Олії для обличчя. Як Підібрати Олію Відповідно До Типу Шкіри?

Олії для обличчя. Як Підібрати Олію Відповідно До Типу Шкіри?

Догляд за волоссям — це не єдине, для чого потрібні натуральні олії. Ці олії дуже корисні для шкіри та є нашими союзниками в боротьбі за бездоганний колір обличчя. Які олії варто додати до догляду за обличчям? Очевидно, це залежить від типу вашої шкіри та її потреб. Чому б вам не перевірити це і не використати їхній великий потенціал?

Зволожуючий крем, звичайний крем, сироватка, гель, мазь, засіб для вмивання - кожен з цих засобів для обличчя можна замінити однією натуральною олією, подарованою природою. Якщо ви підберете її відповідно до свого типу шкіри та потреб, будьте впевнені, що ви повністю зміните свій вигляд.

Настав час догляду за шкірою в гармонії з природою!

Догляд за обличчям разом з оліями

Олійні процедури користуються великою популярністю, і ви можете використовувати їх і для шкіри. Олійні процедури для обличчя — це природний спосіб догляду за шкірою, який легко замінює зволожуючий, денний і нічний креми. Добре підібрані олії повертають шкірі достатню вологість, нормалізують кислотно-лужний баланс, відновлюють гідроліпідний шар і мають стільки дивовижних якостей, про які ми навіть не здогадуємося.

Звичайно, найкращі олії для догляду за обличчям повинні бути холодного віджиму, нерафіновані та органічні. Якщо вони надходять із природного надійного джерела, як ті, що розроблені Nanoil, ми можемо бути впевнені, що ефект буде набагато кращим, а олії набагато безпечнішими, навіть якщо шкіра чутлива.

Чи варто наносити олії на шкіру обличчя?

Без сумніву, так! Натуральні олії безперечно займають перше місце серед готових продуктів, оскільки вони:

  • покращують зволоженість шкіри природним і тривалим способом
  • не містять потенційно шкідливих речовин
  • підходять для всіх типів шкіри, включаючи чутливу
  • багаті жирними кислотами та антиоксидантами, необхідними для шкіри
  • універсальні і можуть використовуватися різними способами

Очевидно, ви повинні бути розсудливими - олії ефективні, коли ви підбираєте їх відповідно до потреб вашої шкіри. Неправильно підібрана олія може забити і обважнити шкіру. На щастя, це дуже рідкісна ситуація.

Як вибрати найкращу олію для догляду за обличчям?

У косметичній промисловості використовується понад 100 видів рослинних олій. Як дізнатися, яку натуральну олію вибрати для свого догляду за шкірою? Вміст поліненасичених омега-3 і омега-6 жирних кислот є ключовим критерієм при виборі. Кількість НЖК в олії говорить нам, для якого типу шкіри підходить конкретна олія.

Основний огляд говорить, що є:

  1. оліфи (понад 50% поліненасичених кислот) - найлегші, швидко вбираються, не залишають жирної плівки на шкірі. Підходить для жирної та проблемної шкіри; працює як праймер для макіяжу на олійній основі.
  2. напіввисихаючі олії (20%-50% поліненасичених кислот) - мають легку консистенцію і не повинні обтяжувати шкіру, але можуть забити жирну шкіру. Рекомендовано для нормального та комбінованого типу шкіри.
  3. невисихаючі олії (менше 20% поліненасичених кислот) - їх консистенція досить важка, вони довше проникають в шкіру, можуть закупорювати пори і залишати жирний шар. Вони добре поєднуються з сухою та старіючою шкірою, яка не схильна до комедонов.

Олії, які підходять для жирної та проблемної шкіри

Відповідно до вищесказаного, оліфи ідеально підходять для жирної та схильної до вугрів шкіри. Ці сухі олії (оліфи) мають потрібну консистенцію і завдяки гарному поглинанню не забивають пори шкіри та не порушують баланс шкірного сала. Які олії вибрати для жирної, проблемної шкіри, шкіри з акне?

  • [Олія жожоба] - нерафінована олія жожоба холодного віджиму має структуру, подібну до людського шкірного сала, захищаючи, серед іншого, від втрати вологи та інших зовнішніх елементів. Завдяки цьому вона вбирається краще, ніж деякі зволожуючі засоби. Вона справді ефективна у догляді за шкірою від акне завдяки антибактеріальній, заспокійливій та очищувальній дії. Полегшує проблемну шкіру.
  • Трояндова олія - натуральна олія, отримана з квітів дикої троянди, в основному рекомендована для зрілої шкіри, але також ефективна для лікування пошкоджених кровоносних судин. У невеликих кількостях вона також корисна для проблемного кольору обличчя та шкіри, схильної до подразнень і почервоніння. Є джерелом вітаміну С, має освітлюючу, антиоксидантну та заспокійливу дію. Олія зміцнює природний захисний бар'єр шкіри, сприяє відновленню та зменшує почервоніння.
  • Олія виноградних кісточок - багата антиоксидантами, виноградна олія є скарбницею ненасичених жирних кислот, які складають 90% її складу. Саме цим олія виділяється серед інших олій, що робить її засобом від багатьох проблем шкіри, таких як жирність, чорні крапки, прищі. Кажуть, що це одна з найбільш поживних олій завдяки різноманітності вітамінів (A, E, D і K).
  • Льняна олія - її характерною особливістю є блискуча пропорція кислот омега-3 і омега-6, а також вміст рідко зустрічається кислоти омега-9. Олія добре вбирається, тому підходить для жирної та вугрової шкіри. Має протизапальну дію, прискорює загоєння, полегшує та відновлює баланс шкірного сала.

Олії, які підходять для нормальної та комбінованої шкіри

Напіввисихаючі олії є найкращим вибором для нормальної шкіри, яка не стикається з багатьма проблемами, або комбінованої шкіри, яка є напівсухою та напівжирною. Їхня консистенція дозволяє їм працювати як на внутрішніх структурах шкіри, так і на поверхні (не забиваючи та не обтяжуючи). Які олії слід тестувати на нормальній чи комбінованій шкірі?

  • [Арганова олія] - це найпопулярніша і, безумовно, високооцінена косметична олія, багата сильним антиоксидантом: вітаміном Е. Вона має широкий спектр застосування для комбінованої шкіри та шкіри, яку важко класифікувати. Вона не лише захищає та зволожує, але й зміцнює, розгладжує зморшки, зменшує кількість вугрів, заспокоює подразнення, оживляє та надає шкірі краси.
  • [Мигдальна олія] - нерафінована олія солодкого мигдалю спокушає як чудовим ароматом, так і вражаючим ефектом. Підходить для нормальної та комбінованої шкіри, відмінно вбирається, не залишаючи жирного шару. Вона діє як якісний крем проти зморшок, ефективно додаючи пружності, розгладжує та зміцнює шкіру. Крім того, олія живить і забезпечує достатню кількість вологи.
  • Абрикосова олія - це натуральний пом'якшувальний засіб, отриманий з кісточок абрикоса; її легка консистенція дозволяє використовувати олію для нормального та комбінованого типу шкіри без будь-яких обмежень. Містить велику кількість вітамінів, завдяки яким забезпечує поживні речовини, уповільнює процес старіння, прискорює відновлення шкіри та забезпечує оксамитову м’якість.
  • Бавовняна олія - високоякісна бавовняна олія необхідна переважно для комбінованої шкіри, схильної до сухості та перших ознак старіння, наприклад, тонкі лінії. Вона добре зволожує, відновлює, має протизапальний ефект і в основному підвищує еластичність, не забиваючи пори шкіри.

Олії, які підходять для сухої та старіючої шкіри

Якщо ваша шкіра дуже суха або зріла, зверніться до невисихаючих олій, які є найгустішими та мають набагато щільнішу консистенцію, утворюючи непористий захисний шар і ефективно затримуючи воду. Які олії покращать суху та старіючу шкіру?

  • [Олія авокадо] - потужний інгредієнт багатьох натуральних косметичних засобів, призначених для сухої шкіри, оскільки є одним із найкращих зволожувачів серед олій. Це популярна речовина завдяки захисній дії (наприклад, захищає від вільних радикалів, передчасного старіння), ефекту проти зморшок і робить шкіру пружною. Регулярне нанесення олії авокадо на шкіру покращує її зовнішній вигляд.
  • [Олія макадамії] - натуральна олія горіха макадамії є ідеальним косметичним засобом для старіючої, втомленої шкіри. Це чудова олія для догляду за шкірою, яка розгладжує, пом'якшує, захищає від сонця, живить, зволожує, має антибактеріальну та регенеруючу дію. Ця олія гарантує різноманіття ефектів.
  • Кокосова олія - дуже популярна олія, яка має приголомшливий аромат, якщо вона нерафінована та холодного віджиму. Підвищує зволоженість шкіри, затримує воду, пом'якшує та розгладжує. На жаль, наносити кокосову олію на шкіру обличчя досить складно через її природно густу олійну консистенцію.
  • Оливкова олія - на регулярній основі вона, здається, більш популярна як інгредієнт для приготування їжі. Оливкова олія також є неймовірним джерелом поживних речовин для шкіри. Допомагає відновити шкіру, стимулюючи епідерміс до відновлення. Запобігає старінню та зневодненню, тому шкіра завжди зволожена, живлена та еластична.

Як наносити олії на шкіру обличчя?

Знання того, яку олію обрати для використання на шкірі обличчя, має велике значення та дозволяє уникнути деяких невдач у догляді за шкірою. Добре підібрана олія зволожить шкіру, але не залишить її жирною. Крім усього цього, ви також повинні знати, як насправді наносити олії на шкіру, щоб використовувати 100% їх потенціалу та сили.

Є багато способів це зробити. OCM, або метод очищення олією – один із них – використовуйте олії замість засобів для зняття макіяжу та міцелярної води, щоб позбутися всіх забруднень. Легко і природно. Крім того, олії слід використовувати після очищення як косметичний засіб для кондиціонування шкіри - як заміну крему, перед нанесенням зволожуючого крему або сироватки, як інгредієнт у догляді за обличчям своїми руками. Якщо ваша олія легка та висихає, використовуйте її як ефективний праймер для макіяжу, який одночасно догляне вашу шкіру та збереже макіяж надовго. Олії для масажу обличчя — ще одна чудова ідея, як їх використовувати: вони посилюють кровообіг, покращують догляд за шкірою, додають пружності та покращують форму обличчя.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності