскільки олія з квітів фенхелю також відома як золото фараонів, вона повинна забезпечувати майже королівський догляд за волоссям. Саме так діє настій чорного кмину, який фактично складається з ненасичених жирних кислот (близько 85%). Завдяки цьому насіння чорного кмину покращує стан волосся та живить його. Крім того, насіння відоме як потужний антиоксидант, який також має протизапальну та антибактеріальну дію.
  3. Пажитник - хоча він пахне курячим супом, пажитник працює як чарівна паличка, яка робить волосся довгим, сильним і красивим. Насіння цієї легендарної трави містить сапоніни, лецитин, вітаміни А, В і С, а також мінеральні солі. Вони стимулюють синтез протеїнів і підтримують природні процеси самовідновлення волосся.
  4. Кава - звичайно, її можна пити вранці, щоб бути більш бадьорими, але також цей чорний напій можна використовувати для того, щоб забезпечити енергією наші пасма. Кавовий ополіскувач для волосся - найкращий енергетичний напій для шкіри голови, який посилює приплив крові, що сприяє швидшому росту волосся. З мелених кавових зерен можна приготувати домашній пілінг для шкіри голови, який допомагає видалити залишки косметики.

Ополіскувачі для волосся з оцтом

І, нарешті, останній інгредієнт, який можна знайти в шафці - оцет. Він незамінний як на кухні, так і в догляді за волоссям. Чому?

Ополіскувачі для волосся з оцтом - найпростіший спосіб відновити правильний рівень pH, закрити кутикули і розгладити волосся після миття. Найкраще в цьому випадку підходить яблучний оцет або інший фруктовий оцет, змішаний з водою. Однак краще уникати використання спиртового оцту (він може зневоднити волосся та шкіру голови), а також виноградного/винного оцту (він може освітлити волосся).

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності