Купероз Шкіри: Симптоми, Лікування, Косметичні Засоби

Купероз Шкіри: Симптоми, Лікування, Косметичні Засоби

Рум'яні щічки - ознака здоров'я? Виявляється, не завжди, тому що почервоніння обличчя є однією з явних ознак куперозу, який, по суті, є найвибагливішим типом шкіри. Дійсно, навіть гіперреактивний колір обличчя може виглядати бездоганно, якщо всі його потреби задоволені. Читайте далі, щоб дізнатися про найкращі поради щодо догляду за шкірою з куперозом і те, що погано переносить цей найчутливіший тип шкіри.

Характеристика куперозної шкіри

Відрізнити куперозну шкіру від інших типів досить легко. Шкіра явно червоніє, часто уражена розацеа та так званими павутинними венами, які є розбитими капілярами, які видно крізь тонку шкіру, утворюючи безліч плямистих вен.

Дійсно, куперозна шкіра настільки тонка, що кровоносні судини добре просвічуються. Існує також пара, здавалося б, нешкідливих факторів, які сприяють виникненню судинних плям. Вживання гарячих напоїв, вживання гострої їжі та несприятливі погодні умови безпосередньо впливають на кровоносні судини, змушуючи їх швидко реагувати, що, у свою чергу, сприяє почервонінню обличчя. Тому догляд за шкірою при куперозі повинен бути зосереджений на зміцненні ослаблених капілярів, а також на захисті та полегшенні шкіри, яка явно гіперреактивна.

Ви знали, що...

... купероз шкіри часто викликаний спадковими факторами? Це також одна з характерних рис людей зі світлим кольором обличчя та світлим волоссям. Павутинні судини також спричинені підвищенням рівня естрогену та порушенням синтезу колагену, який з віком стає все менш ефективним. Без колагену капіляри втрачають свою еластичність, що призводить до їхнього руйнування.

Причини куперозу шкіри

Як згадувалося вище, куперозній шкірі доводиться боротися з низкою тригерів, які заважають їй більше, ніж іншим типам шкіри. Неконтрольоване почервоніння обличчя та судинні павутинки часто виникають через:

  • надмірні фізичні зусилля
  • несприятливі погодні умови (сильний вітер, пекуче сонце, морозні температури)
  • різкі перепади температури (сауна, солярій)
  • сильний і хронічний стрес, бурхливі емоції
  • прийняття занадто тривалих і занадто гарячих ванн
  • алкоголь, сигарети, гарячі напої, гостра їжа
  • неправильний догляд за шкірою (використання косметики, що не відповідає типу шкіри)
  • вагітність і гормональні контрацептиви
  • менопауза

Поради по догляду за куперозною шкірою

  1. Основним аспектом догляду за шкірою від куперозу є профілактика, спрямована на протидію та попередження змін шкіри, а також спрямована на боротьбу з наявними дефектами. Справа з крихкістю капілярів і, коли це можливо, уникнення тригерів, відповідальних як за погіршення здоров’я шкіри, так і за підвищеної чутливості, є питаннями надзвичайної важливості. Щоб уникнути недосконалостей, типових для куперозної шкіри, скористайтеся спеціальними сироватками для обличчя.
  2. Цей тип шкіри не переносить жорстку та хлоровану воду. Тому, якщо вода з-під крана не м’яка, перед використанням для миття обличчя її рекомендується прокип’ятити й охолодити.
  3. Якщо говорити про вмивання, то куперозну шкіру потрібно очищати тільки м'якими миючими засобами. Звертайте увагу лише на продукти, призначені для догляду за чутливою та куперозною шкірою. Під час очищення будьте ніжними до обличчя. Не тріть занадто сильно, щоб запобігти розриву кровоносних судин.
  4. Раз на тиждень застосовуйте заспокійливі та охолоджуючі маски для обличчя. Такі продукти сприяють догляду за цим вимогливим і гіперреактивним типом шкіри та приносять полегшення.
  5. Забудьте про високоактивні відлущувальні засоби. Відкиньте всі механічні скраби та дуже уважно вибирайте ензимні пілінги – перед вибором відлущувального засобу рекомендується проконсультуватися з косметологом. Ви також можете використовувати гелеві препарати, що містять м’які кислоти (наприклад, лактобіонову кислоту). Такі продукти не подразнюють гіперреактивну шкіру, але неймовірно добре розчиняють відмерлі клітини.
  6. Захищайте куперозну шкіру від сонячних променів! Такий ніжний тип обличчя потрібно захищати від сонячних променів не тільки влітку. Варто зазначити, що ультрафіолетове світло проникає крізь хмари, тому воно досягає і впливає на шкіру навіть восени. З цієї причини захищайте свою шкіру протягом усього року, використовуючи креми з SPF 15 взимку та креми з SPF 30 влітку.
  7. Чи хотіли б ви зробити судинні судини менш помітними? Спробуйте скористатися тональним кремом, призначеним для маскування дефектів, типових для куперозної шкіри. Цей тип засобу містить жовтий пігмент, який зменшує почервоніння обличчя.
  8. Уникайте прийому гарячих ванн, відвідування саун і солярію. Також рекомендується обмежити перебування на сонці влітку, оскільки надмірна засмага не приносить користі куперозній шкірі. Не забувайте використовувати зволожуючий крем взимку. Також слід захистити шкіру від морозу і сухого повітря.
  9. Зменшіть споживання алкоголю, гострої їжі та міцної кави. Відмова від куріння також буде корисною. Такі види стимуляторів негативно впливають на кожен тип шкіри.
  10. Уникайте синтетичних косметичних інгредієнтів, таких як штучні ароматизатори або парабени, які, як відомо, викликають роздратування. Виключіть такі інгредієнти: алкоголь, ментол, перцеву м’яту, ефірну олію евкаліпта, а також сильні кислоти, такі як AHA і BAH.

Косметичні засоби для куперозної шкіри

Використання правильної косметики – запорука гарного вигляду та спокійної шкіри. Вибирайте їх ретельно, завжди перевіряючи складові. Незважаючи на те, що існує багато косметичних інгредієнтів, які довели свою користь для куперозної шкіри, є лише одна формула, яка забезпечує найкращий ефект – це сироватка для обличчя. Цей косметичний засіб забезпечує приголомшливі результати, оскільки глибоко проникає, доставляючи живильні речовини до всіх шарів шкіри. Пристойна сироватка для куперозного обличчя розроблена таким чином, щоб боротися з усіма проблемами шкіри. І саме так працює сироватка для обличчя Nanoil Anti-Redness Face Serum. Вона заспокоює шкіру та зменшує розацеа, освітлює почервоніння обличчя та стирає венозні павутинки. Ретельно підібрані кондиціонуючі інгредієнти звужують розширені капіляри, полегшують подразнену шкіру та захищають її від несприятливих погодних умов.

Крім сироватки для обличчя, яка є основою для гарного здоров’я догляду за шкірою з куперозом, є також кілька інших засобів для шкіри, які варто ввести в щоденний ритуал краси, і вони включають м’яку косметику на рослинній основі. Скористайтеся неінвазивними миючими засобами та засобами для зняття макіяжу, але краще відмовтеся від механічних скрабів для обличчя. Коли ви вмиваєте обличчя, робіть це обережно - інтенсивне розтирання часто сприяє появі судинних плям. Гіперреактивну та схильну до почервоніння шкіру також можна заспокоїти трав’яною водою, як-от вода з гамамелісу, яка додатково прискорює циркуляцію лімфи та є потужним протизапальним засобом.

Безпечні процедури для куперозної шкіри

Є кілька безпечних процедур, які ідеально підходять для куперозної шкіри. Найпоширеніші з них:

ЛАЗЕРНЕ ЛІКУВАННЯ

Одне з найпопулярніших засобів для лікування куперозу, яке передбачає направлення променя світла на пошкоджені капіляри, щоб закріпити їх. Це призводить до помітного покращення зовнішнього вигляду шкіри та значного зменшення судинних плям. Усі важливі лазерні параметри завжди враховуються та ретельно встановлюються, щоб запобігти пошкодженню навколишніх клітин.

ІОННА ТЕРАПІЯ

Ця процедура спрямована на зміцнення ослаблених капілярів, роблячи їх стійкими до зовнішнього впливу. Під час іонної терапії поживні речовини транспортуються глибше під епідерміс, щоб заспокоїти роздратування, а також зменшити розацеа та павутинки. Весна – найкращий час для використання цього засобу, щоб підготувати шкіру до несприятливих погодних умов, характерних для літа та зими.

КАЛІБРОВАНЕ ІМПУЛЬСНЕ СВІТЛО, також відоме як ЛІКУВАННЯ CPL

Розацеа та гіперпігментація — це два недоліки, які тісно пов’язані з куперозною шкірою, і професійне лікування, спрямоване на освітлення цих дефектів шкіри, — це каліброване імпульсне світло. Простіше кажучи, промінь світла спрямовується на знебарвлення, щоб повністю стерти його з обличчя. Найбільшою перевагою CPL є миттєвий ефект, який він забезпечує, вирівнюючи тон шкіри.

ГІДРО МІКРОДЕРМАБРАЗІЯ

Це ніжний відлущуючий засіб, який використовується для відновлення вологи в шкірі. Забезпечує глибоке очищення та високоефективне видалення мертвих клітин шкіри. Крім того, гідромікродермабразія також відома тим, що бореться з розацеа та знебарвленням. Ця неінвазивна процедура ідеально підходить для куперозної шкіри.

ДОМАШНІ ЗАСОБИ ДЛЯ КУПЕРОЗНОЇ ШКІРИ

Майте на увазі, що навіть найсучасніші процедури естетичної медицини можуть не дати позитивних результатів, якщо ви не дотримуєтесь основних правил правильного догляду за куперозною шкірою. Необхідні м’які засоби для догляду за шкірою та сироватка для обличчя. Крім того, використання домашніх масок для обличчя для боротьби із венозними павутинками також слід розглядати як важливий елемент догляду за куперозною шкірою. Такі засоби ніжні до шкіри, тому наносити їх можна навіть двічі на тиждень. Рекомендується також протирання чутливої шкіри огірковим соком і настоєм ромашки.

Продукти, корисні для куперозної шкіри

Як не дивно, але дотримання основних принципів здорового харчування достатньо, щоб заспокоїти куперозну шкіру. Щоб запобігти появі судинних плям і розацеа, просто потрібно ввести в свій раціон більше овочів і фруктів, особливо тих, які багаті вітамінами і мінералами, необхідними для шкіри. Крім того, і вітамін С, і рутин позитивно впливають на колір обличчя, тому рекомендується доставляти в організм значні кількості цих поживних речовин. Ще одна хороша ідея – харчові добавки. Загалом, варто розуміти, що вітаміни корисні для кровоносних судин, але слід уникати гострої їжі, алкоголю, кави, їжі з високим рівнем обробки та гарячих напоїв. Також не рекомендується вживати енергетичні напої.

Пам’ятайте, що куперозна шкіра також може бути бездоганною – вона просто вимагає більше уваги та відповідних засобів догляду. Будьте уважними до своєї шкіри та проводьте необхідні процедури.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності