ТОП-10: Найкращі універсальні маски для обличчя, які ви можете зробити вдома

ТОП-10: Найкращі універсальні маски для обличчя, які ви можете зробити вдома

Цілком натуральні, ефективні, підходять для всіх типів шкіри та надзвичайно прості у приготуванні - переконайтеся самі, наскільки неймовірний та сильний ефект вони можуть справляти.

Домашні маски для обличчя все ще залишаються однією з найкращих способів догляду за шкірою, які ви тільки можете собі уявити. Їхньою беззаперечною перевагою є те, що ви створюєте їх власноруч. Таким чином, ви несете відповідальність за це домашнє косметичне "виробництво". Це, в свою чергу, дозволяє отримати високоякісний косметичний засіб, досконалий у всіх аспектах, що дає саме ті ефекти, яких ви очікуєте. Ось найкращі рецепти масок для обличчя, які підходять для всіх типів шкіри, перевірені часом і надійні - дізнайтеся про їхню силу і з'ясуйте, що насправді означає мати бездоганний колір обличчя.

Це окупається: чому варто застосовувати маски для обличчя?

Безсумнівно, маски для обличчя дуже позитивно впливають на стан шкіри. Немає жодного іншого косметичного засобу, який би міг зрівнятися за ефективністю з тим, що можуть запропонувати натуральні олії. За кілька десятків хвилин вони здатні освіжити шкіру, покращити її зовнішній вигляд, розгладити і прибрати втому з обличчя. Крім того, натуральні олії забезпечують шкіру обличчя безліччю необхідних поживних речовин. Домашні маски для обличчя, як ми вже згадували вище, повністю натуральні і не містять синтетичних речовин. Ви створюєте їх самостійно, що робить вас єдиною людиною, яка вирішує, з яких інгредієнтів складатиметься косметичний продукт.

Перш ніж наносити маску - підготуйте обличчя до процедури

Щоб отримати максимальну користь від будь-якої маски для обличчя та допомогти їй досягти бажаного ефекту, завжди готуйте шкіру до цієї косметичної процедури.

Щоб зробити це правильно, очистіть обличчя, ретельно видаливши макіяж та інші забруднення. Хороша ідея - провести метод очищення маслом, популярний серед блогерів МОМ, а потім нанести скраб для обличчя, щоб позбавити його від відмерлих клітин епідермісу.

Таким чином ви відкриваєте пори шкіри, а масаж, який ви робите під час скрабування обличчя, стимулює мікроциркуляцію і збільшує швидкість поглинання шкіри. В результаті речовинам, з яких виготовлена маска для обличчя, легше проникати в шкіру і потрапляти в її нижні шари. Варто розуміти, що більшість масок для обличчя призначені для нанесення на інші ділянки шкіри, а не лише на обличчя. Тому наступного разу спробуйте нанести маску на шию та зону декольте. Звичайно, оминайте шкіру губ та очей.

Золоті правила нанесення масок для обличчя

  • Найкраще наносити маску ввечері, близько 18:00.
  • Наносьте її на попередньо очищену шкіру обличчя.
  • Після видалення маски збалансуйте рівень pH шкіри, використовуючи тонік, а потім нанесіть зволожуючий крем.

10 найкращих домашніх масок для обличчя

1. Огіркова маска для обличчя

  • 1 середній огірок
  • 1/2 ч. л. олії авокадо

Це найпростіша у світі маска для обличчя, яка демонструє неймовірні властивості з точки зору догляду за шкірою. Огірок чудово освіжає, знімає втому, зменшує набряки, вирівнює тон шкіри, зволожує і розгладжує її. У поєднанні з натуральною олією його живильні, захисні та антивікові властивості значно покращуються. Олія авокадо - це порція семи цінних вітамінів, жирних кислот та антиоксидантів. Натріть на тертці один середній огірок, видаліть сік і змішайте зелену м'якоть з 1/2 чайної ложки олії авокадо. Нанесіть на обличчя і змийте через 15 хвилин.

2. Дріжджова маска для обличчя

  • 20 г дріжджів
  • 2-3 ст.л. натурального йогурту
  • 1 ч. л. олії жожоба

Дріжджі містять багато вітамінів групи В, білків та мінералів: фосфор, цинк, магній, залізо, калій, селен і хром. Багатий склад дріжджів робить їх ідеальною поживною речовиною для втомленої, тьмяної шкіри з пігментними плямами. Олія жожоба врівноважує баланс шкірного жиру, а це означає, що вона насичує суху шкіру вологою і вирішує проблему жирної шкіри. Йогурт, у свою чергу, зволожує, пом'якшує і висвітлює колір обличчя, а також балансує рівень pH шкіри.

3. Молочно-медова маска для обличчя

  • 3 ст.л. меду
  • 3 ч.л. молока
  • 1/2 ст.л. мигдальної олії

Ретельно змішайте всі інгредієнти і нанесіть на обличчя та шию. Через 15 хвилин делікатно змийте теплою водою. Мед має лікувальні та протизапальні властивості, тому його визнано потужним антидотом проти всіх можливих недоліків шкіри. Він запобігає подразненням, в тому числі сонячним опікам, і захищає від несприятливого впливу зовнішніх факторів. Мигдальна олія живить шкіру, підвищує її еластичність і забезпечує дерму цінними жирними кислотами. Молочко також зволожує шкіру та має антивіковий ефект.

4. Маска для обличчя з картоплею та олією жожоба

  • 1 сира картопля
  • 1/2 ч. л. олії жожоба

Натріть картоплю на тертці, видаліть надлишок соку і додайте до м'якоті олію жожоба. Залиште маску на 15 хвилин і видаліть її зі шкіри теплою водою. Ви можете розраховувати на те, що картопля зніме втому і набряклість з вашого обличчя, висвітлить колір обличчя, а при регулярному застосуванні - освітлить пігментні плями. Шкіра стає добре зволоженою, її тон - здоровим. Завдяки олії жожоба шкіра стає захищеною від забруднення навколишнього середовища і всіх можливих видів подразнень, в тому числі і від сонячних. Справа в тому, що олія жожоба - це олія, що містить сквален - природний компонент людського шкірного сала. Саме завдяки цій властивості олія жожоба так добре бореться з себореєю та підтримує належний рівень зволоженості шкіри.

Гарна новина полягає в тому, що картопляну маску можна наносити і на шкіру навколо очей. Це допоможе вам зменшити набряклість і темні кола. Крім того, шкіра навколо очей повинна розгладитися.

5. Маска для обличчя з яєчним білком, аргановою олією та вітаміном Е

  • 2 яєчні білки
  • 5 крапель вітаміну Е
  • 1/2 ч. л. арганової олії

Збийте яєчний білок, поки він не стане легким і пишним. Змішайте його з вітаміном Е та аргановою олією.

Нанесіть на обличчя і змийте через 15 хвилин. Ця маска для обличчя робить шкіру більш пружною та помітно омолодженою. Яєчний білок розгладжує зморшки, зволожує і живить. Вітамін Е робить шкіру молодшою, а також захищає її від пігментації та шкідливого впливу ультрафіолетових променів. Арганова олія визнана найкращою олією з точки зору її омолоджуючих властивостей.

6. Маска для обличчя з олією жожоба та желатином з молоком

  • желатин
  • молоко
  • 1/2 ч. л. олії жожоба

Желатинова маска для обличчя ідеально очищає пори шкіри, висвітлює та освіжає шкіру. Олія жожоба багата на антиоксиданти та незамінні жирні кислоти, а також цінний сквалан. Змішайте молоко і желатин у рівних пропорціях (1:1) і поставте в мікрохвильову піч. Тримайте їх у мікрохвильовій печі 15 секунд. Дістаньте суміш і змішайте з олією жожоба. Коли маска для обличчя охолоне і стане густішою, набувши желатинової форми, нанесіть її на шкіру і дайте їй застигнути на обличчі. Желатинова маска - це маска, що знімається. Це означає, що її потрібно знімати, відриваючи, починаючи від підборіддя і рухаючись вгору.

7. Маска для обличчя з апельсином та аргановою олією

  • апельсиновий сік
  • 1 ч. л. оливкової або арганової олії

Це антиоксидантна та омолоджуюча маска для обличчя, багата на вітамін С та омега жирні кислоти. Завдання апельсинового соку - освіжити, розгладити і тонізувати шкіру. Крім того, він підкислює шкіру і забезпечує її вітаміном С, широко відомим як вітамін молодості. Олія захищає і запобігає зневодненню та подразненню шкіри. Крім того, вона робить шкіру еластичною.

8. Маска для обличчя з алое, медом та олією авокадо

  • 2 ст.л. меду
  • 1 ст.л. соку алое
  • 1 ч. л. олії авокадо

Змішайте сік алое з олією авокадо і ретельно перемішайте. Залиште маску на обличчі на 20 хвилин, а потім змийте її теплою водою. Алое відоме тим, що заспокоює і відновлює шкіру, оздоровлює її та підтримує належний рівень зволоження. Крім того, завдяки олії авокадо шкіра обличчя стає більш пружною, еластичною та насиченою вітамінами. Що стосується меду, то він проявляє антисептичну та детоксикаційну дію, але це ще не все. Мед також усуває дефекти шкіри, живить її та розгладжує. Це неймовірно гарна маска для сухої, тьмяної та зрілої шкіри, а також для шкіри з недосконалостями.

9. Морквяна маска для обличчя

  • 1 морква
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. натурального йогурту

Змішайте столову ложку дрібно натертої моркви з яєчним жовтком, чайною ложкою меду та йогуртом. Залиште маску на обличчі на 20 хвилин і змийте теплою водою. Ця морквяна маска для обличчя ідеально підходить для нормального та втомленого типу шкіри з тьмяним відтінком. Вона робить тон шкіри більш здоровим, запобігає зневодненню, пом'якшує епідерміс, бореться з акне та іншими шкірними дефектами, живить і залишає шкіру оновленою. Мед бореться з бактеріями і є природним антиоксидантом.

10. Яблучна маска для обличчя

  • 1 яблуко
  • 1 ст.л. борошна
  • кілька крапель лимонного соку
  • 1/2 ч. л. олії жожоба

Натріть яблуко на тертці, змішайте з однією столовою ложкою картопляного, кукурудзяного або рисового борошна, додайте кілька крапель лимонного соку і пів чайної ложки олії жожоба. Нанесіть маску на обличчя і змийте через 15 хвилин теплою водою.

Яблучна маска для обличчя миттєво покращує зовнішній вигляд шкіри, відновлює її pH, тонізує, висвітлює пігментні плями та надає антивіковий ефект. Яблуко захищає від передчасного старіння шкіри, є антисептиком і надає шкірі здоровий блиск. Лимон освітлює колір обличчя і вирівнює його тон. Уточнимо, що завдяки лимонному соку шкіра набуває свіжого і відпочилого вигляду. Що стосується олії жожоба, то вона робить шкіру обличчя значно омолодженою і гладенькою. Крім того, вона відновлює гідро-ліпідний бар'єр шкіри.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності