10 Золотих Правил Збереження Здоров’я та Молодості Обличчя

10 Золотих Правил Збереження Здоров’я та Молодості Обличчя

Правильний догляд за шкірою обличчя життєво важливий: якщо ви хочете мати здоровий, сяючий колір обличчя та молодий вигляд, слід дотримуватися кількох основних правил. Чи знаєте ви, як правильно доглядати за шкірою обличчя?

Напевно, немає жодної жінки в світі, яка б не мріяла мати приголомшливий колір обличчя, повний блиску. Не дивно, чому ми так багато часу приділяємо догляду за обличчям. На жаль, шкіра обличчя буває дуже вередливою і примхливою, що завдає нам багато клопоту. Іноді навіть, здавалося б, незначний фактор залишає на нашій шкірі подразнення і почервоніння на жахливо тривалий час.

Чи є щось, що могло б запобігти нам такий головний біль?

Правильний Догляд За Шкірою Обличчя

Здоров'я та гарний вигляд шкіри обличчя багато в чому залежить від того, як ми її доглядаємо щодня. Єдиний спосіб зробити свій колір обличчя бездоганним – це запровадження правильних методів догляду за шкірою та прийняття правильних косметичних процедур.

Тільки при постійному забезпеченні необхідними поживними речовинами шкіра має можливість значно підвищити свою життєву силу. При захисті від сонця та інших шкідливих факторів шкіра здорова і не має слідів зміни кольору. Після підтримки належного зволоження шкіра стає сяючою, еластичною та гладкою. Кожна дія, яку ми робимо щодня, має величезний вплив на шкіру.

Догляд За Різними Типами Шкіри

Перш ніж вибрати будь-який крем для обличчя чи міцелярний лосьйон, спробуйте відповісти лише на одне запитання: «Що потрібно моїй шкірі?» Лише правильний догляд за типом шкіри гарантує нам досягнення успіху, а це дорівнює створенню індивідуального плану регенерації шкіри обличчя.

Ось кілька порад, як доглядати за шкірою, зосереджуючись на її конкретних типах.

  • НОРМАЛЬНА ШКІРА - потребує натуральної та ніжної косметики, яка не погіршить її гарний стан, а лише буде підтримувати належний рівень зволоження, живити та захищати від сонця.
  • СУХА ШКІРА – потребує продуктів з високим ступенем зволоження, які виконають і те, і інше: наповнять шкіру водою та затримають її всередині шкіри, щоб запобігти випаровуванню. У цьому випадку косметика, що містить гіалуронову кислоту, сечовину, кераміди та олії, повинна служити цій меті.
  • ЖИРНА ШКІРА – незважаючи ні на що, цей тип шкіри не потребує зневоднення, тому що засоби для сильного очищення можуть парадоксальним чином спонукати жирну шкіру виділяти ще більше шкірного сала. Тут важливо регулярне та ніжне очищення глиною в поєднанні з розумним зволоженням. Більше того, відновлення природного рН шкіри та сприяння належній роботі сальних залоз також має вирішальне значення.
  • КОМБІНАВАННА ШКІРА – вважається найбільш вимогливою до кондиціонування, оскільки вимагає поєднання ритуалів краси, які підходять двом різним типам шкіри: сухій і жирній. На ділянках жирної шкіри необхідно взяти під контроль роботу сальних залоз і протидіяти нездоровому блиску, тоді як сильно зневоднені ділянки шкіри необхідно інтенсивно зволожувати.

Крім цих чотирьох основних типів шкіри, існують також чутлива, акне та зріла шкіра. Кожна з додаткових проблем зі шкірою, наприклад атопічний дерматит або тонкі зморшки, вимагає особливої уваги та зміни методів кондиціонування, щоб вирішити та усунути конкретну проблему шкіри.

10 Основних Правил Догляду За Шкірою

Природно, незважаючи на відмінності, кожен тип шкіри потребує постійного набору процедур кондиціонування, таких як зволоження, захист від сонця, видалення відмерлих клітин епідермісу тощо. Що слід пам’ятати, коли мова йде про щоденний догляд за шкірою обличчя?

1. Зняття Макіяжу — Це Основа

Найгірше, що ми можемо зробити зі своїм обличчям, це пропустити зняття макіяжу перед сном. Ніч - це час, коли наша шкіра відновлюється і готується до важкої роботи нового дня. Кольорова косметика або навіть її залишки можуть закупорити пори шкіри та порушити баланс шкіри. З огляду на це, дуже важливо ретельно зняти макіяж і дозволити шкірі обличчя вільно здійснювати процеси самовідновлення.

Олії Для Зняття Макіяжу
Ефективною та хорошою альтернативою міцелярному лосьйону є натуральна арганова олія, яка справляється навіть із водостійким макіяжем і водночас живить ніжну шкіру навколо очей. Таку ж дію надає на волоски вій і брів.

2. Точне Очищення Обличчя

Однак лише зняття макіяжу недостатньо. Окрім кольорової косметики, на наших обличчях постійно накопичуються десятки інших забруднень – пил, токсини, надлишок шкірного сала, вихлопні гази тощо. Їх також потрібно видаляти перед сном, оскільки якщо вони залишаться на поверхні шкіри, вони створюють ідеальне середовище для розвитку бактерій, що неминуче призводить до появи прищів.

Метод Очищення Олією
Дійсно, ви можете потягнутися за гелем, пінкою або милом для миття обличчя. Однак ви також можете звернутися до більш натуральних і кращих засобів, таких як касторова олія, яка має бактерицидні властивості. Ця олія ідеально підходить для очищення обличчя та відновлення нормальної роботи сальних залоз.

3. Тонізація Обличчя

Ще один важливий момент у догляді за обличчям – звернути увагу на рівень рН – він не повинен бути ні занадто кислим, ні луговим. На жаль, більшість очищувальних косметичних засобів порушують цей природний pH-баланс шкіри, тому ми повинні зробити все можливе, щоб відновити його. Найкращі засоби для цього – тоніки для обличчя. Все, що вам потрібно зробити, це протерти шкіру обличчя ватним диском, змоченим тоніком для обличчя, і все. Ви готові.

4. Догляд За Шкірою Очей

Особливу увагу слід приділити делікатній ділянці шкіри навколо очей, яку потрібно піддавати дбайливому догляду ще до того, як приступити до належного догляду за шкірою. Шкіра під очима дійсно тонка і схильна до старіння - першими з'являються зморшки навколо очей, а всі вади, такі як в'ялість і темні кола, роблять нас набагато старшими. З огляду на це вкрай бажано регулярно наносити на шкіру навколо очей креми і поплескувати їх кінчиками пальців, обмеживши інтенсивне втирання.

Олія Для Шкіри Навколо Очей
Якщо ви дбаєте про природний догляд за шкірою, ви можете відмовитися від використання звичайного крему для шкіри навколо очей і замінити його натуральною альтернативою, якою є, наприклад, мигдальна олія. Лише крапля, нанесена на шкіру навколо очей, робить її пружною, освітленою та зволоженою.

5. Спочатку Зволоження

Вода грає першу скрипку в догляді за шкірою, і в цьому немає сумнівів. Тому правильний догляд за шкірою обличчя повинен базуватися здебільшого на зволоженні. І це завдання може бути двоетапним. По-перше, забезпечуючи шкіру водою за допомогою кремів або масок із зволожувачами, а потім запобігаючи її випаровуванню, обробляючи шкіру оліями, які є достатньо потужними, щоб відновити гідроліпідний бар’єр шкіри. Що важливо, кожен тип шкіри обличчя повинен постійно поповнюватися водою - і цей принцип поширюється навіть на жирну та подразнену шкіру.

6. Інтенсивне Живлення

Крім зволоження, шкіра обличчя також потребує постачання правильних поживних речовин, які дозволяють їй залишатися еластичною, блискучою та красивою. Для оновлення клітин шкірі потрібні вітаміни А і Е, мінерали (цинк і кремній), а також такі речовини, як колаген, коензим Q10, гіалуронова кислота, цераміди. Все це можна донести до шкіри обличчя, застосовуючи щоденний хороший крем або сироватку для обличчя.

Сироватка для обличчя

Звичайно, ви можете використовувати креми та маски для обличчя, але тільки сироватка дає по-справжньому інтенсивний ефект. Ви можете використовувати натуральну версію сироватки – пом’якшувачі, які мають властивості проти старіння (косметичні олії, наприклад, олія жожоба, яка балансує шкіру завдяки подібній структурі до людського шкірного сала) – або професійну сироватку для обличчя від Nanoil, яка включає найкращі, висококонцентровані, потужні поживні інгредієнти, які підкреслять красу вашої шкіри. Тож не чекайте більше та довірте шкіру професійним засобам для покращення обличчя.

D.I.Y.: олійна маска для обличчя

Така олія, як олія макадамії, ідеально підходить для використання у вигляді маски для обличчя. Змішайте цю натуральну олію з глиною, йогуртом, медом або лимонним соком і дайте суміші полежати на обличчі принаймні 15 хвилин.

7. Захист Від Сонця

Не варто нехтувати і захистом від сонця. Шкіра обличчя ніжна за своєю природою і погано захищена від шкідливих факторів, таких як УФ-промені. Якщо ми не забезпечимо шкірі правильний догляд (наприклад, за допомогою сонцезахисних засобів), вона швидше старітиме, на ній можуть з’являтися зморшки та знебарвлення. Ми часто забуваємо про те, що сама шкіра не має достатньо міцного бар'єру, щоб запобігти несприятливій дії сонця (особливо влітку, коли сонце дуже сильне).

Олії: Натуральні УФ-фільтри

Переважну більшість олій можна використовувати як природні УФ-фільтри, оскільки вони пропонують SPF приблизно 4-10. Найціннішими тут є олія насіння малини із SPF 28-50 та олія насіння моркви з SPF 38-40 (значення SPF залежить від походження та процесу видобутку).

8. Систематичне Відлущування Мертвих Клітин Шкіри

Що ще ми можемо зробити для нашої шкіри, крім зволоження, живлення та захисту від сонця? Ну а відлущити омертвілі клітини епідермісу можна за допомогою ензимних пілінгів або м’яких механічних скрабів (в тому числі домашніх скрабів на основі олій і вівсяних пластівців). Шкіра, позбавлена цього залишкового відмерлого шару епідермісу, швидше відновлюється, стає більш гладкою, її тон рівномірний і набагато краще вбирає поживні речовини. І останнє, але не менш важливе: скраб для обличчя стимулює пришвидшення кровотоку в шкірі.

9. Масаж і Йога Для Обличчя

Для посилення кровотоку в шкірі і постачання всіх клітин киснем можна регулярно робити масаж обличчя і займатися йогою для обличчя. Перше домашнє лікування полягає в масажі різних частин обличчя круговими рухами пальців. Йога для обличчя, у свою чергу, спрямована на стимуляцію кровотоку, рух м’язів обличчя та надання шкіри більш еластичної завдяки застосуванню певних рухів обличчя та міміки. Наприклад, масаж і йога для обличчя можуть допомогти впоратися з подвійним підборіддям і підняти шкіру, якій бракує еластичності, якщо ми будемо систематичні.

Масаж З Оліями

Для досягнення кращих результатів масаж необхідно супроводжувати оліями. Наприклад, при введенні в масаж олію авокадо діє найінтенсивніше, і користь від цієї процедури однозначно краща за рахунок одночасного живлення шкіри.

10. Деталі, Які Однаково Важливі

В якості останнього принципу правильного догляду за шкірою обличчя варто перерахувати залишилися і, здавалося б, неважливі деталі, які, як не дивно, надзвичайно впливають на стан шкіри обличчя. Нижче наведено фактори, які впливають на шкіру обличчя.

  • Мити руки перед нанесенням косметичних засобів для обличчя дуже важливо; це запобігає переносу небажаних бактерій з рук на обличчя.
  • Слід уникати тріскання, подряпин і торкання пошкоджень шкіри, оскільки це може призвести до запалень.
  • Рушники для обличчя та наволочки слід досить часто міняти свіжими, щоб уникнути контакту з бактеріями.
  • Що стосується рушників для обличчя, бажано навчитися правильно сушити обличчя. Не тріть рушник об обличчя, а обережно висушіть шкіру.
  • Слід усвідомлювати, що в догляді за обличчям вкрай важливо дотримуватись збалансованого харчування. Адже саме так ми дбаємо про свою шкіру зсередини.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності