Найкращі домашні засоби для лікування пошкоджених нігтів та сухої кутикули

Найкращі домашні засоби для лікування пошкоджених нігтів та сухої кутикули

Чи знаєте ви, як доглядати за нігтями та кутикулою, щоб вони були гладкими, міцними та виглядали розкішно? Чому б вам не ознайомитися з нашою добіркою найкращих домашніх засобів для догляду за пошкодженими нігтями та сухою кутикулою? Вони допоможуть відновити життя навіть найбільш пошкодженим нігтям від гелю. Красиві нігті та охайні руки свідчать про те, що ви дійсно дбаєте про свою зовнішність та привабливість. Знайдіть найкращі способи підкреслити це.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА НІГТЯМИ - 10 ПРАВИЛ ДЛЯ ЗДОРОВИХ І МІЦНИХ НІГТІВ

  1. ІЖТЕ БІЛЬШЕ БІЛКІВ - те, що ви їсте, безпосередньо впливає на стан вашої шкіри, волосся та нігтів. Якщо ви хочете живити їх зсередини, збільшіть споживання білка, вживаючи нежирне м'ясо, птицю, рибу та бобові. Нігті також потребують більше кальцію та вітамінів А, В і С. Інші продукти, необхідні для міцних нігтів, містять біотин, фолієву кислоту, кремній, цинк і магній, а також цінні ненасичені жирні кислоти
  2. УНИКАЙТЕ МИЮЧИХ ЗАСОБІВ. Більшість засобів для чищення помітно погіршують стан ваших нігтів. Вони містять синтетичні, токсичні інгредієнти, які значно погіршують зовнішній вигляд і здоров'я нігтів, а також рук. Ось чому під час прибирання будинку необхідно носити гумові рукавички, щоб уникнути прямого контакту з миючими засобами.
  3. НЕ ВІДРОЩУЙТЕ НІГТІ - довгі нігті виглядають гарно і жіночно, але вони, безсумнівно, схильні до швидкого пошкодження і ламкості. Якщо ваші нігтьові пластини слабкі, не носіть занадто довгі нігті. Регулярно підстригайте їх і забезпечуйте відновлення.
  4. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЯКОМОГА МЕНШЕ РІДИНИ ДЛЯ ЗНЯТТЯ ЛАКУ - засоби для зняття лаку містять багато токсичних речовин, які залишають шкіру сухою і ослаблюють нігті, роблячи їх ламкими. Зменшіть їх використання заради ваших нігтів. Користуйтеся рідиною для зняття лаку якомога рідше, в ідеалі - раз на тиждень.
  5. НАНОСЬТЕ НА НІГТІ ОЛІЇ - це найкращий відновлювальний догляд, який ви можете подарувати своїм нігтям. Олії (наприклад, олія жожоба, рицинова або арганова) багаті необхідними вітамінами та корисними жирними кислотами, відновлюють нігті та роблять їх міцнішими, надають нігтьовій пластині еластичності та підтримують її гладкість. Ці натуральні речовини захищають нігті від розшарування і ламкості, доглядають за кутикулою і є натуральними - без сумнозвісного формальдегіду, що міститься у багатьох кондиціонерах для нігтів.
  6. ПРИДБАЙТЕ ЯКІСНУ ПИЛКУ ДЛЯ НІГТІВ - найкраще підійде мінеральна або скляна пилка, яка не рве нігті і не спричиняє мікропошкодження пластин (від таких пошкоджень нігті зазвичай розшаровуються через потрапляння води та миючих засобів; фізичні пошкодження додатково погіршують стан нігтів).
  7. ЗБАГАТІТЬ ЛОСЬЙОН ДЛЯ РУК - додайте йому трохи магії, змішавши його з кількома краплями натуральної рослинної олії перед нанесенням. Шовковисто гладенька шкіра та міцні нігті? Це безсумнівно!
  8. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ПРАЙМЕР ПІД ЛАК - це чудовий спосіб живити та захищати нігті. Більшість лаків містять шкідливі речовини, а інтенсивні пігменти потрапляють у нігтьову пластину і назавжди змінюють її колір. Щоб уникнути пошкодження, використовуйте безбарвний захисний засіб, який зміцнює та відновлює нігті. Прозорий праймер повинен бути якісним, багатим на поживні речовини та не містити формальдегіду.
  9. НАНОСЬТЕ БЕЗКОЛЬОРОВЕ ПОКРИТТЯ ДЛЯ НІГТІВ - навіть якщо ви не використовуєте жодних лаків, зберігайте нігті гладкими та акуратними, забезпечуючи водночас захист від пошкоджень. Прозорий кондиціонер захищає від розшарування, пошкодження та зламу.
  10. ПИЙТЕ ТРАВ'ЯНІ ЧАЇ - хвощ і кропива чудово покращують зовнішній вигляд, оскільки вони багаті на мінерали, необхідні для бездоганної шкіри, приголомшливого волосся та здорових нігтів. Пийте трав'яні чаї щодня протягом трьох тижнів.
     

ТОП-15: найкращі домашні засоби для лікування пошкоджених нігтів

Не витрачайте час на візити до салону, намагаючись знайти зручну дату. Ви можете відновити пошкоджені нігті самостійно. Все, що вам потрібно зробити, це скористатися наведеними нижче методами. Перед тим, як приступити до домашньої процедури, обріжте нігті та підпиляйте їх мінеральною пилкою, щоб позбутися гострих країв.

1. Замочування нігтів в оливковій олії

Помістіть пляшку оливкової олії в гарячу воду, щоб вона нагрілася; додайте в олію 2-3 краплі вітамінів А і Е (можна придбати в аптеці). Занурте нігті в суміш на пару хвилин. Повторюйте обробку нігтів гарячою оливковою олією регулярно, в ідеалі - двічі на тиждень.

2. Яблучно-лимонна ванночка для нігтів

Ця апетитна процедура для нігтів - простий спосіб зробити нігті красивими і позбавити їх від жовтуватих плям. Все, що вам потрібно зробити, це натерти половину яблука і змішати його зі свіжим лимонним соком. Збагатіть суміш олією жожоба і занурте в неї нігті. Робіть процедуру кілька разів на тиждень, щоб швидко отримати міцні та красиві нігті. Ця процедура дозволить вам позбутися небажаного жовтого відтінку нігтів.

3. Олії для краси - соло!

Втирайте рицинову олію (найкращий вибір для догляду за нігтями) або не менш ефективний рідкий віск, тобто олію жожоба, в нігтьові пластини та кутикулу двічі на день. Арганова олія також чудово підходить для відновлення нігтів, оскільки має сильну антивікову та відновлювальну дію.

4. Замочування нігтів в насінні льону

Насіння льону працює як чудовий багатофункціональний засіб, який ви можете змішувати з натуральними косметичними оліями, щоб надати вашій косметиці нових властивостей. Натуральний лляний гель бореться з ламкістю та крихкістю нігтів.

Залийте півлітра води 2-3 столові ложки лляного насіння і кип'ятіть до отримання гелю. Злийте насіння і замочіть нігті в гелевій суміші приблизно на п'ятнадцять хвилин після того, як вона охолоне.

5. Лікування яєчним жовтком і лимоном

Змішайте жовток з чайною ложкою оливкової олії (або олії жожоба) і кількома краплями лимонного соку. Нанесіть м'якоть на нігті і змийте теплою водою через п'ятнадцять хвилин. Це чудовий кондиціонер для слабких, надзвичайно сухих, потьмянілих нігтів.

6. Яєчний жовток як основа для косметичних олій

Змішайте жовток, чайну ложку олії жожоба, кілька крапель вітаміну С і Е, по чайній ложці меду і касторової олії. Отримана кашка досить густа, щоб триматися на нігтях, а не стікати вниз. Нанесіть на нігті та руки, змийте приблизно через п'ятнадцять хвилин.

7. Сироватка з алое вера для ламких, крихких нігтів

Товсте листя цієї рослини приховує в собі велику силу завдяки поживним, відновлювальним та зволожувальним компонентам. Алое також має протигрибкову, антибактеріальну та противірусну дію. Кондиціонер для нігтів з алое - один з найпростіших у приготуванні: відріжте один листок алое і втирайте його м'якоть у потріскані кутикули та нігті.

8. Часникова процедура для нігтів

Змішайте чайну ложку оливкової олії з видавленим зубчиком часнику. Втирайте засіб у нігтьові пластини і залиште приблизно на десять хвилин; змийте теплою водою. Лікування спрямоване на зміцнення ламких нігтів і боротьбу з грибком.

9. Нічний догляд за нігтями з аргановою олією

Змішайте арганову олію з 2-3 краплями ефірної олії лимона. Втирайте в руки та нігті перед сном, одягнувши рукавички. Це сильний та ефективний відновлювальний засіб для пошкоджених, сухих і ламких нігтів та потрісканої кутикули. Кондиціонер зволожує, підвищує еластичність і освітлює жовтий відтінок нігтьової пластини.

10. Ланоліновий кондиціонер для ламких нігтів

Ретельно змішайте столову ложку ланоліну з жовтком і чайною ложкою мигдальної олії. Нанесіть домашній кондиціонер на нігті та руки. Змийте його через п'ятнадцять хвилин або залиште на всю ніч, як у випадку з аргановою олією. Це засіб, що кардинально змінює стан ламких, крихких від гелю нігтів.

11. Процедура для відбілювання нігтів

Обробка лимоном - найшвидший спосіб позбутися плям від лаку та зміни кольору нігтів. Протріть нігтьові пластини скибочкою лимона, а потім вимийте руки теплою водою і нанесіть живильний крем або натуральну олію. Повторюйте процедуру щодня.

12. Процедура для зміцнення нігтів з ефірними оліями

10 столових ложок арганової олії, по 3 краплі лавандової, лимонної та евкаліптової олії. Змішайте всі інгредієнти, перелийте суміш у пляшку з темного скла. Втирайте суміш у нігтьову пластину тричі на день. Цей кондиціонер ефективно зміцнює нігті, запобігає інфекціям та грибкам, тому використовувати його для нігтів на ногах також є гарною ідеєю. Арганова олія живить, зволожує і стимулює ріст нігтів, одночасно пом'якшуючи кутикулу.

13. Медове лікування нігтів

Підігрітий мед і лимонний сік роблять огрубілу шкіру рук більш гладенькою, відновлюють і зміцнюють нігті, а також запобігають втраті вологи. Інгредієнти пом'якшують і зволожують.

14. Замочування для нігтів в желатині

Приготуйте харчовий желатин, дотримуючись інструкцій на упаковці. Коли він ще теплий, замочіть нігті приблизно на три хвилини. Потім вимийте і висушіть руки, нанесіть улюблений лосьйон для рук або натуральну олію.

Желатин дозволяє повністю відновити нігті, оскільки це суміш білків і пептидів, зміцнює сполучну тканину і надає еластичності шкірі, нігтям і волоссю.

Крім того, желатин багатий на біотин і мінеральні солі, які необхідні для живлення нігтів. Використовуйте його хоч кожен день і помітите різницю вже за кілька хвилин!

15. Молоко, оливки і... картопля для приголомшливих нігтів

Покращити стан шкіри рук і сухих, пошкоджених нігтів можна, змішавши дві картоплини, дві столові ложки оливкової олії та ложку молока. Нанесіть засіб і через п'ятнадцять хвилин змийте теплою водою. Повторіть процедуру кілька разів, і ви побачите набагато здоровішу і гладеньку шкіру та нігті.

Як доглядати за кутикулами нігтів?

Вони не менш важливі, але ми часто пропускаємо їх. Якщо кутикули виглядають погано, нігті та руки також не будуть виглядати добре. Акуратні та доглянуті кутикули - запорука красивого манікюру.

Чому пошкоджуються кутикули нігтів?

Вона крихка і постійно схильна до утворення тріщин. Миючі засоби та фізичні пошкодження надають їй жахливого та рваного вигляду. Неправильно виконаний манікюр (наприклад, надмірне зрізання) - ще одна причина поганого вигляду кутикули.

Проблеми з кутикулою часто є наслідком атопічного дерматиту або екземи. Сухість кутикули навколо нігтів також може бути викликана погодними умовами (мінусова температура, холодне повітря, вітер, спека). Часто ми самі винні в тому, що робимо її сухою, забуваючи про лосьйон після миття рук.

Способи відновлення сухої кутикули нігтів

Який найкращий засіб для сухої кутикули? Звичайно ж, натуральні б'юті-олії. Вони не лише зволожують, запобігають сухості, відновлюють і живлять силою вітамінів, рослинних стеролів і флавоноїдів, а й (завдяки ненасиченим жирним кислотам) захищають від подальшого пошкодження. Водночас вони живлять нігті і є поширеним інгредієнтом високоякісних кондиціонерів для нігтів.

Багатий на поживні речовини лосьйон для рук - ваш союзник у догляді за кутикулою - використовуйте його як інтенсивний відновлювальний засіб; наносьте товстий шар засобу на руки та кутикулу перед сном.

Відмовтеся від обрізання кутикули кусачками. Замість цього використовуйте дерев'яну лопатку - вона набагато делікатніша. Ніколи не забувайте попередньо наносити засіб для розм'якшення кутикули. Щоб запобігти пересиханню кутикули, зволожуйте нігті: використовуйте одну рослинну олію або змішуйте кілька, щоб отримати найпотужніші відновлювальні суміші, які додатково роблять нігті міцнішими.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності