Волосся на межі пошкодження ... 5 рівнів волосся з підвищеною чутливістю - найкраще керівництво по догляду за волоссям

Волосся на межі пошкодження ... 5 рівнів волосся з підвищеною чутливістю - найкраще керівництво по догляду за волоссям

Ви відчуваєте, що ваше волосся за крок від пошкодження?

Це пов'язано з його... підвищеною чутливістю. У той час як чутливість вітається у світі мистецтва та емоцій, чутливе волосся не бажане... Волосся з підвищеною чутливістю швидше і сильніше пошкоджується.

Існує 5 рівнів волосся з підвищеною чутливістю, залежно від того, наскільки глибоко пошкоджена структура волосся. Перевірте пошкодження та рівень чутливості власного волосся і навчіться доглядати за ним, щоб ваша зачіска більше ніколи не викликала проблем.

Що таке підвищена чутливість волосся?

Ми вже згадували, що волосся з підвищеною чутливістю - це, іншими словами, волосся з низьким опором. Що це означає насправді? Виявляється, чутливе волосся знаходиться на шляху до пошкодження. Воно не обов'язково пошкоджене, але ризик пошкодження дуже високий.

Волосся руйнується швидше і легше.

Простіше кажучи, чутливе волосся легше пошкодити, ніж всі інші типи волосся. Інша проблема полягає в тому, що таке волосся і легко пошкоджується, і важко відновлюється. Надзвичайно чутливе волосся не дорівнює пошкодженому, але його стан погіршується під впливом різних факторів, які є сприятливими та безпечними для здорового волосся. Ось чому волосся з підвищеною чутливістю може бути зруйноване лише після однієї процедури фарбування, одного використання плойки, термобігуді або знебарвлення. Сильне сонячне світло, високі температури або неправильно підібрані засоби також завдають великої шкоди.

Чому волосся стає більш чутливим?

На це питання немає однозначної відповіді. Серед основних причин називають спадковість і неправильний догляд за волоссям. Щоденне грубе поводження з волоссям також негативно впливає на нього (смикання під час розчісування, сухе сушіння рушником, носіння тугого хвоста або пучка тощо).

Слід пам'ятати, що підвищена чутливість частіше виникає у жінок, які регулярно фарбують волосся, використовують термоукладки, що призводить до сухості, ламкості, випадіння та посіченості волосся.

Як зрозуміти, що ваше волосся має підвищену чутливість?

  • тьмяне і грубе
  • дуже сухе, в найгіршому випадку - жорстке
  • дуже вразливе до всіх видів фізичних впливів, включаючи хімічну обробку та термоукладку

5 рівнів чутливості волосся

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 1-ГО РІВНЯ- здорове, досить гладке, без турбуючих ознак, дуже стійке до пошкоджень

Шовковисте гладке блискуче волосся, яке має достатній рівень зволоження. Шкіра голови чиста і здорова, не схильна до надмірного виділення жиру / волосся не жирне, не обтяжене і не позбавлене об'єму. Має [середню пористість], яка тяжіє до [низької пористості].

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 2-ГО РІВНЯ - здорова довжина волосся, проблемна шкіра голови, волосся досить стійке до пошкоджень

Сильне, гладке, досить густе і блискуче волосся, але шкіра голови виробляє занадто багато жиру; жирне коріння, що призводить до легкого обтяження [низька пористість] волосся.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 3-ГО РІВНЯ - цілком здорове, схильне до пошкодження посічених кінчиків або довжини

Коріння волосся, як правило, здорове, але трохи грубе, часто наелектризоване. Кінчики волосся після зими або літа, як правило, виглядають нездоровими/надзвичайно сухими, іноді трохи пухнастими або тьмяними. Цей тип волосся має середню пористість.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 4-ГО РІВНЯ - має тенденцію до пошкодження по всій довжині та (дуже) пошкоджених кінчиків волосся

Волосся виглядає тьмяним, йому бракує об'єму, воно стає пушистим, має тьмяний відтінок, структура кінчиків волосся сильно пошкоджена. Легко втрачає вологу. Цей тип волосся має середню пористість, яка має тенденцію до посилення.

ЧУТЛИВІСТЬ ВОЛОССЯ 5-ГО РІВНЯ - надзвичайно схильне до пошкодження (волосся може бути пошкоджене по всій довжині)

Постійний тьмяний відтінок, ламкість і крихкість волосся, посічені кінчики, жорсткість, непіддатливість до завивки. Повністю зневоднене всередині, волосся не в змозі вбирати поживні речовини. Це [волосся з високою пористістю].

ЯК ВІДНОВИТИ ТА ДОГЛЯДАТИ ЗА ЧУТЛИВИМ ВОЛОССЯМ?

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 1-ГО РІВНЯ

  • ЩОДЕННО - захищайте кінчики волосся (наносьте олію або спеціально розроблену сироватку), влітку використовуйте спрей-кондиціонери, що захищають від УФ-випромінювання.
  • ЧАСТО - адаптуйте режим миття голови до стану вашого волосся, мийте його так часто, як це необхідно, використовуйте м'які шампуні на основі трав, які не є комедогенними для шкіри голови і дають належний очищувальний ефект. Крім того, використовуйте живильні бальзами для волосся, які покращують його стан і запобігають пошкодженню.
  • ОДИН РАЗ НА ТИЖДЕНЬ - додатковий догляд за чутливим волоссям 1-го рівня включає, наприклад, легку маску для волосся, багату на вітаміни, або (здебільшого взимку) змащування волосся олією. Не потрібно залишати олію на ніч - нанесіть її, змийте через 30 хвилин і добре вимийте волосся. Спробуйте Nanoil для волосся середньої пористості у своїй схемі догляду за волоссям.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 2-ГО РІВНЯ

  • ЩОДЕННО - мийте волосся навіть щодня, якщо це необхідно. Придбайте шампунь для жирних коренів волосся, який забезпечує ретельне очищення шкіри голови та кондиціонування волокон волосся, не залишаючи його сухим. За щоденною порцією поживних речовин зверніться до неконцентрованих трав'яних ополіскувачів та кондиціонерів для шкіри голови - втираючи їх у шкіру голови, ви зможете контролювати надлишкове вироблення себуму. Шукайте ті, що містять екстракти кропиви, хвоща, лопуха, сосни або шавлії. Ялівець має схожі переваги для шкіри голови.
  • ЧАСТО - якщо у вас дуже густе волосся, вам не потрібно використовувати кондиціонери щодня. Під час кожного другого миття голови (або рідше) використовуйте легкий кондиціонер з вітамінами та мінералами. Обирайте бальзами, які не перевантажують волосся, але мають легку консистенцію, УФ-фільтр і пантенол, який зміцнює волосся.
  • ОДИН РАЗ НА ТИЖДЕНЬ - вашому волоссю також потрібен олійний догляд. Секрет полягає у правильному виборі натуральних олій - тих, які не обтяжують, а піднімають коріння, збільшують об'єм і блиск, а також підтримують шкіру голови в чистоті. Nanoil для волосся з низькою пористістю створений саме для цього. Раз на два тижні використовуйте скраб для шкіри голови, щоб очистити шкіру від токсинів і надлишків шкірного секрету.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 3-ГО РІВНЯ

  • ЩОДЕННО - використовуйте сироватку або кондиціонуючу олію, що захищає кінчики волосся від пошкодження. Якщо ваше волосся схильне до сухості з середини довжини - наносьте олію саме на ту частину, яка найчастіше пошкоджується. Якщо волосся тонке, використовуйте спрей-кондиціонер на масляній основі, який легший і не обтяжує його.
  • ЧАСТО - застосовуйте більш інтенсивний кондиціонер: після кожного миття волосся зміцнюючим шампунем (багатим на кондиціонуючі речовини, вітаміни, мінерали, олії, ланолін) використовуйте належний кондиціонер, який не лише захищає від пошкоджень, але й покращує його стан: запобігає надмірній сухості, пухнастості та надає шовковистості. Якщо ви використовуєте фен, не забувайте наносити спеціально розроблену термозахисну сироватку, яка захищає волосся від пошкоджень і втрати води.
  • ОДИН РАЗ НА ТИЖДЕНЬ - наносьте відновлюючу, зволожуючу маску. Перевірте, чи містить вона багато керамідів та рослинних екстрактів (наприклад, гідролізовані протеїни пшениці та вівса). Ви також можете наносити маску після олійного догляду за волоссям (обирайте олії для волосся середньої пористості) - вона емульгує олію і працюватиме як додаткова підтримка, запобігаючи пошкодженню волосся.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 4-ГО РІВНЯ

  • ЩОДЕННО - захищайте волосся від пошкоджень - всіх видів фізичних впливів, тепла та ультрафіолетового випромінювання. Наносьте спеціально розроблену сироватку, олію або незмивний кондиціонер. Переконайтеся, що засіб містить кераміди та має термозахисний ефект, щоб захистити зачіску від впливу спеки, а також приборкати випадіння та запобігти розпушуванню вологого волосся.
  • ЧАСТО - мийте волосся, використовуючи зміцнюючий і зволожуючий засіб, який водночас полегшує стан шкіри голови. Після миття волосся нанесіть засоби для ослабленого волосся, наприклад, ті, що містять кераміди, кератин і натуральні олії. Можна додавати натуральні олії до улюбленого кондиціонера або маски.
  • ОДИН, ДВА РАЗИ НА ТИЖДЕНЬ - використовуйте засоби, насичені живильними та відновлюючими компонентами. Ви можете наносити маску на волосся також після змивання олії (обирайте олії для волосся середньої пористості або - якщо волосся більш пошкоджене - Nanoil для волосся з високою пористістю). Маска емульгує олію, тому її буде легше змити, а ви зможете додатково зміцнити волосся та забезпечити йому сильніший захист від пошкоджень.

Також намагайтеся утримуватися від сушіння феном хоча б раз на тиждень. Залиште волосся висихати на повітрі і нанесіть на кінчики м'яку захисну сироватку або олію.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ 5-ГО РІВНЯ

  • ЩОДЕННО - використовуйте олію для волосся. Наносіть її як на кінчики волосся, так і по всій довжині. Так ви захистите пасма від пошкоджень, утримаєте вологу, повернете волоссю м'якість і блиск. Цей тип волосся потребує значного зміцнення та олій, які мають здатність відновлювати та укріплювати. Протягом дня втирайте термозахисний кондиціонер або спрей на масляній основі так часто, як вам потрібно.
  • ЧАСТО - окрім відновлюючих шампунів, використовуйте кондиціонери з великою кількістю речовин, які сприяють відновленню волокон волосся (цераміди, ліпіди, вітаміни Е і А, олійні суміші). Можна додавати в кондиціонер кілька крапель обраних натуральних олій (обирайте олії для високопористого волосся). Намагайтеся уникати фена або використовуйте прохолодний потік повітря. Уникайте випрямлячів і регулярно застосовуйте олійні процедури для волосся - якщо волосся дуже пошкоджене, не соромтеся наносити олію навіть щодня. Завжди не забувайте ретельно змивати олію і мити волосся. Ідеальним засобом для дуже чутливого волосся 5-го рівня є Nanoil для волосся з високою пористістю.
    Робіть профілактичні дії: захищайте волосся після кожного миття - коли волосся ще вологе, нанесіть спеціальну сироватку або кондиціонер, що містить поживні речовини, такі як олії або рослинні аналоги силіконів, які роблять волосся гладеньким і м'яким.
  • ОДИН РАЗ НА ТИЖДЕНЬ - піддайтеся спокусі спробувати нічну процедуру з використанням олії для волосся - залиште обрану олію на волоссі на всю ніч, а вранці змийте її. Перед ополіскуванням можна нанести маску для більш глибокого відновлення волосся. Також зверніть увагу на ампули для волосся та шкіри голови - не подразнюйте шкіру жорсткими засобами для укладки.
  • УНИКАЙТЕ - окрім правильного догляду, чутливе волосся 5-го рівня потребує правильного захисту, тому уникайте всього, що може його пошкодити: не тягніть і не тріть його, зменшіть хімічну обробку, уникайте термічної укладки, утримайтеся від випрямлення волосся плойкою, намагайтеся менше часу перебувати на сонці і захищайте волосся від УФ-випромінювання. Олії містять природний УФ-фільтр, який покращує стан чутливого волосся 5-го рівня.

ЧУТЛИВЕ ВОЛОССЯ ТА ОЛІЙНИЙ ДОГЛЯД

У випадку з чутливим волоссям 4 і 5 рівня, застосування олійних процедур є обов'язковим. Цей вид терапії дає найкращі результати як відновлювальний догляд за пошкодженим волоссям. Використовуйте натуральні олії, якщо ваше волосся дуже пористе, або ж оберіть відповідний комплекс речовин, які здатні сильно відновити волосся і запобігти його пошкодженню. Вибір правильного способу застосування олій також має велике значення.

  • Нанесення олії на сухе волосся - нанесіть олію на все волосся, м'яко масажуючи його. Переконайтеся, що олія вкриває волосся, а не капає. Залиште приблизно на 30 хвилин, змийте і вимийте волосся. Це трохи легша процедура.
  • Нанесення олії на вологе волосся - процедура майже така сама, але вам потрібно попередньо намочити волосся або вимити його, щоб позбутися бруду, шкірного жиру та залишків продуктів. Вологе волосся легше і краще вбирає олії, тому намагайтеся робити цей вид олійного догляду принаймні раз на тиждень.

Завдяки процедурі з використанням олії для вологого волосся ваше волосся отримує заряд зволоження та відновлюється.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності