Волосся Світу. Частина 5: Догляд За Волоссям У Північноамериканському Стилі

Волосся Світу. Частина 5: Догляд За Волоссям У Північноамериканському Стилі

Антропологічна подорож у пошуках краси та оригінальних способів догляду за волоссям привела нас до Північної Америки – саме там волосся... справді має право голосу! Характерний континент, повний різноманітності та чудових, неперевершених рослин. Старовинні рецепти панують поруч із сучасними продуктами, а перукаря вибирають за типом волосся та ... етнічним корінням.

Багато людей стверджують, що Північна Америка — це... цілий світ, укладений у двох словах. Різноманітність культур, стародавніх цивілізацій, націй і вірувань проявляється через невичерпну творчість у сфері догляду за красою. Від тихих, сповнених гармонії регіонів Канади, через славетну пишність і різноманітність Сполучених Штатів Америки, до барвистої, сповненої таємничих сумішей Мексики та танцюючої всю ніч гарячої Куби - у Північній Америці волосся має неймовірні можливості порадувати своєю красою.

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ У РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ ЧАСТИНА 5 – ПІВНІЧНА АМЕРИКА

Чого ми можемо навчитися у жінок Мексики, Канади та США?

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ - ПІВНІЧНА АМЕРИКА: КУБА

Куба – країна, яка славиться танцями та співами, країна, де можна побачити пристрасну любов не лише до музики. Приголомшливе волосся кубинок - заслуга особливого догляду, під час якого використовуються екстракти з дерев і чагарників ендемічної природи (це означає, що вони не зустрічаються ніде за межами Куби). Цей острів є скарбницею коркової пальми і ягуей – родинного дерева лаврових, яке має вражаючі повітряні корені та різноманітні прикрашаючі та кондиціонуючі властивості. Варто відзначити і фікус з родини Шовковиці, який виділяє молочний сік, який використовується у виробництві лікарських і косметичних засобів, зокрема, для догляду та укладання волосся. Містить велику кількість танінів, смол, воску, протеїну і фітонцидів, тому відмінно доглядає за волоссям в жаркому, несприятливому для волосся кліматі.

Кубинці обожнюють масляні процедури для волосся – вони часто використовують свою «рідну» олію, отриману з Ройстонеї царської, широко відомої як кубинська королівська пальма. Олія вважається потужною зброєю проти несприятливих погодних умов, оскільки вона захищає волосся та шкіру голови від палючого сонця та УФ-випромінювання. Змащування волосся проводиться набагато частіше, ніж в Європі, оскільки високі температури збільшують потребу в інтенсивному догляді за волоссям.

  • екстракт коралів (sea whip extract) безцінний у догляді за красою - Куба, як один із небагатьох регіонів світу, може похвалитися вмістом такої кількості коралів. Його екстракти є цінними в косметиці і часто стають компонентами антивікових кремів, а також масок і шампунів, призначених для догляду за зрілим волоссям. Корал є джерелом псевдоптерозину - одного з найефективніших інгредієнтів, що відповідає за зволоження та омолодження як шкіри, так і волосся. Екстракт корала також має сильні протизапальні властивості, тому ідеально підходить для догляду за шкірою голови.
  • путерія сапота (mamey zapote) - це великий овальний плід, зібраний вручну з вічнозеленого дерева, з помаранчевою м'якоттю та великою чорною кісточкою. Кубинці люблять їсти його на сніданок, тому що він такий же поживний, як і банан. На смак він нагадує авокадо, банан, гарбуз і популярний по всій Центральній Америці.

Жінки на Кубі закохалися в його дивовижний ефект і тому охоче наносять його на своє волосся (у вигляді маски, кондиціонера або навіть шампуню). Путерія багата антиоксидантами, в тому числі бета-каротином, і забезпечує набір вітамінів: С, А і В, а також мінерали: мідь, калій, кальцій, магній і залізо.

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ - ПІВНІЧНА АМЕРИКА: Канада

Канада відома своєю прекрасною, незайманою, чистою, бездоганною та різноманітною природою. Прапор недаремно прикрашає кленовий лист – кленовий сироп є гордістю Канади. Це друга за величиною географічна країна. Площа лісів Канади досягає 310 млн га. Чи багато говорить цей результат про любов Канади до природи та догляду за нею? Що вони використовують для належного догляду за своєю красою, волоссям і шкірою голови? Виявляється, їм є чим похвалитися.

  • чорноплідна горобина (Aronia) - рослина вже відома в усьому світі, але найвидатніші її сорти ростуть у незайманих регіонах Канади – звідки вона потрапила до Європи. Виявилося, що це рослина великої сили. Плоди чорноплідної горобини і отриманий сік вважаються найсильнішим джерелом антиоксидантів. Це одне з найбільш омолоджуючих речовин - має властивості проти зморшок, зміцнення та регенерації. Чорноплідна горобина часто входить до складу кремів для обличчя та спеціалізованої косметики, призначеної для догляду за волоссям. У ній міститься сила різноманітних мінералів і мікроелементів, а висока концентрація антиоксидантів рекомендована не тільки в косметології, але і в профілактиці раку. Велика кількість вітаміну Р (біалфлоноїдів) захищає шкіру голови від бактерій, грибків і дріжджів, а також захищає волосся від токсинів, що надходять із навколишнього середовища. На цьому багатство цінних речовин, які містить чорноплідна горобина, не закінчується. Вона також цінується завдяки високій концентрації всіх вітамінів групи В, а також вітаміну К, С і Е. Вони балансують процеси в клітинах організму, покращуючи зовнішній вигляд і стан пасм. Також аронія може похвалитися неймовірною кількістю мінеральних речовин: заліза, кальцію, міді, бору, марганцю та йоду, фосфору, калію та цинку. Чорноплідна горобина - справжній полівітамінний заряд як для волосся, так і для шкіри голови.
  • рапсова олія - ще одна гордість Канади. Рапсова олія належить до сімейства рафінованих олій, які ідеально підходять для кухні, а також натуральних олій холодного віджиму, що володіють оздоровчими та прикрашаючими властивостями. Рапсова олія ідеально підходить для волосся середньої та високої пористості - воно зволожує та відновлює волосся, робить його еластичним, бореться з пересушуванням шкіри голови. Крім того, вона також підходить для нанесення на обличчя - добре вбирається і не завдає клопоту при змиванні. Розгладжує кутикулу волосся і (що дуже важливо для канадців) захищає від несприятливого впливу зовнішніх факторів, а також високих і низьких температур.
  • пушняк канадський (erigeron canadensis) - це однорічна рослина, яка росте і в Європі, але її не збирають і не культивують, оскільки на думку більшості це... бур'ян. У той же час екстракт, отриманий з крихітної рослини з надзвичайно тонкими квітками, є ідеальним інгредієнтом для шампунів і кондиціонерів для жирної шкіри голови. Має протизапальні властивості, пригнічує себорею, загоює рани і тонізує шкіру.

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ - ПІВНІЧНА АМЕРИКА: Мексика

Мексиканських жінок вважають щасливицями – ацтеки та майя передали знання про стародавні трави, рослини та фрукти, які мають надзвичайно сильні цілющі та оздоровлюючі властивості. Ця давня традиція все ще присутня в сучасному житті мексиканців. Жінкам є з чого вибирати - багато рослин і трав, що володіють чудовими властивостями, підтримують щоденний догляд за волоссям. Ось найцінніші з них:

  • кактус - в Мексиці його не бракує, це точно. Гігантські рослини з непривабливим зовнішнім виглядом мають прикрашаючі, оздоровчі та регенеруючі властивості. Кактус стимулює ріст волосся і гальмує його випадання, чудово живить і оживляє, регенерує шкіру голови і підтримує належний рівень зволоженості волосся, підвищуючи його еластичність. Мексиканці із задоволенням балують своє волосся соком кактуса, адже він покращує зовнішній вигляд волосся, чудово очищаючи шкіру голови, піднімаючи волосся від коренів, зміцнюючи структуру та додаючи сяйва.
  • авокадо - його недарма вважають суперпродуктом - авокадо - це велика кількість вітамінів і цінних жирних кислот. Це один з найважливіших продуктів харчування в Мексиці. Його широко використовують на кухні в кулінарних цілях, але жителі Центральної Америки цінують його не тільки у вигляді гуакамоле. Ефірна олія, отримана із зеленого авокадо, є ідеальним засобом для пошкодженого волосся, яке потребує регенерації та відновлення. Олія авокадо - це легка, добре засвоювана олія, яка є справжньою вітамінною бомбою для волосся (в ній цілих сім вітамінів, необхідних для правильного догляду за волоссям і шкірою). Олію можна використовувати як на волоссі середньої, так і на високій пористості, оскільки вона має сильні регенеруючі та антиоксидантні властивості.
  • канделильський віск - (euphorbia cerifera) - одна з найгустіших олій, які зазвичай використовуються в косметиці. Мексиканці використовують її як мазь для сухих і потрісканих частин тіла, а також як засіб для кінчиків волосся - таким чином вони отримують максимальний захист від пошкоджень. Канделильський віск чудово живить волосся і є дуже ефективним пом'якшувальним засобом, містить ряд вуглеводнів, смол, жирних кислот і ефірів. При нанесенні на волосся миттєво розгладжує його і приборкує неслухняні пасма. Однак вживати його потрібно в помірних кількостях, оскільки канделильський віск вкрай важко змити.
  • пітайя - також відомий як драконовий фрукт, має неправильну форму і досить незвичайний склад. Для жителів Мексики це солодкі і смачні ласощі з цілющими і зміцнюючими властивостями. Давно використовується в косметиці - має сильні антиоксидантні властивості, що означає, що пітайя уповільнює процес старіння та захищає від окислювального стресу. Своїми безцінними, сильними омолоджуючими властивостями пітайя зобов'язана беталаїнам - мікроскопічним сполукам, які, окрім косметичних властивостей, діють як підтримка в боротьбі з діабетом і раком. Пітая, що означає драконівський фрукт, також містить велику кількість вітамінів, включаючи вітамін С, рибофлавін, вітамін В (необхідний для правильного росту волосся), ніацин і тіамін. У ньому також є ряд мінералів (кальцій, залізо, фосфор). Його присутність у засобах по догляду за волоссям підвищує їх престиж і забезпечує більш інтенсивне відновлення.
  • папайя - відома в Мексиці століттями, тобто з часів майя. Її широко використовували при лікуванні ран і виразок, оскільки вона чудово регенерує шкіру. Сьогодні її використовують не тільки як фармацевтичний, але і як надійний косметичний засіб. Папайя чудово очищає шкіру, входить до складу ензимних пілінгів (у тому числі для шкіри голови), чарівний компонент в шампунях і кондиціонерах для волосся. Папайя зміцнює і зволожує волосся, відновлює і зберігає колаген, тим самим позитивно впливає на структуру волосся і шкіри. Мексиканці цінують м'якоть папайї за її сильні омолоджуючі та регенеруючі властивості: вона містить багато вітамінів: С, А, К, Е та ряд вітамінів групи В, які відіграють важливу роль у правильному зростанні та зовнішньому вигляді волосся. Крім того, залізо, фосфор, калій, натрій, цинк, кальцій і магній - це цілий набір мінералів, важливих для волосся і шкіри, які містяться в папайї.
  • опунція (Opuntia ficus-indica) - незвичайний сорт кактуса, з приплюснутим листям і екзотичними помаранчевими квітами. Сік, отриманий з опунції, містить склад, багатий на вітаміни та мінерали, флавоноїди, органічні кислоти та беталаїни. Мексиканці охоче використовують її як інгредієнт масок для волосся. Опунцію також вітають у шампунях і споживають у вигляді добавок, оскільки було доведено... властивості схуднення.
    Опунція - це не тільки м'якоть і сік - з її листя отримують слиз, яка є потужним компонентом масок для волосся і обличчя (мексиканці часто використовують ту ж, свіжозібрану слиз опунції, наносячи її на волосся і шкіру) . Ще одним чудовим продуктом, отриманим з цього незвичайного кактуса, є олія, яка має сильні біоактивні омолоджуючі та регенеруючі властивості. Її часто використовують у вигляді сироватки для обличчя та як масло для змащування волосся.
  • перець чилі - основний інгредієнт мексиканської кухні має безмежні безцінні косметичні властивості. Виявляється, чилі був відомий ще ацтекам і майя – у поєднанні з какао його називали «напоєм богів», який уповільнював старіння, додавав бадьорості, посилював кровообіг, покращував настрій і розумові процеси і діяв як детоксикаційний засіб. Для мексиканців перець чилі є секретним інгредієнтом, який прискорює ріст волосся і стимулює роботу волосяних цибулин. Чилі в поєднанні з оліями і втиранням у шкіру голови покращує мікроциркуляцію, насичує шкіру киснем і посилює клітинний метаболізм. Завдяки цій властивості волосся зміцнюється, перестає випадати і росте швидше.
  • гуава – кисла, як полуниця, кремова, як банан, соковита, як яблуко, з трохи солодкуватим присмаком, що нагадує фініковий фрукт – у Мексиці її вважають смачним і сильним антиоксидантом із регенеруючими властивостями. Підлітки використовують сік гуави для полегшення симптомів прищів, він також чудово живить жирне волосся і знімає подразнення шкіри голови. Гуава не тільки регулює рівень шкірного сала, але й забезпечує адекватний ступінь зволоження волосся та шкіри голови, гальмує їх старіння, одночасно запобігаючи втраті життєвих сил.

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ - ПІВНІЧНА АМЕРИКА: США

Сполучені Штати Америки – країна, де люди здійснюють свої мрії про рівність, свободу, багатство, славу. Чи означає це, що мрії мати приголомшливе волосся мають шанс здійснитися? Виявляється, етнічно багата країна підходить до догляду за волоссям надзвичайно професійно: афро-волосся має своїх спеціалістів і правильно орієнтовані перукарні, а густе, низькопористе волосся жителів Азії також отримує особливий догляд. А точніше: кожне волосся тут знайде своє місце.

Є в американців і слабке місце: це європейські салони по догляду за волоссям – є спеціальні салони, які пропонують процедури лише з використанням популярних засобів Старого Континенту.

Жінки США також охоче тягнуться до традиційних рецептів, відомих і використовуваних досі корінними жителями Америки. У наступному списку представлені найпопулярніші, натуральні речовини з блискучим ефектом у догляді за волоссям.

  • бавовна (бавовняна олія) - відома і культивується в Сполучених Штатах протягом десятиліть, також цінується за свої косметичні властивості. Найсильнішою речовиною, яка покращує волосся, є бавовняна олія (як вказує назва), видобута з її насіння. Ідеально підходить для догляду за сухим і пошкодженим волоссям, позбавленим еластичності та життєвої сили. Відновлює ламке волосся та чудово захищає кінчики. Олія насіння бавовни відома своїми пом'якшувальними властивостями та балансуванням гідроліпідного бар'єру шкіри голови, запобігаючи пересушуванню та подразненню шкіри голови.
  • кукурудза - ще одна дорогоцінна косметична олія, отримана із зародків кукурудзи. Сполучені Штати є провідним постачальником кукурудзи та продуктів, отриманих з неї. Кукурудзяна олія - це багатство вітамінів (C, A, K, D, E та групи B), а також мінералів (калій, натрій, кальцій, залізо, магній і цинк) і цінних жирних кислот (олеїнова та лінолева). Оскільки концентрація вітаміну Е в кукурудзяній олії вдвічі вища, ніж в оливковій олії, це найкращий засіб для покращення зовнішнього вигляду волосся.
  • соя - одна з основних культур, що вирощуються в США. Соя широко використовується в харчовій промисловості, а олія, що видобувається з неї, вважалася однією з найкращих. Вона відмінно працює на кухні, а холодного віджиму і нерафінована цінується в косметиці. Соєва олія є ключовим інгредієнтом у профілактиці старіння; містить багато вітамінів і мікроелементів, а також багата білком - необхідним для відновлення волосся. Соєва олія запобігає втраті вологи, захищає волосся від високих температур (сильне сонце, тепло, що виділяє фен). Жителі США часто знаходять екстракти зародків сої в засобах по догляду за волоссям і віями - це значно зміцнює цибулини і покращує процес росту волосся.
  • пінник луговий (Limnanthes alba) має ще одну красиву назву: лугова перлина. Олія, отримана з однорічної рослини, є надзвичайно сильним антиоксидантом. Жителі Америки цінують її як інгредієнт косметики, призначеної для догляду за волоссям і обличчям. Пінник луговий порадував косметологів такими властивостями, що його квіти порівнювали з морською піною. Лугова перлина містить низку довголанцюгових жирних кислот і високу концентрацію тригліцеридів. Таким чином, вона чудово зволожує шкіру і волосся, регенерує і живить, зменшує зморшки, добре вбирається і не обтяжує волосся.
  • гамамеліс (hammer virginiana) — це речовина, яку хвалять за в’яжучі, антисептичні та протизапальні властивості. Природним місцем існування гамамелісу є Північна Америка. Екстракт, отриманий з його кори, має низку поживних властивостей. До найважливіших належать дезінфікуючі, в’яжучі, антиоксидантні. Гамамеліс широко використовується для догляду за жирною шкірою або шкірою з вуграми, а також як гідролат, який втирають у шкіру голови та волосся, щоб збалансувати рівень секреції шкірного сала та пригнічувати себорею. Гамамеліс відмінно лікує будь-які запалення, подразнення і виразки. Він також є поширеним інгредієнтом антиперспірантів, оскільки він пригнічує потовиділення шкіри
  • екстракт кори чорної верби (salix nigra) — найкращий засіб від жирного волосся, лупи, надмірної себореї. Чорна верба є характерною рисою ландшафту східних районів Північної Америки. Діє антибактеріально та прискорює оновлення клітин шкіри. Часто використовується в скрабах для шкіри, обличчя та тіла. Її дію часто порівнюють з саліцилової кислотою, але верба чорна більш ефективна і делікатна: незважаючи на наявність саліцилатів, вона не подразнює шкіру.
  • сереноа повзуча, широко відома як со пальметто - це рослина, відома вже корінним жителям Америки. Особливо її цінують жінки, тому що вона перешкоджає посивінню волосся і запобігає передчасному випаданню. Ідеально підходить для догляду за зрілим, пошкодженим, втомленим і чутливим волоссям. Со пальметто містить велику кількість жирних кислот (капринову, капронову та каприлову, лауринову, міристинову, олійну та пальмітинову), а також фітостероли, які забезпечують потрібний рівень зволоження шкіри та волосся і мають здатність стимулювати синтез колагену, тому вони значно підтримують регенерацію тканин. Карнітин і ліпоєва кислота, присутні в пальметто, пригнічують запалення шкіри голови і протидіють облисінню.
  • олія жожоба – кущі жожоба є характерним видом Арізони, Каліфорнії та кількох районів Мексики. Олія жожоба – це дійсно рідкий віск, який містить один із найцінніших інгредієнтів у догляді за волоссям та шкірою – сквалан. Ця речовина є і в шкірному салі людини - вона відповідає за належний рівень зволоження шкіри, пригнічує себорею, заспокоює надмірно суху шкіру.

Олія жожоба є однією з найбільш цінних косметичних речовин - її присутність у засобах по догляду за волоссям підвищує престиж даної косметики - жожоба є одним з найдосконаліших пом'якшувачів, а її ефіри - найбільш сприятливі речовини для шкіри. Олія жожоба легко вбирається, додає волоссю блиск і чудово покращує його стан. Більше того, олія не перевантажує волосся.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності