Піраміда догляду за волоссям. Як досягти вершини краси?

Піраміда догляду за волоссям. Як досягти вершини краси?

Як створити ідеальний план догляду за волоссям? Надихніться пірамідою: завершеною та досконалою формою, де всі елементи догляду розташовані в точно визначеному місці. Ця своєрідна "таксономія краси" ілюструє, на що варто звернути увагу, доглядаючи за волоссям. Що потрібно волоссю, щоб воно було здоровим і красивим?

Що таке піраміда догляду за волоссям?

Піраміда догляду за волоссям - це чітка схема, схожа на харчову піраміду: в її основі ви знайдете заходи, які слід робити для волосся найчастіше (тобто щодня). Без них подальший догляд, розміщений на вищих сегментах, не буде ефективним.

Піраміда ідеально ілюструє план, який принесе успіх у догляді за волоссям. Завдяки їй ми можемо легко визначити, що є найважливішим, що слід робити рідше або лише час від часу, щоб волосся росло сильнішим і здоровішим - звідси і поділ на сегменти, що описують, що слід робити щодня, раз на тиждень і навіть рідше, щоб забезпечити зачісці повноцінне здоров'я і приголомшливий зовнішній вигляд.

Завдяки піраміді можна легко визначити, чи правильно ви доглядаєте за волоссям. Якщо ви часто піддаєте його гарячій укладці (плойки, термобігуді, випрямляч), воно швидко пошкоджується і надмірно пересушується. Якщо ви бачите, що ваше волосся стало обтяженим і переживленим, а також швидше жирніє - переконайтеся, що ви не використовуєте маски для волосся занадто часто. Можливо, варто ввести у свій догляд за волоссям скраб для шкіри голови?

План догляду за волоссям - чому піраміда?

Піраміда відображає гармонію і є символом ідеального тіла. У цьому контексті вона найкраще відображає прагнення до ідеального волосся - іншими словами, здорового, сильного і блискучого. Вона також чудово символізує те, як слід його живити: без належного фундаменту її верхні яруси не матимуть сенсу існувати - їх просто неможливо досягти. Тому, щоб доглядати за волоссям належним чином - варто слідувати цій схемі і підлаштовувати догляд за волоссям під неї. Неможливо досягти найкращого стану волосся, без певної послідовності та систематичних процедур, які будуть належним чином доглядати за волоссям та захищати його від пошкоджень. Як має виглядати піраміда правильного догляду за волоссям?

ПІРАМІДА ДОГЛЯДУ ЗА ВОЛОССЯМ - ДОСЛІДЖЕННЯ ПІРАМІДИ - ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА

Піраміда догляду за волоссям - кожен день: зона підтримки

ДОБАВКИ, ТРАВИ, ЛОСЬЙОНИ ДЛЯ ШКІРИ ГОЛОВИ, ЗАХИСТ КІНЧИКІВ ВОЛОССЯ, КОНДИЦІОНЕР У ВИГЛЯДІ СПРЕЮ, РОЗЧІСУВАННЯ

  • ▲ Цей "рівень" є основою правильного догляду за волоссям та шкірою голови. До цієї категорії відносяться, перш за все, добавки, тобто ... здорове харчування, а також вітаміни, біотин, жирні кислоти і трав'яні відвари, які варто пити щодня, щоб постійно забезпечувати організм інгредієнтами, необхідними для правильного функціонування і регенерації. Найкраще підійдуть відвари кропиви та хвоща.
  • ▲ Ще один цінний, але вкрай рідкісний метод догляду - використання трав'яних лосьйонів для шкіри голови та гідролатів для волосся. Завдяки їм ви не тільки живите волосся біля коренів, зміцнюючи його "наймолодші" ділянки, але й підтримуєте шкіру голови та зміцнюєте коріння волосся. Завдяки такому лосьйону шкіра голови залишається чистою і охайною, волосся стає сильнішим, гарно піднімається біля коренів і не накопичує так багато бруду. Регулярне використання лосьйонів для шкіри голови може зупинити себорею і допомогти в боротьбі з випадінням волосся.
  • ▲ Дуже " вразлива" частина волосся - це кінчики. Без належного догляду вони стають беззахисними і швидше січуться - саме тому важливо захищати їх від несприятливого впливу зовнішніх факторів і механічних пошкоджень. Ви можете нанести на кінчики волосся спеціальну сироватку з силіконами або скористатися олією для волосся.
  • ▲ Захист волосся від токсинів, несприятливого впливу зовнішніх факторів та сонячної радіації - важливий крок, без якого волосся ніколи не буде здоровим. Саме тому варто щодня захищати його легким кондиціонером - він не перевантажить волосся, але захистить його від пошкоджень, приборкає неслухняні пасма та посилить його сяйво.

Піраміда догляду за волоссям - кожні 2-3 дні: зона найсильнішого відновлення

ПРОМАСЛЮВАННЯ ВОЛОССЯ, МАСАЖ, МИТТЯ ВОЛОССЯ, СУШІННЯ ВОЛОССЯ, КОНДИЦІОНЕР ДЛЯ ВОЛОССЯ

  • ▲ "Другий поверх" у догляді за волоссям не менш важливий - тут зібрані всі найважливіші процедури, які слід використовувати для того, щоб мати здорове та сильне волосся. Цей рівень відповідає за постійну відновлення і підтримує волосся в ідеальному стані. Скажемо прямо: без цього етапу волосся не має жодних шансів на здоров'я та гарний вигляд.
  • ▲ Найважливішим етапом догляду за волоссям є миття голови - пасма з підвищеною себореєю слід мити навіть щодня, але найпоширенішим методом, "золотою серединою" є миття голови кожні 2-3 дні. Завдяки цьому шкіра голови має можливість відпочити між миттям, а також є час для відновлення балансу гідро-ліпідного бар'єру - природного захисного шару шкіри.
  • ▲ Кондиціонери, які потребують змивання, повинні бути постійним елементом догляду, поєднаним з миттям волосся. Нанесіть ваш улюблений кондиціонер на вологе, вимите волосся і потримайте близько 3 хвилин, перш ніж змити його. Таким чином, волосся стає більш доглянутим, менш заплутаним, із закритими лусочками та розгладженою структурою.
  • ▲ Через те, що кондиціонер для волосся покращує стан волосся лише по всій довжині і не піклується про шкіру голови - одним з найважливіших елементів догляду на цьому рівні є змащування волосся олією. При дуже пошкодженому, сухому і тонкому волоссі ви можете робити це щодня. У випадку густого і важкого волосся достатньо виконувати змащування волосся раз на тиждень. Так само, як і частота змащування волосся, олія повинна відповідати стану і структурі волосся - його пористості. Завдяки тому, що олія наноситься як на всю довжину волосся, так і на шкіру голови, вона забезпечує найбільш ефективний, комплексний догляд: відновлює, зміцнює і покращує зовнішній вигляд волосся. Крім того, змащування волосся олією безпосередньо пов'язане з масажем шкіри голови, який стимулює кровообіг, зміцнює цибулини і покращує поглинання інгредієнтів шкірою і волосяними фолікулами.
  • ▲ Після миття голови ми зазвичай тягнемося до фена - у нас рідко буває достатньо часу, щоб дати волоссю висохнути на повітрі. Обираючи фен, переконайтеся, що він має функцію прохолодного повітря, і завжди сушіть волосся, використовуючи температуру близько 40 градусів за Цельсієм - високі температури не тільки ослаблюють роботу шкіри голови, але й випаровують воду з волосся, і воно починає пересихати і псуватися.

Піраміда догляду за волоссям - раз на тиждень: зона очищення

МАСКА ДЛЯ ВОЛОССЯ, ОЧИЩУЮЧИЙ ШАМПУНЬ, СУХИЙ ШАМПУНЬ, СКРАБ ДЛЯ ШКІРИ ГОЛОВИ

  • ▲ Третій поверх догляду за волоссям - це процедури, які не потребують такої частоти, але для повного ефекту здорового та доглянутого волосся - не варто від них відмовлятися. До таких процедур відносяться, перш за все, ті, які поєднуються з ретельним очищенням волосся і шкіри голови, щоб протягом наступних днів вони увібрали більше корисних речовин, відповідальних за відновлення.
  • ▲ Скраб для шкіри голови не лише стимулює кровообіг та кисневий обмін всередині клітин, але й допомагає ретельно очистити шкіру голови, а також видалити залишки косметики (переважно засобів для укладки), які можуть накопичуватися біля коренів волосся та гальмувати його ріст. Просто робіть це раз на тиждень, щоб підтримувати баланс шкіри і очищати волосся від токсинів, забруднень і всіх непотрібних косметичних залишків.
  • ▲ Очищуючий шампунь - ідеальний косметичний засіб, який підсилює будь-яку доглядову процедуру. Він не тільки очищає шкіру голови і волосся від залишків будь-яких косметичних засобів, надлишків шкірного сала, токсинів і забруднень, але і відкриває лусочки волосся, що підвищує їх поглинаючу здатність: інгредієнти масок або масел глибше проникають в структуру волосся і ефективніше живлять його.
  • ▲ Після миття голови очисним шампунем найкраще використовувати правильно підібрану маску для волосся – вибирайте ту, яка має хороший склад. Що означає «хороший склад»? У продукті відсутні парабени, висушуючі одноатомні спирти з коротким ланцюгом і важкі силікони, які пошкоджують волосся. Багато людей поєднують лікування масками разом із змащуванням волосся, тому що маска, нанесена на волосся безпосередньо перед миттям, чудово емульгує жири і не тільки доповнює догляд та регенерацію пасм, але й швидко та легко змиває жир з волосся.

    Такий догляд вимагає більше часу, тому робити його потрібно лише раз на тиждень. Вимийте волосся очисним шампунем, нанесіть олію на вологе волосся, залиште на мінімум 30 хвилин, нанесіть маску на волосся безпосередньо перед миттям, тримайте 15 хвилин, потім змийте і вимийте звичайним шампунем.

  • ▲ Часто ми не маємо часу, щоб помити голову з шампунем і водою. На щастя, на допомогу приходить сухий шампунь. Вміст тальку або рисового крохмалю, що входить до його складу, здатен миттєво освіжити волосся, кондиціонувати його та зменшити надмірну себорею. Однак сухий шампунь осідає на волоссі і блокує доступ повітря до шкіри голови, тому не варто використовувати його занадто часто: раз на тиждень - максимум. Також варто пам'ятати, що не варто наносити шампунь знову на волосся наступного дня.

Піраміда догляду за волоссям - раз на місяць: фарбування та відновлення

ФАРБУВАННЯ ТРАВАМИ, САУНА ДЛЯ ВОЛОССЯ

  • ▲ Жінки люблять фарбувати волосся. Одразу після фарбування волосся виглядає гарно, але з кожним тижнем воно слабшає, тьмяніє і надмірно пересушується. На жаль, фарбування волосся не уникнути, якщо ми хочемо підсилити колір волосся або отримати абсолютно новий відтінок. Не забувайте застосовувати фарбувальні засоби якомога рідше, щоб не пошкодити волосся занадто сильно. Найкращим рішенням є відвідування перукарні: професійні фарби для волосся менш шкідливі, а ефект від фарбування зберігається довше. Ще одна гарна ідея - використовувати для фарбування хну: це рослинна фарба, яка не пошкоджує волосся. Однак поводитися з нею треба вміло - перукар також може бути корисним у цьому питанні.
  • ▲ Фарбування волосся слід поєднувати зі спеціальним живильним та відновлювальним доглядом. Перукарні пропонують широкий вибір таких процедур. Найпопулярнішими є сауна для волосся та інтенсивне вітамінне лікування волосся. Їх можна робити через два тижні після фарбування і повторювати більш-менш щомісяця, щоб пасма постійно живилися і не так сильно пошкоджувалися процедурами фарбування.

Піраміда догляду за волоссям - час від часу: інтенсивне відновлення та укладання волосся

ТРИМІНГ, ЛАМІНУВАННЯ ВОЛОССЯ, КЕРАТИНОВЕ ЛІКУВАННЯ, ГАРЯЧА УКЛАДКА

  • ▲ Останній "поверх" піраміди - своєрідний пентхаус кондиціонування. Тут зібрані процедури, які підібрані не випадково. Кожна з них може бути доповненням до догляду, або ж епізодичною процедурою, яка має поліпшити зовнішній вигляд волосся.
  • ▲ Всі види гарячої укладки (за допомогою гарячих бігуді, випрямляча або плойки) пошкоджують волосся, миттєво випаровуючи воду і навіть розриваючи сульфідні зв'язки всередині волосини. Однак бувають ситуації, коли ми просто зобов'язані виглядати бездоганно. Варто пам'ятати, що випрямляч, який використовується час від часу, не є чимось поганим - якщо волосся отримує належний догляд щодня, то періодично здійснювана укладка з використанням високої температури не становитиме загрози для його здоров'я. Ось чому так важливо, щоб кожен етап піраміди догляду був на своєму місці.
  • ▲ Ідеальною процедурою, яка не потребує частого повторення, є кератинове випрямлення волосся. Це чудова процедура, яка відновлює навіть дуже пошкоджені пасма (кератин є основним будівельним матеріалом волосся, тому він вбудовується в його структуру і заповнює пошкодження на його поверхні). Залежно від стану волосся, кератин здатен утримуватися всередині протягом 2-4 місяців. Через цей час процедуру можна повторити.
  • ▲ Для того, щоб ваше волосся було красивим, здоровим від коренів до кінчиків - не забувайте регулярно підстригати кінчики. Завдяки цьому пасма набувають свіжості та гарного вигляду, а догляд стає простішим (гребінець або щітка не зупиняються на сплутаних, сухих кінчиках волосся: підстрижені кінчики роблять розчісування комфортним, і ми більше не пошкоджуємо волосся механічно). Кінчики потрібно підстригати лише раз на 2-3 місяці.
  • ▲ Ламінування волосся - це ще одна процедура, яка вирівнює та надає гарного вигляду вашому волоссю. Завдяки йому воно стає блискучим, гладким, пружним та еластичним. Ламінування не живить волосся, а лише закриває лусочки і покращує загальний вигляд, а також ідеально кондиціонує тонкі, кучеряві пасма. Шар продукту також захищає волосся від пошкоджень, спричинених сонцем, морозом чи вітром, а також від токсинів навколишнього середовища. Ефект від ламінування волосся зберігається до 3 місяців.

ПІРАМІДА ДОГЛЯДУ ЗА ВОЛОССЯМ

  • Періодично: стрижка, ламінування, професійні процедури в салоні, гаряча укладка
  • РАЗ НА МІСЯЦЬ: фарбування травами, сауна для волосся
  • ОДИН РАЗ НА ТИЖДЕНЬ: маска для волосся, очищення шампунем, сухий шампунь, скраб для шкіри голови
  • ЩОДЕННО 2-3 ДНІ: змащування волосся, масаж, миття волосся, сушіння волосся феном, кондиціонер для волосся з ополіскуванням
  • ЩОДЕННО: добавки, трави, лосьйони для шкіри голови, захист кінчиків волосся, спрей-кондиціонер, розчісування

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності