Волосся із середньою пористістю. Все, що потрібно знати

Волосся із середньою пористістю. Все, що потрібно знати

Сказати, що таке волосся "нормальне" — занадто сміливо. У волосся середньої пористості теж є свої недоліки, особливо якщо за ним неправильно доглядати. Тоді виникає одразу безліч проблем, які одразу ж погіршують стан волосся і псують його зовнішній вигляд. Цей тип волосся постійно балансує між "ідеальною блискучою обгорткою" і вкрай сумнівною чарівністю. Дізнайтеся характерні особливості волосся із середньою пористістю і навчіться правильно за ним доглядати.

Волосся із середньою пористістю: профіль

Його можна охарактеризувати як щось середнє між важким/щільним волоссям з низькою пористістю і сильно пошкодженим/зневодненим волоссям. Який вигляд має таке волосся? Перша особливість — злегка піднятий шар кутикули. По-друге, таке волосся не завдає клопоту під час догляду, легко піддається укладанню, але водночас дуже примхливе. На жаль, для того щоб зіпсувати стан волосся середньої пористості, багато чого не потрібно.

Для волосся середньої пористості типовий "поганий стан", оскільки його цибулини швидко слабшають. Як наслідок, волосся може випадати і навіть перестати рости. Інакше кажучи, волосся середньої пористості перебуває буквально за крок від плачевного стану. Таке волосся тонке, про що свідчить дуже погана внутрішня кератинова структура — неправильний догляд у поєднанні з відсутністю захисту — це все, що потрібно, щоб остаточно зіпсувати таке волосся.

Під мікроскопом можна помітити, що кутикули волосся середньої пористості підняті. Це відкриває шлях усім зовнішнім чинникам для проникнення в структуру волосини і поступового погіршення її стану. Це означає, що таке волосся потребує негайного зміцнення. Крім того, порушення кислотно-лужного балансу в шкірі голови призводить до того, що волосся стає жирним і тонким, позбавленим об'єму і тіла. Цей стан може супроводжуватися мокрою лупою.

Дійсно, волосся середньої пористості потребує особливої турботи. Дуже легко погіршити його стан, внаслідок чого воно стає матовим, грубим, позбавленим блиску, важко піддається укладанню, пушиться та легко заплутується. А засоби для укладки додатково погіршують його стан. Так, такий тип волосся потребує особливої уваги. Можна вважати, що майбутній стан волосся середньої пористості залежить від вас і від того, який догляд ви забезпечуєте йому сьогодні.

Догляд за волоссям із середньою пористістю

Волосся із середньою пористістю потребує зміцнення і глибокого живлення в поєднанні з відновленням можливих пошкоджень. Це стосується здебільшого кінчиків волосся та основної довжини. Рекомендується використовувати шампунь, олію або кондиціонер для шкіри голови, які регулюють роботу сальних залоз, забезпечують відновлення волосся і зміцнюють його природний захисний шар.

Крім того, для волосся із середньою пористістю необхідно використовувати легкі засоби, що не перевантажують пасма. Тому хорошим рішенням стануть м'які місти, трав'яні засоби і спреї-кондиціонери.

Крім усього іншого, таке волосся необхідно регулярно обробляти кондиціонерами, що містять протеїни, емоленти і легкі, летючі силікони (циклогексасилоксан, циклометикон, циклотетрасилоксан, диметикон сополіол, лаурилметикон сополіол). Можна також використовувати різні зволожувальні маски, що містять, наприклад, алое, гіалуронову кислоту, сечовину та інші зволожувальні речовини.

Одним із найкращих косметичних засобів для волосся із середньою пористістю є олія. Рекомендується раз на тиждень наносити на волосся натуральні олії, найкраще з вмістом жирних кислот омега-7 і омега-9.

Оскільки волосся із середньою пористістю чутливе, воно може слабшати під час... сну. Річ у тім, що пасма труться об наволочку і перетягуються, коли ми на них лежимо. Тому перед сном рекомендується укладати волосся у вільний пучок або косу.

Волосся середньої пористості слід розчісувати або м'яким гребінцем із натуральної щетини, або гребінцем із широкими зубцями. Під час сушіння найкраще використовувати теплий потік повітря фена. Він розгладжує кутикули волосся і надає йому блиску. Не забувайте також регулярно підстригати кінчики волосся, оскільки це найкрихкіша частина такого волосся.

Шампунь для волосся із середньою пористістю

Під час вибору шампуню слід орієнтуватися на тип свого волосся і підбирати його відповідно, наприклад, до типу завитків або ступеня жирності волосся. Такий шампунь має бути не обтяжливим. Тому краще вибрати безбарвний шампунь, а не молочний і густий, призначений для волосся з високою пористістю.

Кондиціонер для Волосся Середньої Пористості

Перш за все, кондиціонер для волосся середньої пористості повинен бути легким, а це означає, що він не може перевантажувати волосся або залишати жирну плівку на пасмах. Волосся цього типу люблять зволожуватися і захищатися від механічних пошкоджень. Тому найкраще вибрати кондиціонер, що містить зволожуючі речовини та чимало пом’якшувальних речовин. Ще одним важливим елементом догляду за волоссям середньої пористості є захист кінчиків волосся. З цієї причини не пропускайте застосування спеціальних сироваток або високоякісної олії для волосся.

Крім того, якщо ваше волосся тонке, виберіть спрей-кондиціонер або легкий незмивний спрей для волосся. Така косметика захищає і розгладжує волосся, не обтяжуючи його.

Раз на тиждень посиліть догляд за волоссям, використовуючи маску, яка очищає, живить і зміцнює прядки, надаючи їм кращий вигляд. Завдяки Nanoil ви можете вибрати одну з високоякісних масок для волосся, які створені на основі інгредієнтів, необхідних для волосся середньої пористості. Нанесіть на ваші локони маску з рідкого шовку або спробуйте потужну маску для волосся з аргановою олією.

Олії для волосся із середньою пористістю

Як уже говорилося вище, волосся із середньою пористістю вкрите кутикулами, які злегка підняті. Тому олії, які використовуються для догляду за таким волоссям, мають складатися з молекул середнього розміру. Шукайте ті, у складі яких переважають жирні кислоти омега-7 і омега-9. Найкращою сумішшю таких олій є Nanoil для волосся із середньою пористістю.

Олії та батери для волосся із середньою пористістю

  • Олія насіння баобаба — створює на волоссі мікроскопічну плівку, яка не дає змоги йому втрачати вологу. Олія захищає від зовнішніх агресивних чинників, розгладжує волосся і надає йому блиску.
  • Арганова олія — це сила антиоксидантів, що уповільнюють старіння клітин. Вона забезпечує захист від високих температур, що виникають під час гарячого укладання. Глибоко відновлює кератинову структуру ослабленого волосся.
  • Олія жожоба — по суті, це рідкий віск, віджатий з горіхів чагарнику сірої коробочки. Її виняткова властивість — неймовірно високий вміст сквалену. Він запобігає жирності волосся, сповільнюючи вироблення шкірного сала. Також очищає шкіру і лікує лупу. Водночас олія добре живить, що робить її порятунком для зневодненого волосся і шкіри голови.
  • Олія макадамії — миттєво проникає в шкіру голови і волосяні цибулини. Незамінна під час догляду за волоссям середньої пористості, оскільки вона не обтяжує волосся, а регулює виділення шкірного сала, знімає подразнення, кондиціонує, зволожує, пом'якшує і підвищує еластичність волосся.
  • Олія авокадо — насичує волосся вологою і підсилює його блиск. Названа "олією з 7 вітамінів", вона є найкращим кондиціонером для волосся. Вона розгладжує волокно волосини, надає блиску пасмам, запобігає пухнастості та ламкості. Підвищує слухняність волосся.
  • Олія солодкого мигдалю — захищає волосся від ушкоджень, ніжна і добре вбирається. Відома тим, що надає блиск і заспокоює подразнену шкіру голови. Олія солодкого мигдалю на 55% складається з омега-9 жирних кислот. Вітамін В, що міститься в цій олії, відповідає за управління процесом правильного росту волосся.
  • Рисова олія — містить кальцій, магній, калій, фосфор, марганець, залізо, клітковину, а також вітаміни Е і К. Її високо цінують завдяки високій концентрації фітостеролів, токоферолів і γ-орізанолу — речовин, що сповільнюють старіння клітин і шкіри голови, а також перешкоджають випаданню волосся.
  • Олія виноградних кісточок — має заспокійливі та відновлювальні властивості. Добре справляється з лупою, псоріазом, надмірним виділенням шкірного сала і жирністю шкіри голови. Вона захищає волосся і шкіру голови від сонячного випромінювання, хімічних і механічних пошкоджень, а також від частих перукарських процедур (фарбування, сушіння феном, випрямлення).
  • Обліпихова олія — вирізняється високою концентрацією антиоксидантів, пальмітолеїнової кислоти (омега-7) і дубильних речовин, флавоноїдів, бору, марганцю, вітамінів А, С і К. Олія стимулює синтез колагену та зміцнює зв'язки у волоссі, завдяки чому воно набуває еластичності та легко піддається укладанню. Також прискорює ріст волосся, насичує пасма вологою, кондиціонує і живить.

Що ще подобається волоссю із середньою пористістю?

  • Кератин — природний компонент волосся. Один-два рази на місяць корисно робити кератинову маску. Вона заповнить усі прогалини в структурі волосся й усуне мікропошкодження.
  • Гіалуронова кислота — вона не тільки зволожує, розгладжує волосся і захищає його від пошкоджень. Гіалуронова кислота також робить волосся гладким і наповненим блиском. Крім того, вона допомагає усунути всі прогалини в структурі волосся, доглядає за шкірою голови, захищаючи її від зневоднення і подразнення.
  • Фруктоза — простий цукор, широко використовуваний у харчовій промисловості. Фруктоза ідеально підходить для догляду за волоссям із середньою пористістю, оскільки вона зволожує і одночасно зміцнює пасма, захищаючи їх від пошкоджень. Не варто забувати, що ця "солодка" речовина пов'язана з однією зі складових волосини — кератином, тож вона добре відновлює та зміцнює. Завдяки фруктозі волосся стає сильним, а його поверхневий шар помітно відновлюється.
  • Протеїни шовку — живлять волосся, зволожують і кондиціонують кінчики волосся. Вони відповідають за блиск і привабливий зовнішній вигляд волосся. Також протеїни покривають волосся мікроскопічною плівкою, яка здебільшого захищає від зневоднення і відновлює пасма. Крім того, цей компонент запобігає появі пухнастості та статичної електрики.
  • Малиновий або яблучний оцет (у вигляді ополіскувача для волосся) — допомагає закрити підняті кутикули, розгладжує волосся і повертає пасмам втрачений блиск. Очищається шкіра голови і вирівнюється рівень pH.
  • Сонцезахисні засоби — захист від ультрафіолетового випромінювання (UVA і UVB) є основою догляду за волоссям із середньою пористістю. Сонячне випромінювання сприяє підніманню кутикули волосини, що призводить до пошкодження кортексу (внутрішньої структури волосини). Як наслідок, волосся середньої пористості може змінити свою пористість на високу, стати сухим і ламким, втратити пружність, м'якість і блиск. Крім того, воно стає більш схильним до ламкості, кінці легко січуться. Також слабшають волосяні цибулини, що призводить до посилення проблеми випадіння волосся. Волосся навіть може повністю перестати рости. Тому, особливо в літню пору, користуйтеся натуральними оліями, що містять природні УФ-фільтри. Протягом дня обробляйте пасма легкий містом для волосся з високим сонцезахисним фільтром.
  • Вітамін А (ретинол) — регулює роботу сальних залоз, бореться з лупою, зміцнює волосся і захищає гідроліпідну оболонку шкіри голови.
  • Вітамін Е — так званий "вітамін молодості", є потужним антиоксидантом, що уповільнює процеси старіння. Він прискорює поділ клітин у кортексі волосини, завдяки чому волосся правильно росте, зберігає свій гарний стан, відновлюється і стає стійким до пошкоджень.
  • Провітамін B₅ — покращує зовнішній вигляд і стан волосся, захищає і стимулює його ріст, запобігає пошкодженню і доглядає за кінчиками волосся.

Волосся із середньою пористістю — Чого слід уникати

Чутливе волосся, яке швидко обтяжується, не переносить важких і густих масок і кремоподібних шампунів, які скупчуються біля коріння і важко змиваються. Не менш важливий і склад косметичних засобів. Волосся із середньою пористістю може швидше зневоднюватися і тьмяніти через контакт із синтетичними речовинами, що входять до складу шампунів і кондиціонерів.

До компонентів шампунів, які не підходять для волосся із середньою пористістю, відносяться: моногідроксиспирти (зневоднюють), силікони (залишаються на волоссі), сильні мийні засоби та консерванти (подразнюють).

Також намагайтеся уникати важких, комедогенних і важковидаляємих силіконів, таких як симетикон, триметикон, триметилсилоксисилікати. Завжди перевіряйте, чи підходить та чи інша олія, маска або кондиціонер, які ви хочете використовувати, для вашого типу волосся. У випадку з волоссям із середньою пористістю менше означає більше. Тому використовуйте невелику кількість косметичних засобів, якість яких відповідає структурі вашого волосся.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності