5 Кроків До Бездоганної Шкіри – Найкращий Режим Догляду За Обличчям

5 Кроків До Бездоганної Шкіри – Найкращий Режим Догляду За Обличчям

Догляд за шкірою — це виклик, з яким вам доведеться впоратися, якщо ви дійсно хочете мати чудову здорову шкіру без недоліків. Як правильно це зробити? Ми знаємо теорію, коли йде мова про використання певних косметичних засобів, але часто не знаємо, які з них вибрати та в якому порядку наносити на обличчя. Багато з вас помилково вважають міцелярну воду єдиним засобом для догляду за шкірою, який замінює тонік, крем і сироватку. Тим часом шкірі потрібно трохи більше, щоб залишатися здоровою, красивою та молодою. Відкрийте для себе ідеальний догляд за обличчям. Ви всього в п'яти кроках до бездоганної шкіри.

Як зберегти своє обличчя здоровим і красивим? 5 кроків до бездоганної шкіри

Крок 1 Очищення

Більшість з нас вважає зволожуючий крем найважливішим елементом догляду за шкірою. Однак це не так. Насправді очищення обличчя має найбільше значення. Це основа здорової шкіри та ключовий аспект догляду за шкірою, завдяки якому вона може нормально функціонувати. Погано очищена шкіра гірше вбирає, тому навіть найякісніший крем не виконає свого призначення. Крім того, токсини, які накопичуються та не видаляються ефективно, залишки макіяжу та фрагменти відмерлих клітин блокують (закупорюють) вихідні отвори сальних залоз, що не дає шкірі дихати. Як наслідок, у вас залишаються прищі, вугрі та порушується функція шкіри. Гідроліпідний баланс порушується, тому ваша шкіра або жирна, або надзвичайно суха. Уже на цьому першому етапі подбайте про шкіру належним чином і виберіть процедуру очищення на найвищому рівні. Ось найкращі методи очищення шкіри:

  • OCM (метод очищення олією) - найефективніший метод очищення шкіри, який заснований на правилі «олія розчиняє жир». Ось чому олії не мають собі рівних під час видалення навіть водостійкого макіяжу, надлишку шкірного сала, забруднень, залишаючи шкіру шовковистою, свіжою, чистою та готовою до подальших процедур. Касторова олія є найкращим вибором для OCM. Не бійтеся змішувати її з іншими натуральними оліями, створюючи ідеальну суміш OCM. Виберіть арганову олію, олію авокадо чи жожоба або змішайте їх відповідно до ваших уподобань і потреб шкіри.
  • міцелярна вода + піна для вмивання (або гель) - якщо ви віддаєте перевагу більш традиційним методам очищення і вам важко відмовитися від міцелярної води, вам знадобиться підтримка для правильного очищення шкіри. Ніжні, але потужні пінки для обличчя доповнюють інші продукти. Звичайно, її потрібно підбирати під свій тип шкіри і використовувати після зняття макіяжу міцелярною водою.

Крок 2 Тонік

Відмова від тоніку є поширеною помилкою у догляді за шкірою. Не ставтеся до нього як до пережитку минулого; це важливий інгредієнт у догляді за шкірою. Його ефект, на жаль, недооцінений. Насправді саме тонік відновлює рН, підкислює, м'яко пом'якшує епідерміс і підвищує поглинальну здатність шкіри, тобто працює як блискучий праймер для інших продуктів. Хороший тонік для обличчя також має кондиціонуючий ефект завдяки рослинним екстрактам та іншим інгредієнтам, необхідним для підтримки шкіри у формі.

Водяниста і легка формула дозволяє частинкам косметичного засобу проникати в глибші шари епідермісу, що робить тонік високоефективним продуктом.

Який тонік вибрати?

В ідеалі вибирайте натуральний продукт без силіконів і коротколанцюгових спиртів, ПЕГ або похідних нафти. Зверніть увагу на гідрозолі - повністю натуральну квіткову воду, отриману за допомогою парової дистиляції; вони незамінні в догляді за шкірою.

Ще одним ефективним тоніком для обличчя є термальна вода - величезна кількість багатьох важливих елементів робить її одним з найкращих натуральних тоніків. Термальна вода містить залізо, натрій, селен, літій, кремній, калій і магній.

Крім того, термальна вода має заспокійливу дію на шкіру, зміцнює, відновлює та знімає різного роду запалення, блокує активність вільних радикалів і уповільнює процес старіння.

Крок 3 Сироватка для обличчя

Сироватка для обличчя є одним із найсильніших засобів для кондиціонування шкіри. Ідея полягає в інтенсивному відновленні шкіри.

Водяниста, легка консистенція — секрет ефективності сироватки: активні інгредієнти досягають найглибших шарів шкіри, куди зволожувач не має шансу потрапити. Завдяки сироватці ви маєте можливість сильніше впливати на шкіру. Ефект? Інтенсивне відновлення, підвищення поживних речовин, зволоження, омолодження та покращене лікування багатьох захворювань шкіри.

Формула сироватки не містить речовин, що діють на зовнішні шари шкіри. Її склад в основному складається з активних інгредієнтів, які повинні працювати більш глибоко. Тому такі продукти містять високоцінні речовини. Ефективність найпопулярніших компонентів сироватки підтверджена, і, серед інших, ви знайдете натуральні олії (переважно арганова олія та олія жожоба, які багаті на НЖК, фітостероли та флавоноїди, а також необхідні для шкіри речовини - вітаміни А , C, E), гіалуронова кислота (зв’язує молекули води та зберігає молодість шкіри), коензим Q10 – сильний борець із вільними радикалами, стовбурові клітини (в основному отримані з рідкісного сорту яблук, а також з арганового дерева), колаген – білок молодості , необхідні для збереження пружності шкіри.

Як вибрати кращу сироватку для обличчя?

Якісна сироватка для обличчя означає блискучі результати та першокласні інгредієнти, які щодня зберігають шкіру бездоганною. Не вибирайте модні продукти, перевантажені речовинами. Обирайте найкращі активні інгредієнти, ефективність яких доведена. Гіалуронова кислота, ретинол, вітамін С або насичене мінералами алое наближають вас до приголомшливої шкіри. Всі вони містяться в сироватках від Nanoil. Виберіть свою улюблену сироватку та відчуйте чудову дію найкращих компонентів на вашій шкірі. Під час покупки завжди звертайте увагу на вибір активних інгредієнтів, оскільки вони роблять продукт таким, який обіцяє виробник.

Крок 4 Крем під очі

Догляд за шкірою під очима дуже важливий, оскільки ця зона обличчя швидше за все уражається зморшками. Легкий зволожуючий крем для шкіри під очима рекомендується використовувати вже після 20 років.

Безсумнівно, шкірі навколо очей будуть корисні натуральні рослинні олії - вони утворюють мікроскопічні оклюзії на поверхні шкіри, захищаючи чутливі, делікатні ділянки обличчя від пошкоджень. Якщо ви запровадите природний догляд за шкірою очей у молодому віці, зморшки з’являться на обличчі із запізненням. Хороша олія, змішана з гіалуроновою кислотою, — це як інвестиція, яка в довгостроковій перспективі перетворюється на пружність шкіри та її молодий вигляд.

Крок 5 Крем

Без сумніву, зволожуючий крем є обов’язковим. Він давно відомий і використовується постійно: перший такий продукт був знайдений в гробниці Тутанхамона. Ще в 14 столітті до нашої ери в Єгипті виготовляли креми для обличчя, змішуючи жир тваринного походження і... кров рептилій. Пізніше були виготовлені перші антивікові суміші на основі воску, кипарисової та оливкової олії (швидко витіснена й досі цінна мигдальна олія).

Нині інгредієнти кремів для обличчя вдосконалені та створюють більш витончені зілля, однак натуральні олії неможливо замінити ніякими іншими речовинами: вони є безцінним джерелом флавоноїдів та рослинних стеролів, НЖК, сквалану, каротиноїдів та природних сонцезахисних засобів. Їхня кондиціонуюча сила робить їх поширеним інгредієнтом як денних, так і нічних кремів. У чому, власне, сенс цього поділу? Чим відрізняються денні зволожуючі засоби від сну?

Денний крем для обличчя

Це продукт, який відповідає нашим потребам і специфічній активності шкіри, про яку донедавна ніхто не думав. Якісний крем для обличчя повинен не тільки живити та зволожувати шкіру, але й захищати від зовнішніх агресорів та пошкодження УФ-випромінюванням. Денний крем легший, має менше активних відновлюючих інгредієнтів, він головним чином зосереджений на збереженні безпеки шкіри. Тому до його складу часто входять натуральні олії, що володіють захисними, заспокійливими та оклюзійними властивостями. Вони підвищують престиж косметики, це точно. Якщо у вашому зволожуючому кремі відсутні натуральні олії, не хвилюйтеся! Перед нанесенням змішайте його з кількома краплями обраної косметичної олії.

Сучасні креми для обличчя вирішують найпоширеніші проблеми шкіри сучасності. Ось чому створюється так багато «міських» денних кремів - окрім захисту від сонця та морозу, вони багаті речовинами, які утворюють захист від забруднення, який захищає шкіру від забруднення навколишнього середовища.

Нічний крем для обличчя

Це означає більш просунутий догляд за шкірою. Нічний крем для обличчя важчий, має сильніший кондиціонуючий ефект і діє інтенсивніше завдяки потужним поживним речовинам, які захищають вашу шкіру, коли відбуваються найінтенсивніші процеси відновлення, тобто під час сну.

Додатковий догляд за шкірою

Окрім п’яти основних кроків догляду за шкірою, існують також виняткові ритуали, які необхідно проводити регулярно, інтенсивно працюючи над шкірою. Скраб для обличчя та маски доповнять ваш догляд за шкірою та забезпечать дивовижні результати. Ключову роль у такій косметиці відіграють ферменти; безцінні речовини, які чудово видаляють суміш шкірного сала та мертвих клітин шкіри.

  • Ферменти (або ензими), які використовуються в косметичних цілях, отримують із фруктів. Як вони впливають на вашу шкіру? Уявіть інше сімейство ферментів, які відповідають за перетравлення їжі у вашому шлунку. Косметичні ферменти діють дуже схожим чином, наприклад, папаїн, який «перетравлює» мертві клітини на поверхні шкіри. У результаті з’являються абсолютно нові здорові клітини, а ваша шкіра виглядає свіжою та молодою.
  • Кислоти AHA складають ще одну групу інгредієнтів для очищення шкіри та відновлення епідермісу в скрабах. До недавнього часу їх використовували виключно в професійних салонних процедурах. В даний час ви можете використовувати кислоти для шкіри в домашніх умовах. Після цієї глибоко очищувальної терапії використовуйте маску для обличчя, яка є ще одним інтенсивним видом догляду за шкірою, миттєво покращуючи стан і вигляд вашої шкіри.

Усі вищезазначені продукти та процедури є запорукою здорової, гарної молодої шкіри. Однак є одна важлива річ, про яку слід пам’ятати. Завжди вибирайте якісну натуральну косметику. Перевіряйте якість косметичних олій і вибирайте органічні продукти з сертифікатами. Робіть те саме, коли купуєте креми та квіткову воду. Прочитайте INCI (склад) свого майбутнього зволожуючого засобу. Ваш догляд за шкірою має шанс стати ідеальним, як і ваша шкіра.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності