Догляд за волоссям у різних куточках світу. Частина 3: Африка

Догляд за волоссям у різних куточках світу. Частина 3: Африка

Чого ми можемо навчитися у жінок з Марокко, Єгипту чи Кенії?

Африка — незвичайний континент. Специфічний клімат передбачає особливий догляд за волоссям. Волоссю нелегко живеться в спекотному африканському кліматі. Денна посушливість змінюється пронизливим холодом. Спекотне літо без опадів змінюється дощовою зимою. В іншій частині континенту цілий рік йдуть дощі, які змушують волосся бунтувати у вологому тропічному кліматі. Як же доглядати за волоссям у таких несприятливих умовах? Турбота про свою зовнішність — обов'язкова умова. Догляд за красою набуває рис ритуалу. Африка виявляється джерелом природних, унікальних, всесвітньо відомих рослин, які є потужною зброєю проти недружнього до волосся клімату. Як же доглядають за волоссям жінки Африки?

ВОЛОССЯ В РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ ЧАСТИНА 3 — АФРИКА

Догляд за волоссям — Єгипет

● Єгипетські жінки завжди славилися своєю турботою про зовнішність. Саме з Єгипту прийшло безліч надійних рецептів і засобів для догляду за шкірою (молоко, мед, редька), а також перші засоби для макіяжу і тіла (каял, єгипетська земля).

Екстракт єгипетського дерева — один із найпопулярніших засобів для догляду за волоссям. Його кондиціонуючі властивості та "здатність" виживати в суворому, спекотному кліматі вражають. Єгипетське дерево здатне накопичувати воду та інші поживні речовини у великій кореневій системі, що дозволяє йому прожити без опадів до двох років!

Єгиптянки полюбили екстракт з насіння єгипетського дерева за те, що він володіє дивовижними регенерувальними властивостями і добре зволожує сильно пошкоджене волосся.

Екстракт єгипетського дерева багатий усіма речовинами, необхідними для відновлення і реконструкції волосся. Він зміцнює слабкі пасма, запобігає ламкості та відновлює волосся від коренів до кінчиків. Завдяки цьому екстракту єгипетські жінки можуть похвалитися здоровим і доглянутим, сяючим волоссям. Екстрактом можна збагачувати всі засоби для волосся — шампуні, олії, маски, кондиціонери та бальзами. Цей відновлювальний рослинний комплекс проникає в стрижень волосини, відновлює запаси кератину і запечатує кутикулярний шар, роблячи волосся більш здоровим і красивим.

● Гібіскус — ще один високо цінуваний у Єгипті компонент, що поліпшує стан волосся. Він належить до сімейства мальвових рослин, що мають косметичні, оздоровчі та регенерувальні властивості. Гібіскус містить поліфеноли, антоціани, флавоноїди і вітамін С у високій концентрації. Єгипетські жінки цінують екстракт з усієї рослини. Квіти і листя багаті каротинами, а насіння — ненасиченими жирними кислотами. Гібіскус набув поширення сотні років тому завдяки фараонам, які цінували його антибактеріальні та корисні властивості, вживаючи настій, відомий як Каркаде.

Чаї та екстракти гібіскуса цінуються в догляді за волоссям, підтримуючи здоров'я пасом, зміцнюючи цибулини і покращуючи зовнішній вигляд волосся, доставляючи повний набір відновлювальних компонентів у внутрішні структури волосся. Високо цінується і олія, що добувається з насіння гібіскуса. Вона є багатим джерелом антиоксидантів, поліфенолів, натуральних АНА-кислот і флавоноїдів.

Догляд за волоссям — Гана

Жінки Гани можуть похвалитися чорним милом ручної роботи, яке так само знамените, як і мило Dudu Osun. Чорне мило з Гани діє як відлущувальний засіб і ідеально очищає тіло та шкіру голови. До його складу входять нерафіновані олії (здебільшого пальмова та кокосова) і стручки какао.

Застосовується для догляду за жирною шкірою. Мило бореться з лупою і псоріазом, нормалізує роботу сальних залоз (підходить для жирного волосся, яке легко піддається обваженню). Чорне африканське мило слугує чудовим скрабом для шкіри всього тіла і голови. Після використання мила рекомендується використовувати м'який шампунь, оскільки воно має сильні знежирювальні властивості і може залишити тьмяне, грубе волосся.

Догляд за волоссям — Кенія

Кенія відома в усьому світі як прабатько інтенсивно омолоджувального засобу для волосся і шкіри. Плоди дерева ши збирають вручну і використовують для виробництва олії ши, яка є одним з найкращих засобів для кондиціонування волосся. Точніше кажучи, це тверда олія, яка перетворюється на рідину за температури близько 40 градусів.

Жінки Кенії наносять олію ши на шкіру і волосся, а також використовують її для догляду за ніжною шкірою немовлят. Олія відома як один із найсильніших антиоксидантів. За регулярного застосування вона розгладжує тонкі лінії, запобігає порідіння і посивіння волосся. Дерева каріте ростуть у багатьох регіонах Африки, але Кенія перевершує їх за якістю олії ши.

Завдяки олії каріте волосся набуває блиску, життєвої сили та молодості. Вона живить, захищає і відновлює волосся завдяки різноманітності фітостеролів, антиоксидантів (в олії ши міститься цілих 9 антиоксидантних сполук), алантоїну і вітамінів A, E, F (незамінних жирних кислот). Олія ши ідеально регулює рівень зволоження волосся і шкіри, надає волоссю еластичності, розгладжує пасма, зміцнюючи цибулини та одночасно запобігаючи випадінню волосся.

Догляд за волоссям — Мадагаскар

Мадагаскар — тропічний острів, на якому росте величезна кількість баобабів. У жінок, які живуть на цьому екзотичному острові, вони асоціюються передусім з унікальною олією для шкіри та волосся, яку отримують з насіння найбільшого дерева у світі.

Олія насіння баобаба — це універсальна речовина, що добувається з (за повір'ями африканців) дерева-довгожителя. Вона містить ненасичені жирні кислоти омега-6 і омега-9, а також вітаміни А, Е і D. Ця олія відновлює, захищає і покращує структуру волосся. Олія насіння баобаба призначена для догляду за сухим, ламким і пошкодженим волоссям: повертає йому еластичність і блиск, захищає від сильних сонячних променів і вітру.

Догляд за волоссям — Марокко

● Рідке золото Марокко — арганова олія

Марокканські жінки використовують арганову олію вже тисячі років. Однак ніхто не міг подумати, що вона стане настільки популярною. Сьогодні дерева арганії вирощують у глобальних масштабах. Арганова олія, яку також називають рідким золотом Марокко, входить до переліку найбільш продаваних засобів для догляду за шкірою і волоссям.

Арганову олію використовують для живлення і посилення блиску волосся. Вона дає змогу жінкам позбутися проблеми слабкого, сухого, грубого волосся, захищає від безжального африканського сонця і запобігає його пошкодженню. У ній багато вітамінів Е, омега-6 і омега-9 незамінних жирних кислот, флавоноїдів і каротиноїдів. Арганова олія інтенсивно зміцнює волосяні цибулини і запобігає випаданню пасом, відновлюючи волосяні фолікули.

● Рассул (або гассул) — марокканська глина

Марокко славиться не тільки масовим виробництвом арганової олії. В Атлаських горах видобувають одну з найцінніших косметичних глин, яку так люблять марокканські жінки.

Марокканська глина відома як гассул або рассул (друга назва походить від дієслова "рассала" — "мити"). Глина не тільки є прекрасною маскою для волосся, а й підходить для миття волосся і тіла завдяки м'якій піні. Вона добре знежирює й освіжає волосся та шкіру голови. Унаслідок застосування рассулу волосся стає блискучим, м'яким та об'ємним. Засіб підходить для всіх типів волосся, але найкраще працює з важким, жирним (характерним для тропічного африканського клімату) волоссям, вбираючи шкірне сало.

Маска з марокканської глини видаляє надлишок кератину, який має властивість накопичуватися на волоссі. Таким чином, регулярне застосування глини гассул запобігає ламкості волосся і зберігає його чистим, що сприяє здоровому росту.

Догляд за волоссям — жінки племені хімба, Намібія

Жінки племені Хімба можуть похвалитися незвичайним, унікальним доглядом за тілом і волоссям. Ця етнічна група проживає в регіонах Намібії. Жінки племені хімба славляться запаморочливою красою. Напрочуд красиві, довгоногі та стрункі жінки відомі своїми нетрадиційними методами догляду за шкірою і волоссям. Вони зберігають свіжість і захищають своє тіло від тропічного клімату без використання води. Жінки хімба приділяють багато часу косметичним процедурам. Вони наносять на шкіру і волосся суміш з олії, золи, рослин і охри (пігменту, що надає суміші цегляно-червоного відтінку). Ця суміш називається отжизе — вона не тільки робить шкіру гладкою і красивою, а й захищає її від комах, бактерій і шкідливого впливу сонячних променів. Крім того, отжизе має сильний аромат трав і пахощів, який довго тримається на шкірі. Як жінки хімба миють волосся? Вода занадто дорога, тому вони її не використовують. А ось уже згадана червона суміш має очисні та дезінфікуючі властивості. Ба більше, вони використовують димову ванну: вугілля, збагачене травами та камфорою, дезінфікує і шкіру, і волосся.

Догляд за волоссям — Нігерія

● У нігерійських жінок також є кілька секретних інгредієнтів і речовин, які вже завоювали світову популярність. Однією з найпопулярніших є олія манго, що має прекрасний запах і отримується з кісточок манго. Олія манго цінується за те, що до її складу входять поживні компоненти. Її можна використовувати як для шкіри, так і для волосся. В умовах сильного африканського сонця вона прекрасно захищає волосся і шкіру від зневоднення та ультрафіолетового випромінювання.

Вона напрочуд пом'якшує пасма, надає їм блиску та захищає від надмірного сонячного впливу. Олія манго м'яка і не обтяжує волосся. Вона залишає на поверхні мікроскопічний шар, що захищає волосся від пошкоджень. При нанесенні на шкіру голови олія діє як антисептик, прискорює загоєння ран і подразнень і вирівнює виділення шкірного сала на шкірі голови.

● Чорне мило, відоме як dudu osun, з кемового дерева, також є гордістю нігерійських жінок. Його основний інгредієнт — червоне сандалове дерево — використовується для догляду за шкірою і волоссям. Брусок нігерійського темно-коричневого мила глибоко очищає шкіру, запобігає жирності шкіри голови і волосся, не порушуючи при цьому гідро-ліпідного балансу. До складу Dudu osun входить безліч натуральних екстрактів, які об'єднують їхню силу в одному бруску: Алое, мед, олія Ши, насіння пальми і зола стручків какао, які забезпечують детоксикацію і очищення шкіри. Мило Dudu ефективно змиває олії з волосся після олійних процедур. Це чорне мило стає дедалі популярнішим у всьому світі, оскільки воно знімає водостійкий макіяж, водночас зволожуючи шкіру.

Догляд за волоссям — ПАР

На півдні спекотного континенту, в Південно-Африканській Республіці, ростуть дерева з жовтими, схожими на сливи плодами. Його солодкий аромат приваблює слонів, як м'ята кішок. Олія марули, що добувається з насіння плодів, вважається потужним еліксиром молодості.

Олія марули вирізняється високою концентрацією вітамінів С і Е — цінних антиоксидантів, що сприяють оновленню клітин. Вона ефективно відновлює волосся, запобігає його пошкодженню і передчасному старінню, знищуючи вільні радикали.

Марула — інтенсивно регенерувальна олія, що захищає волосся від жорстких сонячних променів, що важливо в тропічному кліматі. При нанесенні на шкіру голови олія марули зміцнює волосяні цибулини і дає змогу їм міцно "гніздитися" у фолікулах: волосся набуває сили, стану, здорового росту і не випадає. Олію також цінують за властивості, що підсилюють блиск і кондиціонують.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності