Розкрито переваги квіткової води! Яка квіткова вода ефективніше поліпшить стан вашої шкіри?

Розкрито переваги квіткової води! Яка квіткова вода ефективніше поліпшить стан вашої шкіри?

Вона заспокоює подразнення, сприяє регенерації клітин шкіри і правильному протіканню процесів самооновлення — так діє флоральна вода. Але чи достатньо вона ефективна, щоб замінити звичні нам тоніки та лосьйони для обличчя? Чому потрібно використовувати флоральну воду у своєму догляді? Сьогодні ми розкриємо секрети квіткової води — дізнаємося про найбільш популярні та з'ясуємо їхні корисні властивості.

Ще зовсім недавно про них мало хто чув, а сьогодні для багатьох людей флоральна вода (наприклад, зволожувальні) є невід'ємною частиною щоденного догляду за шкірою. Попри те, що квіткова вода захопила косметичну індустрію, досі є люди, які не знають, що це таке і як правильно її використовувати. Настав час змінити ситуацію і відкрити для себе всі переваги квіткової води.

Що таке квіткова вода?

Що таке флоральна вода? Те ж саме, що й квіткова вода, трав'яна вода, гідролати/гідрозолі, ефірна вода — існує кілька назв такої натуральної косметики.

Натуральність квіткової води зумовлена способом її отримання. Найпростіше пояснити, що таке флоральна вода, розповівши про її походження. Флоральна вода є побічним продуктом виробництва ефірних олій — процесу екстракції трав або квітів шляхом парової дистиляції. Колись їх вважали марними, але сьогодні їхні видатні здібності щодо поліпшення стану шкіри та волосся високо цінуються в усьому світі.

Цікавий факт!

Слово "гідролат" походить із французької мови, де "hydro" означає "вода", а "lait" — "молоко".

Квіткова вода для догляду за шкірою

Натуральна квіткова вода, яка використовується для догляду за шкірою, мало чим відрізняється від засобів, що застосовуються для поліпшення стану волосся, які насправді більш відомі як гідрозолі для волосся.

За консистенцією вони нагадують воду і мають дуже тонкий аромат. Очевидно, що від того, з якої рослини отримано ту чи іншу квіткову воду, залежить її запах. Незважаючи на відсутність кольору, є гідрозолі, які можна відрізнити за характерним відтінком, це стосується, наприклад, розмаринової води, води шавлії або коричної води.

Однак слід розуміти, що хороша квіткова вода — та, яку ви хочете використовувати для шкіри, — має бути без добавок: без барвників, синтетичних ароматизаторів, консервантів. Що простіший склад, то краще для нашої шкіри.

Квіткова вода та олія для обличчя

Квіткова вода чи олія для обличчя? Замість того щоб гадати, який натуральний продукт більше підходить вашій шкірі і який з них дає найкращі результати в щоденному догляді за шкірою, краще використовувати обидва!

Гідрозолі легше і швидше проникають у шкіру, забезпечуючи зволоження найглибших шарів шкіри. З іншого боку, їхня дія менш помітна. Натуральні олії, своєю чергою, насичені незамінними жирними кислотами і здатні запобігати втраті води. Ефект від їх застосування, безумовно, більш значний. Разом вони складають дует для вирішення особливих завдань!

Олії, які можна поєднувати з квітковою водою, мають бути повністю натуральними, холодного віджиму і нерафінованими. Найкраще підходять арганова, мигдальна та олія жожоба, але, звісно, це не єдині олії, які можна використовувати.

Як правильно використовувати дует із квіткової води та олії?

Незважаючи на те, що деякі люди кричать про їхню несумісність, застосування квіткової води та олій на шкірі цілком здійсненне. Є кілька варіантів, які варто спробувати.

  1. Гідрозоль перед олією — спочатку очистити обличчя, використати квіткову воду, а потім запобігти зневодненню шкіри, нанісши на неї косметичну олію.
  2. Гідрозоль з олією — налийте в долоню по краплині олії та квіткової води, з'єднайте обидва засоби та втирайте суміш у шкіру, роблячи короткий масаж обличчя.
  3. Двофазний лосьйон — змішати олію з квітковою водою (2:1) і перелити суміш у флакон, збовтати перед кожним використанням, вилити на ватний диск і протерти ним обличчя.
  4. Маска для обличчя — на основі олії та квіткової води зробити маску (або скраб, якщо додати абразивні частинки) з додаванням меду, алое, йогурту, м'якоті авокадо тощо.

Які переваги застосування квіткової води для обличчя?

Безсумнівно, квіткова вода — це доглядовий засіб, подарований нам матінкою-природою. Останнім часом ми стали частіше цінувати цей дар, тому що стали краще розуміти переваги натурального догляду за шкірою.

Безумовно, головною перевагою квіткової води є їхній нейтральний pH, тому вони легко підлаштовуються під нашу шкіру і відновлюють її баланс. Вона не подразнює і не викликає алергічних реакцій. Натомість вона заспокоює нашу шкіру. Однак це не єдині переваги використання флоральної води. Які ж інші властивості гідрозолів?

Натуральна квіткова вода для обличчя:

  • заспокоює шкіру
  • захищає від запалень
  • зменшує почервоніння та плями
  • тонізує і відновлює природний рівень pH шкіри
  • чинить антиоксидантну дію
  • очищає шкіру і бореться з бактеріями
  • надає шкірі свіжості та підвищує рівень її зволоженості

Очевидно, що більшість перерахованих властивостей суворо пов'язана з корисними властивостями рослини, з якої отримано гідрозоль. Тому при використанні різної квіткової і трав'яної води можна очікувати різного ефекту.

Поширені гідрозолі та їхні властивості

Нижче представлено 10 найпопулярніших видів квіткової води із зазначенням їхнього впливу на шкіру.

  1. Рожева вода — м'яко зволожує шкіру, розгладжує її та підвищує еластичність. Крім того, рожева вода сприяє загоєнню ран, зміцнює кровоносні судини, знімає почервоніння і запалення (найякісніша рожева вода виходить з дамаської троянди).
  2. Вода цистуса (ладданіка) — має очищувальні властивості, надає шкірі свіжості, стягує пори, освітлює сліди пост-акне, нормалізує стан шкіри, підвищує її еластичність і омолоджує.
  3. Лавандова вода — має антисептичні властивості, заспокоює подразнення, зменшує набряки (наприклад, набряклість повік), живить шкіру і надає їй здорового тону. Крім того, лавандова вода є антиоксидантом і здатна сприяти природним процесам самооновлення епідермісу.
  4. Гамамелісова вода — вирішує такі поширені проблеми шкіри, як прищі, вугрі та почервоніння. Крім того, вона має антибактеріальну дію, звужує капіляри, сприяє регенерації шкіри і чинить антисептичну дію.
  5. Вода із зеленого чаю — містить таніни, які є сполуками, що володіють антибактеріальними властивостями, і антиоксидантні поліфеноли. Але найголовніше, що вода із зеленого чаю відома своїми заспокійливими властивостями, вона допомагає лікувати сонячні опіки та зменшує ламкість капілярів.
  6. Вода алое — високоефективний зволожувальний засіб, здатний також омолоджувати шкіру завдяки стимулюванню синтезу колагену й еластину — двох білків, що відповідають за збереження еластичності та пружності шкіри.
  7. Малинова вода — відома своїми чудовими омолоджувальними здібностями. Вона розгладжує шкіру, насичує її вологою і тонізує, допомагаючи зберегти молодість. Крім того, малинова вода сприяє регенерації шкіри та усуненню запалень. Обличчя залишається захищеним.
  8. Розмаринова вода — має такі корисні для шкіри властивості: антиоксидантну, антивікову (загалом омолоджувальну), антибактеріальну, антисептичну, протизапальну. Крім того, розмаринова вода покращує кровообіг у шкірі, живить її та підвищує тонус.
  9. Ромашкова вода — не тільки пахне лугом влітку, а й справляється з подразненнями, розслабляє, заспокоює, робить шкіру м'якою, зволоженою і чистою.
  10. Вода опунції — неймовірно багата на вітамін С, вітамін Е та провітамін А, тому сприяє регенерації шкіри, омолоджує, перешкоджає окисненню, глибоко живить і протидіє передчасному старінню шкіри. І, нарешті, вода опунції здатна освітлювати шкіру.

Яку квіткову воду вибрати?

Яка квіткова вода найкраще підходить для поліпшення стану шкіри? Однозначної відповіді на це запитання немає. Просто потрібно вибрати гідрозоль, що відповідає потребам вашої шкіри. Нижче наведено поради, які допоможуть вам вибрати ідеальний трав'яний гідролат для обличчя.

Найкращий трав'яний гідролат для сухої шкіри

Він має бути м'яким, тобто не мати в'яжучих властивостей, а зволожувати шкіру. Найкращими трав'яними гідролатами для сухої шкіри є: рожева вода, лимонна вода, жасминова вода, вода неролі та квіток лотоса.

Найкращий трав'яний гідролат для чутливої шкіри

Він заспокоює подразнення і забезпечує хороший захист шкіри. Найкращими трав'яними гідролатами для чутливої шкіри є: рожева вода, вода малини і алое, жасминова вода, а також лавандова і ромашкова вода.

Найкращий трав'яний гідролат для жирної шкіри, схильної до акне

Такий засіб має сприяти нормальній роботі жирних залоз (справлятися з гіперактивністю), очищати, бути антибактеріальним і балансувати pH шкіри. Найкращими рослинними гідролатами для жирної та схильної до акне шкіри є: гамамелісова вода, цистусова вода, розмаринова вода, сунична вода і волошкова вода.

Найкращий трав'яний гідролат для куперозної шкіри

Замість того, щоб посилювати кровообіг, він має заспокоювати подразнення, приносити полегшення шкірі та зміцнювати капіляри. Найкращими рослинними гідролатами для куперозної шкіри є: рожева вода, вода зеленого чаю, вода опунції, липова вода і вода безсмертника.

Найкращий трав'яний гідролат для зрілої шкіри

Очевидно, що він повинен мати антивікову дію, зволожувати, регенерувати, підвищувати еластичність і захищати шкіру. Найкращими рослинними гідролатами для зрілої шкіри є: вода дамаської троянди, квіткова вода апельсина, вода гамамелісу і вода опунції.

Як застосовувати квіткову воду для обличчя?

Найпростіший спосіб використовувати квіткову воду у своєму догляді — це використовувати її як альтернативу тоніку для обличчя (особливо якщо використовуваний вами тонік важкий, містить спирт і зневоднює шкіру!).

Як застосовувати? Найпростіший спосіб — наносити його на шкіру обличчя після вечірнього очищення. Зовсім невелика кількість гідролата допомагає зволожити шкіру і зняти подразнення. Якщо через деякий час ви помітили, що квіткова вода не повністю проникла в шкіру — тобто шкіра не ввібрала її повністю, — можна прибрати надлишки ватним диском. Останнім етапом при такому догляді є нанесення крему для обличчя.

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності