Волосся Світу. Частина 4: Догляд За Волоссям У Південноамериканському Стилі

Волосся Світу. Частина 4: Догляд За Волоссям У Південноамериканському Стилі

Південна Америка – це континент, де сучасна косметологія та естетична медицина зустрічаються з багатовіковими традиціями та старовинними рослинами великих держав. Стародавні інки відкрили прикрашаючі і цілющі властивості трав, плодових екстрактів, насіння, кореневищ. Жінки Бразилії покращують свою красу за допомогою всіх досягнень естетичної медицини та передових косметологічних досліджень. Це континент, де бере свій початок широке відчуття краси - від стародавніх олій великої сили до кератинових процедур для випрямлення волосся. На щастя, ми маємо можливість дізнатися багато нового про догляд за волоссям від темпераменту, знань і досвіду мешканців цього барвистого, спекотного, пронизаного дикою природою куточка світу.

ВОЛОССЯ В РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ ЧАСТИНА 4 - ПІВДЕННА АМЕРИКА

Чого ми можемо навчитися у жінок Бразилії, Чилі чи Аргентини?

Південна Америка: Аргентина – Догляд за волоссям

Жінки Аргентини відомі тим, що чудово доглядають за своїм волоссям, а точніше, покращують свій зовнішній вигляд усіма можливими засобами естетичної медицини та передової косметології. Через жаркий клімат і високу температуру вони змушені більш інтенсивно доглядати за волоссям, шкірою голови та шкірою тіла. Однією з популярних і цінних речовин із сильними властивостями для здоров’я та краси є camaldolese (камальдолез), також званий tepezcohuite (тепескоуїтом), або mimosa tenuiflora (мімоза тонкоцвітна). Це екстракт кори мімози - сильний антиоксидант, який в Аргентині вважають еліксиром молодості.

Він відомий головним чином тим, що уповільнює процеси старіння шкіри, і охоче використовується в різних продуктах, призначених для догляду за зрілою шкірою та волоссям. У масках і кондиціонерах для волосся він виконує додаткову зволожуючу функцію, що надзвичайно важливо, враховуючи такий жаркий і несприятливий для волосся клімат. Екстракт кори мімози зміцнює судини і стимулює цибулини до більш інтенсивної роботи. Камальдолез можна використовувати навіть для чутливої шкіри голови, оскільки він зніме всі подразнення, запалення та захистить від палючого сонця. Крім того, він має протизапальні та антибактеріальні властивості, а також захищає від інфекцій, зменшує набряки та почервоніння на шкірі, стимулює цибулини та зміцнює волосяні фолікули. Як наслідок, екстракт кори мімози запобігає випаданню волосся та значно покращує його стан.

Вся Південна Америка закохана в Камальдолез. Кора мімози настільки цінується, що знайшла своє благородне місце в асортименті косметики для волосся Сальми Хайєк.

Ще один хвалений і відомий натуральний косметичний засіб - масло какао. Росте по всій Південній Америці, але найкращі сорти можна знайти в південних районах континенту. Масло какао має коричневий колір, нагадує м'якоть шоколаду і має дивовижний запах. Жінки Аргентини використовують його в догляді за обличчям, тілом і волоссям – особливо популярний серед власниць сухого, кучерявого, неслухняного, позбавленого блиску волосся. Масло какао чудово доглядає за шкірою голови – заспокоює подразнення, захищає від сильного тропічного сонця та покращує еластичність волосся. Його можна наносити на кінчики волосся, щоб захистити їх від пошкодження.

Південна Америка: Бразилія – Догляд за волоссям

Бразилія в основному асоціюється з дикими, незабрудненими районами Амазонії. Саме звідти походять усі найцінніші, всесвітньо відомі речовини з сильними прикрашаючими та кондиціонуючими властивостями. В Амазонії багато натуральних тропічних олій і масл, які бразильські жінки охоче використовують для догляду за волоссям, обличчям і тілом, а також для поєднання їх із трав’яними настоями, призначеними для лікування легких і шкірних захворювань.

Що бразильці використовують у своєму догляді за волоссям?

  • Масло купуасу – віджимається з насіння певного сорту рослини какао (дерева Купуасу), родич масла какао. Як це впливає на волосся? По-перше, воно легко вбирається і не обтяжує пасма. Масло купуасу дбайливо ставиться до шкіри голови, відновлює гідроліпідний шар шкіри, забезпечуючи належний рівень зволоження волосся та шкіри голови. Воно чудово регенерує, оскільки містить високу концентрацію фітостеролів, які, у свою чергу, мають здатність стимулювати синтез колагену. Крім того, фітостероли зменшують розпад еластину, одночасно зміцнюючи коріння волосся. Вони входять до складу міжклітинного цементу нашої шкіри. Крім того, масло купуасу містить велику кількість вітамінів: С, Е та А - сильних антиоксидантів. Наявність ненасичених і насичених жирних кислот забезпечує інтенсивну регенерацію волосся і дозволяє маслу купуасу адаптуватися до волосся як з низькою, так і з середньою пористістю.
  • Олія бабасу – видобувається з горіхів, зібраних з бразильської пальми Кохун. Містить до 90% насичених жирних кислот, які чудово живлять густе і важке волосся бразильців. Олія бабассу містить багато рослинних стеринів і вітаміну Е – її завдання — підвищити легкість волосся, живити шкіру голови і ретельно очищати її від токсинів і шкірного сала. Крім того, олія покращує стан волосся, надає м'якість і збільшує об'єм, вирівнюючи структуру. Завдяки олії бабасу волосся отримують захист від несприятливих погодних умов, а також – підтримку в боротьбі з лупою (також має антисептичну дію).
  • Олія пікуї – ще одна екзотична і трохи менш відома олія, видобута з насіння бразильського Каріокару. Особливо цінується в догляді за волоссям, яке було надмірно оброблене, ослаблене гарячою укладкою, фарбуванням або освітленням. Олія пікуї допомагає підтримувати зволоженість і зміцнює структуру волосся, завдяки чому воно зберігає гарний стан: воно міцне, блискуче, водночас не сухе і не пушиться. Олія пікуї також подбає про пошкоджені та зневоднені кінчики волосся.
  • Олія помадного дерева - це дорога, але цінна олія, яка бореться з першими ознаками старіння волосся - за умови регулярного використання вона перешкоджає посивінню та випаданню волосся. Крім того, вона має антибактеріальну та заспокійливу дію. Олію помадного дерева отримують з насіння дерева ахіота (Bixa orellana) - чагарнику або невеликого дерева, що росте в тропічних лісах Амазонки. Застосовуючи олію для догляду за волоссям, вона робить пасма блискучими та м’якими, а також транспортує цілий ряд відновлюючих інгредієнтів, включаючи магній, кальцій, селен або саліцилову кислоту. Крім того, олія помадного дерева - це також багатство так званих вітамінів молодості, тобто вітамінів А і Е.
  • Олія бразильського горіха – ще одна олія, яку цінують за її потужні властивості проти старіння. До її складу входить різноманітність жирних кислот (понад 75% пальмітолеїнової, олеїнової та ліноленової кислот). Їх висока концентрація робить олію бразильського горіха відповідальною за правильне функціонування клітин шкіри та волосяної матриці. Крім того, вона допомагає боротися з різними проблемами шкіри, а також живить шкіру голови та запобігає подразненню, підтримуючи відновлення та регенерацію міжклітинного цементу. Крім того, регулює рівень зволоженості волосся і захищає від шкідливого впливу зовнішніх факторів. Олія бразильського горіха містить вітаміни Е і А, а також дуже цінні для волосся фітостероли (включаючи ситостерол). Це також корисне джерело магнію, який бере участь у виробництві протеїнів - кератину - основного природного структурного матеріалу, з якого складається волосся.

Ціновані екзотичні олії та масло – це не єдині особливості, якими можуть похвалитися бразильці. Тим не менш, варто пам'ятати, що саме їм ми завдячуємо всесвітньо відомому кератиновому випрямленню волосся.

Кератинова процедура для розгладження волосся — також відома як бразильська кератинова процедура або бразильське випрямлення — процедура, яка виконується для покращення зовнішнього вигляду волосся. Більшість жінок вирішують пройти процедуру для вирівнювання волосся, але головною її перевагою є глибоке живлення, засноване на поповненні дефіциту кератину у внутрішніх структурах волосся. Ця інтенсивно-відновлююча терапія відновлює кожне пасмо, роблячи його густішим, більш зволоженим, а також захищеним від пошкоджень і зневоднення. В результаті волосся стає сяючим, здоровим і красивим. Кератинове Лікування Волосся запечатує лусочки волосся, завдяки чому поверхня волосся розгладжується. Завдяки догляду ви зможете пишатися густим, пружним і повним життєвої сили волоссям, як у жінок Південної Америки. Варто зазначити, що найкращий тип кератину походить безпосередньо з Бразилії, оскільки саме тут він бере своє коріння та традиції - ви можете бути впевнені, що кератин належним чином оброблено та доповнено високоякісними інгредієнтами для догляду.

Південна Америка: Чилі – Догляд за волоссям

Жінки Чилі також можуть похвалитися якісною натуральною олією. Однією з найважливіших олій є ягода макі (Aristotelia chilensis), отримана холодним віджимом із насіння фруктів, зібраних із однойменного куща. Ягідні кущі макі ростуть у дикому вигляді, а плоди збирають вручну індіанці мапуче, які вирощують рослини та видобувають цінні олії протягом століть, передаючи традиції з покоління в покоління. Вони оволоділи мистецтвом використання не тільки кісточок і плодів ягоди макі, а й її листя, коріння і стебла.

Олія, отримана з ягодоподібних плодів, є цінним джерелом антиоксидантів. Тому до неї ставляться з належним благоговінням і пієтизмом і вважають її еліксиром молодості. Містить головним чином омега-6 і омега-9, а також надзвичайно високу концентрацію вітаміну Е і рослинних стеролів, які чудово відновлюють і прикрашають волосся. Олія ягід макі покращує еластичність волосся, міцно утримує цибулини у волосяному фолікулі (як наслідок, гальмує випадання), стимулює ріст волосся та регенерацію шкіри. Вона також зміцнює гідроліпідний бар'єр епідермісу, заповнює нестачу жиру в шкірі і волоссі, а також покращує проникнення поживних речовин в шкіру і в матрикс волосся.

Південна Америка: Еквадор – Догляд за волоссям

Мабуть, самий екзотичний тропічний фрукт – цукрове яблуко – родом прямо з Еквадору. Плід нагадує велику зелено-фіолетову малину, з-під товстої шкірки якої відкривається солодка та ароматна м’якоть. Воно багате цілим рядом мінералів: (фосфор, кальцій, залізо) і забезпечує набір вітамінів: А, Е, С, РР. Як корисний інгредієнт різноманітних косметичних засобів по догляду за волоссям цукрове яблуко має сильні живильні, регенеруючі та заспокійливі властивості. Таким чином прискорюється загоєння подразнених ділянок шкіри голови. Яблуко не тільки забезпечує вітамінами та мінералами, але й чудово виводить токсини завдяки вмісту лимонної та яблучної кислот, які призначені для відлущування, дезінфекції та водночас належного підкислення шкіри голови шляхом нормалізації шкірного сала (кислоти також надають блиск- посилюючі властивості). Жінки з регіонів Еквадору з гордістю ставляться до цукрових яблук і охоче використовують їх як маску для догляду за волоссям, шкірою голови та обличчям.

Південна Америка: Колумбія – Догляд за волоссям

  • Minthostachys mollis (muña, мунья) - лікарська рослина, яка зустрічається в основному в Колумбії та Венесуелі, але також її можна знайти на півночі Бразилії, Еквадорі та Перу. Основним компонентом рослини є олія м'яти перцевої, яка містить ментол, ізоментон і численні терпени (зокрема гераніол, пулегон, ліналоол і ізоаміловий спирт). Екстракт, отриманий з надземної частини муньї, використовується у виробництві різних косметичних засобів. Володіє антисептичними властивостями: дезінфікує, бореться і лікує грибкові та бактеріальні інфекції шкіри, відлякує комах і захищає від токсинів. Мунья допомагає позбутися від паразитів, бореться з коростою, лупою, сприяє боротьбі з атопічним дерматитом, покращує кровопостачання, тому при втиранні в шкіру голови стимулює цибулини і, як наслідок, прискорює ріст волосся. Завдяки мунії шкіра краще забезпечується поживними речовинами. Колумбійці п'ють трав'яний настій, а жінки наносять мунью на шкіру та волосся для живлення, регенерації та очищення шкіри голови. У Колумбії поширена думка, що трава мунья здатна боротися з вірусом ВІЛ і широко використовується навіть при пізніх стадіях СНІДу.

Південна Америка: Перу – Догляд за волоссям

У плані догляду за тілом, волоссям і обличчям перуанцям є чим похвалитися. Масштаби натуральних, бездоганно діючих продуктів є в першу чергу заслугою інків - їхні стародавні рецепти та відкриті речовини рослинного походження користуються великою популярністю і зараз - не тільки серед місцевого населення. Всесвітньо відомими продуктами є інківський чай, олія інкаінчі чи амарант. Яке їхнє завдання щодо догляду за волоссям? Що ще використовують жителі Перу для покращення вигляду свого волосся?

  • Перуанське мило - це гордість перуанців - воно натуральне (містить більше 92% інгредієнтів рослинного походження), делікатне і відмінно миється, тому що має реакцію, сумісну з людською шкірою. Перуанське мило має гарний, смарагдовий колір і підходить для миття обличчя, тіла та волосся. Засіб чудово видаляє жир після обробки волосся олією, регенерує сухе волосся, забезпечує належний рівень зволоженості, живить і очищає шкіру голови, відновлює блиск і робить волосся м'яким і приємним на дотик.

Перуанське мило напіврідке, нагадує лазурну пасту з приємним ароматом. Чудово знімає макіяж, підтягує шкіру та добре змивається, не залишаючи жирних слідів. Ще одна перевага полягає в тому, що перуанське мило дуже ефективно: це багатофункціональний, натуральний косметичний засіб з приємною консистенцією та приємною формулою, багатий природними поживними речовинами.

  • Маку також називають Перуанським женьшенем - її цілющі властивості безцінні. Мака в основному використовується як ліки та інгредієнт для здорового харчування, оскільки вона зміцнює кістки, додає енергії, забезпечує ряд вітамінів, покращує потенцію та фертильність. Також вона входить до складу косметичних засобів, у тому числі для миття та живлення волосся – її присутність у масках для волосся цілком виправдана: мака – справжній вітамінізатор як для волосся, так і для шкіри. Мака також зміцнює волосся та захищає його від пошкоджень. Варто зазначити, що інки в минулому вже поклонялися маці і використовували її під час релігійних обрядів. Подібні ритуали мали вказувати на його унікальність і сильний цілющий ефект.
  • Кіноа - її використання в продуктах по догляду за шкірою та волоссям все ще здається досить екзотичним у деяких регіонах світу. Проте в Перу кіноа нікого не дивує як косметичний засіб; вона часто супроводжує інші натуральні олії, наприклад, олія ши. Як косметичний засіб, кіноа чудово живить шкіру та волосся, оскільки забезпечує їх великою кількістю омега-3 жирних кислот, вітамінів (включаючи В2, також відомий як рибофлавін, який надає шкірі та волоссю життєву силу та еластичність), білків та антиоксидантів. Також засіб підтримує вироблення колагену та захищає від втрати вологи. Він є джерелом багатьох амінокислот і покращує відновлення пошкоджених тканин. Перуанці охоче використовують кіноа для відновлення і захисту волосся від пошкоджень. Кіноа піклується про правильний рівень зволоження волосся та захищає його від висихання - від коренів до кінчиків.
  • Фізаліс перуанський - інки називали його «золотою ягодою». Напевно, кожна жінка в Перу віддала б йому золоту медаль за вміст поживних речовин (вітаміни А, С, найважливіші з групи В: В1, В2, В3, а також фосфор, залізо та кальцій). У догляді за волоссям Капський агрус є цінним компонентом масок і кондиціонерів, оскільки чудово відновлює, покращує клітинний обмін, полірує, захищає та запобігає випаданню. Фізаліс перуанський також відмінний, злегка солодкуватий делікатес.
  • Олія насіння Інка Інчі - походить від невеликого зеленого кущика, що містить смачні горіхи, заховані в плодах незвичайної форми. На сьогоднішній день найефективнішим способом отримання цієї олії (також відомої як Сача Інчі) є ручний віджим насіння в спеціальних пресах. При цьому олія не втрачає своїх цінних властивостей - вона холодного віджиму і нерафінована. Олія сача інчі незвичайна - співвідношення жирних кислот дозволяє назвати її «Омега олія інків». Чому? Мабуть, вона містить близько 48% омега-3 жирної кислоти, 36% омега-6 жирної кислоти, 8% омега-жирної кислоти 9. Цей ідеальний баланс жирних кислот перетворюється на чудові властивості олії для здоров’я та краси. Олія насіння інків має сильні регенеруючі властивості, швидко і ефективно проникає в шкіру і волосся, зміцнює коріння і запобігає випаданню. Крім того, вона покращує структуру волосся, стимулює клітини до роботи та прискорює їх оновлення. Але це ще не всі її активи. Крім того, вона зміцнює тіло, зменшує рубці та дрібні зморшки, уповільнює процеси старіння волосся (зокрема, посивіння). Олія інка інчі також є потужним антиоксидантом з високим вмістом вітаміну А - вона відповідає за правильний ріст волосся, забезпечує його гарний стан, захищає від пересушування і руйнування. Інка Інчі - надзвичайно делікатна олія, яка загоює подряпини та подразнення шкіри, захищаючи навіть атопічну шкіру.
  • Амарантова олія - інакше відома як амарантус гострий. Амарантова олія є цінним джерелом хороших жирних кислот (в основному лінолевої), а також сквалену і токотрієнолів. Амарант, який використовується в догляді за волоссям, відновлює, захищає і прикрашає пасмо за пасмом. Лінолева кислота відповідає за правильне функціонування шкіри і волосяних цибулин. Більше того, це чудовий зволожувач і компонент міжклітинного цементу. Завдяки цьому амарант є джерелом церамідів 1 типу, цінних для волосся та шкіри. Сквалан балансує рівень шкірного сала і пригнічує себорею. Коли мова йде про зневоднену шкіру та волосся, завдання полягає в тому, щоб принести полегшення та правильну дозу зволоження. Амарантова олія підходить для змащування волосся, оскільки чудово захищає пасма від шкідливого впливу погодних умов. Вона не тільки знімає всі запалення, але й розгладжує структуру волосся, приборкує неслухняні пасма та полірує волосся. Олію амаранту часто додають в маски і бальзами для волосся. Вона м'яко змащує їх і робить пасма еластичними і гарними.
  • Ункарія волокниста - також відома як котячий кіготь і часто згадується як Вількакора (Uncaria tomentosa). В’юнка рослина, відома у всьому світі. Найбільше визнання і найкращі сорти мають Перу. Котячий кіготь ідеально підходить для догляду за ослабленим і ніжним волоссям, схильним до випадання. Перуанці охоче використовують шампунь з його вмістом. Вількакора робить волосся красивим, гладким, м'яким, а також додає блиску та чарівності. Котячий кіготь знімає роздратування шкіри голови. В інших частинах світу він в основному випускається у формі таблеток, як добавка, що підтримує боротьбу з багатьма хворобами та недугами. В Європі найпоширеніша назва - котячий кіготь.

Сповнений темпераменту, екзотичний, багатий дикими, незайманими, незабрудненими територіями, континент є невичерпним багатством досконалих, природних косметичних речовин величезної сили. Варто запам'ятати їх і впровадити в процедури догляду за волоссям і шкірою. Зрештою, жінки Південної Америки славляться своїм повним, красивим, густим і здоровим волоссям, яке росте довгим і сильним, пом’якшуючи серце кожного мучачо.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності