Як найкраще доглядати за волоссям взимку? Найкращі поради та засоби

Як найкраще доглядати за волоссям взимку? Найкращі поради та засоби

Сяюче, міцне і здорове волосся потрібне нам завжди, незалежно від пори року. Взимку, коли температура на вулиці нижче нуля градусів, зовнішній вигляд наших зачісок залишає бажати кращого. Пронизливий вітер, сухе повітря в приміщенні, шапка — все це не сприяє здоров'ю волосся. Усім нам знайомі статичні пухнасті локони, жирність шкіри голови, відсутність об'єму, зневоднення, пошкоджене волосся (кінчики), неслухняні пасма. Яким має бути зимовий догляд за волоссям?

Що загрожує вашому волоссю в сильний мороз?

Зима — не найсприятливіша для волосся пора року. Неправильний догляд за волоссям помітно послаблює як внутрішню, так і зовнішню структуру волосся, включно з волосяними цибулинами. Це пов'язано з тим, що волосся піддається різкій зміні температур: морозне повітря зовні і сухе нагріте повітря всередині — не найкращий дует для вашої зачіски.

Одягти шапку і шарф або заховати пасма під водолазку — все це не дасть бажаного ефекту в догляді за волоссям. Волосся обтяжується і втрачає об'єм, шкіра голови позбавляється належного кровопостачання, волосся стає жирним, а через шарф ламаються кінчики волосся. У результаті зачіска втрачає життєву силу і привабливий вигляд. Як повернути волоссю блиск, еластичність і силу та вберегти його від пошкоджень у сувору зиму?

Зимовий догляд за волоссям для ідеальної зачіски!

1. Як доглядати за волоссям взимку — свіже волосся навіть у шапці

У прохолодні дні волосся стає більш жирним, що є наслідком носіння теплої шапки. Волосся не зберігає свіжість, тоді як шкіра голови страждає від надлишку шкірного сала, оскільки сальні залози працюють інтенсивніше. Щоб волосся залишалося об'ємним, намагайтеся мити його щодня: вибирайте м'який збалансований натуральний шампунь.

Від шапки ви врятуєтеся, якщо, наприклад, перед важливим побаченням нанесете на корені трохи сухого шампуню. Засіб підніме коріння, додасть об'єму і стримає зайве виділення шкірного сала. Головне, не перетворювати це на звичку. Після сухого шампуню бажано вимити волосся наступного дня.

2. Як доглядати за волоссям взимку - найкращі зволожувальні засоби

Для того щоб врятувати волосся від сухого повітря, необхідно забезпечити його достатнім зволоженням. Це правило поширюється як на довжину волосся, так і на шкіру голови, яка втрачає вологу через перегріте повітря, що виділяється обігрівачами і фенами. У зимову пору року волосся швидко втрачає вологу, його кутикули піднімаються. Як наслідок, воно стає більш чутливим до пошкоджень.

Зволоження — основа догляду за волоссям: крім збалансованого засобу, підберіть зволожувальний шампунь (багато шампунів для жирного волосся також містять компоненти, що зволожують волосся і шкіру голови).

Міцелярні засоби для волосся — це новинка, створена спеціально для зими. Багато з них м'яко очищають шкіру голови, не роблячи її сухою. Зволожувальні маски/кондиціонери для волосся і трав'яні засоби для шкіри голови — чудовий вибір, вони заспокоюють подразнену шкіру й утримують вологу.

Якщо волосся потребує зволоження, сходіть у салон і проведіть процедуру розпарювання волосся — це швидкий спосіб живлення. Для того щоб ефект зберігся якомога довше, слід зробити все можливе — використовуйте олію для волосся. Робіть це не рідше одного разу на тиждень.

3. Як доглядати за волоссям взимку - ніяких жирних пасом - чиста шкіра голови

Крім регулярного використання збалансованого шампуню, догляд за волоссям з використанням олій забезпечить баланс шкіри голови. Унікальні властивості натуральних олій (особливо олії жожоба) дають змогу зберегти шкіру голови чистою і без надлишків шкірного сала.

Якщо йдеться про дуже жирне волосся, то для нього потрібні засоби з інтенсивною дією. Шампуню з відновлювальним ефектом недостатньо, щоб позбутися надлишку шкірного сала. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, раз на тиждень робіть пілінг шкіри голови (купіть готовий скраб або зробіть свій власний, використовуючи натуральні олії). Скраб не тільки видаляє надлишки шкірного сала, а й звільняє шкіру від скупчення продуктів, різних токсинів і забруднень. Відлущування посилює кровообіг, доставляє кисень до клітин шкіри та стимулює цибулини для прискорення росту волосся. Крім того, скраб є чудовим засобом для плоского, обважненого волосся — легкий масаж шкіри голови піднімає коріння, надаючи йому об'єму.

4. Як доглядати за волоссям взимку — захист кінчиків волосся

Кінчики волосся пошкоджуються найшвидше — це та частина волосся, яка найдовше перебуває з нами. Отже, вони встигають травмуватися через несприятливі погодні умови, неправильний догляд за волоссям і нерегулярну стрижку. Саме ця частина волосся найшвидше стає сухою, втрачає колір і розшаровується. Кінчики волосся часто сильно пушаться, і саме з цієї частини волосся починається пошкодження внутрішніх структур.

Найкраще, що можна зробити, — це регулярно підстригати кінчики волосся і використовувати спеціальну сироватку для його захисту від сухого повітря і суворих температур. Крім засобів на основі силіконів, цю роль виконують натуральні олії — вони не тільки захищають волосся зовні (залишаючи мікроскопічний щит, що захищає від ушкоджень), а й зміцнюють внутрішню структуру волосся, не даючи йому розшаровуватися

5. Як доглядати за волоссям взимку — зміцнення цибулин і внутрішньої структури волосся

Цибулина є найважливішою частиною волосини — якщо її стан слабшає, волосся може легко випасти з фолікула. Що ще гірше, ускладнюється ріст волосся. Пасма можуть рости слабкими і схильними до пошкоджень. Коли шапка, мороз і спекотне повітря не дають волоссю спокою, догляд за ним має полягати головним чином у застосуванні олії. Натуральні олії втирають як у довжину волосся, так і в шкіру голови, стимулюючи її роботу, живлячи матрицю волосини і доставляючи безліч цінних вітамінів, фітостеролів, флавоноїдів і хороших жирних кислот омега. Догляд за волоссям з використанням олії — це найкраще і найефективніше домашнє лікування, яке ви можете подарувати своїй зачісці.

6. Як доглядати за волоссям взимку — беремо статичне і пухнасте волосся під контроль

Неслухняні пасма — зимова напасть, з якою намагаються боротися багато жінок. Зазвичай від неї страждає тендітне, тонке волосся, але трапляється, що і густе, важке волосся програє битву з сухим повітрям, шапками або пральними порошками, які значною мірою посилюють статичну електрику у волоссі.

Якщо ваші пасма розтріпуються, а розчісування тільки погіршує їхній стан, спробуйте використовувати шампунь, збагачений натуральними оліями (купіть готовий засіб або додайте краплю-другу натуральної олії у звичайний шампунь).

Ще один хороший варіант — спеціально розроблений антистатичний спрей для волосся. Найкращого ефекту можна досягти, якщо розпорошити його всередині шапки і на шарф, а також злегка змочити щітку перед розчісуванням волосся. До речі, про щітки для волосся: можливо, вони теж є причиною статичних розводів. Якщо це так, замініть їх дерев'яним гребінцем із широкими зубами — ви не тільки позбудетеся статики, а й подбаєте про волосся та помасажуєте шкіру голови.

7. Як доглядати за волоссям взимку — завидний об'єм волосся

Об'єм (точніше, його відсутність) — це найбільша проблема, з якою ви можете зіткнутися взимку. Щоб зберегти волосся об'ємним, скористайтеся кількома перевіреними прийомами. У пріоритеті масаж шкіри голови — наприклад, той, який робиться під час нанесення олії. Він не тільки живить цибулини, а й піднімає коріння волосся, надаючи йому об'єму.

Ще один хороший спосіб — сушка волосся феном у перевернутому вигляді. Коли пасма ще злегка вологі, використовуйте м'який лосьйон для укладання — натуральний, що не містить синтетики.

Гарний вигляд зачіска має і за використання домашнього гелю на основі лляного насіння. Щоб не обтяжувати волосся взимку, використовуйте легкий кондиціонер і шампунь. Таким чином, ви будете впевнені, що ваше волосся отримує належний догляд, а засоби не порушують баланс шкіри голови.

8. Як доглядати за волоссям взимку — захист від зовнішніх чинників

Якщо волосся постійно перебуває в контакті з суворою погодою, воно швидше слабшає і пошкоджується — це логічно. Шкода, що взимку, навіть коли ви повертаєтеся додому, в тепло, волосся не має змоги відпочити, бо сухе і перегріте повітря теж не дає йому спокою.

Захист волосся від пошкоджень — один із найважливіших елементів зимового догляду за волоссям. Натуральні олії та домашні олійні процедури для волосся дають найкращий результат, діючи одразу за кількома напрямами: вони не тільки захищають волосся зовні, а й фіксують внутрішню структуру, зміцнюють цибулини.

Найкраще, якщо ви підберете олію, що відповідає пористості та стану вашого волосся, — пройдіть онлайн-тест на пористість волосся і підберіть відповідну суміш олій. Для зимового догляду за волоссям буде обрано одну з трьох олій для волосся Nanoil, призначених для різних пористостей, типів і стану волосся.

Що не подобається вашому волоссю? Ніколи не варто використовувати...

1. Засоби для волосся на спиртовій основі

Спирти у складі засобів сприяють поглинанню. Довголанцюгові спирти не принесуть шкоди навіть у довгостроковій перспективі. На жаль, більшість засобів містять хоча б один коротколанцюговий спирт, що сильно зневоднює, який за умови регулярного використання призводить до зневоднення волосся і чинить комедогенну дію на шкіру голови. До групи недружніх для волосся спиртів належать денатурований спирт, бензиловий спирт, етиловий спирт, ізопропіловий спирт (IPA).

2. Сильнодіючі силікони, що обтяжують волосся

Сильні силікони в складі засобів діють як "погані" спирти, зневоднюючи і подразнюючи шкіру голови. Купуючи зимові засоби для догляду за волоссям, уникайте таких силіконів, як симетикон, триметикон або триметилсилоксисилікати.

3. Плоска випрямляч і термічне укладання

Гарячі пластини випрямляча, потік повітря фена, що змінюється сухим і морозним повітрям... занадто багато всього для вашого волосся. Якщо ви дійсно хочете зробити все можливе, щоб зберегти життєву силу волосся й уникнути його пошкодження, використовуйте випрямляч час від часу або взагалі відмовтеся від нього. Це вбереже вашу зачіску від незворотних змін у її структурі. Під час сушіння феном використовуйте холодний потік повітря — волосся не втрачатиме вологу і воду. Крім того, кутикули будуть запечатані, що додасть волоссю приголомшливого сяйва.

4. Сушіння рушником

Взагалі, так не варто робити в будь-яку пору року. Однак пам'ятайте, що інтенсивне сушіння рушником плюс кілька місяців несприятливих умов (як усередині, так і зовні) призводять до пошкодження волосся вдвічі швидше. Різка сушка рушником або сон з мокрим волоссям може закінчитися ламкістю волосся і пошкодженням зовнішнього кератину (який захищає волосся від пошкоджень і сухості).

5. Занадто багато засобів для укладки

Натуральні рослинні засоби для укладання волосся, безумовно, варто обирати. Адже вони дають змогу укласти зачіску, живлячи та захищаючи її одночасно. З іншого боку, якщо ви зловживаєте синтетичними мусами та спреями для волосся, ви вкриваєте та обтяжуєте волосся хімічними речовинами, що може призвести до зневоднення. Мус, спрей, гель або паста для волосся погіршують стан шкіри голови, порушуючи природний кровообіг.

6. Недбале сушіння феном

Лягати спати з мокрим або вологим волоссям (або ще гірше — виходити на вулицю з вологим волоссям) — це легкий спосіб застудитися. Волосся теж сильно страждає. Мокре волосся більш крихке і схильне до пошкоджень, його структура швидко руйнується. Волокна волосся дуже важко відновити.

7. Пластикові щітки та гребінці

Вони можуть посилювати статичну електрику волосся, накручувати і витягати пасма. Якщо ви серйозно ставитеся до догляду за волоссям, придбайте правильну щітку або гребінець. Найкраще вибрати дерев'яний гребінець із широкими зубами - він розчісує волосся, масажує шкіру голови і покращує кровообіг, доставляючи кисень до цибулин волосся.

8. Неправильне прання

Незважаючи на те, що велика кількість пральних порошків і пом'якшувачів тканини надає шапкам і шарфам чудового аромату і м'якості, вони не поліпшать стан вашого волосся. Більшість пральних порошків, пом'якшувачів і капсул мають такий самий електричний заряд, як і волосся. Тож, якщо ви занадто часто перете шарфи, шапки чи светри, ваше волосся скоро перетвориться на наелектризоване. Щоб зменшити це, обирайте антистатичні пом'якшувальні засоби та скоротіть використання мийних засобів під час прання.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності