Як організувати SPA сеанс в домашніх умовах? Корисні поради та рецепти, що змінюють правила гри

Як організувати SPA сеанс в домашніх умовах? Корисні поради та рецепти, що змінюють правила гри

Осінь – досить ностальгічна пора року, а зимові вечори затягуються... Хочете зробити цей осінній блюз трішки веселішим? Створіть SPA вдома. Це не тільки відповідає чарівництву осені та зими, але і змушує вас почуватись розслабленими, й стимулює ваш біологічний годинник, додає енергії та має дивовижну кондиціонуючу дію на шкіру. SPA-процедури не обов'язково проводити на SPA-курорті. Ви можете отримати від них користь приватно у власному домі. Ми збираємося поділитися найкращими порадами щодо створення SPA вдома.

Що таке SPA насправді?

SPA означає латинське sanus per aquam, що означає «здоров’я через воду». Походи на цілющі води були звичкою ще з давніх часів. SPA - бельгійське місто - славиться гарячими водами і є ніби заповідником оздоровчих процедур. Назву їм допомогло створити місто. Сьогодні назва спа включає в себе численні розслаблюючі та оздоровлюючі заходи у ванні.

Давні звичаї використання цілющої та корисної сили води досі популярні та шануються. Оздоровчі та релаксаційні ванни, масажі з ароматними оліями, скраби та інші процедури для тіла – приклади SPA-терапій. Вони спрямовані на відновлення життєвих сил, здоров'я та краси. Професійний SPA передбачає платити великі суми грошей і шукати вільне побачення на SPA-відпочинку. Проте процедури, які ви проводите вдома, принесуть стільки ж розслаблення, як і ті, за які ви платите.

Призначення SPA: ванна для тіла, температура води

Зрештою, найприємнішим моментом у всьому SPA-ритуалі є занурення у ванну, наповнену запашною теплою водою. Почекайте, а вода? Тепла чи гаряча? Яка може бути температура води, яка побалує вашу шкіру? Звичайно, це залежить від ваших очікувань і часу, у який ви хочете полежати і полінуватися:

  • тепла ванна (37°C – 39°C) – ідеальна, але швидка форма релаксації для активних людей: вона розігріває та знімає біль у м’язах; 15-30 хвилин – оптимальний час перебування у ванні.
  • тепленька вода (31°C – 36°C) також дуже розслабляє, знімає втому, викликає сонливість. 15 хвилин у цій ванні цілком достатньо.
  • прохолодна ванна (25°C – 30°C) – своєрідне освіження, якого ми часто потребуємо. Прохолодна ванна стимулює, прискорює кровообіг і обмін речовин. Залишайтеся у ванні до 5 хвилин.

Як тепло впливає на організм? Чи корисна ванна з гарячою водою для здоров’я? Ми знаємо, що тепло – це приємно, а гаряча ванна – наче рай. Шкода, що це не найкорисніше, чим можна себе побалувати. Ніколи не дозволяйте температурі води перевищувати 40°C. Занадто тепла вода викликає сухість шкіри і провокує передчасне старіння. Шкіра може почати лущитися і свербіти.

Рецепт найкращого домашнього SPA, або вісім кроків від бездоганної шкіри

1. Виберіть час доби

Виявляється, час, коли ви проводите SPA-ритуали, має значення. В ідеалі робити це ввечері, коли ніщо і ніхто не заважає вам і не псує момент відпочинку. Попередьте своїх сусідів по дому і друзів про те, що ви недосяжні, вимкніть телефон і дозвольте собі бути тільки з вашими почуттями і свідомістю.

2. Створіть атмосферу

Настрій – секрет успішних SPA ритуалів. Спробуйте створити романтичну атмосферу та придбайте все, що може заспокоїти ваші почуття: ароматні свічки, квіти, олії, увімкніть музику для настрою чи релаксації або звуки природи (дощ, морські хвилі, ліс). Прикрасьте ванну миготливими лампами або ватними кульками. Можливо, вам подобається вірш в аудіокнизі? Ви також можете взяти келих вина, книгу, какао, зелений чай або полуницю. Іншими словами, беріть все, що зробить ваш відпочинок і догляд за красою приємнішим.

3. Доглядайте за своїм тілом разом зі SPA. Що використовувати і як?

Чим ближче до природи, тим краще. Тому косметика DIY доповнює весь ритуал і вражає як ефектом, так і інгредієнтами, текстурою, кольором і ароматом, які розслаблюють почуття.

Під час SPA-сеансу ви можете використовувати багато продуктів, які є у вас вдома: олії, масло, сіль, молоко, мед, трави, гідрозолі, кавову гущу, ефірні олії або косметичні глини.

4. Приготуйте ароматичну ванну

Можливості безмежні, і кожен ваш SPA-сеанс може виглядати і пахнути по-різному. Ви можете збагатити ванну натуральними або ароматичними оліями, насипати трохи солі або шипучих бомбочок для ванн, додати трохи молока або покласти у ванну щільно закритий льняний мішечок, наповнений ароматичними та кондиціонуючими травами. Пам’ятайте, що вода не повинна бути занадто гарячою. Якщо ви хочете залишатися у ванні довше, уникайте занадто холодної води. Оптимальна температура 36-39°С.

5. Зробіть ідеальний скраб для тіла

Домашній кавовий або цукровий скраб не має собі рівних, якщо ви покращите його високоякісною натуральною олією та додасте різноманітності правильною ефірною олією. Скраби для тіла своїми руками часто ефективніші, ніж готові пілінги. Не забувайте використовувати його регулярно, щоб незабаром продемонструвати своє пружне гладке тіло без целюліту.

6. Не пропускайте область обличчя: зробіть натуральну маску

SPA-ванна вдома — ідеальний момент для маски для обличчя своїми руками, оскільки завдяки теплу шкіра стає більш вбираючою та м’якою, а отже, краще вбирає поживні речовини; відкриті пори та м'який епідерміс забезпечують глибоке очищення.

Лежачи у ванні, не забудьте про хорошу маску; в ідеалі зробіть це самі! Маска, яка водночас живить, кондиціонує та очищає шкіру. Рожева або біла косметична глина стане ідеальним інгредієнтом. Поєднуйте її з обраною квітковою водою, соком алое, оліями, трав’яними настоями – все це, щоб отримати ідеальну косметику для потреб вашого типу шкіри.

7. Доглядайте за волоссям найкращою олією

Олійне лікування волосся, як і SPA, виникло давно і чудово доповнює ідею оздоровлення. Воно полягає в глибокому живленні волосся і (що важливо) фолікулів натуральною олією або грамотно складеною сумішшю олій. Ви розгладжуєте олію по вологому волоссю, включаючи шкіру голови. Після SPA-ритуалу добре змийте олію і вимийте волосся шампунем.

8. Кондиціонуйте шкіру натуральним лосьйоном своїми руками

Натуральні олії – ваші найбільші союзники, тож користуйтеся ними, коли зможете. Натуральний лосьйон для тіла на основі олії ши та олії макадамії дає вражаючий ефект у вигляді ідеально зволоженої, пружної та гладкої шкіри. Цей вид бальзаму також підходить для рук і ніг, тож ви можете мати його на собі в маленькій баночці та наносити на шкіру, коли забажаєте. Ваша власна ароматна композиція безперечно подарує вам гарний настрій (флешбеки домашнього SPA-сеансу).

Проста та ефективна косметика своїми руками для SPA в домашніх умовах

Ароматна олія для ванн

Змішайте 25 мл олії жожоба, 25 мл олії авокадо з прибл. 10 крапель ефірної олії лаванди (ви також можете вибрати іншу розслаблюючу ефірну олію, яка має запах, який вам подобається, або поєднати кілька олій). Тільки переконайтеся, що олія безпечна, не викликає алергічних реакцій і не подразнює шкіру.

SPA вдома: розслаблююча, насичена поживними речовинами сіль для ванн своїми руками

Змішайте по чашці морської солі (дрібної або крупнозернистої), рожевої гімалайської солі та гіркої солі (також відомої як Епсом). Якщо хочете, ви можете комбінувати різні види зерен, щоб ваш ароматний засіб для ванни виглядав привабливіше. Просто пам’ятайте, що грубі зерна розчиняються довше.

Сіль, особливо сульфат магнію (Epsom), є багатим джерелом мінералів і славиться своїм ефектом детоксикації, розслаблення та відновлення шкіри. Це рай для жирної та вугрової шкіри, звільняє тіло від усіх плям і робить його гладким і живим. Сіль, увібрана шкірою у ванні, залишається всередині від 4 до 9 годин.

Якщо вам не подобаються крупинки солі на дні ванни, покладіть сіль у невеликий (з органзи або льону) мішечок і замочіть у воді. Таким чином, сіль тане, вивільняючи всі кондиціонуючі речовини.

SPA вдома: трав'яні мішечки для ванн своїми руками

Крім солі для ванн, ви можете помістити в пакет інші дивовижні інгредієнти. З них заслуговують на увагу трави і вівсяні висівки. Ви можете змішати їх з декількома краплями улюбленої ефірної олії (вони також мають сильну кондиціонуючу та розслаблюючу дію), а також додати шкірку цитрусових, сухі квіти (липи, чорнобривців, чебрецю), палички кориці або стручок ванілі.

Луки та ліси для вашої ванни. Які трави вибирають для SPA?

Ми розбаловані вибором, і ми повинні присвятити трохи часу, щоб отримати більше інформації про користь трав для краси. Ми представляємо найпопулярніші суміші, які можна приготувати для свого домашнього SPA.

ВАННА З ЛЮБИСТОКОМ, М'ЯТОЮ І МЕЛІСОЮ

Ця ванна полегшує м'язи і менструальний біль. Вона може навіть допомогти вам розслабити втомлені м’язи після тренування.

Любисток має протигрибкову дію, а меліса заспокоює і полегшує.

ВАННА ШАВЛІЯ, ДУБ ТА ГІСОП

Ванна заспокоює нерви, знімає біль у м'язах і суглобах. Шавлія впливає на нервову систему, підвищує настрій і позбавляє від стресу, а кора дуба має в’яжучу, антибактеріальну, протигрибкову, противірусну, протизапальну та зміцнюючу шкіру дію. Гісоп є багатим джерелом численних біологічно активних речовин, має дивовижну кондиціонуючу та цілющу дію на шкіру, стимулює своїм ароматом та заспокоює почуття.

ЛАВАНДОВА ВАННА

Це класика серед усіх видів SPA ванн.

Лаванда має характерний запах, який багато хто з нас обожнює. Він заспокоює тіло і розум, відновлює баланс і знімає стрес. Аромат лаванди розслабляє, а лавандовий настій діє на м'язи всього тіла і рятує після важких тренувань. Лавандова ванна ідеальна для людей, які страждають неврозами і нервовими розладами, хронічними головними болями і мігренню.

Домашній SPA: кавовий скраб своїми руками

Змішайте півсклянки кавової гущі з [олією авокадо] (щоб отримати однорідну кашку). Збагатіть отриману суміш чайною ложкою кориці і додайте 5 крапель ефірної олії (ідеально олії грейпфрута або апельсина для приготування антицелюлітного скрабу).

Перелийте суміш в красиву баночку. Втирайте скраб в шкіру на кілька хвилин і добре змийте. Замість кави спробуйте подрібнені вівсяні висівки або зерна цукру (ви масажуєте шкіру, поки цукор не розтане).

Домашній SPA: сольовий скраб своїми руками

При приготуванні цього скрабу використовуйте дрібнозернисту сіль, щоб уникнути роздратування шкіри. Змішайте його з натуральною олією (в ідеалі використовуйте суміш [касторової олії] та олії авокадо). Далі повільно додайте ефірні олії: до 10 крапель, щоб не викликати подразнення шкіри. Акуратними рухами добре перемішайте всі інгредієнти. Покладіть отриманий скраб в красиву баночку або інший контейнер, який можна щільно закрити, щоб зберегти аромат всередині.

Домашній SPA: олія для масажу тіла

Масаж є невід'ємною частиною SPA ритуалу. Це найпотужніший спосіб розслабити м’язи та заспокоїти нерви. Масажувати тіло можна самостійно, особливо коли потрібно, щоб масаж кондиціонував шкіру. Для цього використовуйте натуральні олії: уникайте синтетичних аптечних олій (вони часто складаються з парабенів і спиртів, що не підходить для розігрітої шкіри після ванни). Змішайте обрану натуральну олію з кількома краплями ефірної олії: багато з них мають кондиціонуючий ефект, стимулюють кровообіг, детоксикують і заспокоюють.

Злегка натискаючи на неї, помасажуйте шкіру. При бажанні можна отримати спеціальний масажний засіб. Така процедура очищає клітини від токсинів, стимулює лімфоток, має зміцнюючий і антицелюлітний ефект.

Домашній SPA: пухнастий лосьйон для тіла, збагачений олією макадамії

Покладіть прибл. 200 г олії ши і 15 г бджолиного воску в каструлю і злегка нагріти на плиті, щоб інгредієнти розтанули (не давайте їм закипіти). Знімаємо каструлю з плити і даємо трохи охолонути (але не даємо застигнути).

Додайте приблизно 50 г [олії макадамії] і 20 г олії жожоба. Щоб лосьйон мав приголомшливий запах, додайте в суміш свою улюблену ефірну олію.

Наступний крок передбачає змішування компонентів. Переконайтеся, що суміш охолола, але вона досить м’яка. Використовуйте міксер і змішайте м’якоть, поки вона не стане пухнастою, як зайчик.

Покладіть лосьйон в баночку і використовуйте після кожного купання. Сміливо втирайте його в шкіру рук і ніг.

Домашній SPA: косметична маска для обличчя з глини та олії своїми руками

Косметична глина - це зосередження цінних мінералів, які мають дивовижну очищувальну дію. Біла глина є найм’якшою, але вибирайте ту, яка найбільше підходить вашому типу шкіри. Вона порошкоподібна, тому найкраще змішати її з олією жожоба, [аргани] або авокадо, щоб воно набуло додаткових властивостей, наприклад, зміцнює, відновлює, покращує зовнішній вигляд і кондиціонує шкіру або має ефект проти зморшок. Ви можете залишити маску до тих пір, поки ви приймаєте ванну, а потім змивати її. Якщо у вас є квіткова вода, збризніть нею обличчя після змивання маски. Гідрозолі живлять шкіру, балансують її pH і діють як тонік.

Домашнє SPA: ідеальна маска для волосся

Якщо ваше волосся потребує відновлення, тоді як шкіра голови потребує поживних речовин і очищення, ніщо не працює краще, ніж натуральна олія. Виберіть правильну олію для типу пористості вашого волосся або виберіть ту, яка підходить для всіх типів волосся (арганова олія, олія макадамії, касторова олія).

Якщо ви мрієте про якісний догляд за волоссям, використовуйте професійні суміші олій для волосся. Nanoil — це лінія передових, ідеально складених олій для росту та живлення волосся. Блокують випадання, зміцнюють, кондиціонують як волосся, так і шкіру голови. Виконайте [тест на пористість волосся] та виберіть Nanoil, який професійно подбає про вашу зачіску.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності