Догляд за волоссям у різних куточках світу. Частина 2: Європа

Догляд за волоссям у різних куточках світу. Частина 2: Європа

Європа — один із континентів, що найшвидше розвивається. Перукарське мистецтво сягає своїм корінням саме туди. Європейські жінки здавна визначають тенденції в галузі догляду за волоссям. Вони прагнуть до кращого, використовуючи як сучасні, так і традиційні методи. Старовинні рецепти краси поєднуються із сучасним підходом. Догляд за волоссям — ключовий момент у турботі про свою красу. Як же доглядають за волоссям європейські жінки?

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ У РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ ЧАСТИНА 2 — ЄВРОПА

Чого ми можемо навчитися у француженок, іспанок і скандинавок?

Європейський догляд за волоссям — Балкани

Балкани — це напівтропічний, середземноморський, теплий і досить сухий клімат з прохолодними вітрами. Регіон мінливий і різноманітний. Спека змішується з вологістю. Щоб зберегти красу і здоров'я волосся в такому кліматі, необхідно ретельно за ним доглядати. На щастя, у мешканок Балкан є свої засоби і хитрощі для збереження краси волосся.

● У гречанок здавна є засіб від пекучої спеки і напівтропічного клімату. Їхнє волосся красиве, об'ємне і не сивіє навіть у літньому віці. Завдяки оливковій олії їхнє волосся стає здоровим і блискучим.

Греція пишається своїми оливковими деревами та оливками — плантації належать до найдавніших у світі, датованих 5000 роком до нашої ери. Оливкову олію використовують як у кулінарії, так і в косметичних засобах. Вона багата на цінні фітостерини і корисні жирні кислоти, які забезпечують чудовий ефект для волосся і шкіри. Оливкову олію наносять на волосся по всій довжині і на шкіру голови, завдяки чому вона одночасно живить цибулини і фолікули волосся. Догляд за волоссям з оливковою олією ефективно захищає його від зовнішніх впливів.

Грецькі жінки також люблять використовувати маски для волосся на основі оливкової олії та густого йогурту. Розмарин — їхня велика любов серед усіх трав. Його змішують з водою і використовують для заключного ополіскування. Розмарин є засобом проти стоншування волосся. Грецьке чорне мило — остання (але не найважливіша) любов жінок, що живуть на батьківщині Гомера. Воно являє собою суміш натуральних активних речовин, призначених для миття як шкіри, так і волосся. До його складу входять олія солодкого мигдалю, лляна олія, олія жожоба, олія розмарину і, звичайно ж, оливкова олія. Грецьке чорне мило добре піниться й ефективно вимиває олію з волосся.

● Болгарські жінки знайшли інший засіб для зміцнення волосся. Вони хваляться рожевою водою і рожевою олією, які вже використовуються жінками в усьому світі. Рожева вода — прекрасний інгредієнт для ополіскування волосся. Вона надає волоссю блиску, м'якості та еластичності, роблячи його зволоженим, гладким та об'ємним. Рожева вода використовується для приготування масок для волосся з косметичною глиною, посилюючи ефект. Існують також спреї та парфуми для волосся з рожевою водою, які довго тримаються на пасмах. Трояндова олія — густа і жирна: болгарські жінки використовують її як засіб для лікування пошкоджених кінчиків волосся і для захисту від негоди.

Європейський догляд за волоссям — країни Середземномор'я

Середземне море — це безліч країн і способів догляду за волоссям. Іспанки та італійки вважають, що довге, блискуче, здорове волосся — це гордість кожної жінки. А ось француженки, навпаки, доглядають за своїм волоссям з деякою безтурботністю.

● У країні биків і тореадорів жіночність асоціюється з темним, блискучим волоссям — іспанки люблять носити волосся розпущеним і прославляти його красу. Журавлинний ополіскувач для волосся - ось їхній секрет. Волосся стане блискучим і пружним, якщо змішати свіжовичавлений журавлинний сік з водою, нанести на волосся і залишити. Журавлина — джерело вітаміну Е, А, великої кількості вітамінів групи В, флавоноїдів, елементів, що відновлюють і зміцнюють волосся, таких як залізо, магній, кальцій, калій і фосфор. Завдяки журавлині волосся росте довгим і сильним. Крім того, екстракт журавлини має антибактеріальні властивості і значно підвищує стійкість волосся до пошкоджень.

● Італійки, як і гречанки, небайдужі до олійних процедур для волосся і дуже люблять використовувати оливкову олію. Вони обожнюють її і як продукт харчування, і як косметичний засіб. Італійки використовують її багатофункціональність: втирають олію в тіло з голови до ніг, у губи, руки та найчастіше — у волосся, щоб захистити пасма від сонячного проміння та посилити їхній здоровий ріст. Виноградна олія — ще одна натуральна олія, яку цінують в Італії: вона м'якша й омолоджує як волосся, так і шкіру.

Італійські жінки наносять олії на волосся, починаючи з дитинства. Крім оливкової олії, вони люблять використовувати маски для волосся в поєднанні з термальними та мінеральними водами. Спа для волосся і шкіри — невід'ємний елемент краси в Італії. Спа-детоксикація шкіри голови і тіла, виведення токсинів і доставка великої кількості мінералів. Не дивно, що найвідоміші спа-курорти розташовані саме в Італії.

● Француженки не дуже довіряють традиційним рецептам, але є один виняток: вони небайдужі до лавандової олії. Вони із задоволенням додають її в маски і бальзами для волосся, втирають у кінчики волосся і змішують з ополіскувачами для волосся (найпопулярніший — малиновий). Француженки дуже люблять натуральний догляд за волоссям і засоби, що не містять комедогенних хімічних речовин. У Франції дуже добре розуміють важливість натуральних засобів для волосся. Найбільш продавані косметичні засоби для волосся складаються з безпечних рослинних інгредієнтів. Можливо, саме тому косметика свого, домашнього виробництва не користується там особливою популярністю. Процедури фарбування волосся рослинними фарбами — це те, що у Франції підтримується професійними засобами для догляду за волоссям із додаванням рослин. Цей напрям відомий як косметика "Organic Dynamics".

Європейський догляд за волоссям — Центральна та Східна Європа

Клімат у цьому регіоні світу надзвичайно різноманітний. Морозні зими змінюються похмурими дощовими веснами та спекотним літом. Догляд за волоссям має велике значення з огляду на мінливі погодні умови.

Жінки, які мешкають у регіонах Центральної та Східної Європи, вміло поєднують сучасні та традиційні косметичні засоби — така синергія найбільш помітна в догляді за волоссям.

● Українські та білоруські жінки люблять доглядати за своїм волоссям. Засоби для догляду за волоссям — найпопулярніші з усіх косметичних засобів. Крім того, тут високо цінуються домашні засоби для волосся, що передаються з покоління в покоління. Рицинова олія — незамінний помічник, що поліпшує ріст волосся і запобігає його випадінню. Ще одна цінна олія, що користується величезною популярністю в Росії, — соснова. Не дивно, що мешканки регіонів Східної Європи небайдужі до олій для волосся — вони знають і цінують користь натуральних олій. У традиційному натуральному догляді за волоссям популярна також маска для волосся з дріжджів і молока. Не менш важливу роль відіграють трави: екстракти кропиви і хвоща використовуються для ополіскування волосся, кондиціонерів для шкіри голови або напоїв (для зміцнення шкіри, волосся і нігтів зсередини).

Бурштин належить до числа виняткових засобів для шкіри та волосся. У Польщі його використовують для лікування деяких захворювань (бурштинові сиропи та мазі). Польським жінкам подобаються косметичні властивості бурштину. Бурштин додають у лосьйони для шкіри голови, ампули, шампуні, маски для волосся та бальзами. Його дивовижні властивості відомі здавна, а сам бурштин широко експортується з Польщі. Він зміцнює волосся від цибулин, запобігає його випадінню, відновлює і живить (бурштин багатий на вітаміни A, E, F і Inutec — пребіотик, що забезпечує блиск і здоров'я волосся).

У центральній частині Старого континенту розташовані й найвищі європейські гори — Альпи. Флора цього регіону використовується в оздоровчих цілях, а також для догляду за волоссям і шкірою. Німецькі, австрійські, словацькі та швейцарські жінки можуть похвалитися альпійськими травами і квітами — сильними антиоксидантами, що ростуть біля підніжжя гір:

  • Альпійська троянда - її стовбурові клітини додають в антивікові креми і маски для пошкодженого, переробленого волосся. Це джерело особливих, унікальних метаболітів, що сприяють функціонуванню клітин шкіри людини. Під час нанесення на шкіру голови поліпшується робота цибулин і фолікулів.
  • Едельвейс - його екстракт має протизапальні та антибактеріальні властивості, забезпечує ефективний захист від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, сповільнює процеси старіння і затримує посивіння волосся.
  • Тирлич велика - знімає подразнення шкіри, бореться з бактеріями, робить шкіру голови чистою і лікує захворювання шкіри голови.
  • Арніка гірська - сприяє процесу відновлення шкіри і волосся, прекрасно поєднується з іншими натуральними травами і оліями, часто входить до складу масок для волосся.
  • Синьоголовник альпійський - його стовбурові клітини сприяють відновленню шкіри, стимулюють її роботу, запобігають випадінню волосся та уповільнюють процес його посивіння.

Європейський догляд за волоссям — Скандинавія

Дика природа і непростий клімат зумовлюють серйозний підхід скандинавських жінок до догляду за волоссям. Вона має приносити максимум користі за мінімуму зусиль. Години, проведені в салонах, і тривалі процедури — не для них. Замість цього вони обирають більш активні форми релаксації. У цьому суворому кліматі волоссю доводиться нелегко: воно заховане під шапкою, якщо його не супроводжує мороз, то його рве вітер, мучить спекотне літо або сухе повітря обігрівачів. Скандинавські жінки славляться своєю світлою шкірою та волоссям. Вони люблять підкреслювати свій відтінок волосся за допомогою ополіскувальних сумішей. Тому й догляд за волоссям має бути на висоті.

Північні рослини ростуть у чистому, суворому кліматі - не дивно, що вони є багатим джерелом вітамінів, мінералів і елементів, що зберігають молодість шкіри та волосся. Скандинави люблять використовувати їхні корисні властивості. Трави і фрукти незайманих регіонів є одними з найцінніших інгредієнтів косметичних засобів. Норвезькі, датські, шведські та фінські жінки цінують традиційні рецепти, засновані на рослинних екстрактах, отриманих з місцевої флори. Найважливіші з них:

  • Солодка - це не просто інгредієнт лакричних цукерок з характерним смаком і запахом. Солодка відома своїми противиразковими властивостями. Вона виводить токсини зі шкіри. Можна пити чай із солодки або використовувати її для приготування ополіскувальних засобів для волосся.
  • Дудник лісовий - до його складу входять натуральні кислоти (яблучна, оцтова, аскорбінова), багато мінеральних солей і вітамінів. Він відновлює втомлене волосся і знімає запалення шкіри голови.
  • Морошка - улюблена всіма скандинавами ягода: потужний омолоджувальний антиоксидант, що захищає від вільних радикалів. Її часто включають до складу масок для волосся (з додаванням натуральних олій). Це вітамінна бомба для волосся і тіла. Морошка звільняє організм від токсинів, захищає від окислювального стресу, відновлює завдяки силі каротиноїдів і рослинних стеролів.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності