Спосіб зберегти молодість. Як робити масаж обличчя?

Спосіб зберегти молодість. Як робити масаж обличчя?

Ми мріємо про молоду і здорову шкіру, і при цьому не хочемо вдаватися до радикальних методів, таких як ін'єкції ботокса. Однак, є природна альтернатива, яка не тільки підтягує шкіру, а й омолоджує, а також сприяє ефективнішому засвоєнню поживних речовин. Так, йдеться про масаж обличчя. Давайте дізнаємося, які в нього є переваги, як правильно його робити і як часто включати такі "мікротренування" у свій догляд.

Незважаючи на те, що вічна молодість недосяжна, в надії відтермінувати процеси старіння шкіри люди вдаються до різних косметичних процедур, однією з яких є регулярний масаж шкіри обличчя.

Цей метод альтернативної терапії особливо популярний серед азіаток, для яких нефритові ролики — невід'ємна частина їхньої щоденної рутини для омолодження. Але варто розуміти, що це далеко не єдиний спосіб досягти бажаних результатів. Існують не менш популярні та ефективні методи, які допоможуть поліпшити стан вашої шкіри. Це може бути щипковий масаж, дермаролер або присоски.

Давайте дізнаємося про секрети ефективного масажу обличчя!

Масаж обличчя, або "мікротренування"

Безсумнівно, натуральні косметичні процедури набирають дедалі більшої популярності, а інвазивні салонні процедури стали поступово замінювати домашніми. Наприклад, масаж обличчя — вельми ефективна альтернатива ботоксу. Він не тільки допомагає розслабити м'язи обличчя, а й помітно омолоджує шкіру. Як таке можливо?

Правильно виконаний масаж обличчя — це не що інше, як вплив на м'язи, що відповідають за еластичність шкіри. Він дає бажані результати тільки за регулярного виконання — якщо забувати про такі "тренування", то шкіра втратить свою пружність. Саме ці м'язи створюють своєрідний каркас для шкіри, а сам каркас складається з 43 - 57 окремих лицьових м'язів. Не мало, так? Вони відповідають не тільки за міміку, а й за моделювання овалу обличчя. Крім того, м'язи допомагають шкірі залишатися підтягнутою. А якщо м'язи обличчя сильні, то зморшки на ньому не з'являються.

А ви знали, що у 25 років сповільнюється вироблення колагену та еластину — ці два види білків відповідають за підтримання пружності шкіри. До речі, масаж обличчя є гарним тренуванням і для клітин шкіри (які виробляють ці два білки), оскільки він покращує мікроциркуляцію в шкірі, сприяє всмоктуванню поживних речовин і стимулює процеси самооновлення.

Чим корисний масаж обличчя?

Що ви отримаєте від масажу обличчя? Перш за все, ця процедура допомагає розслабитися і заспокоїтися, наприклад, після важкого дня. Безсумнівно, розслаблювальний ефект масажу обличчя — це його головна перевага. Однак це ще не все — масаж підвищує швидкість поглинання, а отже, дерма отримує більше поживних речовин з засобів для догляду (крему або сироватки з вітаміном С і ретинолом). Це основні причини, через які варто робити масаж обличчя.

Показання до масажу обличчя — таке "тренування" має виконувати кожен, у кого є на це час і бажання. А знаходити час для масажу обличчя потрібно тому, що при регулярному виконанні (незалежно від методу) він

  • сприяє постачанню шкіри киснем і її живленню.
  • сприяє дренажу лімфатичної рідини і поліпшенню кровообігу в шкірі.
  • робить шкіру більш пружною та еластичною, розгладжує зморшки.
  • запобігає в'ялості шкіри та уповільнює процеси старіння.
  • бере участь у виведенні токсинів.
  • прискорює відлущування відмерлих клітин шкіри і розгладжує її.
  • заряджає енергією, підкреслює та освітлює шкіру.

Як правильно робити масаж обличчя крок за кроком

Існують різні види масажу обличчя, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Тому доцільно підбирати техніку масажу залежно від кількості вільного часу, який ми маємо у своєму розпорядженні, і, природно, від потреб, які ми хочемо задовольнити. Якщо ви новачок і ставите питання, як правильно робити масаж обличчя, шиї та декольте, ознайомтеся з кількома простими правилами.

Як часто потрібно робити масаж обличчя?

Найголовніше — це щоденний масаж обличчя. Найкраще робити його двічі на день: вранці та ввечері. Процедура займає буквально 5 хвилин. Якщо ви не хочете за ці 5 хвилин померти від нудьги, можна "поєднати приємне з корисним": нанести сироватку для обличчя, увімкнути улюблений серіал і масажувати обличчя під час перегляду.

Які потрібні доглядові засоби?

Рекомендується поєднувати масаж обличчя з доглядовими засобами. Це корисно, адже масаж посилює дію таких засобів — він сприяє проникненню поживних речовин у найглибші шари шкіри. Крім того, при нанесенні на обличчя такі засоби полегшують масаж, оскільки не тільки допомагають пальцям легко ковзати по шкірі, а й запобігають її подразненню.

Найбільш підходящі засоби для догляду за шкірою, що використовуються під час масажу обличчя:

  • натуральні косметичні олії — не ефірні олії, а тільки холодного віджиму, нерафіновані та 100% органічні олії, такі як арганова, мигдальна, олія жожоба.
  • сироватка для обличчя — найкраще, якщо вона містить вітамін С, ретинол, вітамін молодості (Е) і зволожувальну гіалуронову кислоту.
  • крем для обличчя — не надто важкий, але легкої консистенції, на основі органічних олій, багатий натуральними речовинами.
  • скраб для обличчя — це може бути як покупний продукт із дрібними абразивними частинками, так і косметичний засіб домашнього приготування (наприклад, суміш натуральної олії та цукру).

Як робити масаж обличчя, шиї та зони декольте?

Як і будь-яке хороше тренування, наше мікротренування (тобто масаж обличчя) має починатися з розминки. Спочатку достатньо кількох легких масажних рухів: почніть рухати пальцями від шиї вгору, від лінії щелепи до щік, потім від однієї скроні через лоб до іншої скроні. Цього достатньо, щоб стимулювати кровообіг у шкірі обличчя.

Інший етап — правильний масаж обличчя, під час якого особлива увага приділяється натисканню на потрібні ділянки обличчя. Починати слід з надбрівних дуг і рухатися до скронь, які необхідно масажувати круговими рухами. Потім ми переходимо до ділянки навколо очей, де рухи мають бути м'якими й нагадувати справді ніжне поколачування кінчиками пальців. Далі переходимо до підборіддя, щік, чола тощо.

Останній етап — релаксація, в результаті якої настає довгоочікуване умиротворення і завершення всього процесу масажу. Етап полягає в м'якому погладжуванні та розтиранні шкіри обличчя та шиї. Починати слід з нижньої частини шиї і рухатися вгору, доходячи до чола.

Чим масажувати обличчя?

Очевидно, що найпростішим є масаж руками — він не потребує використання будь-яких додаткових пристосувань, тому його можна робити практично в будь-який час. Що важливо, під час використання власних рук легше контролювати силу тиску на шкіру і спосіб масажування обраних ділянок обличчя.

Проте, якщо вам захочеться зробити масаж обличчя за допомогою спеціальних масажних аксесуарів, то ось список найпопулярніших із них.

1. НЕФРИТОВИЙ РОЛИК

Безсумнівно, нефритовий ролик став справжнім хітом останніх місяців. Чи такий ефективний масаж обличчя нефритовим роликом, як про нього говорять? Багато що залежить від регулярності — що частіше ви використовуватимете нефритовий ролик для масажу обличчя, то краще.

Такий інструмент може бути виготовлений із жадеїту, нефриту або кварцу — так званих нефритових каменів, які в Азії називають камінням молодості. Їхня благотворна дія залежить від температури (перед процедурою рекомендується помістити камені в холодильник) — так звужуються пори шкіри, поліпшується кровообіг і відтік лімфи. Крім того, нефритові камені мають антивікову дію, зменшують темні кола і провисання шкіри під очима. Нефритовий ролик також дуже зручний у використанні, а під час ковзання по шкірі він викликає дуже приємні заспокійливі відчуття.

Нефритовий ролик не тільки недорогий спосіб поліпшити стан обличчя, а й не спричиняє жодних проблем під час використання. По суті, це масажний інструмент, який, крім приємного зовнішнього вигляду, розслабляє, освітлює й омолоджує шкіру обличчя.

2. ПРИСОСКА

Ще одним пристосуванням для омолодження обличчя є присоски. Такий метод має альтернативну назву — вакуумний масаж. Це може здатися дивним, але... він працює! У чому переваги вакуумного масажу і як правильно використовувати присоски?

Цей азіатський масаж обличчя використовує всі позитивні якості вакууму. Для проведення процедури необхідні силіконові або скляні присоски, що нагадують пробірки різного розміру і товщини. Якщо ви хочете робити масаж обличчя з присосками (тобто вакуумний масаж), то вибирайте найменші. Завдяки такій присосці створюється вакуум, завдяки якому шкіра ніби всмоктується всередину. Ковзання присоски по обличчю стимулює крово- і лімфоток, знімає запалення, розгладжує шкіру і зменшує напругу в м'язах. Ще однією перевагою вакуумного масажу обличчя є те, що він закупорює пори шкіри.

3. ГУАША

Дехто вважає, що гуаша — це ще одна версія нефритових роликів. Об'єднує ці два аксесуари те, що обидва вони зроблені з нефритового каменю (в більшості випадків це жадеїт). Схожі й сприятливі результати, що досягаються під час використання обох масажних інструментів, проте вважається, що гуаша має сильнішу дію.

Чим відрізняється гуаша від нефритового ролика? Гуаша працює глибше за ролер, проминає і одночасно підтягує шкіру. Якщо ролер незамінний у щоденному догляді, то гуаша — справжній секрет підтримки природної краси та молодості. Масаж гуаша — стародавня практика масажу обличчя і тіла, що прийшла з традиційної китайської медицини. Назва перекладається як "шкребти все погане": "гуа" — шкребти, "ша" — погане. Для масажу використовують спеціальний інструмент під назвою скребок. Він буває різних форм і виготовляється з натурального каменю.


Який ефект досягається під час використання скребка гуаша? Перш за все, він розслабляє м'язи і знімає напругу. Він також допомагає посилити кровообіг і лімфоток, тим самим — посилити обмін речовин у клітинах шкіри та поліпшити колір обличчя не тільки за рахунок механічного впливу, а й за рахунок активації метаболізму.

4. РОЛЕР І ДЕРМАРОЛЕР

Масаж обличчя можна проводити і в домашніх умовах, використовуючи ролери і дермаролери. Але в чому різниця між обома інструментами? Тільки дермаролери вкриті найдрібнішими голками, які дають ефект, який можна порівняти з мікродермабразією — завдяки сотням мікропроколів дермаролер стимулює кровообіг у шкірі та сприяє процесам її самооновлення. Ролери, зі свого боку, менш інвазивні, але їхній вплив слабший, якщо тільки ви не використовуєте ролер з охолодженого нефритового каменю (див. пункт 1).

5. ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ МАСАЖУ ОБЛИЧЧЯ

В окрему категорію винесено всі інші масажери для обличчя. Їх дуже багато, і кожен з них дає різні ефекти. Але всі вони спрямовані на одне — стимуляцію крово- і лімфотоку. За систематичного використання вони сприяють процесам самооновлення клітин і підтягують шкіру. Ви можете вибрати один із трьох типів масажерів для обличчя:

  • роликовий масажер для обличчя — зручний, а розташовані на його голівці кульки (здебільшого вони виготовлені з прохолодного металу) полегшують ковзання приладу.
  • вібромасажер — його голівка має Т-подібну форму (деякі з них збагачені 24-каратним золотом) і за допомогою вібрацій вирішує два завдання: покращує кровообіг у шкірі та стимулює процеси її оновлення.
  • ультразвуковий масажер для обличчя — у просторіччі це прилад для мікромасажу під впливом ультразвуку (хвилі 1 МГц). Цей прилад поєднує в собі ефекти двох процедур: кавітації обличчя, що впливає на поверхневі шари шкіри, і сонофорезу, який працює з глибокими шарами шкіри.

6. УЛЬТРАЗВУКОВА ЩІТКА ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ

Хоча основний принцип роботи звукової щітки полягає в очищенні обличчя без застосування будь-яких засобів для догляду за шкірою, вона може використовуватися і в ролі масажера для обличчя. Власне, з цим завданням добре справляється і старіша версія цього приладу — електрична щітка для очищення обличчя. Систематичне очищення обличчя за допомогою таких щіток — це чудовий спосіб отримати гладку шкіру, яка, відповідно, починає вбирати більше поживних речовин і стимулює процеси самооновлення клітин. З іншого боку, такі інструменти досить дорогі й складніші у використанні порівняно зі звичайним ролером для обличчя.

Цікавий факт

У багатьох вірусних роликах дівчата використовують звичайні зубні щітки для масажу обличчя. Суха зубна щітка нібито покращує кровообіг і сприяє відлущуванню відмерлих клітин епідермісу. Чи ефективний такий масаж обличчя? Можливо, але використовувати спеціальний масажер для обличчя або... хоча б свої пальці набагато простіше і безпечніше.

Масаж обличчя. Чи є протипоказання?

Регулярний масаж обличчя — це процедура, яку має спробувати кожна жінка. Замість того щоб мріяти про чудову й молоду шкіру, краще взяти справу у свої руки. Спробуйте масажери для обличчя, і ви зможете трохи розслабитися і підняти собі настрій, а також розгляньте цю процедуру як новий антивіковий догляд. Найбільшою перевагою масажу обличчя є те, що він натуральний і безкоштовний.

Однак перш ніж вдаватися до допомоги нефритового або дерма-роликового масажера, слід ознайомитися з протипоказаннями. Не рекомендується робити масаж обличчя, якщо у вас:

  • важкий, хронічний, флегмонозний вугровий висип.
  • збільшені лімфатичні вузли або мигдалини.
  • відкриті рани або герпес.
  • капіляри, що лопнули.
  • запалення порожнини рота, наприклад, гінгівіт.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності