Як доглядати за руками? Масляний манікюр в домашніх умовах, натуральні процедури та ванночки

Як доглядати за руками? Масляний манікюр в домашніх умовах, натуральні процедури та ванночки

Ваші руки - це візитна картка вашого зовнішнього вигляду. Від того, як виглядають ваші руки, залежить ваша присутність і враження, яке ви справляєте. Приділіть їм трохи більше часу і спробуйте найкращі способи поліпшити їхній вигляд. Підтримуйте їх здоровими за допомогою манікюру з натуральними оліями, приготуйте ванночку для рук або маску, зроблену своїми руками!

Я впевнена, що ви щодня приділяєте багато часу догляду за обличчям. Ви старанно дбаєте про м'якість, гладкість та сяйво свого обличчя, проводячи різноманітні вечірні процедури краси. А тепер подумайте, чи так само ви дбаєте про свої руки?

Більшість людей не приділяють рукам стільки ж уваги, скільки своєму волоссю чи шкірі. І це помилка. Адже здатність хвататись ми розвиваємо ще у внутрішньоутробному періоді, і відтоді наші руки багато працюють. Саме тому вони постійно піддаються інтенсивному впливу багатьох факторів та шкідливих речовин. Якщо не доглядати за шкірою рук, вона стає грубою, потрісканою та сухою.

Речі, які шкодять шкірі рук

Існує багато речей, які шкодять шкірі рук і роблять її надзвичайно сухою - це не лише миючі засоби. Сонячне випромінювання та наша недбалість також є причиною. Недостатній догляд за руками - найпоширеніша причина погіршення стану шкіри. Мало хто усвідомлює, що шкіра рук має зовсім інші потреби, ніж інші частини тіла.

Зверніть увагу!

Через малу кількість тканин і сальних залоз природний гідроліпідний шар занадто тонкий, щоб захистити шкіру рук від пересихання.

Саме тому догляд за руками має велике значення. Ви повинні піклуватися про шкіру, яка піддається впливу великої кількості шкідливих факторів. Погляньте на речі, яких слід уникати, щоб зберегти ваші руки в безпеці.

  • Надмірне миття з милом, яке позбавляє шкіру вологи і змінює рівень pH.
  • Миття рук у гарячій воді, через що шкіра зневоднюється.
  • Контакт рук з миючими засобами (без рукавичок).
  • Вплив морозу взимку або інтенсивного сонячного випромінювання влітку.
  • Регулярне використання сушарок для рук, що призводить до зневоднення шкіри.
  • Сухе сушіння рушником.
  • Контакт з хлором у воді, наприклад, у басейні.
  • Нехтування регулярним зволоженням шкіри рук.
  • Різні види фізичних пошкоджень.

Як доглядати за руками, щоб вони не були грубими та сухими?

Оскільки ми вже знаємо, що може бути шкідливим для рук і чого слід уникати, щоб зберегти їх красивими, зволоженими і гладенькими, настав час перейти до ключових правил догляду за ними.

  • РЕГУЛЯРНІСТЬ. Найважливіше і головне правило говорить, що ви повинні доглядати за шкірою рук щодня. Використання крему для рук раз на місяць нічого не змінить (або навіть менше...). Тільки систематичний догляд дає довготривалий ефект, тому приділяйте трохи часу догляду за руками щовечора, наприклад, перед сном.
  • ПОВНОЦІННИЙ ДОГЛЯД. Догляд за руками - це не лише нанесення крему. Ви повинні доглядати за шкірою комплексно, тобто захищати її від шкідливих факторів (про які ми вже згадували), забезпечувати достатнє зволоження, кондиціонування, а також живити зсередини за допомогою здорового харчування. Тільки руки, які отримують повноцінний догляд та увагу, мають шанс виглядати здоровими та красивими.
  • НАТУРАЛЬНІСТЬ. Шкіра рук найбільше страждає від частого контакту з хімічними речовинами. Я маю на увазі не лише миючі засоби, але й хімікати, що містяться у багатьох косметичних засобах. Шкіра рук виглядає краще, коли ви надаєте їй природний догляд, наприклад, замінюєте крем на 100% органічну косметичну олію.

Способи отримати красиві руки. Який з них використовувати?

Хочете мати гарні, акуратні руки? Не проблема. Регулярно доглядайте за ними, використовуючи правильну косметику. Обирайте між трьома варіантами: лосьйон для рук, професійні салонні процедури для рук або домашній догляд з використанням олій та багатих на вітаміни поживних продуктів. Обираючи, зважайте на свої потреби та достаток.

Це головне, що ви надаєте своїм рукам:

  • глибоке зволоження та живлення
  • захист від втрати води
  • захист від ушкоджувальних факторів
  • очищення та відлущування

ТОП-5 домашніх засобів для догляду за шкірою рук

Домашні процедури для рук дешевші та натуральні, їх можна пристосувати до потреб вашої шкіри та вільно комбінувати. Недоліком є те, що вони займають досить багато часу. Незважаючи на це, кілька надійних рецептів варто спробувати, оскільки ефект компенсує всі зусилля, які ви доклали, готуючи домашню процедуру для рук. Як доглядати за руками в домашніх умовах?

СКРАБ ДЛЯ РУК СВОЇМИ РУКАМИ

Спочатку зробіть скраб - відлущування епідермісу є одним з найважливіших завдань. М'який скраб звільняє шкіру від відмерлих клітин та інших забруднень, роблячи руки гладенькими та м'якими, як шовк. Він також стимулює кровообіг, завдяки чому руки отримують живлення зсередини. Ось чому скраб потрібно використовувати регулярно.

Як це зробити? Купіть готовий скраб або спробуйте прості рецепти скрабів, які можна зробити власноруч.

Цукровий скраб для рук

Найпростіший у приготуванні. Змішайте столову ложку-дві дрібнозернистого цукру з такою ж кількістю натуральної олії, наприклад, мигдальної або арганової. Додайте зволожуючий мед і лимонний сік, щоб відбілити пігментні плями на шкірі.

Скраб для рук з вівсяних пластівців

Вівсяні пластівці є багатим джерелом поживних речовин, тому використовуйте їх у своєму скрабі - вони також мають дивовижну відлущувальну силу. Розкришіть столову ложку вівсяних пластівців і змішайте їх з базовою олією, медом або гелем алое (або поєднуйте їх усі).

Кавовий скраб для рук

Скраби на основі кави відомі здебільшого завдяки своєму антицелюлітному ефекту, але сміливо використовуйте їх для очищення шкіри рук. Зваріть каву і дайте кавовій гущі охолонути. Додайте оливкову олію (або іншу натуральну олію), трохи меду та кориці.

Робіть скраб принаймні раз на тиждень.

МАСЛЯНИЙ МАНІКЮР

Після відлущування настає час для живлення. Оскільки після скрабу шкіра очищена і активізована, вона миттєво поглинає поживні речовини. Це найкращий момент для масляного догляду. Масляний манікюр дарує відновлення, зволоження, живлення та гладкість.

Які олії найкраще підходять для шкіри рук?

Погляньте на найкращі олії для сухої шкіри рук, до яких варто звернути увагу. Важливо, що ви можете використовувати їх самостійно або як основу для домашнього скрабу, пінки для рук або маски.

  • Оливкова олія має антивіковий ефект і робить шкіру м'якою, гладенькою та сяючою. Вона має сильніший кондиціонуючий ефект, ніж багато лосьйонів для рук, і захищає шкіру від втрати вологи та сонячних променів.
  • Кокосова олія - її дивовижний аромат не єдине, що робить її гарним вибором. Використовуйте її для масляного манікюру, оскільки вона зміцнює природний гідро-ліпідний бар'єр, завдяки чому шкіра залишається зволоженою.
  • Арганова олія ідеально підходить для масляного манікюру, виконуючи багато функцій: захищає від сонячних променів і спеки, посилює відновлення і оновлення клітин, зволожує, живить і має сильні антивікові властивості і, таким чином, затримує старіння шкіри рук.

ЖИВИЛЬНА ВАННОЧКА ДЛЯ РУК

Існує ще один варіант для живлення та кондиціонування шкіри рук, який водночас розслабляє. Як приготувати домашню ванночку для рук? Використовуйте різні інгредієнти (наприклад, олії, трави, насіння), щоб підібрати ванночку відповідно до ваших потреб.

Трав'яна ванночка для рук

Трави, такі як чорнобривці, допомагають відновити шкіру, мають захисну дію і заспокоюють подразнення. Залийте окропом 4 столові ложки квіток календули, заваріть, остудіть і замочіть руки в настої приблизно на 10 хвилин.

Олійна ванночка для рук

Зволожуюча оливкова олія для рук, безсумнівно, найпопулярніша. Олія багата на незамінні жирні кислоти та вітамін Е. Приготувати засіб дуже просто: злегка підігрійте дві чашки оливкової олії, додайте сік, вичавлений з половини лимона, по столовій ложці рицинової олії та меду. Зануривши руки в це тепле зілля, ви зможете глибоко зволожити, підживити і... омолодити їх!

Ванночка для рук з лляним насінням

Насіння льону - це скарбниця цінних інгредієнтів, і ви повинні використовувати його потенціал. Прокип'ятіть 2 столові ложки насіння в чистій воді протягом 5 хвилин. Потім дайте суміші охолонути, занурте в неї руки і потримайте 15-20

МАСКИ ДЛЯ РУК, ЗРОБЛЕНІ СВОЇМИ РУКАМИ

Домашня маска - ще одна чудова ідея для догляду за шкірою рук. Використовуйте все, що є під рукою - таким чином, ви щоразу отримуєте абсолютно новий набір поживних речовин. Ось найпопулярніші засоби та маски для догляду за шкірою рук.

Картопляна маска для рук

Дуже проста у використанні, відбілює, живить і розгладжує шкіру. Потрібно відварити 2 картоплини, розім'яти їх виделкою, змішати з двома жовтками і двома столовими ложками теплого молока. Нанести кашку на руки, захистити плівкою або рукавичками, залишити на 15 хвилин і добре змити.

Процедура з гарячим парафіном

Говорячи про догляд за шкірою рук, багато говорять про парафінові маски. Купіть парафін в аптеці, розтопіть його, нанесіть лосьйон на руки і занурте їх у парафін. Коли він трохи застигне, виймаємо руки. Такі парафінові рукавички працюють як компрес, який посилює дію лосьйону, підвищує рівень вологи, забезпечує максимальну гладкість і живлення. Приблизно через 15 хвилин видаліть залишки парафіну.

Маска для рук з авокадо

Якщо вам цікаво, як доглядати за шкірою рук, скористайтеся тим, що є у вас під рукою, наприклад, авокадо. Цей простий фрукт є безмежним джерелом незамінних жирних кислот, вітамінів і мінералів. Розімніть один авокадо і нанесіть м'якоть на руки. Ви також можете взяти його замінник, тобто натуральну олію авокадо, і насолоджуватися прекрасною, здоровою шкірою рук.

ДОМАШНІЙ МАСАЖ РУК

Масаж - останній (але не менш важливий) спосіб покращити стан шкіри рук в домашніх умовах. Не соромтеся використовувати натуральні косметичні олії. Окрім арганової, спробуйте мигдальну, виноградну, оливкову або олію горіха макадамії. Масаж шкіри круговими рухами протягом декількох хвилин робить її більш м'якою, гладкою та еластичною. Ось чому ви повинні робити це під час масляного манікюру або одразу після нього, адже це найкращий спосіб підсилити ефект від інших домашніх процедур для рук.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності