Баночний масаж: Як робити антицелюлітний масаж в домашніх умовах?

Баночний масаж: Як робити антицелюлітний масаж в домашніх умовах?

Як швидко позбутися целюліту? Відповідь полягає в вакуумній терапії – процедурі, яка ще недавно була пов’язана переважно із застосуванням у медицині, але сьогодні вона все більше захоплює салони краси та SPA. Що таке присоски? Як працюють вакуумні банки? Чи справді вони здатні формувати наше тіло? Відкрийте для себе секрети баночного масажу та покращіть свій зовнішній вигляд вдома.

Про користь для здоров’я регулярного масажу всього тіла відомо вже давно. Протягом багатьох років масаж використовувався не тільки для лікування тіла, але й для заспокоєння душі. У наш час ми охоче звертаємося до різних форм цього лікування, наприклад, ми охоче піддаємо своє тіло повному олійному масажу тіла або самому баночному масажу, щоб покращити наш зовнішній вигляд. І в цьому немає нічого поганого, адже одна з головних цілей масажу - це змусити нас відчути себе як на небесах!

Присоски: Що це?

Давайте почнемо з початку, чи не так? Присоски, вони ж вакуумні банки. З кожним роком їхня популярність зростає, багато сказано про їх застосування в медицині, але мало хто може визначити, чим вони є насправді. Що таке присоски? Це невеликі баночки, які, як говорить сама назва, створюють присмоктування шкіри, завдяки чому покращується кровопостачання тканин.

У більшості випадків банки, які використовуються для банкової терапії, зазвичай виготовляються з пластику. Гумова присоска легша у використанні, ніж скляна або бамбукова альтернатива. Незважаючи на це, незалежно від типу використовуваних присосок, усі вони забезпечують однаковий ефект. Їх необхідно нанести на обрані частини тіла і, присмоктуючи шкіру, повільно ковзати по тілу.

Вакуумна Терапія: Більше, ніж користь для здоров’я!

Як виглядає вакуумна терапія і які переваги вона нам насправді дає? Це спосіб поліпшити крово- і лімфовідтік, відомий людям століттями. Цей вид масажу вже використовувався в традиційній китайській медицині - спочатку до нього зверталися, щоб вилікувати звичайну застуду, зміцнити імунну систему, але з часом застосування присосок розширилося для боротьби з м'язовими болями і навіть болями в спині. Саме це надихнуло людей почати використовувати присоски для масажу тіла.

Сьогодні для проведення антицелюлітного масажу ми використовуємо вакуумні банки. Ми виявили, що окрім стимуляції кровотоку, присоски роблять шкіру більш пружною та еластичною. Не варто заперечувати, застосування вакуумних банок в антицелюлітному масажі стає все більш популярним - як у професійному салоні краси/SPA, так і в домашніх умовах. Безсумнівно, це природний спосіб коригувати тіло, живити шкіру та стимулювати оновлення клітин.

Які є переваги баночного масажу? Кожен випадок відрізняється, тому що можливі ефекти, яких ви можете досягти за допомогою вакуумних банок, тісно пов’язані з проблемою, яку ви хочете вирішити. Проте одне можна сказати напевно, присоски завжди спрямовані на покращення зовнішнього вигляду шкіри. Це означає, що якщо ви хочете зменшити целюліт, вакуумна терапія, безсумнівно, допоможе вам боротися з ним, але це ще не все, оскільки присоски також можуть допомогти вам зменшити жирову тканину.

Переваги баночного масажу

  • Посилює крово- і лімфовідтік.
  • Підвищує пружність шкіри живота, стегон і сідниць.
  • Прискорює процес спалювання жирової тканини (ліполіз).
  • Робить тіло стрункішим.
  • Зменшує целюліт і освітлює розтяжки.
  • Сприяє виведенню токсинів з організму.
  • Розгладжує шкіру та підвищує її еластичність.
  • Надає шкірі більше живлення та відновлює її.

Баночний поетапний масаж

Вакуумний масаж, що виконується за допомогою присосок, дає розслаблюючий і лікувальний ефект, походить від народної медицини і пізніше був прийнятий професійними салонами краси, але, очевидно, його можна виконувати і вдома. Однак перш ніж це робити, ви повинні знати, як правильно користуватися вакуумними банками. Нижче ви знайдете покрокову інструкцію з вакуумного масажу - особливо корисну для тих, хто є новачком у цьому виді масажу та хоче навчитися правильному використанню присосок.

З чого почати баночний масаж?

Перш ніж дістатися до присосок і приступити до масажу, необхідно переконатися, що ваша шкіра готова до цієї процедури. Рекомендується прийняти душ, щоб ретельно очистити організм. Потім частини тіла, на які ставитимуться банки, повинні бути покриті оливковою або масажною олією, яка може бути олійною сумішшю, що містить антицелюлітні речовини, такі як кофеїн, морські водорості, бузина, ментол, білий чай або капсаїцин.

Які банки вибрати для масажу?

Розмір банки повинен відповідати як частині тіла, на якій вона передбачається використовувати, так і потребам шкіри. Наприклад, якщо ви хочете робити масаж обличчя за допомогою присосок, вам слід вибрати найменшу чашку. Подібний випадок, коли ви раніше не користувалися цим видом масажу. Загалом, чим серйозніша проблема або чим більшу поверхню тіла ви хочете піддати впливу присоски, тим більшу банку можна використовувати. Варто розуміти, що найкраща присоска та, яка зручно лежить і підлаштовується під вашу руку. Таким чином ви подбаєте про те, щоб її розмір був оптимальним, і вона не вислизнула з вашої руки під час інтенсивного масажу.

Як робити масаж присосками?

КРОК 1. Нагрійте банку прибл. 40°C, занурюючи її в гарячу воду і тримаючи там кілька хвилин. Висушити рушником перед використанням.

КРОК 2. Настав час притиснути присоску до шкіри. Щоб зробити це правильно, необхідно стиснути пальцями верхню частину чашки, поставити її на вибрану частину тіла і звільнити хватку, постійно притискаючи присоску до шкіри. Таким чином ви створите негативний тиск, завдяки якому чашка буде засмоктувати шкіру і чіплятися за неї.

КРОК 3. Масаж передбачає ковзання присоски по вибраній частині тіла, не відриваючи її від шкіри. Тиск, який впливає на шкіру через смоктання та ковзання чашки, покращує кровообіг і розщеплює жирову тканину. Ковзання повинно здійснюватися в кількох напрямках:

  • спочатку рухайте баночку лінійно, від нижньої частини тіла вгору
  • потім круговими рухами в сторони
  • нарешті спробуйте намалювати невидимі 8ки на масажованій шкірі

КРОК 4. Якщо ви хочете закінчити масаж, ви повинні зняти присоску, піднявши її край (бортик банки) пальцями і дозволивши повітрю потрапити всередину. Рекомендується також допомогти шкірі розслабитися, закінчивши вакуумний масаж звичайним масажем - ніжними круговими рухами руками.

Скільки триває баночний масаж?

Баночний масаж в домашніх умовах необхідно проводити регулярно. Ви можете думати, що бажані ефекти з’являться не раніше ніж після третього сеансу. Однак, щоб насолодитися найкращим ефектом, ви повинні зробити серію з 10 масажів. Кожну частину тіла (наприклад, живіт, спину, сідниці) слід масажувати присоскою від 15 до 30 хвилин. Між сеансами рекомендується робити перерву не менше 3 днів.

Олії для баночного масажу

Щоб зробити масаж вакуумною банкою більш легким і ефективним, пропонується поєднувати її з натуральною олією. Наприклад, це може бути масажна олія, яка часто збагачена деякими додатковими речовинами, що відповідають за прискорення процесу спалювання жирової тканини та підвищення пружності шкіри. Тим не менш, рекомендується спробувати повністю натуральні рослинні олії холодного віджиму. Які натуральні олії використовувати для вакуумного масажу? Звичайно, легкі (як касторова олія) і ті, які не швидко проникають у шкіру (наприклад, олія макадамії). Інакша олія може погано виконувати свої функції. Насправді для баночного масажу рекомендовано дві натуральні олії.

  • арганова олія - ідеально підходить для всіх типів шкіри, забезпечує легке ковзання присоски, захищає шкіру від подразнень, підтримує достатній рівень живлення та вологи в шкірі, а також омолоджує шкіру та регенерує клітини шкіри.
  • олія солодкого мигдалю - оскільки вона є не тільки потужним антиоксидантом, але й має властивості проти старіння та підтримує процес оновлення клітин, цю олію рекомендують переважно жінкам, які борються з розтяжками після вагітності, а також із стійким целюлітом.

Чи боляче при баночному масажі?

Одним із поширених питань щодо вакуумного масажу є можлива біль, з якою пов'язана ця процедура. Очевидно, чи буде вакуумний масаж болючим чи ні, залежить від нашого больового порогу. Дійсно, під час процедури може відчуватися невеликий дискомфорт; біль може з'явитися, коли банка починає засмоктувати шкіру. Варто також усвідомлювати, що це відчуття може бути сильнішим для тих, хто ніколи раніше не піддавав своє тіло баночному масажу, особливо в порівнянні з тими, хто вже досяг більш пружної та стійкої шкіри.

Щоб зменшити дискомфорт під час баночного масажу, рекомендується починати з менших присосок, а потім, з часом, замінювати їх на більші - так ви зможете звикнути шкіру до такого виду масажу. Ще один спосіб полегшити неприємні відчуття після вакуумного масажу - гарячий душ. Це допомагає розслабити тіло та зменшити ризик можливих синців, які можуть з’явитися після процедури.

Показання до проведення баночного масажу

Антицелюлітний баночний масаж. Хто може отримати користь від цього лікування? Як говорить назва сама за себе, до нього варто звернутися, якщо ви хочете зменшити апельсинову кірку та підвищити пружність шкіри. Однак це не єдині показання для використання вакуумних банок. Кому слід розглядати можливість піддавати своє тіло присоскам?

Загальні показання до використання присосок включають:

  • напружені м'язи і пов'язаний з цим біль
  • хронічний біль у спині або суглобах
  • целюліт, тобто нерівномірний розподіл жирової тканини
  • розтяжки
  • тіло, яке потрібно схуднути та сформувати
  • низька швидкість метаболізму
  • бажання звільнити організм від токсинів

Протипоказання до проведення баночного масажу

Може здатися, що баночковий масаж – ідеальне рішення для кожного. Однак є кілька ситуацій, коли піддавати тіло баночному масажу не найкращою ідеєю. Як і у всіх процедур, у вакуумного масажу є кілька протипоказань.

До загальних протипоказань для використання присосок відносяться:

  • менструація, вагітність і лактація
  • проблеми з ламкими судинами
  • варикозне розширення вен і захворювання серцево-судинної системи
  • всі види раку
  • інфекційні захворювання
  • гарячка невідомого походження
  • похилий вік (більше 80 років)

Якщо ви не впевнені, чи безпечний для вас баночний масаж, ви можете проконсультуватися з цього приводу у свого лікаря. Лікар загальної практики (Терапевт) проконсультує Вас, чи є нездужання та тривожні симптоми, які Ви зараз спостерігаєте, протипоказаннями для проведення баночного масажу.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності