10 Важливих Питань Про Волосся та Відповіді, Які Можуть Вас Здивувати

10 Важливих Питань Про Волосся та Відповіді, Які Можуть Вас Здивувати

Коли справа доходить до теми краси, нам часто все здається цікавим. Іноді ми поводимося як дитина, яка задає забагато запитань: Що, Як і Чому... і тут починається потік усіх можливих варіацій щодо живлення, стрижок, догляду за волоссям і всього цього. Очевидно, наша добра практика — дізнаватися якомога більше про своє волосся, шкіру та нігті, оскільки це означає, що ми робимо все можливе, щоб забезпечити їх тим, що їм потрібно.

Напевно, ви також допитлива істота, тож хотіли б знати все, що стосується догляду за волоссям. Чи залишилися питання, на які ще немає відповіді? Дізнайтеся, чи ви вже мали справу з наведеними нижче питаннями - пояснення можуть вас щиро здивувати. Ось не надто очевидні відповіді на цілком очевидні питання. Не знати про них - все одно, що нічого не знати про догляд за волоссям. Насолоджуйтесь!

10 Важливих Питань Про Волосся та Відповіді, Які Можуть Вас Здивувати

1. Волоссяні Експерти, Як Правило, Використовують Дитячі Шампуні. Чому і Чи Варто Дорослим Шукати Дитячу Косметику?

Вважається, що дитячі шампуні мають винятково м'яку дію, тому дбайливо доглядають за шкірою голови і не містять подразнюючих речовин (синтетики, парабенів і SLS). Крім того, ми тягнемося до дитячих шампунів, коли випадково перенапружуємо волосся чи шкіру голови. Дійсно, дитячі шампуні виявляють делікатну дію, ніжно очищають і краще справляються з волоссям, яке потребує особливої уваги.

Однак ця ніжна косметика для дітей має свою темну сторону і, на жаль, не позбавлена недоліків. Справа в тому, що в їх складі присутні мікроелементи поживних речовин, які можуть сприяти сплутуванню і, крім того, вони недостатньо очищають волосся. Тому, якщо ви хочете вибрати дбайливий догляд за волоссям, обмежте комедогенні та важкі засоби для укладання волосся. Крім того, раз на тиждень спробуйте використовувати сильніший шампунь із потужними очисними властивостями. Іншим хорошим рішенням є застосування пілінгу для шкіри голови і поєднання його з обробкою волосся олією. Зрештою, натуральні олії знають, як зробити шкіру голови ідеально чистою та відновити її баланс.

2. Чи Можливо Відновити Посічені Кінчики?

Під час покупок ви часто зустрічаєте товари з написами на кшталт «відновлює посічені кінчики», але це лише класичний приклад маркетингового ходу. На жаль, посічені кінчики не можна нічим виправити. Не існує дивовижного клею, який міг би склеїти посічені кінці. Єдине, що можна зробити в цій ситуації, це підстригти волосся в перукарні або щодня захищати їх, наносячи натуральну олію або спеціальну сироватку для боротьби з посіченими кінчиками. Завдяки цьому сама нижня частина волосся отримує захист і не буде надмірно псуватися. Якщо говорити простою мовою, ви можете запобігти посіченню кінчиків, зупинити його або сповільнити, однак ви не можете повернути незворотне. Таким чином, якщо кінчики вашого волосся мають тенденцію до кінчиків, що січуться, врятувати їх можна лише підстриганням.

3. Чи Правда, Що Під Час Вагітності Краще Не Фарбувати Волосся?

Майбутні мами категорично відмовляються від будь-яких хімічних процедур з волоссям, в тому числі і від фарбування. Це тому, що більшість людей глибоко переконані, що компоненти фарби для волосся можуть якимось чином впливати на майбутню дитину. Ніщо не може бути дальшим від істини!

Дослідження поглинання пігментів і барвників руйнують поширений міф про небезпечне або шкідливе фарбування волосся. Перед походом до перукаря завжди можна звернутися до лікаря, щоб допитливо розпитати про проблему фарбування волосся під час вагітності. Ще одна ідея для всіх майбутніх мам — пофарбувати волосся натуральними фарбами, наприклад, хною.

4. Чи Зробиться Моє Волосся... Зеленим Після Хлору, Який Використовується Для Дезінфекції Басейнів?

Дивно, але це насправді так. Щоб мати зелене волосся, не обов’язково бути Енн Ширлі. Якщо ви частий відвідувач басейну і у вас русяве волосся (від дуже світлого до середнього), то ви напевно вже помітили, що вода надає вашому волоссю інший відтінок. Ось причина: перш ніж звинуватити хлор, усвідомте, що не цей елемент відповідає за зміну кольору вашого волосся, а оксиди металів, які розчин використовував для чищення басейнів. Подумайте лише про Статую Свободи, яка поступово насичується киснем і з року в рік стає все більш зеленою, а не коричневою.

Очевидно, що метали залишаються на волоссі та накопичуються між кутикулами – це легко помітно на світлих пасмах. На щастя, цей процес повністю оборотний. Що потрібно зробити, так це скористатися очищувальним шампунем, який змиє метали, що знаходяться між кутикулами волосся.

5. Чи Можу Я Позичити Кондиціонер Для Волосся У Мого Найкращого Друга і Бути Впевненим, Що Він Мені Так Само Послужить?

Ви ніколи не можете бути впевнені в цьому, тому що волосся унікальне. У кожного з нас є інший «код волосся», який є єдиним у своєму роді, як і відбиток пальця. Таким чином, навіть якщо волосся одного типу (наприклад, тонке, фарбоване, сухе тощо), той самий кондиціонер може мати різний ефект у двох, здавалося б, схожих людей.

Найбільш надійним критерієм, що визначає тип і стан волосся, є пористість. Ступінь підвищення кератинової кутикули показує багато про те, як конкретна косметика вплине на волосся та які потреби волосся. Знаючи рівень пористості, легко зробити волосся живильним, сильним і блискучим. Однак, як згадувалося вище, не існує двох однакових типів волосся, тому навіть найбільш ідеально підібраний продукт, такий як натуральна олія, може подіяти на ваше волосся швидше, ніж на більш вимогливе волосся друга.

6. Чи Може Сонце Пошкодити Волосся?

Напевно, ви вже помітили, що після відпочинку на пляжі ваше волосся змінює свій відтінок. Щоб уточнити, волосся має тенденцію світлішати під впливом сонця. У більшості випадків це лише окремі пасма, які світлішають, але іноді буває, що все волосся помітно змінює колір. Таким природним відбілювачем є сонце, а точніше - УФ-випромінювання, яке, на жаль, руйнує пігмент волосся і позбавляє зовнішній шар волосся білків і зволожувачів.

Такий сонячний балаяж значно шкодить волоссю - призводить до зневоднення, викликає ламкість і порушує структуру волосся. Як захистити волосся від такого роду пошкоджень?

Якщо ви плануєте проводити довгі години на сонці, знайдіть головний убір, який захистить шкіру голови та коріння волосся. Застосовуйте засоби для волосся із захистом від ультрафіолету, які пропонують натуральні олії. Влітку продовжуйте обробляти волосся олією і наносьте олії на пасма кілька разів на день. Вони захистять волосся не тільки від сонця, але й від солоної води. Спрей-кондиціонери — це ще одна хороша ідея, якою можна скористатися, особливо ті, які не потрібно знімати і які легко наносяться. Серед них ви напевно знайдете двофазні кондиціонери, що складаються з кремнієвої та олійної фаз.

7. Чи Діють Таблетки Для Волосся?

Безсумнівно, волосся вимагає постійного живлення. Для нормальної роботи весь наш організм потребує постійного надходження незамінних жирних кислот, вітамінів і мінералів. Коли справа доходить до волосся, воно полюбило біотин, також відомий як вітамін B7, а також амінокислоти (аланін, цистеїн, лізин, глутамінова кислота, метіонін, аргінін). Щоб насолоджуватися здоровим і сильним волоссям, рекомендується живити його зсередини і зовні. Тому таблетки для волосся мають сенс, але їх потрібно підкріпити спеціальними засобами для волосся, які зміцнять і захистять волосся ззовні. Тільки так можна забезпечити професійний та ефективний догляд за волоссям.

8. Дієта і Волосся. Як Вегетаріанство і Веганство Впливає На Стан і Зовнішній Вигляд Волосся?

Дотримання добре збалансованої дієти, очевидно, є основою здорового організму. У веганів і вегетаріанців часто помічається серйозна проблема погіршення стану волосся. Навіть ріст волосся значно сповільнюється, незважаючи на те, що ця група людей забезпечує свій організм вітамінами та мінералами за рахунок вживання овочів і фруктів. Однак люди, які дотримуються веганської та вегетаріанської дієти, часто страждають від нестачі колагену (риба є одним із найцінніших джерел цього білка). Щоб компенсувати цю втрату, рекомендується додати кремній - він відповідає за створення нових кератинових зв'язків і відомий тим, що повертає волоссю гарний вигляд. Ще однією цінною альтернативою колагену є аюрведичний екстракт босвелії.

9. Чим Відрізняються Засоби Для Догляду За Волоссям Для Жінок і Чоловіків?

Чоловіча косметика націлена на задоволення різних потреб, і, в тому числі, по запаху, вона має абсолютно різний склад, який відповідає потребам чоловічого організму. Потрібно розуміти, що шкіра чоловіків і жінок відрізняється. Дві основні характерні особливості, які слід згадати, це те, що чоловіча шкіра товстіша і старіє повільніше. Крім того, засоби чоловічої гігієни часто є універсальними та простими у використанні. І це стосується і засобів по догляду за волоссям. Чоловіче волосся часто густіше і жорсткіше, часто з низькою пористістю. Останнім часом відрощування бороди стало справжнім трендом. Безсумнівно, догляд за нею суворо пов'язаний із застосуванням спеціальних олій. Одним із найкращих є Nanoil для волосся з низькою пористістю. Він знає, як побалувати волосся та шкіру, з якої ростуть борода та вуса. Чому так важливо зосередитися на бороді? Справа не лише у візуальних та естетичних аспектах. Виявляється, чоловіки часто страждають запаленням фолікулів і фолікулярним кератозом. Крім того, під впливом андрогенів чоловіки схильні до так званої андрогенної алопеції, а також себорейних захворювань. Тому джентльменам радимо шукати косметику, яка відповідає їхнім потребам, суворо пов’язаним з чоловічим доглядом.

10. Чи Звикає Волосся До Шампуню та Кондиціонера? Як Часто Я Повинен Міняти Самі Продукти?

Слід чітко сказати, що якщо той чи інший шампунь або бальзам задовольняє ваші потреби, немає необхідності замінювати його іншими косметичними засобами. Це міф, що волосся звикає до косметики, тому вона перестає впливати на пасма, як це було раніше. Точна причина, чому волосся перестає реагувати на косметику, полягає в зміні пори року, кліматичних умов, гормонів, добавок і їжі, яку ми споживаємо. Як наслідок, волоссю може знадобитися інший набір речовин, ніж до змін.

Буває і так, що волосся вимагають ретельного очищення шкіри голови або посиленого живлення. У таких випадках краще перевірити, чи відповідають компоненти вашого шампуню потребам волосся. Догляд за волоссям повинен задовольняти те, чого воно прагне. Іноді лише невелика зміна може призвести до значного покращення. Наприклад, додавання кількох крапель натуральної олії до кондиціонера може бути достатнім, щоб збагатити ваш щоденний догляд за волоссям додатковими речовинами.

Іншими словами, якщо ви помітили, що шампунь, який ви використовували, не служить вам добре, подумайте трохи і зосередьтеся на потребах свого волосся та його поточному стані. Потім налаштуйте засоби догляду за волоссям відповідно до своїх потреб.

Якщо ви користуєтеся багатьма засобами для укладання волосся, вибирайте очищаючий шампунь. Взимку варто скористатися зволожуючим шампунем і кондиціонером, які наповнять волосся водою. Якщо ви часто фарбуєте волосся, не забувайте обробляти пасма вітамінною бомбою у вигляді живильної маски для волосся.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності