Як отримати гарні локони без термоукладки? Натуральні методи завивки волосся

Як отримати гарні локони без термоукладки? Натуральні методи завивки волосся

Ви коли-небудь чули, що дитячі серветки або пов'язка на голову можуть дати кращі результати, ніж найсучасніша плойка? Залежно від того, якого ефекту ви хочете досягти, ви можете використовувати багато підручних засобів. Перевірте найкращі способи отримати локони без пошкоджень від температури!

Перукарі попереджають нас, що зловживання термоукладкою завдає чимало шкоди. Плойки, щипці для завивки, гарячі бігуді дають швидкий, довготривалий і розкішний ефект, але натомість ви отримуєте пошкодження волосся... Рівень зволоженості падає, волосся стає чутливим, грубим, сухим і ламким.

Чи означає це, що ми повинні відмовитися від розкішних локонів? Зовсім ні!

Вирішенням проблеми є завивка без термічної обробки. Це означає створення кучерявого або хвилястого волосся без використання тепла (бігуді або випрямляча), тобто без пошкодження волосся. Існує багато природних способів отримати локони, і ось найпопулярніші з них.

ГНУЧКІ БІГУДІ ДЛЯ ЗАВИВКИ

Наші бабусі любили бігуді. Найпростіший і найпопулярніший спосіб накрутити волосся без плойки. У багатьох з нас бігуді можуть лежати десь у дальній шухляді. Настав час повернутися до старого доброго способу, адже результати можуть вас приємно здивувати. Що потрібно знати про бігуді?

Бігуді - це довга трубка з тонким крихітним дротом всередині. Існує два основних типи:

  • поролонові бігуді, м'які та легкі, доступні в різних розмірах
  • неопренові бігуді, стійкі до засобів для укладання волосся, використовуються, наприклад, для перманентної завивки.

Основною перевагою бігуді є простота використання та дбайливе поводження з волоссям. Накрутити пасмо волосся на бігуді зовсім не складно, а потім просто закріпити кінці бігуді. Величезним плюсом є те, що бігуді м'які і зручні для сну.

Як користуватися бігуді?

  1. Увечері вимийте волосся або змочіть його квітковою або термальною водою.
  2. Розділіть волосся на пасма і накрутіть їх на бігуді.
  3. Закріпіть кінці бігуді, щоб зафіксувати їх на місці.
  4. Вранці акуратно зніміть бігуді.
  5. Проведіть пальцями по волоссю або скористайтеся гребінцем з широкими зубцями.

Пам'ятайте! Розмір бігуді (його діаметр) визначає ширину ваших локонів і об'єм зачіски. Тонкі бігуді і малі прядки означають тугі локони.

ВИДИ РОЛИКІВ ДЛЯ ЗАВИВКИ

Ще один популярний спосіб отримати локони без термозавивки - використовувати звичайні ролики. Вони не такі зручні, як м'які бігуді, але мають більш широкий спектр можливостей. Використовуйте їх, щоб створити класичні звичайні локони на довгому волоссі або підняти коріння на короткому волоссі.

Ви можете обирати між цими типами роликів для волосся:

  •  Самозакріплюючі ролики - великі або маленькі (3-6 дюймів завширшки), виготовлені зі штучного матеріалу та закріплюються за допомогою липучок, тому вам не потрібні інші аксесуари або шпильки, щоб зафіксувати їх. Прості аксесуари, які дають гарний прикореневий об’єм, але ви можете висмикнути кілька волосин, коли знімаєте їх.
  • Конусоподібні ролики нагадують лічильники; ви накручуєте волосся, починаючи з тоншого кінця конуса і закінчуючи найширшим кінцем з липучкою. Вони йдуть у комплекті зі шпильками, які додатково фіксують волосся і утримують його на місці.
  • Пластикові ролики різних розмірів, використовуються подібно до самозакріплюючих роликів, але замість липучки використовується застібка на кнопці, яка утримує ролик на місці.
  • Перманентні ролики, як правило, виготовлені з дерева або пластику. Спеціально розроблені для створення перманентної завивки або афро-завитків. Використовуються на вологому або злегка вологому волоссі, скручуються близько до шкіри голови.
  • Спіральні ролики - найменш популярні, ймовірно, через їх відносно складне використання. Кожен спіральний ролик має гачок, щоб він прилипав до шкіри голови, а також пластиковий наконечник. За допомогою спіральних роликів можна створити природно виглядаючі тугі локони.

ІНШІ АКСЕСУАРИ ДЛЯ ЗАВИВКИ ВОЛОССЯ

Обговорюючи бігуді та інші інструменти, давайте подивимось на деякі новинки, такі як формувачі локонів. Вони відомі під назвами бігуді-спіралі magic leverag і magic rollers.

Спіралі виготовлені з м'якого еластичного матеріалу. Пасма волосся затягуються в ролик, щоб надати їм бажаного завитка. Їх важко віднеси до бігуді, тому що ви використовуєте їх інакше. Формувачі локонів доступні з гачками для протягування волосся, що робить їх простими у використанні.

Очевидно, що бігуді magic leverag мають різну довжину, тому ви можете вибрати відповідний варіант для своєї довжини волосся. Вони надзвичайно прості у використанні, дають змогу спокійно спати, не смикають і не сплутують волосся.

ХВИЛІ НА ВОЛОССІ ПІСЛЯ КОСИ (ЕФЕКТ ГОФРОВАНОГО ВОЛОССЯ)

Коли мова йде про домашні способи завивки волосся, то хвилясте волосся після нічної коси користується величезною популярністю. Напевно, його дуже люблять маленькі дівчатка, чиї мами заплітають довге волосся в зручні косички ввечері.

Як отримати хвилясте волосся за допомогою плетіння косичок?

Немає нічого простішого! Вимийте волосся ввечері і дайте йому висохнути - воно має бути вологим, а не мокрим. Ви також можете зволожити його термальною водою або спреєм, що сприяє завивці. Далі потрібно заплести англійську косу (дві коси будуть ще краще) і лягти спати. Після розплетення коси ви побачите природні, красиві хвилі, які виглядатимуть гофрованими!

НАТУРАЛЬНІ ЛОКОНИ ЗА ДОПОМОГОЮ ПУЧКІВ

Чи знали ви, що красивий пучок може виявитися чудовим способом отримати природні хвилі або кучері без термоукладки? Очевидно, що ефект відрізняється від локонів з коси, але спробувати варто.

Який тип пучка найкраще підходить для завивки? Акуратний англійський або французький пучок не підійде. З іншого боку, недбалий пучок або подвійні пучки, безумовно, підійдуть. Скручування міні-пучків - найпростіший спосіб отримати дивовижні хвилі.

Завивка волосся за допомогою пучків дає різні ефекти:

  • багато маленьких міні-пучків дають тугі локони
  • тугі пучки створюють чітку форму локонів

БОББІ-ШПИЛЬКИ ДЛЯ ЗАВИВКИ БЕЗ ТЕПЛА

Що роблять жінки, які прагнуть зробити кучері, коли під рукою немає плойки? Вони використовують шпильки - ще один блискучий метод завивки без нагріву. На відміну від інших методів, цей спосіб не працює на ніч. Шпильки можуть подразнити шкіру, а це не дуже зручно і не безпечно. Ось чому боббі-шпильки для локонів - це хороший вибір за 2 години до вечірки, поки ви готуєтеся до неї.

Як накрутити волосся за допомогою шпильок?

  1. Вимийте волосся, змочіть водою або нанесіть мус, добре розчешіть.
  2. Розділіть волосся на 3 частини, щоб легко виділити більш тонкі пасма.
  3. Починаючи від коренів волосся, візьміть тонке пасмо, накрутіть його на палець і створіть щось на кшталт петлі.
  4. Закріпіть петлю шпилькою.
  5. Повторіть з іншими пасмами.
  6. Після того, як всі пасма закріплені шпильками, дайте волоссю висохнути природним шляхом або скористайтеся прохолодним феном.
  7. Розкрутивши зачіску, проведіть пальцями по волоссю, забудьте про гребінець.

ЛОКОНИ ЗА ДОПОМОГОЮ ОБРУЧА

Локони з використанням обруча? Вони мають романтичний і розкішний вигляд. Найкраще в цьому методі - можливість отримати приголомшливий чубчик набік.

Для завивки волосся вам знадобиться м'який обруч на голову - чим ширший обруч, тим більші локони. Ви також можете придбати обідок на ніч Aurora Band Night Roller.

Як покроково створити локони за допомогою обруча?

  1. Вимийте або змочіть волосся, а потім ретельно розчешіть його.
  2. Одягніть обруч на голову.
  3. Візьміть пасмо волосся і оберніть його навколо обруча і повторюйте, поки не обмотаєте всю довжину.
  4. Повторіть з наступними пасмами.
  5. Лягайте спати або почекайте, поки волосся висохне.
  6. Після того, як розмотаєте волосся, розчешіть його і скористайтеся засобом для сильної фіксації, щоб уникнути пухнастості.

ЛОКОНИ ЗА ДОПОМОГОЮ ХУСТКИ НА ГОЛОВУ

Для створення локонів без термозавивки також можна використовувати хустку на голову або звичайний шарф. Ви можете створити локони або хвилі від середини довжини. Ефект чудовий, і все, що вам потрібно - це три хустки.

Локони з використанням хустки крок за кроком:

  1. Як завжди, вимийте або змочіть волосся, розчешіть.
  2. Розділіть волосся на три рівні частини (ліворуч, праворуч, ззаду).
  3. Зав'яжіть хустку навколо кожної частини - саме там, де ви бажаєте, щоб локони починалися (на рівні вух або нижче).
  4. Візьміть одну частину і розділіть на половинки, пасма заплетіть навколо хустки.
  5. Закріпіть кінці резинкою.
  6. Зробіть те ж саме з іншими частинами волосся, що залишилися.
  7. Лягайте спати або почекайте, поки волосся висохне.
  8. Знявши косинки, проведіть пальцями по волоссю.

РОМАНТИЧНІ ЗАВИТКИ З ВОЛОГИМИ СЕРВЕТКАМИ ДЛЯ ДІТЕЙ

Використання вологих серветок - це ще одна революційна ідея для завивки без використання температури. Навіть якщо це звучить дивно, цей метод дійсно вартий спроби. Ефект залежить від розміру ділянок волосся. Чим менші пасма, тим більше об'єму та тугих локонів.

Метод надзвичайно простий! Все, що вам потрібно зробити, це розділити волосся на кілька секцій, а потім намотати їх на скручені дитячі серветки, а щоб закріпити їх, зв'яжіть кінці серветок разом або використовуйте шпильки. Такий спосіб отримати локони без термозавивки, безумовно, відноситься до найпростіших.

У чому переваги дитячих серветок для кучерів?

  1. Це природна техніка завивки без пошкоджень.
  2. Речовини, що входять до складу серветок, мають ефект кондиціонування волосся.
  3. Добре використовувати на ніч (зручно).
  4. Дає можливість підлаштувати ефект, розмір та об'єм локонів під свої очікування.

ЩО ЩЕ МОЖНА ВИКОРИСТАТИ, ЩОБ ОТРИМАТИ ЛОКОНИ БЕЗ НАГРІВАННЯ?

Насправді, багато речей, які ви використовуєте щодня, можуть працювати як бігуді. Накрутіть волосся, не пошкоджуючи його, на:

  • шматки старої бавовняної футболки
  • смужки паперового рушника
  • олівці, крейди, ручки (не дуже зручні в використанні, але дають ефект)
  • шкарпетки або панчохи
  • довгі смужки, вирізані з газет

Ваша творчість - фактично єдине обмеження!

АФРО-КУЧЕРІ ЗА ДОПОМОГОЮ СОЛОМИНОК

Більшість домашніх способів дають ефект тонких або густих хвиль і романтичних кучерів. Що робити, якщо вам хочеться дуже тугих афро-кучерів? Вам не потрібні жорсткі засоби для перманентної завивки або термоукладки.

Ви можете отримати афро-кучері за допомогою... звичайних соломинок для напоїв. Використовуйте соломинки від молочних коктейлів, що лежать десь на дні шухляди, і отримайте розкішні тугі локони.

Як накрутити волосся за допомогою соломинок?

Простіше простого! По-перше, як завжди - намочіть волосся. Переконайтеся, що волосся ледь вологе, тому що накручене на соломинки волосся буде сохнути годинами. Другий крок полягає в тому, щоб взяти дуже тонкі пасма і щільно обернути їх навколо соломинок по всій довжині; кінці соломинок зігнути і зв'язати між собою. Найкраще, якщо ви зможете заснути в них, але, чесно кажучи, години-дві буде достатньо, щоб отримати гарні локони.

Трудомістка техніка дає розкішні афро-кучері. Очевидно, що ефект дещо залежить від розміру пасом волосся, які ви накручуєте на соломинки, і від того, чи у вас кучеряве волосся (або таке, що легко піддається завивці). Якщо ви добре постараєтесь, то отримаєте голову, повну чарівних кучерів.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності