Зроби Сам: Найкращі Домашні Маски Для Волосся

Зроби Сам: Найкращі Домашні Маски Для Волосся

Вам потрібна маска для волосся, але немає часу на шопінг? Рішення знаходиться на вашій кухні. Це справжня лабораторія краси, чи знаєте ви про це? Використовуючи мед, яєчний жовток або алое, ви зможете створити надзвичайно ефективний, багатий поживними речовинами засіб для відновлення волосся. Які бувають домашні маски для волосся? Вони кращі за аптечні продукти? Як приготувати хорошу маску для волосся своїми руками з використанням харчових інгредієнтів?

Які існують натуральні маски для волосся і чи найкращі вони?

Натуральні маски для волосся не містять синтетики, але вони насичені натуральними активними речовинами, які відновлюють волосся. Домашні маски повністю натуральні, тоді як готові засоби містять спирти, стабілізатори та емульгатори, які трохи подовжують стійкість косметики. Зазвичай ви можете зберігати готові маски близько трьох місяців після відкриття. На жаль, вони зазвичай непридатні для використання на шкірі голови.

Термін придатності масок, зроблених своїми руками, набагато менший - їх потрібно використовувати відразу. Наступного разу просто візьміть свіжі інгредієнти зі своєї кухні та приготуйте нову маску. Домашні маски для волосся приносять користь як волоссю, так і шкірі голови. Оскільки їх можна наносити на шкіру голови, ефект посилюється.

Маски для волосся - домашні чи професійні (аптечні)?

Маска своїми руками буває різною. Більше за все, ви той, хто контролює процес виробництва, щоб точно знати, які інгредієнти та якість маска має.

По-друге, домашню маску для волосся можна ідеально підібрати під тип і стан волосся. Ви не ризикуєте придбати велику банку маски, яка, як виявилося, не підходить для вашого типу волосся і просто припадає пилом на полицях у ванній кімнаті. Чудово те, що ви можете щоразу робити іншу маску, вибираючи різні інгредієнти та перевіряючи, які з них найкраще діють на вашому волоссі. Яєчна маска чи маска з пекарськими дріжджами? Обмежень немає.

Ще одна відмінність полягає в безпеці - домашні маски безпечні і повністю натуральні. Магазинні маски часто містять парабени, силікони та (часті в косметиці) коротколанцюгові спирти, які зневоднюють волосся та викликають подразнення шкіри голови. Якщо ви не вмієте читати та аналізувати INCI - маска своїми руками стане кращим вибором, тому що ви обізнані про речовини, що входять до складу вашого волосся, безпечні та натуральні інгредієнти.

НАЙКРАЩІ ІНГРЕДІЄНИ ДЛЯ ДОМАШНІХ МАСОК ДЛЯ ВОЛОССЯ – ЩО ОБРАТИ?

  • ДРІЖДЖІ - джерело біотину, вітамінів групи В, цинку, селену, міді, калію, кальцію, хрому і фосфору. Зміцнює волосся, міцно вкорінює цибулини в фолікулах, запобігає випадінню, прискорює ріст волосся.
  • ЯЙЦЯ - яєчний жовток блискуче покращує стан волосся, оскільки містить лецитин, зміцнює та зволожує волосся. З іншого боку, яєчний білок блокує ламкість волосся та збільшує об’єм. Крім того, жовток є природним емульгатором, який зв'язує інгредієнти маски, а також багатий сульфатом, який міститься в кератині - природному будівельному матеріалі волосся.
  • ОЛІЇ - є джерелом волосяних жирних кислот, фітостеролів і флавоноїдів, чудово покращують стан волосся, живлять цибулини, перешкоджають випаданню, прискорюють ріст волосся. Найцінніші олії в масках включають кокосову олію, касторову олію, арганову олію та оливкову олію, але тут немає постійних правил: ви можете вільно змішувати різні олії та перевіряти, які з них є найкращими інгредієнтами в масках для волосся. [Лікування олією для волосся] для багатьох людей схоже на маску. Вони люблять використовувати добре скомпоновану суміш олій, яка, як і маска, змивається через тривалий час.
  • АВОКАДО - містить понад 20 вітамінів і мінералів, включаючи вітаміни A, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, а також калій, фолієву кислоту, магній, мідь, залізо, цинк і фосфор. Авокадо — це неймовірна живильна терапія для волосся, яка зміцнює, стримує випадання, усуває ламкість і додає густоти. Більше того, олія авокадо холодного віджиму зберігає всі властивості плоду.
  • АЛОЕ ВЕРА - зволожувач, який зволожує, притягує воду та утримує її у волоссі. Алое розгладжує волосся і закриває лусочки кутикули, полегшує розчісування, зміцнює пошкоджене волосся і додає дивовижний блиск, а також запобігає статиці. Крім того, алое вера покращує лікування проти лупи. Є джерелом полісахаридів, вітамінів А, В, С, каротинів, мінеральних речовин (хрому, магнію, марганцю, кальцію, натрію, заліза, міді, фосфору, цинку).
  • НАСІННЯ ЛЬОНУ - містить багато вітамінів (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), білки, клітковину, мінерали, такі як залізо, магній, кальцій і цинк. Завдяки насиченню поживними речовинами насіння льону забезпечує максимальне зміцнення волосся, зволоження, об’єм і блиск. Волосся швидше росте і набуває природного блиску, колір не тьмяніє.
  • МЕД - сильний антиоксидант, який зміцнює та відновлює пошкоджене волосся. Стимулює ріст волосся, зменшує ламкість, запобігає інфекціям шкіри голови, має антисептичну дію, фіксує фарбоване, надмірно оброблене та дуже сухе волосся.
  • ГІАЛУРОНОВА КИСЛОТА - ключовий інгредієнт у догляді за шкірою та волоссям. Вона зволожує та зв’язує молекули води, захищаючи від пошкодження та зневоднення. Гіалуронова кислота є природним інгредієнтом у всіх тканинах людського організму. Ідеально підходить для сухого волосся, захищає його від псування. Додана до магазинних продуктів кислота зменшує зневоднювальну дію миючих засобів.
  • БАНАН - джерело вітамінів A, B, C і великої кількості вітаміну E, який відновлює волосся, стимулює фолікули та підтримує шкіру голови здоровою. Банани містять досить багато мінералів - цинку, заліза, кальцію і калію - які борються з сухістю і випаданням волосся. Вони є сильними антиоксидантами і ефективно відновлюють пошкоджені пасма.
  • РІДКИЙ ПАРАФІН - миттєво покращує зовнішній вигляд волосся, додаючи гладкості та блиску, роблячи волосся слухняним. Він залишає мікроскопічний шар, який накопичується на волоссі та злегка потовщує структуру волосся, збільшує об’єм і зменшує сплутування. Рідкий парафін також запобігає статичному розльоту. На жаль, це може обтяжити ваше волосся та подразнити шкіру голови.
  • ЖЕЛАТИН - натуральний ламінат, що змінює правила гри, додає блиску, розгладжує волосся та негайно покращує його вигляд. Желатин є джерелом білка колагену, необхідного для міцності волосяних цибулин, зменшення ламкості та блокування випадіння волосся.

ЗРОБИ САМ - НАЙКРАЩІ ДОМАШНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ

Домашня маска для волосся на основі пекарських дріжджів

  • половина пачки пекарських дріжджів
  • 1 ложка натурального йогурту або теплого молока
  • 1 чайна ложка натурального меду

Ретельно змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної олійної суміші. Нанесіть маску на волосся, не забуваючи про шкіру голови. Нанесіть її на сухе або вологе волосся, вирішувати вам. Ніжно помасажуйте шкіру голови, щоб стимулювати кровообіг - це розслабляє та сприяє швидшому проникненню поживних речовин. На завершення надіньте рушник або шапочку для душу та залиште засіб приблизно на годину. На завершення вимийте волосся.

Домашня маска для волосся на олійній основі

Це просто всесвітньо відоме лікування волосся олією. Наносячи олії на волосся та шкіру голови, пам’ятайте, що вони повинні відповідати вашому типу волосся або пористості. Ви можете змішувати натуральні олії самостійно або скористатися професійною готовою сумішшю олій, наприклад, одна з трьох версій Nanoil Hair Oil.

Домашня маска для волосся на основі яєць

Змішайте яєчний білок і жовток (1 або 2 яйця, довше волосся потребує більше продукту), щоб отримати однорідну кашку. Нанесіть на волосся і шкіру голови, залиште на 20-30 хвилин. Потім ретельно змийте її холодною водою і вимийте волосся шампунем. І останнє, але не менш важливе, сміливо використовуйте улюблений кондиціонер для волосся або використовуйте саморобний [ополіскувач для волосся].

Ви можете змішувати яєчну маску з іншими натуральними інгредієнтами для посилення ефекту, наприклад, з натуральною олією, гелем насіння льону, натуральним йогуртом або алое. З’єднайте їх у правильних пропорціях, щоб не вийшло занадто рідким.

Домашня маска для волосся на основі меду

  • 1 ложка меду
  • 50 мл лимонного соку

Інгредієнти змішайте і нанесіть на волосся (якщо вона не покрила все волосся, знову змішайте мед з лимонним соком у тих же кількостях). Нанесіть засіб на вологе волосся та шкіру голови - ця саморобна маска ефективно підкислює шкіру голови та підтримує pH-баланс, тому волосся більше не жирне, а шкіра залишається чистою та свіжою. Змийте маску приблизно через 15-20 хвилин.

Збагатіть свою медову маску додаванням інших продуктів, наприклад, подрібнений банан або оливкова олія (нагрійте олію приблизно до 40 градусів Цельсія) і гіалуронова кислота, яка підвищує рівень вологи.

Домашня маска для волосся на основі авокадо

Догляд за допомогою авокадо — це кардинальна терапія для живлення волосся, яка додатково покращує блиск і робить волосся шовковистим. Приготувати:

  • авокадо середнього розміру
  • 2-3 ложки оливкової олії
  • ложка лимонного соку
  • (за бажанням) 1-2 ложки касторової олії

Змішайте інгредієнти: авокадо розімніть виделкою або збийте в блендері до однорідної м’якоті. Нанесіть маску на волосся і шкіру голови, змийте через 20-30 хвилин і використовуйте м'який шампунь.

Домашня маска для волосся на основі алое

  • 2 ложки соку або гелю алое
  • 2 ложки кокосової олії
  • 2 ложки меду (за бажанням)

Змішайте всі інгредієнти (кокосова олія досить тверда, тому трохи підігрійте її, щоб вона стала більш рідким). Залиште маску на волоссі приблизно на 30 хвилин, потім змийте і ретельно вимийте волосся.

Домашня маска для волосся на основі насіння льону (льняний гель)

Льняний гель — це найпростіша маска для волосся своїми руками. 4 ложки насіння льону залийте теплою водою. Чим довше волосся, тим більше потрібно гелю та насіння, щоб рівномірно покрити волосся та шкіру голови. Суміш відставити на ніч. Коли ви прокинетеся, ваш льняний гель готовий до використання. Злийте насіння (використовуйте їх для відлущування шкіри) і нанесіть гель на волосся та шкіру голови. Маска з насіння льону діє трохи як процедура ламінування волосся. Посилити ефект можна, змішавши гель з медом, олією холодного віджиму, гіалуроновою кислотою або лимонним соком.

Домашні маски для волосся - що ще можна додати, щоб ще більше їх збагатити?

Існує безліч рецептів масок і процедур для волосся своїми руками. Все залежить від винахідливості і фантазії того, хто їх виготовляє. Багато людей збагачують свої маски для волосся ефірними оліями, гідрозолями рослин, настоями трав, натуральними глинами або рідкими вітамінами. Однак, якщо ви новачок у масці для волосся, почніть із використання лише кількох інгредієнтів, щоб знати, чи подобається вашому волоссю дана процедура, і легко виключити шкідливі речовини.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності