Масляний манікюр: Природний спосіб отримати міцні та здорові нігті!

Масляний манікюр: Природний спосіб отримати міцні та здорові нігті!

Тонкі, слабкі або ламкі нігті - проблема багатьох. Як відновити нігті та повернути їм втрачену красу? Найкраща ідея - скористатися масляним манікюром - давно відомим природним методом кондиціонування нігтів. Дізнайтеся, як насправді працює ця масляна процедура та які олії варто обирати, щоб отримати від неї найкращий результат!

Застосування натуральних олій необмежене, і в цьому немає жодних сумнівів. Вони не тільки багатофункціональні, але й ефективні з точки зору кондиціонування. Їх застосування не обмежується волоссям, тілом та обличчям, адже натуральні олії можна з успіхом використовувати і для догляду за нігтями. Тому, якщо ваші нігті пошкоджені та ламкі, спробуйте масляний манікюр!

Масляний манікюр - це косметична процедура, яка забезпечує регенерацію, зміцнення та інтенсивний догляд за нігтями. Він вирішує різні проблеми, пов'язані з нігтями та кутикулою, за допомогою натуральних олій. Його можна проводити як вдома, так і в деяких салонах краси, в тому числі в спеціальних SPA-зонах.

У чому переваги масляного манікюру?

Найбільшою перевагою масляного манікюру є те, що цей метод є повністю натуральним. Завдяки цій процедурі ми обробляємо нігті тільки натуральними речовинами, які відновлюють, зміцнюють і покращують їх зовнішній вигляд у простий спосіб. Варто зазначити, що масляний манікюр - це процедура, яку можна виконати в домашніх умовах, використовуючи доступні засоби - це робить процедуру однозначно більш дешевим варіантом, ніж професійний догляд за нігтями. Ще одна величезна перевага нанесення натуральних олій на нігті - це можливість підібрати їх відповідно до поточних потреб наших нігтів. Завдяки такому індивідуальному підбору олій можна ефективно вилікувати всі захворювання нігтів.

Але... чи варто використовувати натуральні олії для порятунку нігтів, якщо в кожній аптеці можна знайти готові кондиціонери, які регенерують нігтьові пластини?

Олія для нігтів проти кондиціонера для нігтів

Коли ви помічаєте, що нігті останнім часом стали ламкими, почали розшаровуватися і здаються менш еластичними, то в більшості випадків звертаєтеся до кондиціонерів для нігтів.

Навряд чи хтось уважно аналізує СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ кондиціонера для нігтів. А шкода, адже більшість засобів такого типу містять формальдегід. Це речовина, яка може викликати алергічні реакції та посилити проблему розшарування нігтів. Очевидно, що використання кондиціонера, який пошкоджує нігті замість того, щоб їх відновлювати, - однозначно погана ідея. З огляду на це, натуральні олії мають перевагу над кондиціонерами для нігтів, оскільки їхній склад на 100% складається з олії холодного віджиму.

Ще одне важливе питання - ЦІНА кондиціонерів для нігтів. Деякі косметичні засоби, призначені для відновлення гарного стану пошкоджених нігтів, можуть коштувати в кілька разів дорожче, ніж натуральні косметичні олії. Маючи це на увазі, стає очевидним, що кращим варіантом буде придбати натуральну олію, оскільки її розмір більший, а ефективність краща.

Може здатися, що ЗАСТОСУВАННЯ кондиціонера для нігтів - це та сфера, де натуральні олії програють цим готовим косметичним продуктам. Зручна упаковка, зручні пензлики, швидко поглинаючі формули - ось позитивні сторони кондиціонерів для нігтів. Проте натуральні олії мають перевагу, оскільки їх можна застосовувати різними способами - не лише як звичайний кондиціонер для нігтів, але й додавати у живильні ванночки, наприклад.

Як натуральні олії діють на нігті?

Настав час ближче познайомитися з перевагами масляного манікюру. Виявляється, обробка нігтів натуральними оліями дає багато сприятливих результатів за умови, що лікування проводиться регулярно. Якщо коротко, то натуральні олії забезпечують

  • зміцнення нігтьової пластини
  • запобігання розшаруванню нігтів
  • прискорення росту нігтів
  • інтенсивну регенерацію
  • зменшення темних плям на нігтях
  • зміцнення нігтів
  • гладкість і природний блиск
  • м'яку та здорову кутикула

Результати, яких ви досягнете завдяки цій процедурі, тісно пов'язані з тим, яку олію ви використовуєте для процедури. Адже кожна з них має різний набір властивостей, тому їхня дія може дещо відрізнятися. Безсумнівно, незалежно від того, яка олія використовується, результати завжди будуть приємними, оскільки натуральні олії завжди працюють на нашу користь.

Найкращі олії для догляду за нігтями (міні-рейтинг)

  1. РИЦИНОВА ОЛІЯ - визнана незамінною олією для нігтів, особливо якщо ми хочемо зміцнити нігті та прискорити їхній ріст. При регулярному застосуванні вона не тільки робить їх твердішими, але й пом'якшує та згладжує кутикулу. Надає нігтям здоровий блиск. І останнє, але не менш важливе: рицинова олія чудово регенерує нігтьову пластину.
  2. АРГАНОВА ОЛІЯ - містить високу концентрацію вітаміну Е та жирних кислот, завдяки яким миттєво регенерує та зміцнює нігті. Ця олія захищає нігтьову пластину від втрати води, сонця та інших видів пошкоджень. Арганова олія розгладжує і робить нігті красивими.
  3. ОЛІЯ ЖОЖОБА - одна з найефективніших олій, що використовується для кондиціонування нігтів. Вона живить і зміцнює нігті і, водночас, здатна пом'якшити сухі кутикули. Вона дуже легка, тому швидко вбирається. Олія жожоба допомагає повернути нігтям гладкість і красивий блиск.
  4. МИГДАЛЬНА ОЛІЯ - це ще одна легка олія, яка ідеально підходить для використання в масляному манікюрі. Її легка консистенція полегшує нанесення, а пом'якшувальні властивості забезпечують швидке видалення сухої кутикули. Мигдальна олія розгладжує нігті та підтримує належний рівень зволоження.
  5. ОЛІЯ ЧАЙНОГО ДЕРЕВА - має сильні антиоксидантні, протизапальні та антибактеріальні властивості, тому добре допомагає у лікуванні проблемних нігтів (наприклад, уражених мікозом). Знімає подразнення, допомагає вилікувати інфекції та відновлює нігті. Крім того, вона залишає нігті добре підживленими.
  6. ОЛИВКОВА ОЛІЯ - завдяки тому, що вона є потужним змащувальним засобом, її часто рекомендують використовувати у ванночках для рук та нігтів. Домашній кондиціонер для нігтів у вигляді оливкової олії - це спосіб зміцнити нігтьові пластини і згладити кутикулу. Він відомий тим, що запобігає ослабленому стану нігтів, який безпосередньо пов'язаний зі старінням.
  7. МАСЛО ШИ - чудовий варіант для тих, хто не любить рідких олій і віддає перевагу продуктам у формі баттеру. Натуральне масло ши (також відоме як каріте) - це неймовірно густа олія, яка тане при контакті зі шкірою. При нанесенні на нігті вона живить і зміцнює, а також пом'якшує кутикулу.
  8. ОЛІЯ ПРИМУЛИ ВЕЧІРНЬОЇ - одна з найменш популярних олій, проте вона чудово підходить для масляного манікюру. Її можна купити в капсулах: Олії з однієї капсули достатньо, щоб покрити всі нігті. Вона робить нігті міцнішими, запобігає їх ламкості та живить.

Як щодо домашньої сироватки для нігтів?

Звісно, вам не обов'язково обмежуватися лише однією олією, адже ви можете створювати власні суміші. Приготування домашньої сироватки для нігтів - це дитяча забавка!

Для створення домашньої сироватки для нігтів вам знадобиться базова олія (наприклад, арганова, жожоба, мигдальна, соняшникова, оливкова) та деякі масляні підсилювачі (наприклад, вітамін А та Е з капсул, лимонний сік, сік алое, гіалуронова кислота, ефірні олії, бджолиний віск). Цей догляд за нігтями пропонує безліч можливостей, так само як і догляд за волоссям та тілом з використанням олій - це дає змогу адаптувати процедури до ваших потреб. Крім того, ця універсальність робить домашню сироватку для нігтів кращим косметичним засобом, ніж продукти, доступні в аптеці.

Які домашні сироватки для нігтів варто спробувати?

  • Вітамінна сироватка для нігтів - ідеально підходить для ламких нігтів, що розшаровуються, а також для зневодненої та пересушеної шкіри рук. Для її приготування вам знадобляться: базова олія (найкраще - жожоба або арганова), а також ампули з вітамінами А+Е. Підігрійте олію, додайте вміст ампул і починайте втирати вітамінну сироватку в нігті та кутикулу.
  • Оливкова сироватка для нігтів - виконує дві функції: живить нігті і дуже добре пом'якшує кутикулу. Для створення цієї сироватки візьміть: теплу оливкову олію, кілька крапель лимонного соку і кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії. Змішайте інгредієнти, а потім втирайте суміш у нігті (принаймні 2-3 рази на тиждень).
  • Сироватка для прискорення росту нігтів - підійде, якщо ви дбаєте про зміцнення та прискорення росту нігтів. Основним інгредієнтом тут є касторова олія, збагачена сумішшю ефірних олій: розмарину, евкаліпту, лимону та чайного дерева. Регулярне нанесення сироватки в поєднанні з кількахвилинним масажем зробить свою справу.
  • Сироватка для омолодження нігтів - стане в нагоді тим, чиї нігті з віком слабшають і втрачають блиск. У цьому випадку базовою олією є суміш мигдальної та олії жожоба (1:1). В якості добавок використовуються такі ефірні олії: лаванди, лимону та мірри. Рекомендується змішати олії напередодні, щоб щовечора втирати їх у нігті.

Масляний манікюр: Методи виконання

Холодний манікюр

Безумовно, це найпоширеніший вид масляного манікюру, який полягає у втиранні невеликої кількості обраної олії в нігтьову пластину та кутикулу. Це дуже проста процедура, яка не вимагає ніяких спеціальних приготувань. Лише кілька крапель олії та вільний час (вранці та ввечері) - це все, що вам потрібно для проведення цієї процедури. Якщо коротко, то олію потрібно втирати в нігті протягом декількох хвилин. Ефект буде ще кращим, якщо ви дасте їй повністю вбратися і не будете мити руки одразу після нанесення олії.

Гарячий манікюр

Ще один спосіб покращити стан нігтів - манікюр гарячим маслом, який потребує трохи більше часу, ніж його холодний варіант. По-перше, потрібно підготувати нігті до процедури, знявши з них лак. По-друге, потрібно розігріти олію або суміш - вона не повинна бути надто гарячою, щоб не обпекти руки. Тому найкраще підігріти олію на водяній бані. Коли вона досягне потрібної температури, ви можете наносити олію на нігті, втирати її, масажувати і навіть тримати нігті зануреними в суміш на кілька хвилин. Вища температура олії збільшує швидкість поглинання, що призводить до кращих результатів. Після завершення процедури рекомендується дати залишкам олії повністю вбратися. Через деякий час можна видалити можливий надлишок олії з рук м'яким рушником.

Ванночка для нігтів і рук

Перераховуючи способи покращення стану нігтів, варто згадати про третій метод - замочування нігтів і рук. Як приготувати таку спа-процедуру? Вам знадобиться невелика мисочка, тепла вода і ваша улюблена олія або суміш олій. Після того, як ви додасте кілька крапель олії у воду, ви повинні занурити руки і тримати їх у ванночці кілька десятків хвилин. Ви можете очікувати, що результати стануть помітними вже після першого разу, але, очевидно, краще регулярно проводити таку процедуру для рук і нігтів.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності