Який шампунь ідеально підходить для вашого типу волосся? Секрети правильно підібраного догляду за волоссям

Який шампунь ідеально підходить для вашого типу волосся? Секрети правильно підібраного догляду за волоссям

Як вибрати правильний шампунь? У поєднанні з кондиціонером шампунь отримує менше уваги - його роль полягає в тому, щоб очистити, і не більше. Ми забуваємо, що неправильно підібраний шампунь може принести більше шкоди, ніж користі. Дізнайтеся, який тип шампуню вибрати, щоб отримати максимальну користь і уникнути неслухняного, тьмяного та заплутаного волосся.

Ті з вас, хто точно знає, який шампунь потрібен вашому волоссю, підніміть, будь ласка, руку. Якщо кондиціонери для волосся ми обираємо, ретельно аналізуючи їхній склад, то шампуням ми приділяємо не так багато уваги. Багато хто з нас просто купує навмання або обирає комплект, що складається з кондиціонера та шампуню тієї ж серії та бренду. Ми або випробовуємо всі продукти, доступні в аптеці, або залишаємося вірними одному конкретному косметичному засобу, який творить чудеса з нашим волоссям. Оскільки більшість з нас не зовсім впевнені, який шампунь буде правильним, ми схильні ризикувати своїм волоссям, завдаючи йому шкоди.

Неправильно підібраний шампунь для волосся

Чи знаєте ви, яких наслідків можна очікувати від використання неправильно підібраного шампуню? Такий продукт може містити інгредієнти, які не відповідають пористості нашого волосся і навіть можуть подразнювати шкіру. Як наслідок, невдало підібраний шампунь для волосся

  • викликає неприємне відчуття свербіння,
  • сприяє утворенню лупи
  • подразнює шкіру голови та послаблює цибулини
  • пересушує і лишає блиску волосся
  • ускладнює розчісування та укладання волосся.

Як підібрати шампунь до свого типу волосся?

Теоретично ми можемо орієнтуватися лише на етикетку, але до вибору шампуню для волосся варто підходити більш відповідально. Найважливіше - це його склад.

Тому уникайте шампунів, що містять спирти, фталати, нафту, парабени та інші шкідливі речовини, наприклад, сильно подразнюючі очищувальні компоненти (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Coco Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Ammonium Lareth Sulfate, Sodium Cocoyl Sarcosinate, Sodium Pareth Sulfate). Це косметичний засіб, який повинен ефективно очищати шкіру голови та волосся, але не за рахунок подразнення. Набагато кращим рішенням будуть м'які, натуральні шампуні для волосся з додатковими зволожуючими речовинами, оліями та рослинними екстрактами.

Не менш важливо простежити і визначити, які типи шампунів для волосся існують. Найпопулярнішими є шампуні в рідкій формі, хоча ви також можете знайти тверді шампуні, креми, олії тощо. Сухі шампуні також дуже популярні, вони видаляють надлишок шкірного жиру і миттєво освіжають волосся без використання води. Їх також дуже зручно використовувати в дорозі. При виборі правильного шампуню, безумовно, варто взяти до уваги це питання.

Шампунь відповідно до типу волосся

Достатньо лише придивитися до свого волосся, щоб визначити, якого догляду воно потребує і який шампунь йому потрібен. Волосся дає нам поради та підказки, наприклад, воно легко плутається або стає пухнастим у вологий день. Однак не всі здатні зрозуміти, про що саме намагається повідомити волосся, тому в сьогоднішній статті ви знайдете корисні поради про те, як підібрати шампунь для певного типу волосся. Отже, без зайвих слів, почнемо!

Шампунь для сухого та ламкого волосся

Тьмяне, ламке та позбавлене вологи волосся - кошмар багатьох жінок. Найкращим рішенням такої проблеми є використання відповідного кондиціонера або маски для волосся. Про що також потрібно пам'ятати, так це про те, що шампунь може або зволожити волосся, або, навпаки, посилити пухнастість і висушити його ще більше - все залежить від того, чи правильно ми обираємо засіб. Найкращий шампунь для сухого волосся повинен містити інгредієнти двох груп: зволожуючі речовини та захисні пом'якшувальні компоненти. Найкраще обирати косметику з кремовою формулою, яка складається з натуральних олій, таких як кокосова, олія авокадо або арганова, а також зміцнюючого кератину, який запобігатиме ламкості, і гліцерину, що відповідає за належне зволоження. Що не повинен містити шампунь для сухого волосся? Сульфати, які позбавляють волосся та шкіру голови вологи.

Шампунь для жирного волосся

Жирне волосся - це результат неправильної роботи сальних залоз, розташованих у шкірі голови. У цьому випадку хороший шампунь повинен не тільки очищати, але й гальмувати себорею і балансувати виділення шкірного сала. До складу такого косметичного засобу повинні входити очищувальні речовини, але не повинні міститися маслянисті компоненти, наприклад, олії, силікони. Крім того, жирне волосся полюблятиме розмарин, шавлію, кропиву, ромашку, які мають в'яжучий ефект (зверніть увагу - ромашка також може освітлити колір волосся). Тому в цьому випадку варто використовувати трав'яні шампуні. Однак не можна забувати і про інші принципи догляду за жирним волоссям, наприклад, уникати миття голови в гарячій воді.

Шампунь для фарбованого та освітленого волосся

Як фарбування, так і знебарвлення - це процеси, які негативно впливають на стан волосся. Саме тому хороший шампунь для фарбованого волосся повинен очищати м'яко, щоб не погіршити стан і без того ослаблених пасом. Хоча існують і інші продукти, що відповідають за відновлення волосся, найкраще, якщо шампунь складається з поживних, розгладжуючих, зволожуючих і зміцнюючих речовин - зазвичай це мед, рослинні олії, кератин та інші протеїни. Що стосується знебарвленого волосся, то шампуні, які зменшують жовті та мідні кольори, є обов'язковими (фіолетові шампуні), однак для волосся, пофарбованого в темний колір, бажано обирати шампуні, які спеціально запобігають вицвітанню кольору. Крім того, бажано, щоб шампунь посилював блиск волосся і мав низький рівень pH (макс. 7), щоб закривати лусочки волосся.

Шампунь для тонкого волосся

Чи можна використовувати шампунь для збільшення об'єму волосся? Звичайно, чому б і ні! Однак вибір правильного шампуню у випадку тонкого, рідкого і позбавленого об’єму волосся може стати справжнім клопотом. Є два варіанти на вибір - сухий шампунь або рідкий шампунь, що відповідає типу волосся. Перший має на меті миттєво освіжити волосся, його частинки поглинають надлишок шкірного жиру, роблячи волосся об'ємним і припіднятим біля коренів. Тим не менш, ви не можете будувати свій догляд за волоссям лише на сухому шампуні, оскільки якщо не мити голову кілька днів поспіль, це може призвести до подразнення шкіри голови, закупорювання пор і накопичення продуктів. Хороший шампунь для тонкого волосся повинен ретельно очищати шкіру голови і позбавляти її від залишків засобів для укладки. Крім того, якщо він містить полімери і протеїни, він може зміцнювати і потовщувати волосся, помітно збільшуючи його об'єм.

Шампунь для волосся, яке страждає від лупи

Ті, кому хоча б раз у житті доводилося зіткнутися з лупою, знають, як важко від неї позбутися. Вибір правильного шампуню - це лише верхівка айсберга правил, яких слід дотримуватися при догляді за волоссям з лупою. Однак це дуже важливий крок. Найпоширеніші шампуні проти лупи, які можна знайти в аптеках, містять речовини, що борються з різними грибковими інфекціями. До таких інгредієнтів належать кетоконазол, саліцилова кислота, тритіонат цинку, сульфід селену. Однак слід бути вкрай обережними при використанні таких засобів, оскільки шкіра може легко звикнути до них, що призводить до рецидиву лупи після припинення їх застосування. Хороший шампунь проти лупи повинен мати легку формулу і натуральний склад, адже парабени, агресивні миючі засоби та інші синтетичні речовини можуть подразнювати шкіру, підвищувати активність сальних залоз і загострювати проблему. Варто шукати шампуні з касторовою, реп'яховою, розмариновою або олією чайного дерева, які сприяють боротьбі з лупою.

 Шампунь для кучерявого та пухнастого волосся

Мало хто знає, що кучеряве волосся може бути занадто пухнастим і втрачати вологу, якщо ми використовуємо неправильно підібрані шампуні. Власниці кучерявого волосся повинні завжди стежити за тим, якою косметикою вони користуються. Найкращим рішенням для кучерявого волосся є використання шампуню з розгладжуючими компонентами. Таким чином, шукайте масло ши, кокосову олію, зелений чай. Не потрібно боятися синтетичних речовин, адже сумнозвісні силікони можуть надати волоссю красивого блиску, м'якості та еластичності. Однак гладкість волосся не може йти пліч-о-пліч з втратою об'єму, саме тому шампунь для кучерявого волосся повинен мати легку консистенцію і добре очищати від забруднень і залишків косметики, що залишилися на волоссі. Що ще варто шукати в такому засобі? Протеїни, зволожуючі та захисні речовини, завдяки яким кучеряве волосся збереже свою життєву силу.

Як часто слід міняти шампунь?

Одне з найпоширеніших питань стосується того, чи потрібно змінювати шампунь для волосся на інший.

Насправді, немає ніяких правил з цього приводу.

Прихильники цієї ідеї стверджують, що з часом потреби нашого волосся та шкіри голови змінюються. Саме тому потрібно змінювати шампуні так часто, як ви відчуваєте в цьому потребу. Після того, як волосся буде достатньо зволоженим, ми можемо відкласти шампунь для сухого волосся в сторону на користь того, що додає об'єму і т.д. З іншого боку, противники регулярної зміни шампунів стверджують, що вони користуються одним і тим же продуктом протягом багатьох років з однаково вражаючими результатами, і немає ніякої необхідності переходити від одного шампуню до іншого.

Хороший компроміс - мати під рукою два улюблених шампуні. Перш за все, визначте дві найважливіші потреби вашого волосся (наприклад, жирна шкіра голови і посічені кінчики), а потім по черзі використовуйте шампуні, що відповідають своєму призначенню (один для запобігання жирності волосся, а інший - на основі протеїнів зі зміцнювальним ефектом). Замість того, щоб просто часто міняти шампунь, переконайтеся, що він відповідає потребам волосся та шкіри голови. Зовнішній вигляд волосся та його проблеми є найкращими індикаторами для вибору правильного шампуню для волосся.

Важливо! Хоча шампунь і називається шампунем для волосся, він повинен в першу чергу очищати шкіру голови. Оскільки ми використовуємо його в основному для миття шкіри голови, варто вибрати той, який покращить її стан. Якщо у нас себорея шкіри голови і сухе волосся на кінцях, вибирайте шампунь для жирного волосся - він вирішить проблему біля коренів волосся, тоді як відновлення - це завдання кондиціонера, інтенсивної маски для волосся або концентрованої сироватки.

ЯК ПІДІБРАТИ ШАМПУНЬ ЗА ТИПОМ ВОЛОССЯ?

  1. Уникайте шампунів з агресивними миючими засобами.
  2. Обирайте натуральні засоби з травами та оліями.
  3. Враховуйте стан шкіри голови при виборі шампуню.
  4. Також враховуйте тип волосся.

ПІДБЕРІТЬ ШАМПУНЬ ДО СВОГО ТИПУ ВОЛОССЯ!

  • Жирне волосся - очищуючий шампунь, без маслянистих компонентів, з додаванням трав з в'яжучим ефектом
  • Сухе волосся - зволожуючий крем-шампунь, з додаванням олій, гліцерину та кератину, без сульфатів та десикантів
  • Фарбоване волосся - м'який зміцнюючий шампунь з рН не вище 7, з протеїнами та зволожуючими речовинами
  • Тонке волосся - м'який очищуючий шампунь, з ущільнюючими протеїнами та полімерами або сухий шампунь
  • Волосся з лупою - очищуючий шампунь з натуральним складом, з протигрибковими речовинами, з додаванням олій
  • Кучеряве волосся - шампунь, що робить локони пружними, з розгладжуючими речовинами, наприклад, силіконами та зміцнюючими компонентами.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності