Фарбування волосся без фарби! Як зробити волосся темнішим природним шляхом?

Фарбування волосся без фарби! Як зробити волосся темнішим природним шляхом?

Жінки люблять змінювати свій імідж. Затемнення волосся - найпоширеніший вибір щодо зміни своєї зовнішності, який часто є початком більш доленосних рішень, що змінюють життя. Як зробити волосся темнішим за допомогою натуральних засобів без використання фарб? Як щодо використання ополіскувачів? Відкрийте для себе найкращі методи!

Фарбування волосся - це, безумовно, найпоширеніша перукарська процедура, яку виконують у салоні. Нам рідко подобається наш природний колір волосся, і його структура також не завжди нас влаштовує. Тому укладання волосся, наприклад, кератинове випрямлення волосся, ламінування, посідає друге місце після фарбування. Чи можна змінити зовнішній вигляд волосся без відвідування перукарні? Так, звичайно!

Якщо ви хочете затемнити волосся, немає необхідності використовувати хімічні речовини. Тому, якщо ви не плануєте кардинальних змін кольору, ви можете скористатися натуральними способами освітлення волосся - без хімічних інгредієнтів і без шкоди для здоров'я волосся

Що використовувати, щоб затемнити волосся?

Замість того, щоб задаватися питанням, як затемнити волосся, спершу оберіть правильний продукт, який ви будете використовувати. Незважаючи на те, що перше, що спадає на думку, коли ми говоримо про фарбування волосся, - це фарба, варто заглибитися у цю тему, оскільки існує набагато більше можливостей. Найпопулярнішим рішенням є зміна відтінку волосся за допомогою чаю або кави. Хорошою заміною хімічним засобам є також натуральна фарба для волосся, тобто хна. Однак використовувати її потрібно вміло, щоб відтінок, який ви отримаєте, був натуральним, а не надто рудим (якщо тільки ви не очікуєте саме такого результату). Також рекомендується використовувати трав'яні ополіскувачі, наприклад, з шавлії, кропиви, волоського горіха або кори дуба. Для більш сміливих можна використовувати цибулевий або соєвий соус, хоча запах обох цих інгредієнтів може відлякувати від такої ідеї. Однак усім шанувальникам натурального догляду за волоссям сподобається варіант, який пропонують олії для затемнення волосся, серед яких найпопулярнішими є дві: рицинова та амарантова: рицинова та амла. Як бачите, природне затемнення волосся можливе, і не обов'язково лише одним методом.

Не кожне волосся можна затемнити природним чином!

Тонування волосся без відповідної фарби - дуже спокуслива альтернатива. Однак варто пам'ятати, що не всім це вдасться. Дія натуральних засобів для затемнення буде особливо помітна на світлому волоссі, хоча відтінки бронзи також можна змінити на кілька тонів. Тим не менш, натуральні способи затемнення волосся підходять лише для людей, які не очікують кардинальних змін. Використовуючи легкодоступні інгредієнти, ми можемо затемнити волосся, але це буде делікатний і дуже непомітний результат.

Цікавий факт! Натуральне волосся, яке раніше не фарбували, більш схильне до затемнення. Жінки з натуральним кольором волосся можуть легко змінювати його без використання фарби.

Крім того, дуже важливо визначити стан волосся перед фарбуванням. Чим більше волосся пошкоджене, тим гіршими будуть наслідки. Трави можуть додатково пересушити пасма. Аналогічно, на здоровому волоссі колір буде проявлятися більш інтенсивно, а результат буде більш вираженим і рівним. Всі ці обставини необхідно враховувати, перш ніж вирішувати, чи варто затемнювати волосся без фарби чи ні.

Як затемнити волосся натуральним способом?

Ознайомтеся з ТОП-10 натуральних способів затемнити волосся без фарби. Достатньо підібрати правильні інгредієнти та вміло додати їх у свій щоденний догляд, щоб вже через кілька миттів волосся ви могли насолоджуватися темнішим і красивішим відтінком. Єдина умова - систематичне застосування обраного методу, адже, на жаль, ми не помітимо ефекту лише після одного використання.

Дізнайтеся, як зробити волосся темнішим природним і простим способом.

1. Затемнення волосся за допомогою кави

Щоб затемнити волосся кавою, звичайно, знадобиться велика кількість кави, бажано свіжозмеленої. Розчинна кава і кавові напої не підійдуть. Як затемнити волосся за допомогою кави? Зробити це можна двома способами, і кожен з них має свої переваги.

  • Кавовий ополіскувач для затемнення волосся - покладіть кілька столових ложок свіжомеленої кави в каструлю з 500-700 мл води; прокип'ятіть кілька хвилин, а потім залиште осторонь, щоб охололо; перед використанням кавового ополіскувача процідіть його (гуща може перешкоджати ополіскуванню); спочатку замочіть волосся на кілька хвилин в мисці з ополіскувачем, потім нанесіть кавову рідину на волосся, злийте і висушіть феном, як зазвичай, або залиште сушитися на повітрі.
  • Кавова маска для затемнення волосся - просто залийте велику порцію меленої кави окропом, переконайтеся, що вода сягає приблизно на 1 см вище рівня кави; перемішайте, відставте на 10 хвилин. Коли маска охолоне, нанесіть її на волосся; кавову маску слід закутати шапочкою для душу та рушником. Зачекайте щонайменше 15 хвилин, після чого ретельно ополосніть волосся (не мийте) і висушіть феном або залиште висихати на повітрі.

2. Затемнення волосся за допомогою чаю

Аналогічно ми можемо використовувати чорний чай, який також має фарбувальні властивості. Для того, щоб затемнити волосся за допомогою чаю, потрібно попередньо приготувати відповідний ополіскувач. У літрі окропу заваріть 3-4 столові ложки чорного чаю (з цілими листочками, оскільки вони мають насиченіший колір). Можна також додати трохи свіжої кропиви (сушене листя не має фарбувальних властивостей), яка додатково зміцнить волосся і посилить його колір. Кропива не надасть волоссю зеленуватого кольору, якщо використовувати її в парі з чорним чаєм. Приготуйте заварку, а потім ополосніть волосся після миття і дайте йому висохнути на повітрі або скористайтеся феном.

3. Затемнення волосся корою дуба

Чим ще можна затемнити волосся? Якщо ви не прихильник кавових та чайних ополіскувачів для волосся, то спробуйте кору дуба. Це інгредієнт, який має додаткову властивість, оскільки запобігає надмірному випадінню та жирності волосся. Проте, найчастіше кору дуба використовують саме для затемнення волосся. Достатньо приготувати ополіскувач, тобто використати близько 50 г кори дуба (продається в трав'яних магазинах) і кип'ятити її протягом 15 хвилин. Після проціджування і охолодження маємо ополіскувач, який затемнює волосся, що слід використовувати після кожного миття волосся, щоб поступово посилити колір.

4. Затемнення волосся за допомогою хни

Коли мова заходить про те, як затемнити волосся без фарби, не можна забути про хну. Цей інгредієнт з Близького Сходу пов'язаний з кератином у волоссі, саме тому він дає можливість напівперманентного фарбування без використання хімічних речовин. Найкраще використовувати натуральну хну, або порошкоподібну лоусонію, яку змішують з лимонним соком або іншою кислою рідиною. Перед тим, як почати фарбувати волосся хною, приготовану суміш потрібно залишити на кілька годин, щоб вивільнити барвник. Після закінчення цього часу наносимо її на волосся, тримаємо близько години і змиваємо. Варто пам'ятати, що волосся, пофарбоване хною, спочатку може бути мідним, але з часом колір почне поглиблюватися.

Порада: якщо ви хочете, щоб хна потемніла до трохи іншого відтінку, ніж рудий, її слід змішати, наприклад, з індиго (забарвить волосся в теплий коричневий колір) або амлою (додасть волоссю холодний коричневий відтінок).

5. Затемнення волосся за допомогою рицинової олії

Також нанесення олії на волосся може стати чудовим рішенням, якщо ви шукаєте спосіб природно затемнити волосся. Існують олії, які при регулярному використанні не тільки живлять, зміцнюють і підсилюють блиск, але й змінюють природний колір вашого волосся. Які олії здатні затемнити волосся? Так само, як заварка ромашки може освітлити, рицинова олія, олія амли або олія волоського горіха може затемнити волосся. Іноді також використовують оливкову олію, але вона краще працює в поєднанні з фарбувальними травами.

6. Затемнення волосся шавлією

Як затемнити волосся травами? Це дуже просто. Найважливіший крок - зібрати правильний набір трав, які мають делікатні фарбувальні властивості. Найкраще підійдуть шавлія, кропива, розмарин і польовий хвощ. Просто приготуйте міцний відвар, остудіть його і ополіскуйте ним волосся після кожного миття. Трави посилять природний колір і забезпечать ефект темнішого волосся.

Увага! Тонувати волосся травами ризиковано, оскільки воно може стати дуже сухим. Якщо ми вирішили спробувати цей метод, ми повинні пам'ятати про інтенсивне зволоження та відновлення.

7. Затемнення волосся за допомогою соєвого соусу

Для багатьох людей може здатися дивним, що можна використовувати соєвий соус, щоб затемнити волосся. Перед тим, як наносити його на волосся, варто змішати його в пропорції 1:1 з оцтом, кислий рН якого сприятиме всмоктуванню барвника, що міститься в соєвому соусі. Таку суміш слід використовувати як інші ополіскувачі, тобто обприскувати волосся після миття. На жаль, дуже інтенсивний запах такого саморобного косметичного засобу робить затемнення волосся соєвим соусом найменш популярним методом.

8. Затемнення волосся волоськими горіхами

Волоські горіхи також мають дуже сильні фарбувальні властивості. У цьому випадку ви також можете приготувати ополіскувач, який затемнить ваше волосся. Вам знадобиться лише 2-3 жмені волоських горіхів, які слід розділити на менші шматочки і варити (все, включаючи шкаралупу, шкірку, м'якоть) протягом 20 хвилин. Після охолодження і проціджування, ця заварка чудово працює як ополіскувач, який можна використовувати після кожного миття волосся. Варто придбати одноразові рукавички, щоб не пофарбувати при цьому долоні. Волосся, промите настоєм волоського горіха, слід залишити сушитися на повітрі на півгодини, а потім знову промити чистою водою, щоб позбутися нальоту і повернути волоссю м'якість.

9. Затемнення волосся цибулею

Як затемнити волосся без фарб? Якщо вам не сподобалася жодна з восьми попередніх ідей, можна використати... цибулю. Її лушпиння (яке використовується, зокрема, для фарбування яєчної шкаралупи, прикрашеної на Великдень) також чудово підходить для догляду за волоссям. Цибулевий ополіскувач може зробити волосся темнішим на кілька тонів. Вам знадобиться дві жмені цибулиння і три склянки води - варіть всі інгредієнти на повільному вогні протягом півгодини, залиште на ніч, процідіть і використовуйте для ополіскування волосся. Для досягнення найкращих результатів бажано потримати волосся в мисці з ополіскувачем кілька хвилин або (що зручніше) змити і загорнути волосся в шапочку для душу і рушник, не віджимаючи надлишки води. Зачекавши щонайменше чверть години, волосся слід знову промити чистою водою і дати йому висохнути на повітрі.

10. Затемнення волосся тирличем

Перш ніж перейти до тонування волосся тирличем, давайте відповімо на питання: що це таке? Тирлич (також відомий як тирлич фіолетовий) - це інтенсивний фіолетовий розчин, який використовується для дезінфекції ран. Він не тільки забезпечує бактерицидні та антисептичні властивості, але й може природним чином фарбувати пасма. Затемнення волосся не складне і дає негайний, дуже помітний ефект. Змішайте літр води з кількома краплями тирличу фіолетового (2-3 краплі для блондинок, максимум 10 для брюнеток), а потім ополіскуйте волосся кожні кілька днів. Недоліком цього засобу є те, що при занадто частому використанні він може пересушити волосся і залишити фіолетовий відтінок.

ЗАТЕМНЕННЯ ВОЛОССЯ (ЗРОБІТЬ САМОСТІЙНО)

Знайдіть свій легкий, простий та ефективний спосіб затемнення волосся.

Фарбування волосся може пошкодити його. Чи знаєте ви, що можете зробити волосся темнішим без використання хімічних речовин? Вам навіть не потрібна допомога перукаря! Просто зробіть один з ополіскувачів для волосся на основі натуральних інгредієнтів з ефектом фарбування:

  • свіжомелена кава
  • чорний чай
  • кора дуба
  • волоські горіхи
  • цибулиння цибулі
  • шавлія, кропива та хвощ польовий
  • хна

Додайте собі кольору за допомогою олій!

Регулярне змащування волосся олією - це також чудовий спосіб затемнити волосся. Деякі рослинні олії мають додаткові властивості, такі як поглиблення природного кольору волосся та додавання блиску. Якщо ви мрієте про красиве і темне волосся, зверніть увагу на

  • рицинову олію
  • олію волоського горіха
  • індійську олію амли

Поділіться своєю думкою про статтю.


Коментарі: #0


Додайте свій коментар. Він буде опублікований після перевірки модератором.
Політика конфіденційності

Наш веб-сайт використовує файли cookie, а також сторонні файли cookie для використання зовнішніх інструментів. Якщо користувач не дає згоди, використовуються лише основні файли cookie. Ви можете будь-коли змінити налаштування свого браузера. Чи даєте ви згоду на використання всіх файлів cookie?

Політика конфіденційності