Професійні процедури для волосся. На які варто звернути увагу?

Професійні процедури для волосся. На які варто звернути увагу?

Чому багато хто вважає, що салони — це зло, причому необхідне? Настав час розвіяти міф про те, що перукарі нічого не розуміють у догляді за волоссям. Дізнайтеся про найкращі відновлювальні, зволожувальні та інші процедури для волосся. Які з них варто спробувати?

Відтоді, як ми відкрили для себе силу натуральних олій, ми все частіше намагаємося доглядати за волоссям у домашніх умовах. Стало легше дати волоссю необхідні поживні речовини, не відвідуючи салон. З іншого боку, виходить так, що домашні процедури перестають бути ефективними. Часто виявляється, що у нашого волосся або інші уподобання, або воно потребує сильнішого живлення. На щастя, існують салонні процедури, які допомагають його відновити професійно.

Підстригтися або пофарбувати волосся — не єдине, що можна зробити в салоні. Познайомтеся з найкращими процедурами для волосся — на які з них ви захочете записатися?

1. Ботокс для волосся

Ботокс наводить нас на думки про естетичну медицину. Однак сьогодні його використовують і в перукарнях. Це живильна процедура, яка повертає слабкому волоссю життєву силу та красу. Він заповнює прогалини в структурі волосся, повертає йому м'якість і блиск, глибоко зволожує і дає захист.

Як у цій процедурі використовується ботокс? За допомогою шприца. Але турбуватися не варто — це неінвазивна і безболісна процедура для волосся. Шприц використовується тільки для більш комфортного нанесення сироватки. Кондиціонер створений на основі повністю натуральних інгредієнтів без солей, парабенів, сульфатів, барвників тощо. Ботокс для волосся насичує волосся безліччю цінних вітамінів, мінералів і речовин, що сприяють зміцненню волосся, наприклад, колагеном. Недарма його називають вітамінною бомбою для волосся.

2. Дарсонваль

Ця процедура не належить до числа найпопулярніших. Вона використовується і в догляді за шкірою. Назва процедури походить від використання дарсонваля — струмів високої частоти, низької напруги та великої сили струму. Використовується спеціально розроблений апарат, оснащений електродами. Під час його дотику до шкіри голови виникає електричний розряд (з характерним спалахом) і виробляється озон, який сильно дезінфікує, має антибактеріальний і протизапальний ефект.

Дарсонваль для волосся:

  • очищає і дезінфікує шкіру голови,
  • знищує бактерії та грибки, а також перешкоджає їхньому розвитку,
  • стимулює клітинне оновлення і ріст волосся,
  • усуває можливі запалення шкіри.

Загалом, це безболісна і неінвазивна процедура для волосся, особливо рекомендована тим, хто бореться з стоншенням волосся, жирністю, себорейним випадінням тощо.

3. Розпарювання волосся

Якщо ми хочемо побалувати своє волосся спа-процедурами, то можемо звернути увагу на розпарювання. Це професійна процедура для волосся: на волосся впливає дещо вища температура, що дає змогу відкрити кутикули волосся. Крім того, процедура забезпечує оптимальне зволоження, що дає змогу легко вбирати поживні речовини нанесеного кондиціонера.

Розпарювання забезпечує волоссю ідеальне живлення, зволоження, зміцнення і відновлення. Ця проста процедура передбачає проведення близько тридцяти хвилин під приладом, схожим на великий фен, з використанням дистильованої води для посилення дії засобів.

Існують два типи приладів для розпарювання волосся:

  • звичайний відпарювач — працює дуже просто, виробляючи пару,
  • мікровідпарювач — ультразвук створює легкий водяний туман.

Ви можете легко перенести таку процедуру до себе додому і робити її самостійно. Усе, що вам потрібно, — це відповідна косметика, наприклад, один із трьох Nanoils, і трохи вільного часу. Детальніше про це тут розпарювання волосся в домашніх умовах.

4. Киснева інфузія шкіри голови

Професійна процедура для волосся та шкіри голови. Інша назва процедури — киснева мезотерапія. Її дія заснована на властивостях концентрованого кисню (замість озону використовуються частинки основного кисню).

Що включає в себе киснева інфузія?

За допомогою спеціального апарату в шкіру подається кисень, а також суміш високопоживних компонентів. Завдяки такому поєднанню ми впливаємо на волосся з подвоєною силою, оскільки сам кисень дає чудові переваги для волосся:

  • зменшує випадіння волосся і стимулює його ріст,
  • живить, зволожує й оздоровлює шкіру голови,
  • видаляє омертвілі клітини шкіри, шкірне сало і косметику,
  • піднімає коріння волосся, потовщує і підвищує еластичність.

Кисневу мезотерапію найчастіше проводять серіями — оптимальний варіант передбачає проведення 4-6 процедур кожні 10-14 днів. Як правило, одна киснева процедура для шкіри голови триває до 40 хвилин. Застосовувати цю терапію має сенс, коли ми хочемо стимулювати ріст волосся, маємо проблеми зі слабким волоссям, яке рідшає, надмірно виснаженими пасмами, лупою або порушеним виділенням шкірного сала.

5. Іонтофорез

Гальванічні струми також можна використовувати як догляд за волоссям. Вони викликають контрольовану гіперемію і стимулюють оновлення клітин. Іонтофорез не вважається популярною процедурою для волосся, але поширений у сфері догляду за шкірою. Перенесений у сферу перукарського мистецтва, він рекомендується як ефективний засіб проти випадіння волосся. Завдяки тому, що іонтофорез вводить у шкіру голови відповідні іони поживних речовин, він зміцнює волосся, перешкоджає його стоншенню, зменшує надмірне вироблення шкірного сала.

6. Карбоксітерапія

Як легко здогадатися з назви, в карбоксітерапії використовується вуглекислий газ. Він вводиться під шкіру, викликаючи контрольоване розширення кровоносних судин у певних місцях. Це один з інвазивних методів, але не дуже болючий — під час введення діоксиду під шкіру може виникнути невелике відчуття дискомфорту. Можливі невеликі почервоніння і припухлості, але вони швидко минають. Головне, що карбоксітерапія ефективна.

Ця професійна процедура для волосся стимулює мікроциркуляцію шкіри голови, що призводить до глибокого кондиціонування волосяних фолікулів, зміцнення волосся, прискорення їхнього росту і зниження ризику передчасного облисіння. Карбоксітерапія найчастіше допомагає в лікуванні алопеції (alopecia areata) та облисіння.

7. Кератинове розгладження волосся

Кератинові процедури, мабуть, найчастіше проводять у салонах. Чому? Тому що вони не тільки відновлюють волосся, а й покращують його зовнішній вигляд. Незважаючи на те що багато хто вважає, що [кератиновий догляд] спрямований тільки на позбавлення від небажаних завитків і (як випливає з назви) розгладження пасом, насправді це професійна процедура для пошкодженого волосся, яка:

  • відновлює пошкоджену структуру волосся,
  • глибоко відновлює волосся і зміцнює цибулини,
  • надає блиск, м'якість, шовковистість, гладкість і еластичність,
  • робить волосся стійким до впливу вологи та шкідливих факторів.

Салонна кератинова процедура вимагає використання відповідних засобів — професійних концентрацій кондиціонуючих речовин, антиоксидантів, які містять основний компонент. Це кератин — будівельний білок волосся. Перукар "прасує" засіб на волоссі за допомогою плоскої праски або ультразвукового випрямляча.

8. Мезотерапія шкіри голови

Найчастіше рекомендується і обирається жінками. Б'юті-експерти впевнені в її неймовірній користі. Мезотерапія шкіри голови часто використовується для профілактики випадіння волосся. Частота та інтенсивність процедури підбирається індивідуально, залежно від ступеня вираженості проблеми.

Мезотерапія шкіри голови рекомендується людям, у яких діагностовано надмірне випадіння волосся. Вона полягає в нанесенні живильного коктейлю, який зміцнює цибулини і запобігає випадінню волосся. Можливі такі варіанти:

  • безголкова мезотерапія шкіри голови — препарат вводиться в шкіру через тимчасові мікроканали, створені електричним полем,
  • мікроголчаста мезотерапія — лікування волосся, під час якого препарат вводиться за допомогою валика, що робить тисячі мікроотворів в епідермісі,
  • голчаста мезотерапія шкіри голови — доставка поживних речовин до волосся за допомогою мікроін'єкцій.

Які переваги мезотерапії для волосся? Вона блокує випадіння волосся, стимулює його ріст і повторне відростання, прискорює відновлення і зміцнення цибулин, відновлює біологічний баланс шкіри.

9. Багата тромбоцитами плазма для волосся

Дедалі більшої популярності в лікуванні випадіння волосся набуває терапія збагаченою тромбоцитами плазмою. На жаль, це дорога процедура, тому стандартна мезотерапія набула більшого поширення. У цьому разі ріст волосся прискорюється завдяки введенню в шкіру голови багатої на тромбоцити плазми. Цей вид терапії підходить як для людей, що лисіють, так і для тих, хто просто хоче поліпшити стан волосся.

Покрокова процедура мезотерапії багатою на тромбоцити плазмою:

  1. Проводиться забір крові, потім виділяється багата тромбоцитами плазма.
  2. Вводиться анестетик у шкіру голови для зменшення больових відчуттів під час процедури.
  3. Препарат вводиться в шкіру.

Це професійна процедура, яка зменшує випадіння волосся та посилює його ріст. Для запобігання випадінню волосся достатньо 10-15 хвилин — саме стільки триває процедура. На жаль, процес відростання волосся більш тривалий — до трьох місяців. Проте використання багатої тромбоцитами плазми для волосся окупається, оскільки результати просто сенсаційні. Серія з трьох процедур:

  • волосся стає міцнішим і товщим, пасма перестають випадати в надлишку,
  • стимулюються цибулини, тому волосся стає помітно більшим.

10. Трихологічне відлущування шкіри голови

Очищення шкіри голови та волосся надзвичайно важливе, оскільки позбавляє від таких проблем, як лупа. Час від часу має сенс робити трихологічний пілінг, оскільки навіть найкращий шампунь не зробить ваше волосся і шкіру голови чистими. Хоч би як рекомендували інші процедури за певних проблем, [пілінг шкіри голови] — це обов'язкова процедура для волосся, яку потрібно робити регулярно і як профілактику.

Перукарі проводять два види цієї процедури:

  • пілінг шкіри голови з використанням відлущувального засобу,
  • відлущування за допомогою ультразвуку.

Незалежно від виду скраб для шкіри голови завжди дає однаковий результат. За правильного підходу пілінг звільняє шкіру голову від забруднень, залишків засобів, шкірного сала та відмерлих клітин. Він відкриває доступ до волосяних фолікулів, тому наступні процедури дають кращий ефект, оскільки цибулини отримують більше поживних речовин. Крім того, трихологічний скраб стимулює кровообіг, завдяки чому волосся стає міцнішим.

11. Ультразвукова та інфрачервона випрямляч для волосся

Як працює ультразвукова та інфрачервона випрямляч для волосся? Це випрямляч, що випромінює ультразвук та інфрачервоне світло. Завдяки цьому приладу можливе одночасне відновлення волосся за допомогою ультразвуку та інфрачервоного випромінювання. Процедури з використанням ультразвукової та інфрачервоної випрямляча підходять для слабкого волосся, наприклад, після хімічної обробки. За допомогою цього сучасного інноваційного приладу на волосся наноситься спеціальний живильний засіб. Ультразвуковий та інфрачервоний випрямляч часто використовується для кератинового догляду. Він також покращує результати використання олії — ультразвук та інфрачервоне випромінювання дають змогу оліям легко проникати в стрижень волосини і доставляти їх глибоко всередину волосини. Ультразвукова плоска праска "вдавлює" засоби у волосся без використання тепла, тому вона безпечніша. Така процедура спрямована виключно на відновлення і зміцнення волосся, а не, наприклад, на його випрямлення.

12. Світлодіодна терапія для волосся

Дедалі більше салонів працюють із трихологами та пропонують інноваційні процедури, які одночасно кондиціонують і відновлюють волосся. Однією з них є світлодіодна терапія. Вона використовується для відновлення шкіри голови, прискорення росту волосся та профілактики його випадіння.

Розмірковуючи, яку процедуру для прискорення росту волосся обрати, варто спробувати світлотерапію. Це сучасний засіб для догляду за слабким і стоншеним волоссям. Виявляється, світлодіодне світло з довжиною хвилі 640 нм здатне стимулювати кровообіг у волосяних фолікулах, завдяки чому волосяні цибулини отримують кисень і глибоке кондиціонування. Світлодіодне випромінювання впливає на волосся як стимулятор, оскільки запускає клітинний метаболізм і синтез білка, який є будівельним матеріалом волосся.

Світлодіодна процедура для волосся — неінвазивна, безболісна і дуже розслаблююча. Її можна проводити щосезону і поєднувати з іншими процедурами, наприклад, з мезотерапією. Разове застосування світлодіодної лампи не дасть видимого ефекту, тому рекомендується серія з 10 процедур по 20 хвилин кожна.

13. Процедури для відновлення волосся

Професійні процедури для волосся покликані реконструювати пошкоджену і перероблену структуру волосся. Вони приходять на допомогу, коли нам не хочеться стригти пошкоджене волосся. Вони дають змогу уникнути стрижки завдяки сильно концентрованим засобам, що складаються з інноваційних інгредієнтів. Знаменитості в захваті від процедур з відновлення волосся, оскільки вони дають змогу кардинально змінити колір волосся без його пошкодження.

Два найбільш популярні методи відновлення волосся:

  1. Olaplex — процедура, що складається з трьох етапів. Вона виявляє хімічні, термічні та механічні пошкодження волосся і потім усуває їх. Olaplex відомий тим, що відновлює зв'язки в дисульфідних містках, повертаючи волоссю здоров'я і красу.
  2. Joico — набір із чотирьох продуктів, які працюють у синергії, забезпечуючи відновлення, зміцнення, зволоження і посилений блиск волосся. В основі Joico K-Pak лежать дві запатентовані технології: Bio-Advanced Peptide TM (відновлює пептидні ланцюжки у волоссі) і QuadramineR Complex (набір із 19 амінокислот, що замінюють натуральний кератин).

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності