ВОЛОССЯ СВІТУ. ЧАСТИНА 6: Догляд За Волоссям в Океанському та Австралійському Стилях

ВОЛОССЯ СВІТУ. ЧАСТИНА 6: Догляд За Волоссям в Океанському та Австралійському Стилях

Мрієте мати шикарне волосся? Їдьте в Австралію! Це саме те місце, де ви знайдете повністю натуральні та потужні кондиціонуючі інгредієнти, яких немає більше ніде у світі. Австралія та країни Океанії є специфічними «країнами рослин» з найбільшою кількістю ендеміків у світі.

Виявляється, найменший континент світу - це не тільки так званий рай для серферів, фанатиків дайвінгу в найбільшому кораловому рифі, манії величі (опера в Сіднеї) і ... страусів ... Австралійці дуже цінують рідні продукти, які за якістю є одними з найкращих у світі. Як виглядає австралійський догляд за волоссям у світлі цієї інформації?

ВОЛОССЯ В РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ ЧАСТИНА: 6 – ОКЕАНІЯ ТА АВСТРАЛІЯ

Чого ми можемо навчитися у жінок, які живуть в Океанії та Австралії?

АВСТРАЛІЯ – ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЕМ

Самий незвичайний і найменший континент світу дивує великою кількістю місцевих рослин і оригінальних олій, яких більше ніде не знайти. Жінки в Австралії можуть пишатися своєю пристрастю піклуватися про свою красу. Маючи під рукою таку різноманітність дивовижних компонентів, вони не хочуть використовувати випадкові продукти, оскільки цінують якість та органічну сировину, бажано рідну. Австралія вражає широким асортиментом натуральних косметичних засобів завдяки місцевій флорі. Їх різноманітність настільки велика, що опис усіх рослин, водоростей, олій, глин і морських мінералів був би рівний енциклопедії. Сьогодні ми обговоримо найпопулярніші засоби догляду за волоссям, які використовуються в Австралії.

Слива Какаду росте в північних районах Австралії; це фрукт, який містить більше вітаміну С, ніж апельсини з Флориди. Це порятунок для шкіри, пошкодженої ультрафіолетовим випромінюванням, та чудовий антиоксидант, який освітлює та захищає шкіру та волосся від забруднення та шкідливих погодних умов. Слива какаду «оздоровлює» шкіру голови і чудово відновлює волосся. Також запобігає його старінню і уповільнює посивіння.

  • Лапа кенгуру (анігозантос) – звідки пішла назва? Трубчаста форма квітки вкрита бархатистим волоссям і має загострені частки, які нагадують лапу кенгуру, звідси і її назва. На щастя, квітка не пахне кенгуру - анігозантос має чудовий запах і є гарним інгредієнтом кондиціонерів для волосся. Лапа кенгуру пом'якшує волосся, покращуючи його життєву силу та еластичність.
  • Австралійські водорості - через те, що вони містять потужні поживні та регенеруючі нутрієнти, їх можна назвати «морськими овочами». Ніацин, тіамін, рибофлавін, протеїни, вітамін А, С, Е, К, РР, залізо, кальцій, йод, мідь, фтор, фосфор, цинк - це ціла плеяда всього, що необхідно волоссю для збереження неймовірного сяйва, здоров'я, і запобігати витонченню. Морські водорості є незмінним елементом догляду не тільки за волоссям, а й за всім тілом. Їх також охоче включають в раціон і вважають одним із суперпродуктів, які заповнюють дефіцит вітамінів і мінералів. Ними варто «підгодувати» волосся - адже вони є чудовим засобом, який живить і підсилює приголомшливий вигляд волосся.
  • Кора австралійської дикої вишні - незамінний компонент кондиціонерів і шампунів. Надає волоссю надзвичайну еластичність і силу, робить його блискучим і живить, а також забезпечує його рядом мікроелементів і вітамінів (залізо, мідь, кобальт, цинк, магній і марганець, а також вітаміни С і Е). Кора австралійської дикої вишні не тільки покращує стан волосся, але й залишає чудовий інтенсивний квітковий аромат.
  • Австралійський дикий персик – аборигени називають дикий персик «quandong», бажаючи підкреслити його унікальність і неповторність цією чіткою номенклатурою. Екстракт дикого персика - це цінна речовина, яка глибоко живить і зволожує волосся, надаючи йому блиск і підкреслюючи колір волосся. Австралійський дикий персик часто є ключовим компонентом кондиціонерів і шампунів, призначених для фарбованого та неслухняного волосся.
  • Перловий порошок – жінки в Австралії вважаються експертами з питань перлів: протягом десятиліть їхня країна була найбільшим у світі виробником і експортером блискучих морських дорогоцінних каменів. Перлова пудра відома вже більше 4000 років, і досі не було знайдено нічого, що дає таке делікатне сяйво, ідеально покращуючи зовнішній вигляд волосся та шкіри. Перлова пудра містить більше 20 амінокислот, які входять до складу клітин нашого організму, і, крім того, є цінним джерелом речовини під назвою конхіолін - еквівалента кератину людини (основного структурного матеріалу, з якого складається волосся). Крім того, перлова пудра стимулює рівень меланіну (затримує посивіння), балансує виділення шкірного сала, запобігаючи надмірній жирності шкіри голови, заспокоює опіки, захищає від несприятливого впливу забруднення навколишнього середовища, а також регенерує і зволожує волосся, чудово його поліруючи.
  • Австралійська олія жожоба – австралійці захоплюються олійними процедурами для волосся. Натуральні та ефірні олії є постійним елементом їхнього догляду за волоссям. Вони охоче тягнуться до готових продуктів на основі олій, і олія жожоба, здається, є найпопулярнішою олією, яку використовують на континенті. Отримане з місцевих скрабів, що росте в чистому кліматі пустелі, жожоба є чудовою олією: воно легке, швидко вбирається, не обтяжує волосся, містить сквален, який регулює роботу сальних залоз, покращує міцність, еластичність і сяйво волосся. Олія жожоба – одна з найдивовижніших доглядаючих речовин. Її можна використовувати не тільки для догляду за волоссям, але й для всього тіла та обличчя, оскільки олія оживляє шкіру та заспокоює акне.
  • Олія пілі (canarium ovatum) – олія холодного віджиму з горіхів пілі цінується жителями континенту та вважається ціннішою та кориснішою за оливкову олію. Ця нерафінована олія використовується австралійцями в основному для догляду за волоссям. Вона рясніє омега-жирними кислотами, низкою цінних мінералів (залізо, магній, протеїни та вітаміни Е, А та всі 8 незамінних амінокислот). Олію пілі можна використовувати окремо або в поєднанні з іншими натуральними оліями. Крім того, вона часто використовується для розмивання мінеральних глин і в такому вигляді творить чудеса як маска для відновлення волосся.
  • Австралійський хміль - десятиліттями цінується не тільки у виробництві пива, але і як чудовий інгредієнт для покращення волосся. Австралійський хміль - відмінний засіб для зміцнення волосяних цибулин, прискорення росту волосся, зволоження і поліпшення структури пасм. Також австралійський хміль усуває проблему лупи, має антибактеріальні властивості, регулює себорею, чудово полірує. Не дивно, що австралійці цінують хміль у щоденному догляді за волоссям. Ви можете використовувати його у вигляді настою з шишок хмелю або шукати засоби для догляду за волоссям, які містять натуральний екстракт хмелю.
  • Австралійський женьшень – дуже цінний інгредієнт для тонкого, ослабленого волосся, позбавленого енергії, життєвої сили та еластичності. Женьшень цінується за його омолоджуючі властивості, тому його часто можна знайти в продуктах по догляду за зрілим волоссям. Крім того, він є чудовим компонентом різноманітних поживних і відновлюючих сироваток для кінчиків волосся. Женьшень також використовується як мацерат для створення унікальної натуральної олії. Найчастіше корінь австралійського женьшеню змочують в кокосовій олії або олії жожоба. Змащення волосся мацератом женьшеню стимулює роботу цибулини, гальмує випадання і стимулює ріст волосся.
  • Австралія — це країна, де ефірні олії використовують із пристрастю — не лише в цілях ароматерапії. Їх часто додають в косметику для підвищення її якості. Які австралійські ефірні масла найпопулярніші в догляді за волоссям?
  • Олія фрагонії (agonis fragrans) - популярна ефірна олія, яку можна додавати в маски та кондиціонери для волосся. Вона також поєднується з натуральними оліями для посилення їх антибактеріальної та дезінфікуючої дії. Розбавлена ароматна олія, нанесена на шкіру голови, регулює рівень секреції шкірного сала, лікує лупу і запалення шкіри. Це частий компонент сумішей олій для стимуляції росту волосся, які також приносять полегшення шкірі голови.
  • Олія австралійського сандалового дерева - одна з найдавніших олій у світі, бере свій початок ще з часів Клеопатри, згадується також у стародавніх індійських медичних книгах. На величезних просторах Австралії росте особливий сорт сандалового дерева, який називається santalum spicatum. Його антимікробні властивості сильніші, ніж у всесвітньо популярної олії чайного дерева. Олія сандалового дерева часто додають в шампуні, що очищають і регулюють шкірне сало. Заспокоює запалення шкіри та сприяє очищенню шкіри голови.
    Натуральна олія Найолі, отримана з листя та гілок однойменної рослини, діє аналогічно. Виявляє сильні антисептичні властивості, вбиває грибки, має протизапальну, тонізуючу та антибактеріальну дію. Його можна знайти у складах шампунів і емульсій для обличчя. Найолі відома як олія, яка чудово зміцнює імунітет і заспокоює симптоми алергії, тому є «вдячною» добавкою до засобів по догляду за чутливим волоссям.
    Ще одна дезинфікуюча, загоююча і заспокійлива олія проти запалення - олія, отримана з евкаліпта. Евкаліптова олія сприяє очищенню шкіри голови, бореться з лупою та вуграми, полірує волосся та робить його м’яким та пружним.
  • Ефірна олія іланг-іланг (олія дерева іланг-іланг) - це ще одна ефірна олія, яка надзвичайно популярна у всьому світі. Її аромат є чудовим афродизіаком, але він також має сильні оздоровлюючі та кондиціонуючі властивості. Олія іланг-іланг протидіє облисінню, стимулює ріст волосяних цибулин, прискорює загоєння ран і подразнень, регулює себорею шкіри голови. Австралійці додають кілька крапель цієї дорогоцінної речовини в свої маски та кондиціонери для волосся або збагачують косметику на основі глини та гідролати для волосся.
  • Ефірна олія анісового мирта - одна з найпопулярніших олій в Австралії. Жінки із задоволенням використовують її в догляді за волоссям, оскільки вона прискорює його ріст, чудово очищає шкіру голови і підсилює підшкірний кровообіг. Олія стимулює і бадьорить цибулини, тому її часто додають у всі види ампул, які перешкоджають витонченню волосся і зміцнюють волосяні фолікули. Олія анісового мирта має ще одну властивість, яку високо оцінюють жінки: якщо нанести її на щітку або гребінець, вона полегшує розплутування та приборкання неслухняних пасм.

ОКЕАНІЯ – ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ

Австралія оточена 13 іншими острівними країнами, які можуть похвалитися тропічним кліматом і абсолютно чистим, вільним від смогу і забрудненим повітрям. Країни Океанії містять рідкісні, екзотичні види рослин, які часто використовуються в косметиці та медицині.

Найпопулярніша рослина, яка культивується на тропічних островах, відома і в багатьох інших теплих регіонах світу - кокосова пальма. Кокосова олія широко використовується в кулінарії і в косметиці (кокосова олія є найпоширенішим компонентом шампунів, кондиціонерів і масок для волосся). Тим не менш, є і незвичайні для інших континентів рослини. Нова Зеландія (а також деякі райони Австралії) може похвалитися надзвичайним фруктом: тамарилло, яке інакше називають томатним деревом, насправді не є овочем. Цей тропічний австралійський фрукт цінується за свої незвичайні смакові якості, а також за властивості, що запобігають старінню. Тамарилло уповільнює процеси старіння волосся та шкіри, є цінним джерелом вітаміну А - захищає від вільних радикалів, а вітамін С підтримує вироблення колагену та зміцнює структуру кровоносних судин. Тамарилло, як і «рідний» традиційний томат, містить високу концентрацію калію, який перешкоджає випаданню волосся і зміцнює ослаблені волосяні цибулини. Фрукти можна наносити на волосся, обличчя та шкіру голови у вигляді густої кашки, часто настояної на кількох краплях натуральних олій.

Популярна олія із заспокійливими та антивіковими властивостями, рекомендована для догляду за зрілою шкірою та волоссям, відома у всьому світі, масово вирощується в Новій Зеландії, називається олією насіння огуречника. Це потужний антиоксидант, також рекомендований для догляду за фарбованим і освітленим волоссям.

Усі острівні держави цінують і використовують корисну силу морських водоростей - у цьому регіоні світу можна зустріти десяток різних сортів, які включаються в раціон і використовуються як косметичний засіб із сильними регенеруючими властивостями, цінними для шкіри та волосся.

Іншим популярним косметичним засобом з регіону Нової Зеландії є екстракт харакеке, який часто додають у шампуні або ополіскувачі для волосся, відомий своїми цілющими та тонізуючими властивостями. Його основне завдання - полегшити подразнену або чутливу шкіру, заспокоїти опіки і ідеально доглядати за важким, густим і позбавленим об'єму волоссям.

Завдяки своїм пом'якшуючим і заспокійливим властивостям, мацерат оливкової олії та рослини кавакава також використовується в шампунях, рекомендованих для чутливої шкіри голови. Володіє болезаспокійливими та протизапальними властивостями, захищаючи шкіру голови від сильного сонця та високих температур.

Майже вся Океанія та більшість районів Австралії представлені тропічними лісами та широким спектром сортів евкаліптів - вони є високо цінованими косметичними та ароматерапевтичними засобами. Вищезгадана евкаліптова олія є однією з найпопулярніших інгредієнтів, які використовуються в догляді за важким і жирним волоссям.

Ще одна рослина, характерна для регіону Нової Зеландії – це новозеландський льон (часто його називають новозеландською коноплею). Олія, віджата з насіння цієї рослини, особливо цінується в догляді за волоссям. Її називають олією насіння харакеке, і вона популярна через високу концентрацію омега-6 лінолевої кислоти. Олія насіння Харакеке є цінним джерелом фітостеролів, які стимулюють синтез колагену, запобігають випаданню і зміцнюють волосся по всій довжині від цибулин до кінчиків.

Ми також можемо помилуватися дивовижним багатством рослин Нової Каледонії (острів є «домом» для 2551 ендемічної рослини). Особливої уваги заслуговують незвичайні та унікальні хвойні дерева – багато видів тут охороняються. Насіння використовуються для виробництва ефірних олій, які часто поєднуються з популярною кокосовою олією або олією жожоба.

Ще одним цінним засобом для догляду за волоссям є чорне дерево і згаданий вище сандал. Вирощують їх переважно в районі Соломонових островів. Чорне дерево використовується не тільки для виготовлення меблів і скульптури. Виявляється, екстракт чорного дерева має чудові антицелюлітні властивості, а також стимулює підшкірний кровообіг. Крім того, при систематичному застосуванні у вигляді лосьйону для шкіри голови - сприяє кращому росту волосся і захищає цибулини від випадання. Він також має антивіковий ефект і захищає від вільних радикалів.

Самоа може похвалитися масовим культивуванням рослини під назвою колоказія ескулентна, яку зазвичай називають таро. Різні її частини широко використовуються в медицині: таро є прекрасним засобом для роздратованої шкіри голови, всіх виразок і запалень епідермісу. Його косметичні властивості вражають: таро багате цукрами, олігопептидами та флавоноїдами. Його активні інгредієнти сильно стимулюють метаболізм клітин, тому екстракти з рослини використовуються для вирішення проблем, пов'язаних з ослабленим і стоншеним волоссям. Таро також відмінно підходить як компонент відновлюючих кремів і масок для обличчя.

Екзотичні фрукти з регіонів Океанії, крім дивовижного смаку, часто цінують за багатство вітамінів, мінералів і амінокислот. Вони стають інгредієнтами натуральних масок і поєднуються з натуральними оліями для живлення волосся і шкіри. Одними з найбільш поширених фруктів на Кірібаті є банани, джекфрут і дині. Це не тільки поживна їжа, але й натуральна косметика, корисна для тіла та волосся.

Тропічні та екзотичні інгредієнти для догляду за волоссям? Якщо ви шукаєте інновацій і бажаєте спробувати щось нове – скористайтеся місцевими натуральними оліями з Австралії та її унікальними рослинними екстрактами – їхня дія вас приємно здивує. Враховуючи той факт, що змащування волосся є популярним ритуалом у всьому світі, така кількість жінок не може помилятися: натуральні олії – найкраще, що ви можете подарувати своєму волоссю!

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності