Найкращі ополіскувачі після використання олії для волосся — рецепти, ефект

Найкращі ополіскувачі після використання олії для волосся — рецепти, ефект

Чи користуєтеся ви олією для волосся? Якщо так, то чому б не доповнити цей ритуал краси ополіскуванням. Не виключено, що незабаром це стане вашим улюбленим "завершальним штрихом" всієї процедури догляду за волоссям — як останній розділ приголомшливої книги. Хоч на вигляд ополіскувачі для волосся мають скромний і не особливо привабливий вигляд, їхня дія воістину неймовірна. Результат проявляється практично відразу: пасма набувають здорового блиску, еластичності і знову стають гладкими. Варто зазначити, що не тільки волосся може скористатися перевагами ополіскувачів. Виявляється, за регулярного використання ополіскувачів для волосся шкіра голови також отримує необхідне живлення і відновлення. Найприємніше в ополіскувачах для волосся те, що їх можна зробити в найкоротші терміни, використовуючи легкодоступні продукти, які 100% вже є у вашій шафі.

Що таке ополіскувач для волосся?

Ополіскувачі — це настої і суміші на водній основі, якими обполіскують волосся після миття (застосовуються як останній етап після того, як змили піну від шампуню). Коротше кажучи, ополіскувач для волосся потрібно нанести на чисте волосся і залишити до наступного миття волосся. Це легкий розчин, що за консистенцією нагадує воду, який не перевантажує волосся і діє аналогічно бальзаму. І нарешті, ополіскувач може складатися з одного або декількох інгредієнтів.

Чому важливо використовувати ополіскувач для волосся?

За регулярного застосування ополіскувач дарує волоссю блиск, еластичність і легкість. Крім того, волосся стає гладким, слухняним, а його колір стає насиченим. Також ополіскувачі прискорюють ріст волосся, борються з лупою і заспокоюють подразнення на шкірі голови. Крім того, вони вважаються прекрасним доповненням до олії. Чому? Здебільшого речовини, що використовуються для виробництва ополіскувачів для волосся, відрізняються від речовин, що входять до складу натуральних олій. Як наслідок, склад ополіскувачів для волосся зовсім інший, ніж у олій, оскільки компоненти в них різноманітні. Іншими словами, завдяки ополіскувачам ми забезпечуємо волосся всіма корисними речовинами, яких зазвичай немає в олій.

Коли використовувати ополіскувач для волосся?

Ополіскувач можна застосовувати одразу після миття волосся, але найкраще використовувати їх після використання олійки для волосся, оскільки вони доповнюють властивості натуральних олій і посилюють їхню ефективність. По суті, використання ополіскувачів для волосся — це завершальний штрих у ритуалі догляду за волоссям. Вони допомагають волоссю повернути втрачену легкість. У результаті волосся піднімається біля коріння, що перешкоджає його перевантаженості в результаті регулярного догляду за волоссям. Ще одна перевага — ополіскувачі для волосся визнані ефективним засобом проти наелектризованого і пухнастого волосся. Тому їх слід включати в щоденний догляд за волоссям, особливо в зимовий час, і розглядати як його невід'ємну частину.

Як наносити ополіскувач для волосся?

Ополіскувач можна застосовувати двома способами:

  1. Відразу після миття шампунем ополіскувач наносять на вологе волосся і шкіру голови, після чого роблять легкий масаж голови. Безсумнівно, цей спосіб швидкий, але менш результативний. Просто більша частина ополіскувача стече по волоссю, тому процедура буде менш ефективною.
  2. Налийте ополіскувач для волосся в раковину або чашу і тримайте волосся в ній 2-3 хвилини, одночасно масажуючи голову, щоб рідина потрапила і на шкіру голови.

Перед тим як піддати волосся впливу ополіскувача, воно має бути вологим, але не мокрим. Тому не забудьте акуратно промокнути волосся рушником перед процедурою. Майте на увазі, що швидкість вбирання сухим волоссям, безумовно, нижча. Іншими словами, волосся "вип'є" менше поживних речовин, що входять до складу ополіскувача, якщо не буде злегка вологим.

Найкращі ополіскувачі для волосся після використання олії — домашні рецепти

КАВОВИЙ ОПОЛІСКУВАЧ ДЛЯ ВОЛОССЯ ДЛЯ ТЕМНОГО І КАШТАНОВОГО ВОЛОССЯ

Цей ополіскувач творить чудеса як з волоссям, так і зі шкірою голови, оскільки стимулює мікроциркуляторний кровотік. Завдяки цій властивості ополіскувача прискорюється ріст волосся. Крім того, кавовий ополіскувач надає волоссю блиску, живить і робить пасма помітно м'якшими. Аромат кави дуже інтенсивний і довго тримається на волоссі. І, нарешті, цей домашній ополіскувач призначений для каштанового та чорного волосся, оскільки робить пасма ще темнішими, посилюючи їхній природний колір.

  1. Варіть 3 ложки меленої кави протягом кількох хвилин. Накрийте кришкою.
  2. Процідіть отриманий настій і перелийте його в чашу або раковину. Змішайте з 500 мл заздалегідь прокип'яченої води.
  3. Опустіть волосся в кавовий ополіскувач. Не змивайте.

ОПОЛІСКУВАЧ ДЛЯ ВОЛОССЯ З ЯБЛУЧНИМ ОЦТОМ ДЛЯ ВСІХ ТИПІВ ВОЛОССЯ

Цей домашній ополіскувач — ідеальний спосіб розгладити волосся замість плойки або сироватки з високим вмістом силікону. Оцет підкисляє волосся, що призводить до закриття волосяних кутикул. У результаті волосся стає блискучим і гладким, приємним на дотик.

Варто зазначити, що ополіскувачі з оцтом ідеально підходять для тих, хто часто фарбує волосся. Завдяки регулярному закриттю волосяних кутикул, що сприяє вирівнюванню структури волосся, колір зберігається значно довше, а рівень пористості волосся знижується.

  1. Змішайте ложку яблучного або виноградного оцту з 2 склянками теплої води.
  2. Вилийте ополіскувач у чашу або раковину, або просто продовжуйте лити його на волосся як останній етап у догляді.

Слід пам'ятати, що оцтовий ополіскувач зазвичай злегка матує волосся, тому не слід його сильно підкислювати. Іншими словами, не використовуйте більше оцту, ніж потрібно.

ОПОЛІСКУВАЧ ІЗ ПИВА ДЛЯ ВОЛОССЯ, ПОЗБАВЛЕНОГО ОБ'ЄМУ ТА М'ЯКОСТІ

Хміль давно відомий як природний кондиціонер. Він робить волосся м'яким, підтримує його в хорошому стані, допомагає йому залишатися пружним і об'ємним. Крім того, пиво містить спирт, який посилює кровообіг і тим самим стимулює волосяні цибулини до більш ефективної роботи. Водночас пиво здатне звільнити шкіру голови від надлишку токсинів і себореї. Розбавлене водою, воно стає м'яким, але ефективним засобом для догляду за волоссям.

  1. Відкрийте пляшку пива і почекайте, поки з неї вийде більша частина газу. У принципі, пиво можна підігріти, щоб CO2 швидше випарувався.
  2. З'єднайте склянку пива зі склянкою води. Ополіскувач для волосся вилити на вологе волосся або втопити його в мисці, наповненій пивним ополіскувачем для волосся.

Пивний ополіскувач позитивно впливає на втомлене, позбавлене об'єму волосся, схильне до жирності. Адже пиво містить величезну кількість вітамінів групи В.

ОПОЛІСКУВАЧ ІЗ НАСІННЯМ ЛЬОНУ ТА ЛИМОНОМ ДЛЯ НЕСЛУХНЯНОГО ТА ПОЗБАВЛЕНОГО БЛИСКУ ВОЛОССЯ

Насіння льону — це хіт краси, який чудово підходить для догляду за волоссям, обличчям, нігтями і тілом. Його переваги в галузі регенерації, живлення і зволоження неоціненні. Виявляється, гель з насіння льону можна з успіхом використовувати для приготування ополіскувача для волосся, мета якого — живити і надавати матовому волоссю блиск. Крім того, він добре кондиціонує кучеряве й неслухняне волосся.

  1. У каструлю з киплячою водою покладіть 2-3 ложки насіння льону. Продовжуйте помішувати більш-менш хвилину до отримання злегка густої консистенції.
  2. Остудіть гель, відокремте його від насіння. Додати ложку лимонного соку і склянку попередньо прокип'яченої води.
  3. Перелийте суміш у раковину і продовжуйте обполіскувати нею волосся протягом приблизно 2-3 хвилин.

РОМАШКОВИЙ ОПОЛІСКУВАЧ ДЛЯ СВІТЛОГО ВОЛОССЯ

Це м'який ополіскувач для волосся, який знімає подразнення шкіри й водночас посилює блиск волосся та світлі рефлекси на світлому волоссі. Крім того, ромашка має освітлювальні властивості, що робить її ефективним засобом, який запобігає появі жовтизни на світлому волоссі.

  1. 3 ложки сушеної ромашки залийте окропом і дайте настоятися під кришкою, поки настій не охолоне сам.
  2. Процідіть настій і нанесіть на вимите волосся.

М'ЯТНИЙ ОПОЛІСКУВАЧ ДЛЯ ЖИРНОГО ТА ВАЖКОГО ВОЛОССЯ

М'ята відома своїми очищувальними шкіру голови властивостями. Одним словом, вона виводить токсини і надлишки шкірного сала. Крім того, м'ята здатна піднімати волосся біля коріння і надавати пасмам об'єму. Тому, якщо шкіра голови схильна до подразнення, слід звернутися до такого сильного засобу, що знімає подразнення та свербіж, як м'ята.

  1. Заваріть приблизно 3 ложки сушеного листя м'яти або 3 пакетики м'ятного чаю.
  2. Остудіть і з'єднайте з літром води. Прополощіть волосся. Можна також втопити волосся в чаші, наповненій м'ятним ополіскувачем для волосся.

ОПОЛІСКУВАЧ ІЗ РОЙБУШУ ДЛЯ РУДОГО ВОЛОССЯ

Дуже важко зберегти насиченість рудого кольору волосся. Просто він швидко тьмяніє. Як наслідок, замість глибокого мідного кольору воно набуває відразливого помаранчевого відтінку. Як посилити рудий колір волосся?

  1. Заваріть 3-4 пакетики чаю ройбуш у літрі води.
  2. Остудіть настій і наносьте його на волосся після кожного миття.

ОПОЛІСКУВАЧ ІЗ ЧОРНИМ ЧАЄМ ДЛЯ ТЕМНОГО ВОЛОССЯ

Цей ополіскувач для волосся, схожий на кавовий, посилює колір темного волосся. За регулярного застосування він не тільки підсилює колір, а й доглядає за фарбованим волоссям. Ба більше, він запобігає швидкому потьмянінню кольору.

  1. Заваріть 3-4 пакетики чорного чаю в літрі води. Можна також використовувати 3 ложки розсипного листового чаю і заварити його в літрі води.
  2. Зачекайте трохи, поки настій охолоне, процідіть його і нанесіть на волосся і шкіру голови.

ОПОЛІСКУВАЧ ІЗ БЕРЕЗОВОГО СОКУ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОГО ВОЛОССЯ

Цей двокомпонентний ополіскувач для волосся дуже простий у приготуванні: не потрібно настоювати ніяких трав. Замість цього необхідно змішати березовий сік (його можна купити в магазині) з дистильованою водою. Березовий сік містить цілий комплекс вітамінів, амінокислот і мінеральних солей, які зміцнюють цибулини волосся, надають шкірі голови свіжості, борються з лупою, а також відновлюють і підсилюють блиск волосся. Ополіскувач для волосся на основі березового соку служить засобом проти випадіння волосся. Після миття волосся використовуйте ополіскувач на основі березового соку, а потім дайте пасмам висохнути на повітрі.

Ополіскувач для волосся — Яку воду використовувати?

Щоб посилити дію домашніх ополіскувачів, завжди використовуйте попередньо прокип'ячену воду. Вона не така жорстка, як водопровідна, тому волосся під впливом дистильованої води стає набагато м'якшим і еластичнішим. Крім того, таке волосся легше укладати - воно стає слухняним і приємним на дотик.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності