Догляд за шкірою голови для довгого і здорового волосся — найкращі домашні засоби

Догляд за шкірою голови для довгого і здорового волосся — найкращі домашні засоби

Правильний догляд за шкірою голови — запорука красивого і здорового волосся. Тепер ми вже більше розуміємо, що шампунь або кондиціонер — це не все, що потрібно для відмінного стану волосся. Необхідно також використовувати рослинні та трав'яні екстракти, що зміцнюють волосся від самих коренів. Відкрийте для себе найкращі засоби для догляду за шкірою голови, створіть свою власну процедуру і насолоджуйтеся завидною довжиною і силою волосся.

Доглядові засоби для шкіри голови або кондиціонери — це продукти, які можуть похвалитися багаторічною історією. Ними користувалися ще наші прабабусі, а зараз вони знову набирають популярності. Що ж це таке, для чого вони потрібні і як правильно їх використовувати?

Що таке догляд за шкірою голови?

Простіше кажучи, засіб для шкіри голови — це унікальний рідкий кондиціонер, який наносять, зокрема (або переважно), на шкіру голови.

Засоби для догляду за шкірою голови мають водянисту консистенцію, тому для їхнього нанесення найкраще використовувати розпилювачі або флакони з піпетками. Крім консистенції, велике значення має склад — більшість засобів для догляду за шкірою голови є сумішами трав і рослинних екстрактів, іноді доповнені натуральними оліями.

Під час використання засобу його наносять на шкіру голови і ретельно втирають, злегка масажуючи, щоб посилити кровообіг, наситити, відрегулювати роботу сальних залоз, стимулювати ріст і стримати випадання волосся. Кожен вид трав має дещо інші корисні властивості для волосся, але всі вони переслідують одну мету: зміцнення волосяних цибулин і догляд за шкірою голови.

Процедури з догляду за шкірою голови спрямовані на:

  • живлення шкіри голови: насичена шкіра голови = більш здорове і сильне волосся
  • баланс вироблення шкірного сала — надлишок шкірного сала є поширеною проблемою, яка не дає змоги реалізувати мрію про чудове здорове волосся і перешкоджає його росту
  • ріст волосся і захист від випадіння — компоненти, що входять до складу засобів для догляду за шкірою голови, стимулюють цибулини і таким чином прискорюють ріст волосся, доставляють кисень до матриці волосся і шкіри голови
  • посилення дії інших засобів — масаж під час нанесення дає змогу інгредієнтам інших засобів проникати глибше, що підвищує ефективність кожного використовуваного засобу
  • зволоження шкіри голови — завдяки такій процедурі ви позбуваєтеся сухості, свербіння і лущення шкіри голови
  • зменшення запалень, запобігання появі прищів на шкірі голови
  • зміцнення коренів волосся — процедури з догляду за шкірою голови надають волоссю об'єму та густоти й надовго зберігають зачіску свіжою.

Чому слід доглядати за шкірою голови?

Відповідь проста: це одні з небагатьох засобів, які можна наносити не тільки на волосся, а й на шкіру голови. Таким чином, засіб досягає цибулин, які, власне, і є джерелом життя волосся. Цибулини — це найважливіша частина волосини — корінь, який підтримує здоров'я волосся.

Як обрати засоби для догляду за шкірою голови?

На жаль, деякі популярні засоби для шкіри голови зовсім не придатні для використання. Вони не повинні містити ні силіконів, ні важких спиртів. Готові засоби часто містять спірні інгредієнти, тому завжди перевіряйте склад перед покупкою.

Олії для шкіри голови краще використовувати як кондиціонери перед миттям або в разі сильної сухості шкіри голови. Пам'ятайте, що деякі спирти не такі вже й шкідливі, вони справді сприяють перенесенню поживних речовин до цибулин, а також додатково розігрівають шкіру і стимулюють кровообіг — лікування відбуватиметься швидше й ефективніше.

Догляд за шкірою голови — Як і коли проводити?

Існує 3 способи застосування засобів для шкіри голови. Вибір залежить від ваших уподобань або типу продукту та інструкцій.

  1. Попереднє миття — нанесіть засіб на брудне волосся і шкіру голови, залиште приблизно на 2 години, змийте шампунем. Цей спосіб рекомендується при застосуванні засобів для шкіри голови, що містять рослинні олії. Нанесення засобу на сухе волосся після миття може призвести до обтяження та жирності волосся.
  2. Після миття на вологе волосся — нанесіть засіб для шкіри голови на злегка вологе, підсушене рушником волосся. Кондиціонери для шкіри голови з ефектом залишкового зволоження більш м'які та мають легку текучу консистенцію. Їх не потрібно змивати.
  3. Після миття на сухе волосся — при такому нанесенні засіб захищає волосся від пошкоджень і живить шкіру голови. Він також надає об'єму і збільшує коріння, тому наносьте його щодня на суху шкіру голови. Засіб діє як чудовий стайлер, що надає волоссю привабливості.

Як використовувати засоби для шкіри голови?

Зазвичай рекомендується наносити засіб безпосередньо на шкіру голови за допомогою спрею або флакона з помпою. Водночас це найзручніший спосіб. Якщо у продукту немає розпилювача або спеціального дозатора, можна використовувати упаковку від витраченого засобу.

Спочатку нанесіть засіб на проділ. М'яко вмасажуйте його в шкіру кінчиками пальців. Пам'ятайте, що дуже важливо масажувати шкіру голови — це дає змогу інгредієнтам проникати в глибші шари волосся (цибулини) і шкіру голови. Масаж не має бути довгим — достатньо кількох хвилин, щоб посилити кровообіг.

Засоби для шкіри голови — Як довго їх використовувати і коли чекати на результат?

Тривалість використання таких засобів залежить від ваших потреб і, насамперед, від стану волосся. Пошкоджене волосся потребує тривалішого догляду.

Проте пам'ятайте, що використовувати будь-який засіб для шкіри голови слід протягом 3-4 тижнів. Не будемо себе обманювати — засобу, що дає результат після першого застосування, не існує, оскільки інгредієнтам потрібен час, щоб почати діяти.

Звісно, деякі ефекти можуть проявитися й раніше. Якщо ваше волосся не надто пошкоджене, то, найімовірніше, вже за 2-3 тижні регулярного застосування ви помітите, що волосся стало рідше випадати. А новеньке волосся стане помітним приблизно через 4 тижні.

Під час використання засобу для шкіри голови обов'язково дотримуйтесь інструкції виробника. Якщо в ній зазначено, що курс має тривати не більше 3 тижнів, зробіть перерву. Найчастіше догляд можна відновити через приблизно 7 днів.

Найкращий засіб для росту і живлення волосся

Не існує певних правил, які дозволили б нам створити ефективний універсальний засіб для догляду за шкірою голови. Все індивідуально. Існують різні чинники, залежно від яких той чи інший компонент допомагатиме вашому волоссю.

Важливо пам'ятати, що трав'яний догляд підходить не всьому волоссю. Трави можуть чинити занадто сильну очищувальну дію на тонке, ламке або фарбоване волосся. У результаті волосся втрачає блиск. Пасма стають тьмяними і швидко втрачають колір. У цьому разі слід звернутися до альтернативи — олія для волосся. Індивідуально підібрані суміші натуральних олій, доповнені спеціальними інгредієнтами, зміцнюють цибулини та стимулюють процеси в матриці волосини, а також гарантують чудовий догляд за волоссям і шкірою голови: живлять, прикрашають, повертають блиск і життєву силу. Якщо вам потрібне ефективне відновлення, спробуйте одну з олій для волосся Nanoil. Ви наносите її на волосся по всій довжині, але переважно на шкіру голови, щоб зміцнити волосся зсередини і захистити його від пошкоджень.

Як доглядати за шкірою голови для росту і зміцнення волосся в домашніх умовах?

Домашні процедури для шкіри голови — ідеальне рішення для тих, у кого чутлива шкіра, яка не витримує важких спиртів і синтетики в готових засобах. Якщо ви вирішили використовувати домашні засоби, зберігайте їх у холодильнику і використовуйте протягом 3-4 днів.

Догляд за шкірою голови за допомогою насіння пажитника зменшує випадіння волосся і надає йому красивого інтенсивного блиску. Це також ефективний засіб від надмірно жирної шкіри голови та хронічної лупи.

Чайну ложку подрібненого насіння пажитника залийте чашкою окропу. Коли суміш охолоне, процідіть і перелийте рідину в спеціальний флакон із помпою або розпилювачем. Найкраще використовувати засіб увечері, а мити волосся вранці — так ви позбудетеся характерного запаху пажитника.

Засіб для шкіри голови з кропивою і хвощем — хіт серед аматорів догляду за волоссям. Така суміш багата на мідь, яка необхідна для нормального зовнішнього вигляду шкіри та росту нового волосся. Хвощ і кропива роблять волосся густішим, сильнішим, покращують його колір, водночас вони заспокоюють подразнену сверблячу шкіру голови і зменшують виділення жиру, надаючи волоссю свіжості та об'єму.

Приготувати засіб дуже просто: заваріть по одній ложці кропиви та хвоща в склянці окропу. Аромат цих трав не затримується на волоссі, тому в разі пошкодженого волосся його можна використовувати кілька разів на день.

Застосування березової води — одна з найпопулярніших процедур для шкіри голови. Вона не потребує жодних приготувань, оскільки можна купити вже готову березову воду. Вибирайте сертифікований органічний продукт без штучних добавок.

Після використання березової води волосся стає м'яким і сяючим. Березова вода підходить як для жирного, так і для дуже сухого, пересушеного, чутливого та пошкодженого волосся.

Лопух і лепеха болотна. Їх можна використовувати окремо, але вони також чудово доповнюють одне одного. Використовуйте суміш для зменшення виділення жиру і, зрештою, для довгоочікуваного прискорення росту волосся. Обидві рослини здавна відомі своєю живильною та антибактеріальною дією. Вони блокують випадіння волосся і знижують вироблення шкірного сала, одночасно запобігаючи жирності.

Залийте водою по чайній ложці кореня лопуха і квіток лепехи на 3-5 хвилин, процідіть, остудіть, втирайте в шкіру голови і волосся щодня.

Догляд за шкірою голови за допомогою лимонного соку — ще один простий у приготуванні та надзвичайно ефективний кондиціонер для шкіри голови, що користується великою популярністю у довговолосих дівчат. Він чудово освіжає та усуває жирність шкіри голови.

Додайте в півсклянки води свіжовичавлений чистий лимонний сік. Нанесіть його після миття голови, не змивайте.

Кавова маска для шкіри голови — чудова, інтенсивно діюча маска для росту волосся. Кофеїн посилює приплив крові до шкіри голови і тим самим зміцнює цибулини, живить шкіру голови і сприяє росту волосся.

Приготуйте міцну каву, відокремте каву від кавової гущі. Втирайте каву в шкіру голови кожні 2-3 дні. Не викидайте гущу — змішайте її з натуральною нерафінованою олією і робіть скраб для шкіри голови раз на тиждень.

Засіб з бурштином має зміцнювальну і розгладжувальну дію, запобігає жирності, а також є натуральним сонцезахисним засобом, що захищає від шкідливого впливу сонячних променів. Бурштин стимулює ріст волосся, покращує обмін речовин, доставляє кисень до цибулин, а також знімає подразнення шкіри голови. Він оберігає кінчики волосся від розщеплення і захищає від шкідливого впливу зовнішніх факторів.

Бурштин потрібен необроблений і обов'язково натуральний: справжній бурштин тоне в прісній воді й плаває в солоній.

Візьміть 50 г бурштинового порошку і насипте його в скляну пляшку або банку. Потім додайте півлітра спирту (95%). Поставте в тепле місце не менше ніж на 10 днів, час від часу струшуючи пляшку. Після цього засіб набуде приємного золотистого кольору. Наносьте його щодня, найкраще перед сном, попередньо розбавивши водою.

Алое вера. Алое — бездоганний кондиціонер для стоншеного волосся, він заспокоює подразнення і пом'якшує шкіру. Але насамперед воно зволожує волосся і шкіру голови.

Воно разюче покращує стан сухого волосся.

Змішайте сік високоякісного (в ідеалі — органічного) алое вера з водою та щоденно втирайте в шкіру голови та волосся.

Чорна редька — ідеальний багатозадачний кондиціонер для тьмяного, позбавленого об'єму волосся. Цей овоч відомий своєю відновлювальною, зміцнювальною та живильною дією. Він блокує надмірне виділення шкірного сала, освіжає і перешкоджає випаданню волосся.

Змішайте в соковижималці приблизно половину чорної редьки. Перелийте сік у флакон із розпилювачем. Розпорошити на волосся і шкіру голови за 30 хвилин до миття волосся. Залишати його на волоссі не рекомендується, оскільки чорна редька має дуже інтенсивний запах, який не дуже приємний. Проте, якщо ви хочете залишити засіб надовго, нанесіть його перед сном, а вранці вимийте голову.

Догляд за шкірою голови — Що необхідно знати!

Якщо ви хочете отримати максимальну користь від процедури і домогтися найкращих результатів для вашого волосся і шкіри голови, використовуйте засоби щодня. Те саме правило діє і щодо олій — для того щоб засоби подіяли, потрібен час. Що частіше ви застосовуєте засіб для шкіри голови, то швидше ви помітите ефект. Добре використовувати його щодня, навіть у ті дні, коли ви не миєте голову.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності